Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Erkekler İnternetten Ne Alışverişi Yapar?

BaşlatansiracTarih17/01/2012 09:25:58Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye94 yazı
Arkadaşlar herkese merhaba,
internetten yaptığınız alışverişlerde ne alıyorsunuz genellikle? saat, cep telefonu, gibi aksesuarlar mı, yoksa tekstil, ayakkabı gibi ürünler mi? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim,
aklıma gelmeyen başka ürünleri de sizler yazarsanız sevinirim,
saygılarımla
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Editör5590 yazı
İnternetten cep telefonu ve kitap satın aldım. ikinci el cihaz almazdım. Ayakkabı almazdım. Araba arar ama görmeden almazdım.

Piyasaya yayılmış standart halini bildiğimiz, farklılarına, çakmalarına, taklit değişik markalarına piyasada henüz rastlamadığımız ürünleri, adı bir çok yerde duyulmuş resmi sitelerden alırdım. Eskiden estore vardı. Siteyi gazeteden televizyondan dergilerden duyduğumuz için, site içinde iletişim olarak bolca kaynak buladildiğimiz ve denediğimizde karşımıza bir muhatap çıktığı için güven duyuyorduk. D&R sitesinden kitap almakta bir sakınca duymuyoruz. Ama kitap ucuz bir şey olduğundan kısmen güven duyurabilen bir siteden de alınabilir. Ama cep telefonu almak için yaygın bir site olmalı.

Tekstil ürünü bence bir siteden alınmaz. Denemek gereken bir ürün grubu.

Devlet baba internetten ticarete makul güvenilir standartlar denetimler getirmediği sürece bu iş muallak kalacak.

Şu anda bir saat içinde bir domain alıp site yayına vermek ve bir havale numarasına para toplamak mümkün. Güzel ürünler koyup ucuz fiyatlar yazmak yeterli. 70 milyonluk ülkede birileri güvenip parayı yollar. Üç kağıtcı iseniz paraları alır harcarsınız. IP den havale numarasından yakalanırsınız ama gerçek ****lar Ip ye de havaleye de bir çare bulur.

Açıkcası internet alışverişini tüm inadıma ve tavsiye etmeme rağmen hiç güvenilir bulmuyorum. Denetlenmiyor ya da doğru şekilde denetlenmiyor.

Hal böyle olunca kişilerin internetten ne alacakları eğiliminin bir önmei kalmıyor.

İnsanlar internette satış yapan bir sitenin tamamen denetim altında olduğunu bilseydi yani kendilerini güvende hissetseydi incik boncuktan kanepeye herşeyi çok daha fazla alırdı.

Ne internet magazalarının bir devlet kurumunun denetiminde olduğundan ne de kredi kartı kullanımının güvence altında olduğundan emin değiliz.

Bizdeki denetimler genellikle tüccarı öldürüyor. Yani bir denetim meknizması kurulsaydı da bu muhtemelen yüksek bedelleri ya da akla sığmaz, pratik şartlara uygun olmayan içtiatı yüzünden kimsenin işine yaramazdı.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye78 yazı
Ben mesela almaktan cok internette satiyorum ama elektronik bir urunu almayi kacinirdim bellimi olur cakmaolabilir,bozuk olur garantisi dahi olsa bir suru ugras sonrasinda ama mesela diger ev gerecleri alabilirdim,ben pvc banyo dolaplari satiyorum birsuru de interneten musterim oldu coguda erkek isin ilginc tarafi,bu tur seyler bence daha guven verebilir karsi tarafa diye dusunuyorum cunku elektronik urunlerde daha risklidir,yada cok guvenilir ve yaygin bir site olmasi lazim almak icin .
GSM: +359 884404392
Saygilar

Yerleşim Bulgaristan / SofiaMeslek Esnaf
Üye118 yazı

şu anakadar aldığım ürünler tv / buzdolabı/monütör/mp 3/ kondisyon bisikleti/ ve 100 e yakın kitap hepsini bildik güvenilir büyük sitelerden aldım ve gayet memnunum özellikle buzdolabını getiren kargo elemanları ilk defa internetten buzdolabı alan birini gördüklerini söylemişlerdi :))

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye60 yazı
ben şahsen birkaç kez netten alışveriş yaptım.ama kardeşim sık bir şekilde araba aksesuarları alıyor.çoğu erkek arabası için para harcamayı sever

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye11 yazı
internetten şimdiye kadar bir kaç kez balık avı malzemeleri aldım

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ymalat
Üye234 yazı
Internetten erkekler en çok elektronik eşya ve bilgisayar ürünleri alır. Önceden film, CD, DVD 'de alan çok erkek vardı ama onlar artık tamamen sitelerden download edilebilir hale geldi o iş bitti.

Kadınları sormamışsın fakat kadınlar da ayakkabı ve giysi alıyor Internetten ki bu beni şaşırttı ancak kadınlar giyime çok önem verdikleri için her yolu deneyebiliyorlar. Erkekte, elektronik eşya, araba ve spor ne ise kadında giysi , kozmetik vesaire o gibi.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
aktif bir internet kullanıcısı olarak yaklasık 9-10 yıldır ihtiyaçlarımın bir kısmını internetten alıyorum.

bunlar arasında elektronik ihtiyaçlarımın tamamına yakınını internetten satın aldım . (lcd tv ,laptop - telefon - kişisel bilgisayar , kamera vs ... )
kitap , giyim ayakkabı,saat, motosikletim için aksesuar yedek parça gibi ihtiyaçlarımın bir bölümünüde internetten satın alıyorum hala.özellikle son zamanlarda 7-8 çift ayakkabı satın aldım bu fırsat sitelerinden .Ayakkabı numaraları standart olduğu için alırken sorun olmuyor ama kıyafet alacağım zaman bedenininde emin olduğum markaları tercih ediyorum. Ve bugüne kadar beden uyumu konusunda hiç sıkıntı yaşamadım :)
gümrük sınırlaması getirlmeden önce amazon.com dan epey alışveriş yapmıştım .

bunlar kargoyla yollanan somut ürünler . Birde hizmet satın alıyorum hosting , domain program , üyelik gibi...

Eğer insanların ihtiyaçları doğrultusundaki ürünlere yönelirseniz ve fiyatlarınız makul olursa her zaman satış yaparsınız.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye162 yazı
bu konuda benimde araştırmalarım oldu sadece erkekler değil bayanlarda dahil ama çoğunluğu erkekler olmak üzere cinsel ürünler,bitkisel ilaçlar internnetten satın alınıyor...kimse bu ürünleri yüzyüze görüşerek almayı tercih etmediğinden internetten gizli olması sebebiyle çok rahat alım satımı yapılabiliyor..
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye249 yazı
peki sen olsan ne alırdın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye94 yazı
o da güzel :) ben olsam ne alırdım, ben genellikle pek hobim falan olmadığı için sadece elektronik eşyalara bakıyorum, ama Türkiye'de av meraklısı da var, elektronik de var,
bi araştırmada erkeklerin alışveriş için daha fazal zaman ayırdıkları yazıyor, ama bence bu daha ucuzunu bulmaktan kaynaklanan bir zaman, yoksa çok şey aldıklarından değil,
mesela ben erkek olaark çok alışveriş yapmıyorum ama bu bana bişey alınmıyor değil, eşim fırsat sitelerinden sweetshirt yada başka bir sey alabiliyor bana,
son olarak ankarada yaşadığım için ayakkabının alına geçirilen altı çivili gibi bi lastik almış 8 tlye, bayada işime yaradı,
burdan çıkan sonuş galiba erkekler elektronik dışında yada aganigi dışında internetten alışverişle pek ilgilenmiyor, fırsatları bile bayanlar daha çok satın alıyor.
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye94 yazı
evet arkadaşlar başka birsey yok mu internetten alınan satılan? arkadaşlarınızın da alıp sattığı şeyler olabilir? Bilgilerinizi bekliyorum, teşekkürler
Siracboran

Üye816 yazı
ben site açtım mal sattım da alışvrişte yapıyorum. ama soruda ne alırsınız diye sorunca cevap vereyim..

elektronik alırım ama mutlaka dist ve faturalı olacak

2. el babamın herhangi bir malıda olsa almam.

tekstil ayakkabı gibi şeyler denenmeden alınmadıgından almam.

kitap almışımdır oyunack bile almışımdır.

yani her ürüne balıklama atlanılırsa sazanlık olur
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye94 yazı
dortler guzel yazmıssın teşekkürler, peki birde sormadıgımı sorayım o zaman sen ne satıyorsun açtığın sitende, birde sitenin ismini paylaşabilirmisin bir sakıncası yoksa,
saygılarımla
Siracboran