Selamlar değerli koniks üyeleri, ben istanbulda bir küçük çapta bir reklam atölyesinin sahibiyim, ve mevlam nasip etti kuzey ırak erbilde bir türk firmasının reklam işlerini almak nasip oldu, şuan yaklaşık bir aydır burdayım burdaki izlenimlerin çok olumlu, burdaki ticaret istanbuldaki gibi yalpa yulpa değil, insanlar sözlerinde duruyor, ve işin bittiğinde hemen paranı alıyorsun, bunu nerden biliyorum derseniz burada ticaret yapan türk firmalarından ve araştırmalarımdan öğrendim, burda reklam işi ile uğraşan bir kardeşimizden çalışma teklifi geldi, teklifi düşünmem gerektiğini söyledim, İstanbuldaki atölyenin açıkcası bana çok fazla bir kazancı yok ve maalesefki istanbuldaki ticaretden yoruldum, alacaklarımı alamıyorum, borçlarımı ödeyemiyorum, personel sıkıntısı bütün bunlar beni istanbulda ticaret yapmakdan maalesef bıktırdı ve bu teklif bana farklı bir ışık yaktı Öncelikle evli ve iki çocuk babası olarak buraya geldiğimde ailemle gelmem gerekecek buradaki ev kiralarını araştırdım en ucuz ev kirası 500 $ gıda ve giyim türkiye şartlarına nazaran biraz pahalı, mevcut borçlarımın ödenmesi ve istikrarlı bir hayat sürebilmem için bu teklife acaba maaşlı biri olarak girmemmi daha iyi ( ben maaşımı bilirim) maaş +prim olarak girmemmi daha iyi olur maaş + primde maaş maalesef 1300 $ + prim olacak ama sadece maaş olursa aylık 2500 $ olarak teklif aldım, yada tecrübeme dayanarak firmadan bir ortaklık talep etmem ne kadar doğru olur, şimdi diyeceksiniz istanbul gibi bir yerde kazanamadıysan, erbilde nasıl kazanacaksın, dediğim gibi ben istanbulda yaklaşık 5 yıldır kendi işimle uğraşıyorum ve maalesef bir arpa boyu yol katemedim, ve çocuklarım buyuyor onların gelecekleri ile ilgili istanbuldaki dükkanın devam etmesi bence çok akıllıca değil bu konuda değerli fikirlerinize ihtiyacım var
Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
En iyi meslek insan olmaktır