Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Kaşar Peynir Fabrikasında Problem

BaşlatanMardenTarih21/12/2011 19:53:50Yorum15

İlk mesaj
Üye291 yazı
Sevgili arkadaşlar
Kaşar peynir üreten bir fabrikada çözmem gereken bir problem var.
Depoda 15 tona yakın son kullanma tarihi geçmiş kaşar peyniri var.Bunları süte karıştırıp tekrar peynir yapmak haricinde ( kış mevsiminde süt haftada 2 kez geliyor sadece ve bu süre zarfında geçen gün sayısı artıyor) bu peynirle ne yapılır ? Satış haricinde yeniden üretimle ilgili bir düşünce daha yardımcı olacaktır.
Şimdiden teşekkürler.
Bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye291 yazı
günceldir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye131 yazı
Selamlar,

konuyu tam bilmediğim için soruyorum: Son kullanma tarihi geçmiş herhangi bir ürün, imha etmek dışında bir şey yapılabilir mi? Yapılırsa bu kanuni olur mu?
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye291 yazı

Sorunuz gayet normal.Sanırım ben tam ifade edemedim.Kaşar peynirinde son kullanma tarihi diye birşey yoktur aslında.Olsa piyasa eski kaşar yada küflü satılan peynirler bulunmaz idi.
Bu ürünler taze kaşar olarak piyasa sürülmek istenmiş fakat basarılı olunamamıs.Yaklasık 3 aydır soguk havadalar.
Biz eski kasar satmıyoruz o sebeple bize gore son kullanması gecmiş.
Daha açık olabildiysem düşüncelerinizi bekliyorum.

Üye248 yazı
erıtme peynırı yapın, yada erıtme (krem peynırı) yapan yerlere satın. Baska care yok. ozelden mesaj atarsanız yardımcı olmaya calısırım. Kolay gelsın
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye286 yazı
Bir gıda muhendısınden yardım almanız gerekir.En dogru hareketi mühendisden öğrenebilirsiniz.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye291 yazı
günceldir

Üye301 yazı
ERİTME PEYNİR YAP..
ALTAY KIRTASİYE

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye166 yazı
son kullanma tarihi geçmiş bi ürün yeni yapılan ürünün içine nasıl katılabilir anlayabilmiş değilim,,,

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Hayvan yemi, balık yemi gibi bir ürüne dönüştürüp değerlendirilebilir. İnsan tüketimi için belirlenen son kullanma tarihi geçmiş ise başka bir şeye çevirmekten başka bir yol yok. Bunu proteinli yağlı bir balık yemine dönüştürüp ürün haline getirip bir kaç partide piyasaya vermek çok da zor bir iş olmasa gerek. Eğer zorsa; Köpek maması üreten, tavuk yemi yapan bir fabrika bulup görüşmek gerek. Maliyeti kurtulur en azından.

Bu tip kaşarları eritme peynir yapıp tekrar piyasaya sürüyorlar zaten ve hepimizin ahını alıyorlar. Bir şekilde yakalanmayı başarırlarsa devlet baba da onlara kesiyor bir takım cezalar.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye43 yazı
Becerebiliyorsan ekşimik tarzı bişi yapabilirsin
ÇAylak

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Di?er
Üye291 yazı
akinselcuk değerli düşünceleriniz için teşekkürler.
Gelen mesajları okudum da , sanki yasadışı bir olay gerçekleştirilmeye çalışılıyor ve buna yardım arıyorum gibi
bir havaya doğru kayılmış.
Anlamayan arkadaslar için tekrarlıyorum;
Biz piyasaya taze kaşar veren bir firmayız ve şuanda bu ürünler eski kaşar durumuna geldi ve son kullanma
tarihinin geçmesi cümlesi bu anlamda sarfediliyor.
Anlam süzgeçinizi kuvvetlendirmeniz içinde size ayrıca kaşar yemenizi tavsiye ederim.
Saygılar

Üye131 yazı
sn. üretici eğer dediğiniz gibi eskimeye başladıysalar,küflerinde kırmızı oluşumlar oluştumu acaba.çünkü
yeşil olarak küfleniyorsa sağlıklıdır.kırmızı küf varsa başka biryerlere deydirmeden hemen imha edilmelidir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye127 yazı
Sayın Marden, ben şunu anlamadım, "kaşar üretimi yapan ve piyasaya veren firmayız" diyorsunuz. Peki böyle bir sorunu aşmak veya çözüm bulmak anlamında neden bir bilginiz yok, bu işi yapanlar ne yapacağınıda bilir, çok şaşırdım. Bende yıllatdır bu sektörün içerisinde bulunmama istinaden böyle bir yorum yaptım. Dilerseniz normal ürünlerinizi değerlendirebiliriz, yurt içi ve yurt dışı. Bunun için üretimle ilgili bilgileriniz gerekli, eğer uygun olduğunuzu görürsek ciddi tonajlarda çalışılabilir. İlgilenmeniz halinde e-meil göndermenizi rica eder hayırlı işler dilerim.
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat