Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Haluk Okutur - Simit Sarayının Kurucu Ve Sahibi

Başlatanpcp1ratesTarih30/12/2011 03:43:51Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
İş kurmak isteyenler, fikirleri olanlar, büyük şirketlerin hikayelerini merak edenler için güzel bi video, paylaşmak istedim. ayrıca sağ taraftaki diğer videoları da izlemenizi tavsiye ederim, internet site(ekşisozluk morhipo vs vs) sahiplerinin hikayeleri mevcut yeni fikirleri olupta tereddütte kalanlar için yararlı olacağını düşünüyorum.

http://vimeo.com/19428252

Yerleşim Türkiye / İstMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye235 yazı
Kesinlikle izlenilmesi gereken video herkesin kendinden birer parça bulacağına inanıyorum.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye69 yazı
Mutlaka izlenilmesi gereken bir video bence.Tek kelimeyle insanın ufkunu genişleten samimi,içten,videonun sonunda tabiri caizse ''adam gibi adam''işte dedirten bir başarı hikayesi...Bu arada izledikten sonra araştırıpta bulduğum videoda bulunmayan ama çok önemli bir anekdotu payllaşmak istedim sizinle.

''simit sarayı markasını tescilleten girişimci, insan kaynakları politikası hadi canım dedirten amca. anlattığı bikaç anektotu günahı onun boynuna diyerek size sevkedeyim efenim. işler ilk büyüme aşamasındayken, sarayın tek fırıncı ustası, işlerin büyüdüğünü görünce her hafta haluk amcadan zam ister hale gelmiş. mecidiyeköy deki şubede kuyrukları görünce artık resti çekmiş fırıncı. haluk amca da yolu göstermiş kendisine, kendi eliyle yaptığı yanık simitleri müşterilere sunmak pahasına da olsa. bu biiirr..işler büyüdükçe kurumsallaşma amaçlı şapka tişört giydirmek istemiş servis elemanlarına. 4 servis elemanından 3 ü de, kuyrukta insanlar beklerken, haluk amcanın "ya şapkayı takarsınız ya da işte kapı" sözleri karşısında işi bırakıp gitmişler. bu da ikii..''

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye53 yazı

pcp1rates paylaşım için teşekkürler. korkularımı yendim valla süper

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
@bursagorki tabiki bu video işin politik tarafı, o kadar zamanda neler yaşanmıştır, bilinmez. işin içinde iş vardır illaki ancak video cesaret bulamayan girişimciler için oldukça motivasyon veriyor.

@mert1049 rica ederim, daha fazla ilgi görmesini beklerdim ve daha fazla kişinin izlemesini isterdim ama çok fazla ilgi görmedi. videonun sağındaki diğer videoları da tavsiye ederim, oldukça güzel videolar var.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye242 yazı
Bence de izlenmesi gereken bir paylaşım. Ancak şunu unutmamak gerekir ki: Allah ilmi isteyene zenginliği ise istediğine verir. yani Allah'ın "yürü ya kulum" demesi de gerekiyor bence. Selamlar

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Yeni Üye12 yazı
böyle anlatan; ben çok çalıştım, bi kuruş param yoktu azimle ettim dev gibi holding kurdum diyen insanlara imreniyorum. fakat çoğu , gerçekleri bilerek eksik veya yanlış anlatıyor... fakat ne olursa olsun nasıl olursa olsun yaptığı büyük başarıdır, gerçekten çok güzel paralar kazandılar.bu abinin çokta güzel bi cipi var.
karalamak gibi olmasın ama insan sağlığına ve hijyene hiç dikkat etmiyorlar, imalat yaptıkları fabrikayı Uğur Dündar ziyaret ederse, vay onların tübitaklı fabrikalarının haline :)
saroz klima

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye95 yazı
bize helal olsun demek düşüyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye28 yazı
gerçekten harika bir paylaşım olmuş teşekkürler.. Adam güzel noktalara değinmiş ve simit i iyi seçmiş..
vsvs..

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Kimyager
Üye104 yazı
Tanrı 'nın bazı kullarına tolerans tanıdığının resmi kanıtıdır aslında bu video.... ''YÜRÜ YA KULUM'' var işin içinde. nerede başlıyor o ya yürü kulum hesabı; kırtasiyecinin yanında bulunan kebapçının kapanıp da kırtasiyecinin bir başkası gelip de bize rakip olmasın diye boşu boşuna kira verdikleri bir dükkanın onun karşısına çıkması ile başlıyor... YÜRÜ YA KULUM ise öyle her önüne gelene sunulmuyor Tanrı tarafından. O dilediğine veriyor. Bir giz, bir sırdır bu. Yoksa gerisi boş simit miş çaymış yada başka bir sebepmiş hiç önemli değil Tanrı diledi mi gayrisi kendiliğinden gelir zaten. Bu sebeple bu tür örneklemeler bizi rüyalar aleminde gezdirir de gezdirir. Hayal deryamız da gark oluruz. Tatlı tatlı hisler uyandırır. Ancak Gerçekler hiç de öyle değildir. Hayal kırıklığı yaşamamak adına ; Neşet ustanın dediği gibi; -- Seni görünce olacak sandım ..Boş yere aldandım boşuna kandım...- İrengi gözümde solan dünya da .. - Ah yalan dünya yalansın dünya ...Tanrının Yürü ya kulum dediği kullar arasında olmak dileğiyle herkese saygılar efendim....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret