Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Irak Erbilde Çalışma Şartları

BaşlatanahmetvrlTarih18/02/2012 18:27:27Yorum57

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
Selamlar değerli koniks üyeleri, ben istanbulda bir küçük çapta bir reklam atölyesinin sahibiyim, ve mevlam nasip etti kuzey ırak erbilde bir türk firmasının reklam işlerini almak nasip oldu, şuan yaklaşık bir aydır burdayım burdaki izlenimlerin çok olumlu, burdaki ticaret istanbuldaki gibi yalpa yulpa değil, insanlar sözlerinde duruyor, ve işin bittiğinde hemen paranı alıyorsun, bunu nerden biliyorum derseniz burada ticaret yapan türk firmalarından ve araştırmalarımdan öğrendim, burda reklam işi ile uğraşan bir kardeşimizden çalışma teklifi geldi, teklifi düşünmem gerektiğini söyledim, İstanbuldaki atölyenin açıkcası bana çok fazla bir kazancı yok ve maalesefki istanbuldaki ticaretden yoruldum, alacaklarımı alamıyorum, borçlarımı ödeyemiyorum, personel sıkıntısı bütün bunlar beni istanbulda ticaret yapmakdan maalesef bıktırdı ve bu teklif bana farklı bir ışık yaktı Öncelikle evli ve iki çocuk babası olarak buraya geldiğimde ailemle gelmem gerekecek buradaki ev kiralarını araştırdım en ucuz ev kirası 500 $ gıda ve giyim türkiye şartlarına nazaran biraz pahalı, mevcut borçlarımın ödenmesi ve istikrarlı bir hayat sürebilmem için bu teklife acaba maaşlı biri olarak girmemmi daha iyi ( ben maaşımı bilirim) maaş +prim olarak girmemmi daha iyi olur maaş + primde maaş maalesef 1300 $ + prim olacak ama sadece maaş olursa aylık 2500 $ olarak teklif aldım, yada tecrübeme dayanarak firmadan bir ortaklık talep etmem ne kadar doğru olur, şimdi diyeceksiniz istanbul gibi bir yerde kazanamadıysan, erbilde nasıl kazanacaksın, dediğim gibi ben istanbulda yaklaşık 5 yıldır kendi işimle uğraşıyorum ve maalesef bir arpa boyu yol katemedim, ve çocuklarım buyuyor onların gelecekleri ile ilgili istanbuldaki dükkanın devam etmesi bence çok akıllıca değil bu konuda değerli fikirlerinize ihtiyacım var

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
En iyi meslek insan olmaktır

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
57 yorum
Yeni Üye29 yazı
2500 net maaşını al etrafını tanı sonra kendi işini kur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye93 yazı
Erbil de yapacağın iş o kadar çok ki fırsatlar seni bekliyor 6.5 ay kaldım Erbil de.İlk 6-8 ay maaşlı çalış hemen atlama her şey her ne kadar sağlam ticaret ver desende orada kredi kartı olmadığından her şey nakit dönüyor .Biraz sabırla çevre yaptıktan sonra mecburen Kürt bir ortağın olmalıdır.Ankawa da (Hristiyan mahallesinde )daha çok bu işler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Üye127 yazı

K.Irak'ta işlerim var, Erbil şuan Ankara yarında bir yer.
Sanırım 3-5 yıl sonra buralardan daha iyi olur.
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye7 yazı
Bende size öncelikle maaş ile çalışmanızı tavsiye ederim kendinizi toparladıktan sonra duruma göre fırsatları değerlendirebilirsiniz.
Not: Erbil'de 2 yıldır yaşıyorum reklam sektöründe hizmet veriyorum.

Yerleşim Türkiye / ErbilMeslek Reklam
Yeni Üye22 yazı
İlker bey ben şuan erbildeyim hala burada yaptığımız proje hala devam ediyor sizinle irtibat kurabileceğim bu numara verirmisiniz sizinle tanışmak isterim

Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye22 yazı
İlker bey ben şuan erbildeyim hala burada yaptığımız proje hala devam ediyor sizinle irtibat kurabileceğim bu numara verirmisiniz sizinle tanışmak isterim

Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye7 yazı
Merhaba Ahmet Bey Numaram 0750 789 6044

Üye146 yazı
Sayın ahmetvrl ben moldovada ceviz işi ile mesgulum.Son zamanlarda ırak erbilin burada adı duyulmaya baslandı.
Ceviz alımı için gelenler oldu. Çok cazip bir piyasa oldugu söyleniyor.

sizden ricam bu konuda bir arastırma yapabilirmisiniz ( kabuklu ve iç ceviz )

Saygılar

Yerleşim Moldavya / ChisinauMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
merhabalar ben ırakta cam işi yapmak istiyorum orda olan arkadaş varsa onunla konuşmak isterim tşkler

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
Merhaba. Bende Erbile gelmek istiyorum ama tanıdığım vs.yok. Gelsem orada ne iş yapabilirim. yaşım 33. yardımcı olunabilir mi acaba.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Y?siz
Üye434 yazı
Önce maaşlı çalış sonrası gelir zaten sen işinde iyiysen seni önce çalıştıran bırakmaz sonra da oranın yerlisi sen de gelişmelerden sonra bakarsın hangisi cazip ise o tarafa yönelirsin. Aslında bana kalırsa suyun akışına karşı gelemezsin. Seni zaten gideceğin yere ***ürür. Önemli olan tembellik yapmadan süreklilik gerek bence gerisi teferruat Allah yanında olsun. Yinede ne kadar güvenli olsada O'na emanet ol.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye59 yazı
Benimde içimde hep Irak sevdası var.Gerek forumlardan incelediklerimle,gerek manevi tarafıyla hep çekti benide.Ancak alışabilirmiyiz ? Reklamcılık sektörü yeterince gelişmiş mi ? Hep şüphe..Grafik tasarım mesleğim,muhtemelen para etmez oralarda..Yanılıyormuyum sizce?
365 gün ideal indirim !
www.idealindirim.com

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye7 yazı
Reklam yönünden bölge gerçekten fazlasıyla gelişiyor (bende reklam sektöründe çalışıyorum Erbilde) yani Video Reklam vb. konularda gerçekten Çok ciddi yatırımlar var son dönemlerde, Türkiye'de hayal edemeyeceğimiz Ekipmanları burada kullanabiliyoruz bazen.

Üye167 yazı
ırak erbilde inşaat işleriyle uğraşan çok yakın bir dostum var.
devlet bağlantıları olan biri
defalarca çağırdı gel iş yapalım orada diye her seferinde niyetlendim ama kısmet olmadı.
benim icimdede bir ırak ta iş yapma arzusu oldu hep.
İnşallah bir gün gerçekleştiririm...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye537 yazı
güvenlik kameram sisteleri çelik kapı sektörleri ne durumdadır fizibilete için temmuz ayında gelebilrim kuzey ırak için danışmanlara ihiyacım var acil olarak iletişime geçelim

burak_altun_zirvegrup@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye247 yazı
K.Irak'ta Temel tüketim ürünleri(market ürünleri) ticareti yapanlarla irtibat kurmak istiyorum.
iletişim : selim.kilic1@hotmail.com
Selim KILIÇ

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye84 yazı
selim bey,Irakta gıda toptancısıyız.eklerseniz görüşelim. MSN: mer_bilen@yahoo.com
...
Her ne olursa olsun, kendin olmak için asla geç değildir !..Ya da benim durumumda asla erken değildir..! Bunun zamanı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bu işin bir kuralı yoktur !..Hayatımızı iyi ya da kötü yaşayabiliriz..! Umarım senin ki mükemmel olur. Umarım seni şaşırtacak şeyler yaşarsın. Umarım daha önce hiç hissetmediğin duygular yaşarsın. Umarım hayata başka bir pencereden bakan insanlarla tanışırsın. Umarım gurur duyduğun bir hayat yaşarsın ve eğer yaşamadığını düşünürsen ; Umarım içinde herşeye yeniden başlayacak gücü bulursun...

Benjamin Button filminden..

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye44 yazı
K.ırak erbilde Otellere ofislere ve evlere storperde ve karartma perde imalatı ve satışında para koyacak,sermayeli Erbil'li ortak.
Çok karlı, iyi bir iş.

e-mail zerlan@superonline.com
zerlan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye44 yazı
slm adım engin çorumda çanta imalatı yapıyorum kendi markam adı altında erbile sırt çantası el çantası vs.. satabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Ymalat
Yeni Üye89 yazı
sayın engin bilen, kuzey ırakı sadece erbilden ibaret düşünmeyin.ürünlerinizi bütün kuzey ırakta pazarlayabilirsiniz.bu ürünlerin resim ve fiyat listesiyle gönderirseniz sizin için arastırabilirim.fakat, kuzey ırak piyasasına girmek isteyen birinin öncelikle bir ortamı görüp iş yapacagı insanları tanıması gerekli diye düşünüyorum.cünkü uzaktan uzaga bir iş baglasanız bile,malı gönderme ve para gönderimi konusunda kimse kimseye güvenmez.bu yüzden önce ortamı bir görün.resmi olarak anlaşmalarınızı yapınki,içiniz rahat bir sekilde para kazanın.

Yerleşim Irak / SüleymaniyeMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar Merhaba
Ben şuanda Kazakistan Almaty'de İstanbul Merkezli Bir şirketin Kazakistan Şubesinin Müdürüyüm. Kazakistandaki potansiyellerimizi doldurmuş bulunmaktayız. Bunun üzerine patronlarımın düşüncesi Irak Erbil'de yeni bir ofis açmak. Ve bu ofisin başına ben geleceğim. Bu kararı kesinleştirmeden önce Erbil ve Irak hakkında bilgi topluyorum. Orada yaşayan arkadaşlarımla irtibata geçersem çok iyi olacak benim için.
Mail Adresim: baburturcom@gmail.com
MSN adresim: orkinos_35_hotmail.com
skype adım: osmanbabur
orada yaşayan arkadaşlar yada gitmeyi planlayan arkadaşlar eklerse ve sohbet etme fırsatı verirlerse çok memnun olurum.
Şimdiden Herkese teşekkür ederim.
Osman BABÜR
Osman BABÜR

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye29 yazı
SAYIN YETKİLİ . ben yavuz yılmaz istanbul dan yazı yorum kuzey ırakta yatırım yapmak isti yorum dış cepe kaplaması ve aksasuarları üretiyorum kısaca bizde söve olarak geciyor ismi veb sitesi adresini de göndriyorum size bakıp bana yardımcı olur sanız cok memnun olurum tabi benim düşündüyüm bölge erbil siz ne dersiniz bilmem siteadresi (www.atlantissove.com) burdan üretimini yaptıgım ürünleri görme şansınız olur . orda şirket kurucam bunu icin ordaki satıcı ve tüketiciler olarak bana yadım cı olursanız sevinirim şimdi den teşekkür ederim iyi calışmalar.
yavuz

Yerleşim Türkiye / YstsnbulMeslek Ymalat
Yeni Üye98 yazı
Merhaba,

İstanbul da Bay-Bayan -Çocuk Eşofman üzerine toptan satış yapan üretici bir firmayız Tüm anadoluya satışlarımız var dokuma ve dikim dahil her şey kendi imalatımız fiyatlarımız rekabetçi kumaşlarımız melaşlı, şardonlu iki iplik ırak pazarını çok tavsiye ediyorlar malımız için

Büyük Boy Eşofman Altı Bay - Bayan 4.50 TL TAKIM 9.00

GARSON 3.75 TAKIM 7.00

ÇOCUK BOY 3.00 TL TAKIM 6.00 TL

NASIL NE ŞEKİLDE BAŞLAMALIYIM
Bayar Collection

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye13 yazı
arkadaşlar bende çeviz fıstık badem bulunur ihtiyacı olan ve ilgilenenler benimle iletişime geçebilirler

0531714 45 55

zamaneee@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Son 10 yıldır Irak'ta gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla Irak'ta adından söz ettiren Atılım Fuarcılık, en az 10 ülkeden gelen ziyaretçi ve katılımcılarıyla yeni dönem Irak fuarlarına da start veriyor!

Katılımcı ve ziyaretçi beklenen ülkeler; Almanya, İtalya, Abd, Hindistan, Lübnan, Suriye, Irak, İran, Bahreyn, Kuveyt,Mısır,S.Arabistan,BAE

22-25 Şubat 2013- Güney Irak Basra BuildExpo Uluslararası Yapı, İnşaat ve Alt Yapı Hizmetleri Fuarı % 50 Devlet Teşviklidir!

10-13 Nisan 2013- Kuzey Irak Süleymaniye BuildExpo Uluslararası Yapı, İnşaat Teknolojileri ve Alt Yapı Hizmetleri Fuarı % 50 Devlet Teşviklidir!

12-15 Haziran 2013- Kuzey Irak Erbil FurnExpo Uluslararası Mobilya,Ev Tekstili,Dekorasyon ve Halı fuarı % 50 Devlet Teşviklidir!

Yurtdışında kurduğu iletişim ağıyla doğru kişiyi ayağınıza kadar getirecek olan Atılım Fuarcılık katılımcı firmalarına hiçbir ücret talep etmeden kendi sektöründen 2 müşteri ile ikili görüştürme garantisi vermektedir!

Fuarlar hakkında detaylı bilgi için;

levent@atilimfuar.com

0 555 820 43 18 nolu telefondan irtibata geçebilirsiniz.
Atılım Fuarcılık

Satış Direktörü

Levent Okan Ağalın

levent@atilimfuar.com

0555 820 43 18

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye67 yazı
Merhaba ;
Ben lokum, tahin helvası üretimi yapan bir firmada çalışmaktayım . Üretmiş olduğumuz bu ürünleri kuzey ırak 'da tüketimi hakkında , bu ürünleri orada toptan satışını yapabilirmiyiz?... bu konuda bilgisi olanlarda yardım istiyorum ... hkan58@hotmail.com
hakannnnn

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Saty? / Pazarlama