Ben hayır diyorum.
şu anda gerek iç basın gerek dış basın bu konuda oldukca iddalı senaryolar hazırlıyorlar,fakat cok yukarıya cıkıp fotoğraf cekerseniz bunun böyle olmadığını görmaek cok da zor değil,zaten bu senaryoları hazırlaynalarında bir coğuda bunu biliyor.Amaç ne? amaç 1998 yılından sonra negatif tasarruf eğilimine giren amerikan toplumunun daha önce yatırım yaptığı hisse senetlerinin top noktaya ulaşmasıyle şimdi hisse senetlerinden eskiye göre cok daha az kazanması amerika tüketim harcamalarına büyük bir darbe oldu.izliyorsunuz bir cok abd firmaları cok zor durmda .artık cağımızda gercek bir lider olmak istenıyorsa şu dört unsurun olması vede bu unsurların tam bir ahenk içnde birbirlerini destekleme si gerekir.
Nedir bu unsurlar
a) Güçlü bir ekonomi
b) Teknolojik liderlik,gelişim ve sürdüre bilme
c)Askeri güç modern,teknolojik ve mobilite
d)Siyasi otorite yani demokratik sistamatik üretken anlatabilinir bir siyaset.
İşte bunlar bir uyum içinde olursa lidersiniz.ABD son senelerde buzincirin halkalarından üretken ekonomide belli bir zaafa uğrayınca sistemin dağılmaması ve ekonomiyi daha sağlam bir mesnete oturta bilmesi için tüm dünya ekeonomileri parametrelerini cok değişken oynamaya başlayıp her an savaşta cıkabilir ama barışta olabilir deyip neticede her iki durumdada gercek ekonomik hedeflerini realize etmektedir.
Ama şunuda söylemeden edemiyeceğim çalışıyorsanız güçlü iseniz yaptığınız her eylem doğrudur veya başka bir deyişle ZENGİNİN HER ESPİRİSİNE GÜLÜNÜR hiç paranız olmadığı zamam bir espiri yapın gercekten ne anlatmak istediğimi cok daha iyi anlarsınız.