Kişisel Gelişim Eleştirisi Kitabım - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Kişisel Gelişim Eleştirisi Kitabım

resif
Üye

Toplam 137 yazı
28/11/2011 :  22:47:17   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

HALBUKİ HAYAT (Kişisel Gelişim Kavramının Kusurları, Olası Yan Etkileri ve Gerçek Gelişim )

Muhtemelen duymuşsunuzdur veya kendinizi içinde görüyor da olabilirsiniz; günümüz kitap dünyasında yaygın olarak bir okur-yazar akımı olarak gelişen ve özetle insanın kendini tanıyıp hayatta istediklerini elde ederek, yaşamında genel bir “mutluluk” ve “başarı” etmesi için çeşitli bilgiler, pratik yöntemler, teknikler sunan kitaplar ve yönde üretilen bu tüm düşüncelere de genel ad olarak “Kişisel Gelişim” denen çok geniş bir kavram var artık hayatımızda.
Son döneme ait popüler bu düşünce akımı kitapları, takipçisinin yaşam kalitesini arttırma, mükemmelleştirme ve kişinin kendisi için en ideal yaşam anlayışını arayıp edinmesi anlamında epey konu olan bir alan olarak çoktandır bir çok insanın hayatına girmiş bulunuyor. Bu anlayışın herkes tarafında en çok bilinen özelliği ise, insanı her koşulda hayata iyimser yönden baktırmaya çalışması("pozitif olmak") ve kişinin hayatında hedef sahibi olması ve bunun için yılmadan çalışması ve istemesi gerektiği telkin ederek ona istediklerini elde ettirmeye çalışmasıdır.

Bu Kitapta Neler Var?

Kendini "Kişisel Gelişim Kobayı" yapan birinin dilinden anlatımla Kişisel Gelişim eleştirisi ve GERÇEK GELİŞİM önerileri

Size ise kitapta, bu akımın kitaplarının kamuoyunda bilinen olumlu yanlarının dışında, bilinmeyen yanlarından bahsedip; kendini neredeyse kobay yapan bir kişisel gelişim okuru olarak daha çok eleştirel bir bakışla, kendi üzerimde yedi yıl boyunca deneyimlediğim ve gözlemlediğim sonuçlarını yazacağım. Kısaca pohpohlayıcı yani kişiye duymaktan hoşlanacağı şeyleri söyleyen şeklinde nitelendirdiğim bu gelişim anlayışının, insanın doğasının dünya üzerindeki yaşam gerçeğine uymayan yanlarını, eksiklerini, yanlışlarını, çelişkilerini kısaca, bu türden kişisel gelişim kitaplarını okumanın insandaki olumlu değilde, olumsuz etkilerini yazmaya çalışacağım. Özellikle de bu kötü sonuçları “modern insan” yani günümüz şehirli insanın hayatında açısından ele alıp gerçek bir gelişimin nasıl olabileceğini anlatacağım.

Bunun yapılmasına da büyük ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bu düşünce akımına ait kitapların içeriklerindeki genel anlayışın ve metotlarının uygulanabilirliği bir yana, asıl önemlisi bu kitapların insan üzerindeki yan etkileri pek tartışılan araştırılmış ve ölçümlenmiş bir alan değildir. Neredeyse hiç eleştirisi bulunmayan, daha çok okur ve yazar arasında bağımsız olarak gelişen bir kitap türü ve düşünce akımı olduğundan da dolayı, bu kavram altında verilen düşüncelerin bize neler kazandırdığı kadar, neleri kaybettirdiği gibi olumsuz sonuçlarını anlatacağım.

Kitaptan Gerçek Gelişim Özlü Sözleri

* Hayat; bize ne kadarın verildiğini bilmediğimiz ve bizim olmayan
* Hayat size gerçeklerini, sizi; ona karşı bahane üretemeyeceğiniz hale getirdikten sonra söylemeye başlar.
* Başınıza açtığınız hayat çok zorsa, acı çekerken de iyi görünmeyi bilmek zorundasınız
* İnsan kırıldıkça düzelir, eşyadan farkı da budur.
* Hata yaptığınız eşiği geçemediğiniz sürece, hayatınız farklı olaylarla aynı kısır döngüde devam eder
* Hayat beklenilen beklentiler değil, katlanılacak gerçekler üzerine kuruludur.
* İnsanın doğası gereği hayattaki esas amacı yaşarken beter olmamakmış, başarı veya mutluluk değil; yoksa beter oluyormuş hep doğası gereği.
* Hal bu(dur) ki; bekledikçe yanılırsınız.
* Kaybetmek, en çok kaybettiğini kabullenmeyi düşünmek istemeyene yakışır.

http://www.halbukihayat.com/

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Turizm
firatesen
Yeni Üye

Toplam 80 yazı
29/11/2011 :  00:27:04 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Kitabiniz icin guzel bir ozet yazmissiniz. Hayirli olsun, basarilar dilerim
Firat ESEN
+7 950 229 10 77

Yerleşim : Rusya Federasyonu / St Petersburg  |  Meslek : Mühendis
resif
Üye

Toplam 137 yazı
29/11/2011 :  09:36:48 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Çok teşekkür ederim. Saygılarımla,

yılmazlar_hırda
vat

Yeni Üye

Toplam 48 yazı
01/02/2012 :  08:55:41  Alıntı

arkadasım oncelıkle kıtabın ıcın hayırlı olsun dıyorum.basarılarının da devamını dılıyorum
uzun zamandan berı bende kısısel gelısım kıtabı adı altında cok kıtap okudum ve halı hazırda sıparıs kıtaplarım var gelecek devam da edıyorum.ben genellıkle bır mevkıye ulasmıs ınsanların o mevkıye gelmek ıcın cektıkları sıkıntıları zorlukları ele alan ve bana ıs hayatımda yardımcı olacak motıve edıcı kıtapları okumayı sevıyorum daha cok..mesela en son...Baybars ALTUNTAŞ ın OTOBUSTEN INDIM BMW ye bındım kıtabı ve Dale CARNEGİE nın UZUNTUYU BIRAK YAŞAMAYA BAK adlı kıtaplarını okudum ve 280 sayfa kıtabı 36 saat gıbı bır surede okudum.bana da ınanın cok sey kazandırdıgını dusunuyorum.ben roman okumaktansa kısısel gelısım kıtabını okumayı tercıh edıyorum.varsa senınde okumanı tavsıye ettıgın kıtaplar ilk once senın kıtabından basla**** tavsıyede bulunabılırsınız mesela...
YILMAZLAR HIRDAVAT

Yerleşim : Türkiye / Zonguldak  |  Meslek : Esnaf
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
01/02/2012 :  09:26:03  Alıntı
Bu Kişisel gelişim kitapları okurken yararlı olacak gibi gözüken ancak kapağını kapatır kapatmaz akılda birşey bırakmayan, eğitemeyen, öğretemeyen kitaplar. Bu açıdan bakınca bize direkt neyi nasıl yapmamız gerektiğini söyleyen bir kitabın sağ kulak ve sol kulak delikleri arasından ceyran yapmasından öte hiçbir manası yok, belki gerçekten yol gösteren kitaplar yazılabilmişse bunlar faydalı olabilir, ya da bu kitapların belirli bölümlerinden ders almak mümkün olabilir, çeşitli zamanlarda çeşitli yerlerde okunduğu zaman birşeyler ifade edebilir.. ama bu tarz kitapları okuyunca hayatının değişeceğini sanmak büyük yanılgı olur. Kitaplarda anafikir istek, irade ve çaba... Mutluluk için bütün ihtiyac bu üç şeydir.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
yılmazlar_hırda
vat

Yeni Üye

Toplam 48 yazı
01/02/2012 :  12:33:50  Alıntı
zaten bızım hayatımızı degıstırmesını beklemıyoruz.yada hayatımızı yonlendırmesını.o kıtapları okuyunca daha cok motıve edıyorsun kendını hayata ışıne haşama..senın hayatını degıstırecek tek tek çalışmak bu kesin...onun ıcın kıtap okumak sadece hayata bakış acını degıstırır,senın goremedıklerını gosterır.
YILMAZLAR HIRDAVAT

turi
Üye

Toplam 205 yazı
01/02/2012 :  15:15:55 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yılmazlar_hırdavat
zaten bızım hayatımızı degıstırmesını beklemıyoruz.yada hayatımızı yonlendırmesını.o kıtapları okuyunca daha cok motıve edıyorsun kendını hayata ışıne haşama..senın hayatını degıstırecek tek tek çalışmak bu kesin...onun ıcın kıtap okumak sadece hayata bakış acını degıstırır,senın goremedıklerını gosterır.

Güzel açıklamışsınız...
Hayatta bakış açımız değişir , hayatımızın değişmesini beklemiyoruz .
İnsan sosyal bir varlıktır . En temel ihtiyaçlarından biri değer insanlarla bir arada yaşamaktır.
İnsan hayatını etkileyen sosyo - ekonomik faktörlerin yanı sıra birçok başka faktörler de vardır .....şans faktör örü gibi .
Burada çok farklı bir Kişisel Gelişim faktörü önem kazanıyor ....o da " Yer çekim Yasa'sının " İnsan üzerine etkileri !

" Bağlanma Tutkumuz " üzerine bir kitap okumak istemez misiniz ?
Manevi bir güçten, insanlar üzerinde insanüstü bir etki - " Bağlanma Tutkusu " !
Tutkuların zararlı etkileri insan yaşamlarının bir kargaşa haline dönüştüğüne şahidiz .

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
01/02/2012 :  16:08:23  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yılmazlar_hırdavat

İnsanlar ihtiyaç duydukları şeylere ilgi ve ihtiyaç duyarlar Özellikle bizim türk İnsanı ise başarılı olmaya mutlu olmaya (genellikle asgari ücretle geçinen bir ülke olduğumuz için) daha çok açtır . Bu yüzden bizim ülkemizde Kişisel gelişim Kitapları çok ilgi görür.Yazar geçinen birçok zerzevat bunu ticarete dökmüş durumda Haa bunların içinde benimde çok değer verdiğim yazarlar var. Piyasadaki birçok gelişim kitabına bakarsanız sonunu İstemeye Çabalamaya bağlarlar Farklı bir anafikir yok . ve gözlemlediğim kadarıyla Hayatta zor motive olanlar (olamayanlar) bu kitaplara daha çok ilgi gösteriyor Hayata Bakış Açısı yargısı bundan daha çoğunu içerir. Bunun içine Okumanın yanısıra Sosyal aktivitelere katılmayı, Bir Hobiyle Meşgul Olmayı koymak lazım . Belkide benim hayata bakış açım rayına oturduğu için ihtiyaç duymuyor olabilirim :)) Kimbilir...

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

yılmazlar_hırda
vat

Yeni Üye

Toplam 48 yazı
01/02/2012 :  17:23:03  Alıntı

İnsanlar ihtiyaç duydukları şeylere ilgi ve ihtiyaç duyarlar Özellikle bizim türk İnsanı ise başarılı olmaya mutlu olmaya (genellikle asgari ücretle geçinen bir ülke olduğumuz için) daha çok açtır . Bu yüzden bizim ülkemizde Kişisel gelişim Kitapları çok ilgi görür.Yazar geçinen birçok zerzevat bunu ticarete dökmüş durumda Haa bunların içinde benimde çok değer verdiğim yazarlar var. Piyasadaki birçok gelişim kitabına bakarsanız sonunu İstemeye Çabalamaya bağlarlar Farklı bir anafikir yok . ve gözlemlediğim kadarıyla Hayatta zor motive olanlar (olamayanlar) bu kitaplara daha çok ilgi gösteriyor Hayata Bakış Açısı yargısı bundan daha çoğunu içerir. Bunun içine Okumanın yanısıra Sosyal aktivitelere katılmayı, Bir Hobiyle Meşgul Olmayı koymak lazım . Belkide benim hayata bakış açım rayına oturduğu için ihtiyaç duymuyor olabilirim :)) Kimbilir...
[/quote]

Lafmı yani şimdi senin dedigin.sen herseyi bılıyorum havası yapan kısılerdensın ama bırsey bıldıgınız yok.cunku cok konusan bılmedıgı anlasılmasın dıye cok konusan tıplerdır.senın ıhtıyacın yoksa burda ne ısın var neden ozaman KİŞİSEL EGİTİM ELEŞTİRİSİ KİTABIM yazısının altına yorum yama geregı duydun.madem okumuyıorsun yorum yapma hakkınada sahıp degılsın cunku ıcerıgını bılmıyorsun kıtapların yada madem okuyorsun sen de açsın bılgıye gelışmeye senın de ıhtıyacın var.en azından okuyan arkadasları hor gormeme,ogretı durtusunu yontmamayı ogreten bır kısısel gelısım kıtabı oku ozaman..ve sus
YILMAZLAR HIRDAVAT

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
01/02/2012 :  17:50:05  Alıntı
Aslında yazdığım yazı bir eleştiri değil bir tespitti. Aslında ülkemizde bu tip kitaplara olan yoğun ilginin nedenini sorgulamak lazım diye düşündüm ve yorum yaptım. Gördümki Biz Türklerde ara sıra iç gazımızın kesildiği yerde dışarıdan bildiğimiz şeyleri tekrarla**** takviye yapmak gerekiyor. Bu kadar Kişisel Gelişim kitabı okuyup hala gelişemediğini hisseden insan sayısının çok olması bunu gösteriyor. insanları hor görmemek gerektiğini Yunusdan Mevlanadan öğrenmeyi denemek lazım birde Tabiiki Yorumuda hor görmek olarak görmez isek... daha eğitici olur..

'Keşke'Leri Sevmem !!

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
02/02/2012 :  15:15:11  Alıntı
İşte size Kişisel gelişim Komedisi:)

'Keşke'Leri Sevmem !!

resif
Üye

Toplam 137 yazı
02/02/2012 :  18:57:55 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Konuyu açtıktan sonra ilk defa giriyorum arkadaşlar... Görüyorum ki ya hep ya hiç ya da karşı ya da savunan şeklinde malum Türkiye siyaseti gibi ikili bir darboğaza sokmuşsunuz kişisel gelişim kavramını. Açık söylemek gerekirse, özellikle Türkiye gibi bir ülke insanları açısından da ben hala çözmüş değilim; kişisel gelişim bir insanın hayatındaki artısı mı daha fazla eksisi mi? Ya da diğer bir değişle kişisel gelişim bir insanın hayatında olmasa daha mı kötü olur daha mı iyi? Böyle ortada seyreden bir şey yani kişisel gelişim ki kitabımda fazlasıyla yazdım e-kitap olarak da tedarik edebilirsiniz mailinizi yazarsanız göndereyim... Açıkcası genele politik olarak da bakarsak kişisel gelişim tek kutuplu ve dengesiz bir dünyanın maneviyatının ürünü ve bence son derece ticari ve kariyerci kaygılarla ortaya çıkmıştır muhtemlen ve eksikleri, kusurları ve yan etkileri çok fazladır bu sebeplerle. Bu yüzden kişisel gelişim topluma iyileştirici diye sunulan ama şüpheyle faydalarından çok zararları üzerinde durulması gereken bir ilaç gibi bir şeydir ve bu ilaç alınmadan önce yeniden formule edilmesi gerekir zihinlerde ve kişisel gelişim kitabı okumadan önce epey ne yaptığının farkında olan bir insan olmak gerekir...

Hayatdolu
Yeni Üye

Toplam 41 yazı
21/02/2012 :  13:59:33 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
valla kişisel gelişim pazarlamacılarına ben de tilt oluyorum.
Tüm girişimcilere selam!

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Serbest meslek
Erdi Eryılmaz
Üye

Toplam 326 yazı
01/03/2012 :  12:29:45  Alıntı
Dikkatimi çekiyor bu kitaplar en son erdal demirkıranın bir kitabını okumuştum. Hoşuma gitti herkese tavsiye ederim.
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim : Türkiye / Bandırma  |  Meslek : Serbest meslek
Contessa
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
12/09/2012 :  20:47:01  Alıntı
Konuyu basindan sonuna okudum.. Konuyu baslatan arkadasin tespiti ilginc ve yasanmis bir deneyim olarak anlatim diline bagli olarak ilgi cekebilir.. Kisisel gelisim cilginligi tum dunyada firtinasini estirirken, soz konusunun "her zaman oldugu gibi " alt yapisiz toplumlara reklamlarla kakalanan gudulerin eseri oldugu gercegi gozlerden kacmaktadir.. Hedef kitle,"ozellikle" az biraz okumus, alt bilinclerinde basari =daha cok para denklemi hali hazirda diger reklamlarla kazinmis bireylerdir..(unutmayalim; cahil insanin kisisel gelisim diye bir bilgisi olmadigindan sorunu da olmaz:) ) Yorumculardan birinin soz ettigi ,"otobusten indim BMW ye bindim" adli kisisel gelisim (!!) kitabinin yazarini bizzat taniyan ve gecirdigi surecte,"bmw ye binebilmek icin"yakininizdaki yorenizdeki tanidiginiz bildiginizden emin oldugum kac ailenin dolandirildigini, sozlesme altlarina yazilan minik harfli kelime oyunlari ile ellerinin kollarinin baglanip, evlerini kaybettiklerini, yuvalarinin dagildigini, ve sevgili yazarin bunca gozyasina sirtini donup BMW sinin hayali ile hep daha ileriye (!!) daha coga (!!) yurudugune sahit biri olarak , demek isterim ki, bu ornek bazi seylerin gorulebilmesi acisindan oldukca manidardir.. Bu ornek okuyan arastiran bizlere gostermelidir ki ; bu tur kitaplari yazanlar da sen ben o gibi birer insandir, zeka+sans+dogru zamanda dogru yer ile hasbel kader biryerlere gelmisler ve "iyilik+paylasim" hissi ile (gercekte daha cok kazanma hirsi ) kitaplar yazmaktadirlar.. Sahsi inancim: kisisel gelisim diye bir sey yoktur ! Kisisel donusum vardir.. Gelismez, donusursunuz.. Ve evet bunun icin yazilmis kaynaklar vardir. Ve en guzel kaynaklar,durust, namuslu , iyi, guzel ,etrafina duyarli, goren, dinleyen, arastiran, ve bunlara sahip olmaya ozen gosterdiginizde ,zaten toplumda sevilen/aranan/istenen/ bir birey olacaginizin garantisini anlatan tum dini kitaplardir. IQ su geliskin insan EQ suna yatirim yapar, bunu yaparken de bilir ki, onune gelenin kitap yazar hale geldigi bir ortamda, eger gercekten bir seyler ogrenmek istiyorsa,yazar denilen faninin,donanimini incelemek zorundadir..Aksi halde,konunun en basinda anlatilmaya cabalanilan,geliseyim derken kaybettiklerim gibi bir kitapta sizin yazmaniz gerekebilir..
Sevgilerimle,
Aynı dili kullanmak ile dili aynı kullanmak arasındaki farkı görene sapka cikaririm..

Yerleşim : ABD / Ny  |  Meslek : Danışmanlık
Contessa
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
12/09/2012 :  21:17:35  Alıntı
Bir onceki mesajimda anlatmak istediklerime en guzel ornek.. Bir suru paralar odeyerek satin aldiginiz,okuyup anlamaya /uygulamaya cabaladiginiz, 200-300-500 sayfalik kitaplardan cok daha faydali oz budur ;

http://koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=57764

sevgilerimle,
Aynı dili kullanmak ile dili aynı kullanmak arasındaki farkı görene sapka cikaririm..

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
13/09/2012 :  08:38:00  Alıntı
elestirilebilecek nokta bu kitapların vaadettiklerinin cok uc noktalara kayması. ornek olarak "okul birincisi olacaksınız", "genel mudur olacaksınız!" "cok uzun yasayakcasiniz!" "herkez size tapacak!" bu gibi vaadetlerin arka planında ise "sabah erken kalk", "cok calıs!" "kendini programla!" "saglıklı beslen" gibi onermeler bulunur. bunlar kotu seyler midir? Hayır sahsi kanaatimce ama kisisel gelisim yapısı geregi yasama, yukardan makro boyuttan, insanın bakmasını engeller. yani yasam calısmak ve basarılı olmak uzerine kurulu degildir. basarılı olmak guzeldir,serbest piyasa ekonomisi cercevesinde bireyin rekabeti ve cok calısması ona para ve ustun bir pozisyon saglıyabilir ayrica is arkadaslarıyla iyi gecinmesi ve moralini yuksek tutması onun bu amaca ulasmasında yardimci olabilir. Sanayi toplumunda yasayan insanların planlı olması calısması hırslı olması is arkadaslarıyla iyi gecinmesi moralini bozmaması tabii ki etkili bir is yasamı saglıyacaktır. Makro bir boyuttan tarihe bakıldıgı zaman bunlar yasamın anlamı demek degildir!

'Keşke'Leri Sevmem !!

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
13/09/2012 :  17:02:08  Alıntı
İşte size Kişisel Gelişim Özeti :)

haşr 10: muhatabına güvenmek istiyorsan, önce sen güvenilir ol.
saff 2: yalandan uzak dur.
maun 4-5: eleştirinin keskin bir bıçak olduğunu unutma. söyleyeceklerini iyi tart.
isra 37: kibirli olma, alçak gönüllü davran.
müddessir 1-5: kendini fazla abartma.
yunus 12: vazgeçilmez olmadığını kabul et.
rum 21: tek başına mutlu olunamayacağını bil. çevrenin mutluluğu için gayret göster.
tekasür 1-2: kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme.
en'am 50: ön yargılarla hayatı kendine zehir etme.
en'am 60: bildiklerinle açıklayamadığın şeyler, hayatının kâbusu olmasın.
felak 1-5: korkuların tutsağı olarak yaşamaktan vazgeç.
fecr 27-28: en sevdiğin şeyleri, başkalarıyla paylaşmanın keyfine var.
tekvir 25-27: her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma.
hucurat 10: büyüklük kompleksine kapılıp, insanları ezerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırma.
bakara 156: çaresizlik tuzağına düşme. her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma.
beled 5-6: her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme.
muhammed 7: iyiliği karşılık beklemeden yap.
vakıa 83-87: ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş.
bakara 263: yaptığın iyilikleri unut. anlatarak onları kıymetsizleştirme.
furkan 63: sana yapılan kötülüğün karşılığını vermek yerine öfkenin dinmesini bekle.
inşirah 1-3: seni huzursuz edecek işlerden uzak dur. ihtirasını törpüle.
mücadele 7: hiçbir sırrın sonsuza kadar gizli kalamayacağını unutma.
rahman 7-9: çıkarcı olma. adil davran.
tevbe 40: en zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.
fatır 19-22: senden iyi durumda olanlara bakıp üzüleceğine, senden zor durumda olanları görüp rahatla.
hakka 33-35: hayatının vazgeçilmezleri olsun. onları küçük çıkarlar içi n asla feda etme.
kalem 1-2: yazdıklarının ve yaptıklarının peşini bırakmayacağını unutma. gücünü insanların yararına kullan.
münafıkun 4: bencil olma, tebrik etmeyi bil.
yusuf 32-33: modern hayatın çarpıklaştırdığı kadın-erkek ilişkilerinin, hayatını esir almasına izin verme.
ankebut 41: iyi bir dostun, paha biçilmez olduğunu aklından çıkarma.
al-i imran 92: iyilik yapma arzunu, şarta bağlama. vermek almaktan daha büyük bir ihtiyaçtır, asla unutma.
hacc 46: kendini, hep daha iyiye ulaşmak zorunda olduğuna koşullama.
ibrahim 42: merhametli olmaktan asla vazgeçme.
isra 23: anne ve babana ''off'' bile deme.
nisa 149: kendini sürekli övmekten uzak dur.
enfal 56: sözünüzde durmamanın utanç verici olduğunu aklından çıkarma.
âl-i imrân 139: yaşadığın zorluklar karşısında kendini bırakma ve üzülme; hedefe ulaşmak inancını ve azmini korumayı, duygularına hakim olmayı gerektirir.
furkan 43: heveslerini kendine ilah edinme.
necm 3: inanma duygunu diri tut.
nisa 58: karar verirken, vicdanının sesini duymazlıktan gelme.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Contessa
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
13/09/2012 :  21:20:37  Alıntı
Tesekkurler masal.. Iste bu kadar dedirtti okuduklarim:)

istanbulesnafla

Üye

Toplam 255 yazı
15/12/2012 :  23:14:34 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
güzel bir yazı
http://www.istanbulesnaflari.com/yazioku.php?id=1&yazi=5
http://istanbulesnaflari.com/ istanbul esnaf rehberi geç olmadan mutlaka yerinizi alın http://istanbulesnaflari.com/EskiIstanbul.php

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Medya
goknevren
Yeni Üye

Toplam 19 yazı
13/10/2018 :  14:46:17  Alıntı
Emeğinize sağlık çok güzel bir yazı.

Yerleşim : Türkiye / Ankara

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

9.58 saniye.
16:05:37, 15 Ocak 2026, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2026 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım