Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Ticareti Öğrenmek

Başlatanmasal06Tarih10/01/2012 17:33:29Yorum6

İlk mesaj
Üye2659 yazı
Genc Kenny gördüğü yaşlı ama sevimli eseği köy yerinde sahibinden 100 dolara satın almak istedi. Köylü amca eşeği sattı ve 100 doları alırken "Yarın eşeği kasabaya getirip sana teslim ederim" dedi. Ertesi gün Kenny, amcayı kasaba meydanında buldu ve eşeği sordu. Amca:

"Çok üzgünüm ama eşek sizlere ömür" dedi.

Kenny de: "Peki, o zaman paramı iade edin" dedi.

Ama, parayı alır almaz harcadığını ve iade edemeyeceğini söyledi. Caresiz Kenny de:

"Eşeğin ölüsünü istiyorum" dedi. Amca ne yapacagını sorunca da "Piyangoda ödül olarak kullanacağım" dedi ve eşeğin ölüsünü teslim alıp ayrıldı.

Bizim amca Kenny'i bir ay sonra şehirde gördü ve "Nasıl eşeğin ölüsü işine yaradı mı bari?" diye sordu...

Kenny büyük bir gülümseme ile:

"Evet, büyük ödülün eşek olduğu piyangoda biletleri ikişer dolardan sattım ve 500 biletten toplam 898 dolar kar ettim."

Amca:

"Peki ölü eşeğe kimse itiraz etmedi mi?" diye sorunca Keny'nin cevabı şu oldu:

"Evet, bir tek piyangoyu kazanan itiraz etti; ona da iki dolarını iade ettim."

Genc Kenny büyüdü ve Enron şirketinin genel müdürü oldu...
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye508 yazı
BENCE BU YAPTIĞI  LIK :))

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye310 yazı
Hikayenin devamını biliyor musunuz peki:

Piyango dolandırıcılığıyla tıyneti hakkında ipucu veren Kenny, yaptığı mali usülsüzlüklerle şirketi Enron'u iflasa sürükledi..
Tarihe "Enron Skandalı" olarak geçen bu olaydan sonra, müebbet hapsini beklerken kalbine yenik düştü ve öldü.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye628 yazı

Her e olursa olsun zeka estetiği güzel, dolandırıcılığın pembe hali pembe yalanlar gibi :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye40 yazı
Bu tarz hikayelerin sizi sadece başarısızlığa sürüklediğini görmeye çalışın,
şimdi size inanan herkez de böyle saçma bir şeyle para kazanılıyor da ben niye kazanamıyorum diye düşünür.
Tamam ticari zeka vardır ama bide ahlak ve kurallar vardır. herşeyi ahlaki ve hukuksal yönleriyle değerlendirin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ErmanUSTA
Bu tarz hikayelerin sizi sadece başarısızlığa sürüklediğini görmeye çalışın,
şimdi size inanan herkez de böyle saçma bir şeyle para kazanılıyor da ben niye kazanamıyorum diye düşünür.
Tamam ticari zeka vardır ama bide ahlak ve kurallar vardır. herşeyi ahlaki ve hukuksal yönleriyle değerlendirin.

Doğru söylüyorsun Fakat "Ekmeden Biçmeyi Bilmek" Diye bir tabir var ya bu tam bunun örneği:)) Bu kadar keskin hatlarda olmasada işini bilen malı ***ürüyor
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama