Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

200. 000 Tl İle Ek İş Ne Yapabilirim???

BaşlatanselimmeseTarih04/02/2012 12:56:49Yorum35

İlk mesaj
ARKADAŞLAR HALİ HAZIRDA ÇALIŞAN BİR İŞLETMEM BULUNUYOR
( HAFRİYAT - İNŞAAT MALZEMESİ - İNŞAAT ÜZERİNE )

NAKİT 200.000 TL VAR VE DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUM BU ANLAMDA NE YAPACAĞIMA KARAR VEREMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM .....
önemli olan yapabildiğin değil neyi yapamadığındır.

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
TANIDIK BİR AVUKAT VARSA icra ihalelerinden ev almak bence tam size göre

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
3 ev alsan 400den kiraya versen 1200 tl aylık iyi para bence yada ticaret yapacağım dersen teknoloji market açabilirsin
elk elektronik

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik

iş makinası almaya yeter mi bilmem ama günlük kiralamada güzel para var hatta pek çok ünlü bu işi yapıyormuş...

http://www.medyaradar.com/haber/gundem-3544/parasini-dozere-yatirdi-unlu-sanatci-nicin-dozer-aldi-dozerleri-ne-yapacak.html

Türkİye´de halen 20 tonluk bir ekskavatör ortalama 200 bin YTL´den satılıyor. Bu ekskavatörlerin aylık kirası 9 bin 500-10 bin YTL arasında.

Orta ölçekli kazıyıcı yükleyici bir iş makinasının fiyatı ise 120 bin YTL civarında. Bu tip makinaların aylık kirası ise 5 bin 500-6 bin YTL arasında değişiyor. En çok talep edilen ve kira gelirinin en yüksek olduğu makinalar ise küçük çaplı kazıyıcı yükleyiciler. Sıfırı yaklaşık 75 bin YTL´den satılan bu makinaları şu an aylık 5 bin YTL´ye kiraya vermek mümkün. Yani 75 bin YTL´lik bir iş makinası, her ay iş bulduğu takdirde size yılda 60 bin YTL kazandırabilir. Bu makinaların amortisman gideri 2 yıl için yaklaşık 10 bin YTL olarak kabul ediliyor. Ayrıca ikinci yılın sonunda iş makinasını sıfır değerinin yaklaşık yüzde 75-80´ine satmak da mümkün. Yani 75 bin YTL yatırarak net 55 bin YTL kazanılabiliyor. Bu da en küçük tip kazıyıcı yükleyicilerde yüzde 73´lük bir getiriyi ifade ediyor.

350 nüfuslu Peçenek Köyü´nde iş makinası olmayana kız da yok

İş makinalarındaki tatlı kâr, Ankara´ya 30 kilometre uzaklıktaki Peçenek Köyü tarafından erken farkedilmiş ve köy adeta ihya olmuş. 350 nüfuslu köyde hemen hemen tüm erkeklerin belki bir otomobili yok ama mutlaka bir iş makinası var. Bundan 10 yıl önce tarımla uğraşan Peçenek Köyü´nde erkekler sahip oldukları 150 iş makinası ile geçimini kazanıyor. Peçenek Köyü´nde iş makinası olmayana kız dahi verilmiyor. Doğan her erkek çocuk için ailenin ilk hedefi bir iş makinası sahibi olmak.

JCB distribütörü SİF´e "best dealer" ödülü

Türkiye, 2006 yılında iş makinaları ve yedek parçalarına yaklaşık 800 milyon dolar harcadı.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
sevgili arkadasim... madem insaat malzemesi satiyorsun insaat sektoru hakkindada az da olsa bir bilgin vardir elbette, ben ukraaynada calisiyorum ticaret yapiyorum. ukraynaya ilk geldigimde ise insaat isi yapmistim( tasaronluk ) simdi ise ticarete atildim ve turkiyeden elbise ic camasiri corap toptan alip burda magazalara veriyorum ve bu iste guzel para var. ama sana diyecegim eger %100 para kazanmak istiyorsan ve seyehat engelin yok ise ukraynada yap-sat isine gir derim. cunku turkiyede bu is cok az kar birakiyor suanda ve satilmakta olan bir suru daire dukkan vs var. ama burda tum yapilar eski insaat sektoru az o nedenden dolayi daire fiyati cok yuksek. 1+1 daire en kotu yerde 65000 $ dan basliyor 2+1 daire 8500$-100000$ dolar civari. ayrica villa burda zengin kisiler icin cok degerli en basitinden villa yap ve sat 6 ay ile 1 sene arasi yatirdigin paranin 2 katini temiz bir sekilde cebine korsun. BU FIKRIMI DUSUNMENIZI TAVSIYE EDERIM. HERSEYDEN ONCE EGER GELIP GORMEK ISTERSENIZ KENDI GOZLERINIIZLE DE GOREBILIRSINIZ VE KARAR VEREBILIRSINIZ.... SIMDIDEN SAYGILAR

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Ythalat / Yhracat
finans dalında yatırım yapmayı düşünürseniz mesaj atınız detaylı bilgi vereyim.iyi akşamlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Asker
ÖNCELİKLE YORUM YAPAN ARKADAŞLARA TEŞŞEKKÜR EDERİM...
Bartoloucci ;
şu anda 3 tane makinam var ( 2 tane jcb - 1 tane 21 tonluk excavator ) + kamyonlar
makina almak benim için cazip degıl cunku makinalarıma verebileceğim iş yok yaşadığım ilçenin en büyük araç parkına sahip olan benim o yüzden pek cazip gelmedi.... tşkler
ukraynali ;
ukrayna meselesi biraz kafa karıştırıcı neden mi oraya sıfırdan gidipte bu riski göze almak ve hiçbir dil , iş , ortam bilmeden bu yatırımı yapmak doğrusu
bana çok tehlikeli geldi oradaki imar durumları yazılı işleri halletmek o kadar da zor değildir..bana çok riskli geldi ...
tutkun50 ;
evet arkadaşım 3 tane ev al demişssin şu anda gyrimenkul olarak elimde 5 tane daire var en düşüğü 160bin tl bu parayla 3 tane ev alınmaz
hemperi ;
avukatla icra konularını araştır demissin güzel fikir fakat ; babamın meşhur bir lafı vardır ... AĞLAYANIN MALI GÜLENE YAR OLMAZ o yüzden bana cazip gelmedi....

anladığım kadarıyla yeni bir iş dalı ile ilgilenmek istiyorsun. gıda olayına girebilirsiniz. bu simitçi/kebapçı/çorba/kahvaltı/döner/et yemekleri vs her türlü dal olabileceği gibi süpermarket işi de olabilir. ya da şarküteri de olabilir meyve sebze satış yeri de... ilgilenecek zamanım olmaz derseniz bulunduğunuz bölgede bowling+langırt+bilardo+pinpon salonu da kurabilirsiniz. ayrı bir mekana olabileceği gibi avm içinde de olabilir . bilgi : http://www.emlakhaberleri.com/emlak-haberleri/konut-projelerinde-bowling-salonlarida-yer-almaya-basladi.html
kurulum : http://www.amf.com.tr
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

ya da 5-6 D sinema salonu olabilir. http://www.morfikirler.com/yazi/5d-sinema-kazandiriyor.
yorum http://forum.donanimhaber.com/m_38401212/tm.htm

bilgi :
6D Sinema!
6D Sinema; 3 boyutlu gözlüklerle izlenen bir ekranın önünde, sanal gerçekliği yaşatmak için ekrandaki filmlerle senkronize hareketli bir platform ve tüm bunlara ek olarak rüzgar, kar, yağmur, sis, duman gibi efektler eşliğinde oluşturulan yeni nesil bir sinema sisteminden söz ediyoruz. Bu, hareketi daha inandırıcı, daha gerçekçi ve heyecan verici hissetmek demek...

Bu hissi veren şey ise 6 eksenli robot mekanizması. Hareket sistemi : 6 D.O.F Six degrees of freedom - altı serbestlik düzeyi. sanal gerçeklik (virtual reality) sistemlerinde, algılayıcıyla ölçülebilen konum ve döndürme girişlerinin kısa adı. dikey, yatay ve sağa döndürmenin yanı sıra, tipik kartezyen (x, y, z) uzaysal koordinatları da kapsayan bir sistemdir. 800kg' a kadar yük kapasitesi ve full 6.D.O.F sistemi.
Yenilikleri!
Şimdiye kadar üretilen en gelişmiş, en yüksek hassasiyete sahip ve en güçlü projeksiyon makineleri olan DUAL 3D Projektörlerde, iki görüntü aynı anda, saniyede 24 kare gösterecek biçimde projektörden geçer. 3 boyut etkisini sağlayabilmek amacıyla, projektörün ikiz mercekleri, sağ ve sol göz görüntülerini dev perdeye yansıtmak için dikkatlice ayarlanır. Projektörün önündeki polarize filtreler, izleyicilerin taktığı polarize gözlüklerle uyumlandırılır. Çift projeksiyon, bunların önünde 3D polarize filtreler, görüntünün 3D derinlik etkisi için Gümüş Perdeye yansıyan görüntü ve gözümüzdeki Polarize Filtreli Gözlükler bize sağ ve sol göz olarak oynatılan bir filmi en mükemmel seviyede 3D olarak izletmeyi sağlar.
Avantajları!
Bu sinema sisteminde 5 dk. içerisinde herşey olup bitiyor. Sinemanızda seans bekleyenlerin 5 dakika içerisinde eğlence amaçlı tercih edecekleri bu sistem sizlere ciddi bir ilgi ve prestij sağlayacaktır. Müşterinin 5 TL gibi bir ücrete yaşayacağı bu heyecan, 9 kişilik salonlarımızda saatte 60 kişiye bu heyecanı yaşatabilir.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Borsada düzenli temettü veren hisselerde tutabilirsiniz, yani bir nevi uzun dönemli yatırımcı olabilirsiniz. Hisseyi seçmek size kalmış.

İnşaat halinde olan projelere grip proje bitiminde bitmiş evi 30-40 bin tl kar ile satabilirsiniz(cazip bir proje bulmak size kalmış)

Anladığım kadarıyla işinizde gücünüzde birisiniz, onun için zamanınızı alacak öneriler vermedim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
mrb selim bey ben danimarkada kaliyorum turkiyenin ortamini pek bilmiyorum ben kendim yemek sektorundeyim bence fesfood isi yapin pizza cafe tarzi cok guzel tutuluyor bundan 5,10 sene once oyle bir kultur turkiyede pek tutulmuyordu ama simdi cok guzel tutuluyor ben kendim yilbasinda once turkiyeye geldim cok degismis ve gelisme var ve cok guzulde tutuluyor iyide para kazaniliyor artik turkiyede avrupaya ozenti oldugu icin baya bi tutuluyor bu pizza hamburger yani anliyacaginiz fesfood isnde cok guzel bi yatirim ve cok guzel kazanc getiriyor turkiyede bu pizzahut ve ya dominos olsun bunlarala konustum onlarin bayiligini almak icn yaklasik bir million dolar yatirmaniz lazim bu isi yapn kisilerle konustum cok guzel kazaniyorlar sizede kendinize gore bir isim yapacaksiniz ve sonrasi o ismin bayiligini verirsiniz bence kacirilmayacak bir yatirim ben kendim turkiyede yapacam kisin cikmasini bekliyorum tabi genede siz bilirsiniz insallah istediginiz bi yatirimi bullursunuz slmlar

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
bos bos konusup duruyosunuz, bizim memleketin insani kiymali pide lahmacundan sasmiyo, adam 8-10 tl bi pizzaya vermektense gidip 1,5 tl ye lahmacun yiyo, bahsetmis oldugunuz pizzahut ve dominoslarla rekabet edebileceginizimi saniyosunuz, sanirim hava paralarindan bihabersiniz. elit insanlarin yasadigi yerlerde yapmaya kalkinda bakin görün bakalim karsiniza nasil bir maliyet cikiyor. bu arada 1 milyon dolari dominos tarzi yerlere baglamak benim gözümde enayilik degil civcivbeyinliliktir.

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Selim bey aynı sermaye oranıyla Çinden elektronik eşya getirip elektronik ticaret vasutası ile satabiliriz.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
hemperi ;
avukatla icra konularını araştır demissin güzel fikir fakat ; babamın meşhur bir lafı vardır ... AĞLAYANIN MALI GÜLENE YAR OLMAZ o yüzden bana cazip gelmedi....

Alo fetva hattına açıp sordum CAİZ DEDİLER.

Çok sevdiğim bir hocaman sordum CAİZ dedi.

Cami imamına sordum CAiz dedi..

Ağlayanın malı gülene hayır getirmez diyorsunuz aman ticaretle uğraşıyorsanız MUTLAKA ama MUTLAKA hem devletin hem dinin yasakladığı bir çok iş yapıyorsunuzdur.

İcra ihaleleri ise HEm dinin hem devletin yasal kıldığı bir iş.

Riski yokmu, mutlaka var. Keşke önyargı ile yaklaşmasanızda, paranızı içinize sine sine burda çoğaltsanız..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - okanelektro
Selim bey aynı sermaye oranıyla Çinden elektronik eşya getirip elektronik ticaret vasutası ile satabiliriz.

kendiniz bu işle mi meşgulsunuz detaylı bilgi mail atarmısınız ??
selim_mese_1@hotmail.com

ARKADAŞLAR SANIRIM BEN DÜŞÜNCEMİ PEK İYİ AKTARAMADIM ....
benim yapmak istediğim olay ;
ben işimi bununla nasıl büyütebilirmiyim ?
ilave bir sektör mü ?
yeni mi sektör mü? pek olumlu bakmıyorum bilgim olmadıgı ticareti yapmak
yatırım açısından ileri dönük ?? arsa - döviz - vs....
AYRICA Bartoloucci ;
FİKİRLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ..yaşadığım ilçenin nüfus oranının düşük olması ve bu tarz etkinliklere pek
ilgili olmadıkları için ölü bir yatırım yapmak istemiyorum...

Bende sizin durumunuzdaydım Türkiye'de iş yapmak artık çok zorlaştı.Herkes pazarda yerini aldı yeni pazar aradım fakat hep insana dayalı insanlar yalan cı olmuş arkadaş.Şu anda ben yurtdışında nakliye işine girdim şimdilik ülke içi mayıs 2011 de geldim ve işlerim gayet iyi kendime ait 1 tırım kiralık 7 tır var işim sadece gümrük'ten konteyner ve ülke içi yük taşımacılığı .Türkiye'de şase üstü ekipman imalatı yapmaktaydım.Karşılıksız çekler tutulmayan sözler belimi büktü.Burda da yalan cı insan var ama çekini aldın mı ödememezlik yok anında ceza evi olduğu için çeki aldığımda korkum kalmıyor.Sana tavsiyem yapabilirsen yurtdışında bildiğin bir iş yapman avrupa bitti oraları düşünme 3.sınıf ülkeler şu anda kalkınıyor.Ar-ge yapmalısın.
İMANAGTEK

Yerleşim Fas / TangierMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ruzgar25
Bende sizin durumunuzdaydım Türkiye'de iş yapmak artık çok zorlaştı.Herkes pazarda yerini aldı yeni pazar aradım fakat hep insana dayalı insanlar yalan cı olmuş arkadaş.Şu anda ben yurtdışında nakliye işine girdim şimdilik ülke içi mayıs 2011 de geldim ve işlerim gayet iyi kendime ait 1 tırım kiralık 7 tır var işim sadece gümrük'ten konteyner ve ülke içi yük taşımacılığı .Türkiye'de şase üstü ekipman imalatı yapmaktaydım.Karşılıksız çekler tutulmayan sözler belimi büktü.Burda da yalan cı insan var ama çekini aldın mı ödememezlik yok anında ceza evi olduğu için çeki aldığımda korkum kalmıyor.Sana tavsiyem yapabilirsen yurtdışında bildiğin bir iş yapman avrupa bitti oraları düşünme 3.sınıf ülkeler şu anda kalkınıyor.Ar-ge yapmalısın.

BENİ İYİ ANLADIĞINIZDAN EMİNİM .. YORUM İÇİN TŞKLER.. GAYET İÇTEN VE ANLAŞILIR.. BU YORUMUNUZU DİKKATE ALABİLİRİM ..

alanında uzman olduğun konuda iş yap derim. ev al sat. yenisini dik. 200 binle yapabilirsin. emlakçılara bazen uyugn evler düşüyor. takip ediyor olmasın zaten.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dekoratör
diğer ilçelere ya da merkeze büyüme konusunda bir girişiminiz neden yok ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Bu dünya malının fazlası zarar.Ahiret için yatırım yapın derim.

Yerleşim Moldavya / ChisinauMeslek Ythalat / Yhracat
selam bence bildihiniz işten şaşmasanız daha iyiolur bide inşaat işiyle uraşıyormuşunuz bence kendi işimmi daha nasılbuyültürüm olmasıgerekiyor bide başka şehirdede inşaat işi yapa bilirsiniz örneğin eskişehir şuan buralarda inşaat işi cok hızlı bende ileriki zamanlarda inşaat işine girmeyi düşünüyorum burası örenci yatahı buralarda apart daireler coktutuluyo isterseniz size herkonuda yardımcı olabilirim saygılarımla murat akbacak

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Esnaf
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bartoloucci
diğer ilçelere ya da merkeze büyüme konusunda bir girişiminiz neden yok ?

şu anda kastamonunun en ücra köşesindeki ilçede bile iş yapıyoruz yani iş haritamız sadece bir ilçeyle sınırlı değil ben şunu istiyorum bu ilçelere ( iş yaptığımız ) daha farklı olmayan ilk olan birşey yapmak ve bu benim işim doğrultusunda olacak ..

3 Yıldır üzerinde çalıştığım bir iş kolu hakkında beraber çalışmak isterseniz görüşmek isterim.
İş Mesleki Eğitim sektörü ile ilgili. Yatırım maliyeti yaklaşık 70.000,00 TL civarı.
Aylık gider 14.000,00 TL civarı
Aylık gelir 58.000,00 TL civarı
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
DETAYLI BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM
LÜTFEN ÖZELDEN MSJ ATINIZ

200.000 TL İLE EK İŞMİ? EK İŞ DEMEK AYDA 500 TL İLA 1500 ARASINDA KAZANMAKTIR ADI ÜSTÜNDE EK İŞ.. 1500 X 134 AY YAPAR.. YANİ AYDA 1500 KAZANSANIZ 134 AY SONRA SERMAYENİZ ÇIKAR...
AYDA BU PARAYLA 5000.10000 TL KAZANIYORSANIZ EK İŞ DEĞİL ASLİ İŞİNİZ OLMUŞ OLUR..

BU BAHSETTİĞİNİZ RAKKAMLA EK İŞ OLMAZ YENİ BİR İŞ KURULMUŞ OLUR,BENCE BU PARAYI MEVCUT İŞİNİZE YATIRIN DEPONUZU BÜYÜTÜK STOK MALZEMELERİNİZİ ÇOĞALTIN ARAÇLARINIZI ÇOĞALTIN VS VS VS YADA AYRICA GRUP ŞİRKETİ KURUN MEVCUT ŞİRKETİNİZE TAKVİYEDE BULUNACAK VE YURTDIŞI YADA BAŞKA SEKTÖRLE İLGİLİ ATILIMLARA KATILACAK FUARLARA GİDECEK GİBİ GİBİ...
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fcintay
3 Yıldır üzerinde çalıştığım bir iş kolu hakkında beraber çalışmak isterseniz görüşmek isterim.
İş Mesleki Eğitim sektörü ile ilgili. Yatırım maliyeti yaklaşık 70.000,00 TL civarı.
Aylık gider 14.000,00 TL civarı
Aylık gelir 58.000,00 TL civarı
Saygılarımla

yani 70,000 lira yatırımla ayda 40 bin liradan fazla kazandırabileceğinizi iddaa ediyorsunuz, siz boşverin burda takılmayı nobel ekonomi ödülüne talip olun rakipsizsiniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Hocam elinizdeki sermaye ile küçük bir ilçede iseniz hayvancılık sektörüne girebilirsiniz.
Besi yada süt çiftlikleri gibi gıda sektörü hiç ölmeyecek bir sektördür.
saygılar...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
KUYUMCU AÇMAK İSTERSEN 0538 227 25 39

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
200 bine kuyumcu olurmu

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
merhaba,

bilecik ilçesinde bulunan meslek yüksek okuluna hitap eden, 80 kişi kapasiteli özel kız öğrenci yurdu-apart şeklinde çalışmakta olan işletmemizi devredebiliriz.

işimizin sadece eylül ayında yeni kayıt döneminde 1 haftalık bir yoğunluğu vardır. Bu beş günde kayıtlarınızı aldıktan sonra bütün yıl rahat edersiniz. Yaz aylarında 3 ay,şubat dönemide 15-20 gün ve bayramlarda öğrenci olmadığı için tatil imkanı vardır. 60 kişi ortalama ile çalışıldığında 80-90 bin gibi yıllık güzel kazanç sağlar.

ilçe olarak yaklaşık 6000 nüfuslu, sakin, tam kafa dinlenecek huzur bulunacak bir yerdir. yurdun takibi ve işletmesi oldukça rahattır

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Mühendis