Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Yorumlarınıza

BaşlatangirisimciyizTarih16/10/2011 20:42:04Yorum32

İlk mesaj
15 m2 cadde üzeri dükkanım var.(kiracıyım) Önünden günde ortalama 1000-1500 kişi geçiyor. (Dolmuşların içindeki

insanları saymıyorum tabiki)

Notebook Tamiri, Yedek Parça, Kartuş Dolumu, Bilgisayar Teknik Servis hizmetleri veriyorum. 3 yıldır aynı yerdeyim.

Maddi anlamda potansiyel işimdeki gelir bana yetiyor. Ama önümü göremiyorum.. Bu arada şunuda belirteyim şuan

yanlız çalışıyorum.

Gelelim şimdi sıkıntılarıma..

1. Sıfır Notebook alıp satamıyorum /// Malumunuz teknoloji marketlerden fırsat kalmıyor. Ucuz bile satsak insanlar

yine oraları tercih ediyorlar alım yapmak için. Doğal olarak bende bu yüzden stok maliyetine girmiyorum... Bu

notebook için değil herşey için geçerli.

2. İkinci el laptop işi // Talep var ama mal yok. Olan mallarda sıkıntılı oluyor. Uğraşınca maliyetine değmiyor.

Ama olduğu zaman satılıyor. 500 liradan yüksek 2.el laptop alınmıyor.. Kaç paraya alacan laptopuda o paraya satıp

para kazanacan....

3. Notebook tamiri. // Bu sektörün öncülerindenim. Önceleri güzel paralar kazanıyoduk. Fakat suanda musteriler 150

liranin uzerine cikildiginda laptopunu yaptirmak istemiyor. Laptopuna bi tekme atiyo. Gidiyo evkur, ttnet vb..

firmalardan ayda 30 liraya aliyor.

Evet sıkıntılar bunlar ben bu olumsuzluklara rağmen yine ekmeğimi kazanıyorum. Yine gelirim bana yetiyor çok şükür.

Ama asıl sıkıntım insanlar.. evet yanlış duymadınız insanlar... 97 den beri bilişim sektöründeyim insanları hiç

böyle görmedim.. Yemin ediyorum psikolojim bozuldu.. Aşırı agrasif bir insan oldum....

Bunu bu sektörde olupta benim yaşadıklarımı yaşayan insanlar bilir... Bende kendi örneklerimle anlatmaya

çalışacağım umarım beni anlayan birileri çıkar ve bana bir yol gösterir.

* İnsanlar sanki onlara yardımcı olmak zorundaymışım gibi bana davranmaya başladılar. Yaptığım işi hep

küçümcercesine bana yaklaşıyorlar. İki dakkada yap ver gibilerinden yani.

* Bide herşeyi biliyorum havasıyla gelip, bişey soran ve sordukça soran.. bilmediği konularda bile yok o öyle değil

böyle diye sana ısrar eden insanlar.. Bedava bilgiyi alıp çekip gidenler...

* Yolda geçerken bilgisayarıyla alakalı bir sorunu olan aklına geliyor dalıyor içeri. Diyorumki getirin bakalım. Hala ısrarla bişeyler öğrenmeye çalışıyor.

* Sırf fantazi olsun diye bişey soranlar..

* Giriyor Ram ne kadar diyor. Hangisi diyorum ddr1 2 3 bilmiyor. casper diyor. Diyorumki getir bakayim. ona göre vereyim. hala devam ediyor sormaya. laftan anlamıyolar yani.

insanlar yüzünden 14 yıllık mesleğimden soğudum. Psikolojim bozuldu inanın bana... Aklıma gelmeyen bi sürü şey vardır ama aklıma gelenler bunlar işte..

Şimdi bu durumda bu dükkanda ne yapılabilir.

Benim kafamdaki şey şu.. Dükkanı açık parfüm işine çevirip yanında bujiteri ye de ağırlık versem...

Üst kat boş orayı kiralayıp mevcut sistemimi yukarıya taşısam. Sadece notebook tamirine ağırlık versem. Son kullanıcıyla cok fazla uğraşmasam diyorum.. Ne dersiniz arkadaşlar.. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız...?

Bi yanda da mimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmak ta var.. Ama gelecek göremiyorum zaten bu şekilde.. Çok çelişkilerdeyim.. Sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden yazacağınız yorumlara..

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
dostum şunu bil ki hangi işi yaparsan yap aynı insanlarla muhatap olacaksın. sadece sorular farklı olacak. ben farklı sektorlerdeyım ama beni de bıktırıyorlar bazen. Bu arada parfum işi karlı ve temiz iş. Fakat kotu yanı rekabet cok fazla. Biraz para kazansan hiç dusunmeden hemen yanına karşına acıyorlar dükkanı.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Bende tamirciyim bizim işlerde yavaş yavaş bitiyor. Müşterilere hesap listesi çıkardığımızda:
''Bunun yenisi kaç para gider yenisini alırım'' diyenler çoğalmaya başladı.
Gıda işleri üzerine anlaşabileceğim bir ortak bulduğumda bende iş değiştireceğim.

Yerleşim TürkiyeMeslek Serbest meslek

sn. @mrtbrt evet her zaman en doğru kararı kişinin kendi verir hatta en kötü karar bile kararsızlıktan daha iyidir. size katılıyorum fakat en azından madem bir düşünce havuzundayız fikirlerimizi paylaşmaksa eğer amacımız en azından kendi fikirlerimizi beyan edersek daha faydalı olacaktır bu platform.

sn. @erdoooo evet doğru hangi işi yaparsak yapalım insanlarla uğraşacağız. Ama bizim sektör de o kadar çok ayrıntı var ki. İnsanda belli bir süre sonra kafa kalmıyor. Mesela ben basit bir ürün al sat yapsam bu kadar sıkıntı çekmem. (örn. halı örn. parfüm vb.. gibi) Burada benim şikayetim insanlar biz alıcıyız niyetine benim ücretsiz olarak teknik bilgimi kullanıyor. Alış verişi ise teknoloji marketlerden yapıyor.

sn. @bikemen ne yapalım yani yıllarca canımızı başımıza katıp öğrendiğimiz teknik bilgileri çöpemi atalım. "Boşa kürek çektik şimdiye kadar" mı? diyelim. Yazık etmeyelim kendimize bir çıkar yol olmalı...

Yorumcu arkadaslarima tesekkur ederim. Fakat lütfen bu konuyu kestirip atmayalim. Eminim şuan benim durumumda olupta çıkar bir yol arayan bir sürü arkadaşımız vardır aramızda ve çevremizde. Bu yazı dizisi bu sıkıntıları yaşayan arkadaşlarıma ışık niteliğinde olacaktır. Bu kadar beyin bir araya geldiğinde çok fazla düşüncenin çıkması lazım.. Çekimser olmayalım lütfen...

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Bilgisayar-Bili?im
Senin yerinde olsam,

Dükkanın camına BİLGİSAYAR DOKTORU diye büyük puntolarla yazı yazıp, altına da bu dükkanda bilgisayarla ilgili bilgi sormak bedavadır diye yazardım. Bu işi yapmaya devam edeceksen, insanlar sana sormaya devam edecek; öyleyse bir farklılık oluştur. Böylece bakılanlardan değil, görünenlerden olurdum.

İşyerine cep tlf. dan anlayan birini, ortak da olabilir alıp 2.el cep işine, cep aksesuarı, kontör işine ve en önemlisi teknik servis işine girerdim.

Ayrıca ttnet, telefon, adsl vb. gibi abonelik işleri yapardım. Dükkanın içine bilgi almaya gelen insanların göreceği şekilde yazılar koyardım.

Yine mouse, flash bellek, klavye, kulaklık falan satardım. Bilgi sormaya gelen insanların varsa bir ihtiyacı alacaklardır.

Kartuş dolum işini de yapardım.

Velhasıl, bilgimi bedavaya verir, tanınır görünür hale gelirdim. Nasılsa bilgi verme işi devam edecek, yaz dükkanın camına yap bir farklılık.

Yok insanlarla uğraşamam dersen, bırak bu işi dostum. Hatta ticareti bırak. Hoş maaşla da çalışsan, memurda olsan insanın olduğu her yerde insanlarla muhatap olmak, şu anda ki gibi olmasa da farklı şekillerde insanlarla sorunların hep olacak.

İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Şişesi 5 liradan parfüm satmak sanki seni daha çok tatmin eder gibi. Dükkanın önünden kimler ne şartta geçiyor ? Gençler çoğunlukta ve geçenlerin bir kısmı sadece geziyorsa parfüm satarsın. Parfümle başla, zamanla kozmetiğe teferruatlandır dükkanı. Acizane tavsiyem budur.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
sn. @munen

Dükkanın camına BİLGİSAYAR DOKTORU diye büyük puntolarla yazı yazıp,
altına da bu dükkanda bilgisayarla ilgili bilgi sormak bedavadır diye yazardım. Bu işi yapmaya devam edeceksen,
insanlar sana sormaya devam edecek; öyleyse bir farklılık oluştur.
Böylece bakılanlardan değil, görünenlerden olurdum.

///////////////

yorumlarınız için teşekkürler. bilmiyorum ne kadar bu sektörün içindesiniz. Bir kere herkes herşeyi biliyor.
Ama aslında kimse bişey bilmiyor. Gereksiz o kadar çok şey soruluyorki bu soruların yüzünden gerçekten yapman
gereken işleri yapamıyorsun. Artı o bilgiyi alan kişinin aldığı bilgi yanına kar kalıyor. yüzde 90 boş sorular..
Benim sorunum insanların bana ulaşması değil. Gereksiz soru soran insanlardan nasıl kurtulurum aslına..

İşyerine cep tlf. dan anlayan birini, ortak da olabilir alıp 2.el cep işine, cep aksesuarı, kontör işine ve en önemlisi teknik servis işine girerdim.
/////////////

evet bu konuyu bende düşünüyordum.. size hak veriyorum.. doğru bir tespit...

Ayrıca ttnet, telefon, adsl vb. gibi abonelik işleri yapardım. Dükkanın içine bilgi almaya gelen insanların göreceği şekilde yazılar koyardım.
///////////////

o yazıları söktüm attım. Çünkü inanının öyle bir hale geldiki millet ttnet yüzünden bana düşmanlık besleyen insanlar
bile vardı. gelen fatura yüzünden bana küfreden insanmı ararsınız. yada alacağınız üç kuruş bağlantı komisyonundan
sonra internete bağlanamıyorum diye müşteri hizmetleri yerine sizi arayan insanlarımı hadi sorunu çözüldü aradan 5 ay geçti
internetteki ufak bir problem yüzünden sizi arayan insanlarımı ararsınız siz düşünün. o iş tamamen bir muamma o yüzden
söktüm attım o afişleri rahat ettim. :)

Yine mouse, flash bellek, klavye, kulaklık falan satardım. Bilgi sormaya gelen insanların varsa bir ihtiyacı alacaklardır.
///////////////////

onları zaten satıyorum. Bu arada onları bilgi sormaya gelen insanlar değil, zaten alacak olan insanlar alıyor. oda bir gerçek..
aldıktan sonra kafasında bişey varsa soruyor...

Kartuş dolum işini de yapardım.
///////////////////

kartuş toner dolumu zaten yapıyoruz yıllardır. Fakat son zamanlarda insanlar daha eline kartuş kaça dolduruyorsun
kapı kapı gezmeye başladılar.. bu işlerin hiç birinde tutarlılık yok bide alternatif cok fazla. birisi 7 liraya yapiyosa
digeri 5 liraya yapıyor..

elhasıl, bilgimi bedavaya verir, tanınır görünür hale gelirdim. Nasılsa bilgi verme işi devam edecek, yaz dükkanın camına yap bir farklılık.

Yok insanlarla uğraşamam dersen, bırak bu işi dostum. Hatta ticareti bırak. Hoş maaşla da çalışsan, memurda olsan insanın olduğu her yerde insanlarla muhatap olmak, şu anda ki gibi olmasa da farklı şekillerde insanlarla sorunların hep olacak.

////////

benim tanınmamak gibi bir problemim yok.. Beni bilen biliyor ben sektörün zorluklarından bahsediyorum. işi de bırakmayı düşünmüyorum. Sadece bayi çalışması yapacam. bayilere yapacam notebook tamiri insanlarla alakam kalmayacak böylelikle..
yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim..

sn @akinselcuk

Şişesi 5 liradan parfüm satmak sanki seni daha çok tatmin eder gibi. Dükkanın önünden kimler ne şartta geçiyor ? Gençler çoğunlukta ve geçenlerin bir kısmı sadece geziyorsa parfüm satarsın. Parfümle başla, zamanla kozmetiğe teferruatlandır dükkanı. Acizane tavsiyem budur.
//////

Ben satmayı düşünmüyorum bir eleman almayı düşünüyorum.. ayrıca 5 tl degil 18 tl ye satiyolar 1 alana 1 bedava seklinde. sektör hakkında fazla bir bilgim yok o yüzden kararsızım.. Genç nufus geçiyor var ama gezmek tozmak için değil daha çok okuldan eve giderken veya evden işe giderken
tercih edilen bir yol. Dolmuşlarda geçiyor... Hareket var ama nasıl olur bilemiyorum.. sonucta notebook adaptörü mouse vs.. satiyorum..

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. düşüncelerinizi bekliyorum konuyla ilgili msn kontağı da kurabiliriz isteyen arkadaslarla.. saygılar..

sektör değiştirmeyi ciddi şekilde düşünmelisiniz. artık herşey ya internetten alınır oldu ya da AVM lerdeki teknosa gold exa gibi yerlerden
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

sizi anlıyorum, insanlarla uğraşmak çok zor tabii. Biz de finans sektöründe insan kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz tabii ki ama uzun yıllar emek verdiğiniz, bildiğiniz bir işi bırakıp başka bir sektöre yönlenmeniz pek de mantıklı değil. O kadar da risk almayın derim ama mevcut işe ek olarak dükkanın bir kısmında farklı bir ürün satışı gayet güzel bir fikir. Çevrenizde açık parfüm satan yer de yoksa hemen başlamalısınız.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bankacylyk-Finans
sn @aalperimm yorumlarınız icin tesekkurler. Ne yani dükkanın içinde hem bu işi yapıp hemde acık parfum satayimmi diyosunuz? Bu arada en yakınımda olan parfümcü 500 metre diger tarafimda ise hic yok..

Anliyorsaniz yeni tip plasma,lcd,led 3d tv tamiri yap cunki gittikce cogalacak ve bu meslegi yapan az yada yok. Ama anlamak lazim tabi.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
girişimciyiz arkadaşım madem parfüm işine girince yanına bir kişi alacaksın, şu an ki işini yapmaya devam edip yanına müşteriler geldiği müşteri ile ilgilenecek eli yüzü düzgün birini alsan?

Eleman çalıştırmak çok zordur, bir elemena parfüm sattırmanla senin parfüm satman en az 2,3,,4,5,6 kat fark eder..

Bence laptop tamir işine yönelebilirsin.. Yanına aldığın kişi müşteriler ile ilgilenir sende laptopları tamir edersin..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
dükkanın birkaç fotosu olsa keşke ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

sn @Bartoloucci dukkan resimlerini size gönderdim bakabilirsiniz.

bu gecen süre zarfında da cep telefonu aksesuarları ve tv kumadalarıyla çeşitlendirebilirim dükkanı diye düşündüm. sizin fikirleriniz önemli benim için. cevap yazan herkese tesekkurler..

Dükkanın yanından geçenlerin pekçoğu dükkanın varlığından bihaberdir diye düşünüyorum. En azından yarısının bile dikkatini çekmek mekanın işlerliğini arttıracaktır. One way vision diye bir sistem var cama reklam uygulaması.

Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Doğan kuruluşu olan http://www.pratikkontor.com üyesi olarak dükkana sirkülasyon sağlayabilirsiniz.
Fatura ödeme sistemleri konusunda çok sağlam bir firma olmadığı sürece çekincelerim var.
Benim size önereceğim en mantıklı iş " güvenlik sistemleri" olacaktır. Mevcut işinizin kat kat ötesinde gelirler kazanmanız mümkün. Artık apartmanlardan tutun hemen her işyerine neredeyse bu sistemlerden kuruluyor. Bu konuda piyasada kendini ispatlamış bir firma ile çalışmanız halinde mevcut dükkanınızın yetmediğini pek çok personel çalıştırmaya başlayacağınıza emin olabilirsiniz. Mevcut rutin dönemlik bakım gelirlerinin bile sizi ne kadar mutlu edeceğini göreceksiniz. Mobese kameralarının bile bakımları işine dahil olmanız mümkündür. Tabi eğitim seminer/kurslarını tamamla**** geleceğinizi kurtarmanız mümkündür.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

gelecek projeniz nedir ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

parfümeri ve bujiteri yada iç çamaşırı veya züccaciye işleri %200-400 arası kar bırakır ve sat kurtul olur müşteriyle diyoloğun
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
maalesef telefon ve bilgisayar mağazaları global dünyanın mağduru oldular büyük balık küçük balıkları yemeye teknolojiden başladı bizler seçim ve taksit şansının fazla olduğu yerlere gidiyoruz artık o nedenle eğer 15m2 lik bir dükkanın varsa kadınlara yönelik alışverişi tercih etmelisin bujiteride çok güzel para var ben doğal taş üzerine takı yapıyorum yan gelir olarak çok güzel para bırakıyor kadınlar takıya, kozmetiğe herzaman para bulurlar hem bunu almak için büyük mağazalar çok tercih edilmez bir bayan olarak kozmetik ve bujiteriden kar edeceğinize inanıyorum
hayırlı işler bol kazançlar
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

munen arkadaşın dediklerine harfiyyen katılıyorum.
en güzel tavsiyeyi vermiş bence.
( girişimciyiz ) kardeş yazından anladığım kadarıyla çok fazla çalışan istirahatı ve dinlenmeyi unutmuş dolayısıyla çok çabuk sinir olmaya başlamışın.

çalışmanın yanında azıcık istirahat , kafa dinlemek bizi daha sabırlı , sakin , güleryüzlü biri yapacaktır.
o zaman çok daha net düşünebilirsiniz.saygılar.
hayırlı işler bol kazançlar.
Benim istediğimi ALLAH benim için istememişse konu kapanmıştır !!!

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im
gelişme var mı ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

msn adresini verirsen daha detaylı görüşebiliriz sizinle

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Dostum resmen isyan noktasındasın :) Ama güzel şeylerde yazmışsın. Bence üst ve alt katları ayrı olarak değerlendirsen (asıl işinden kopmadan) daha iyi olacakmış gibi geliyor sanki. Bu arada en son ne zaman tatil yaptın?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
böğrek bayoz kavaltı tarzı iyi olur ben boyoz ve böğrek ustasıyım istersen yardımcı olabilirim tel 05389612755

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
selim bey izmir de nereyi önerirsiniz bu konuda bir fikriniz var mı

açık parfüm mağazamı ihtiyaçtan devrediyorum veya içindekileri komple çok uyguna zararına vereceğim devamı var bayiliğini alabilirsiniz.ilgilenirseniz iletişime geçebilirsiniz.saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
son durum nedir ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - girisimciyiz
15 m2 cadde üzeri dükkanım var.(kiracıyım) Önünden günde ortalama 1000-1500 kişi geçiyor. (Dolmuşların içindeki

insanları saymıyorum tabiki)

Notebook Tamiri, Yedek Parça, Kartuş Dolumu, Bilgisayar Teknik Servis hizmetleri veriyorum. 3 yıldır aynı yerdeyim.

Maddi anlamda potansiyel işimdeki gelir bana yetiyor. Ama önümü göremiyorum.. Bu arada şunuda belirteyim şuan

yanlız çalışıyorum.

Gelelim şimdi sıkıntılarıma..

1. Sıfır Notebook alıp satamıyorum /// Malumunuz teknoloji marketlerden fırsat kalmıyor. Ucuz bile satsak insanlar

yine oraları tercih ediyorlar alım yapmak için. Doğal olarak bende bu yüzden stok maliyetine girmiyorum... Bu

notebook için değil herşey için geçerli.

2. İkinci el laptop işi // Talep var ama mal yok. Olan mallarda sıkıntılı oluyor. Uğraşınca maliyetine değmiyor.

Ama olduğu zaman satılıyor. 500 liradan yüksek 2.el laptop alınmıyor.. Kaç paraya alacan laptopuda o paraya satıp

para kazanacan....

3. Notebook tamiri. // Bu sektörün öncülerindenim. Önceleri güzel paralar kazanıyoduk. Fakat suanda musteriler 150

liranin uzerine cikildiginda laptopunu yaptirmak istemiyor. Laptopuna bi tekme atiyo. Gidiyo evkur, ttnet vb..

firmalardan ayda 30 liraya aliyor.

Evet sıkıntılar bunlar ben bu olumsuzluklara rağmen yine ekmeğimi kazanıyorum. Yine gelirim bana yetiyor çok şükür.

Ama asıl sıkıntım insanlar.. evet yanlış duymadınız insanlar... 97 den beri bilişim sektöründeyim insanları hiç

böyle görmedim.. Yemin ediyorum psikolojim bozuldu.. Aşırı agrasif bir insan oldum....

Bunu bu sektörde olupta benim yaşadıklarımı yaşayan insanlar bilir... Bende kendi örneklerimle anlatmaya

çalışacağım umarım beni anlayan birileri çıkar ve bana bir yol gösterir.

* İnsanlar sanki onlara yardımcı olmak zorundaymışım gibi bana davranmaya başladılar. Yaptığım işi hep

küçümcercesine bana yaklaşıyorlar. İki dakkada yap ver gibilerinden yani.

* Bide herşeyi biliyorum havasıyla gelip, bişey soran ve sordukça soran.. bilmediği konularda bile yok o öyle değil

böyle diye sana ısrar eden insanlar.. Bedava bilgiyi alıp çekip gidenler...

* Yolda geçerken bilgisayarıyla alakalı bir sorunu olan aklına geliyor dalıyor içeri. Diyorumki getirin bakalım. Hala ısrarla bişeyler öğrenmeye çalışıyor.

* Sırf fantazi olsun diye bişey soranlar..

* Giriyor Ram ne kadar diyor. Hangisi diyorum ddr1 2 3 bilmiyor. casper diyor. Diyorumki getir bakayim. ona göre vereyim. hala devam ediyor sormaya. laftan anlamıyolar yani.

insanlar yüzünden 14 yıllık mesleğimden soğudum. Psikolojim bozuldu inanın bana... Aklıma gelmeyen bi sürü şey vardır ama aklıma gelenler bunlar işte..

Şimdi bu durumda bu dükkanda ne yapılabilir.

Benim kafamdaki şey şu.. Dükkanı açık parfüm işine çevirip yanında bujiteri ye de ağırlık versem...

Üst kat boş orayı kiralayıp mevcut sistemimi yukarıya taşısam. Sadece notebook tamirine ağırlık versem. Son kullanıcıyla cok fazla uğraşmasam diyorum.. Ne dersiniz arkadaşlar.. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız...?

Bi yanda da mimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmak ta var.. Ama gelecek göremiyorum zaten bu şekilde.. Çok çelişkilerdeyim.. Sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden yazacağınız yorumlara..

Küçükler için bilişim sektörü ölü...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
arkadaslar epeydir konikse giremedim. konuya en son cevap verileli 2 yil olmus. ilgi gösteren göstermeyen tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim.

sn @akinselcuk "Şişesi 5 liradan parfüm satmak sanki seni daha çok tatmin eder gibi." yazısı ve forumlardaki bir konu başlığı olan "Kanepenin kıymetini bil sabırlı ol" cümlesi sektöre girmemem konusunda üzerimde baya etkili oldu ve herhangi bir adım atmadım.

Velhasıl günümüze dönecek olursak geçen süre zarfında yine ayni yerde ayni şekilde devam ettim halen daha devam etmekteyim. Geçmişteki sorunlarım devam etmekte fakat düzenli ve tatmin edici bir gelirim de var. Hiç azımsanmayacak ciddi bir sermayem de var.

Bu yazıyı size ilk yazarken elimde sermayem fazla yoktu fikirlerim daha boldu. Şu anda sermayem var fikir yok. Büyük işler yapmak istiyorum öncelikli olarak (kendi sektörümde) şimdiki en büyük en büyük handikabım param var fakat dükkanımda satacak mal bulamıyorum. Dükkanda mal olmayınca kendimi çıplak gibi hissediyorum.

Acaba sn. Bartoloucci nin dediği gibi One way vision uygulamasimi yapsam?

Değerli ticaret erbapları ve koniks üyeleri sizlerden bu konuda bana yol haritası çizmenizi rica ediyorum..

Eskiden insanlar fazla bir şey bilmiyordu ama bilmediğini biliyordu. Şimdi insanlar her şeyi biliyor,bildiğini sanıyor, bir de sana bildiğini sandığı şeyi öğretmeye kalkıyor ve fark: bilmediğini bilmiyor. Yani kısası cahille uğraşmak zordur, zır cahille imkansız!
hcingir

Yerleşim Kyrgyzistan / Bi?kekMeslek Emekli