Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Rent A Car

BaşlatanyukselTarih07/01/2008 20:45:28Yorum59

İlk mesaj
arkadaşlar bu rent a car işi ile ilgili bir bilgisi olan varmı varsa biraz bilgi verebilirmi karlı bir işmi küçük yrlerdede yapılabilirmi
i.yuksel

Yerleşim Türkiye / KaramanMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
59 yorum
EVET VAR AMA BU İŞİ NEREDE YAPACAĞINA BAĞLİ VE EN AZ 2 ARABA ALACAK KADAR PARAN OLMALI KARAR VERİRSEN YARDIMCI OLURUM
K.Sedat ÖZTÜRK

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Herşeyden önce turist gelen bir yer mi onu düşünmek lazım. Kıbrıs'da her yer rent a car'la dolu yabancı potansiyeli çok fazla. Sende enine boyuna bulunduğun yeri düşün taşın..

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans

selamlar bende rent acar hakkinda bilgi edinmek istiyorum su an yurt disinda yasiyorum ama izmirliyim izmirde bu isi yapabilirmiyim bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim..
:)

Yerleşim Ysviçre / ZurichMeslek Di?er
selamlar,

bende merak ettim bu rent a car isini cunku hergun yanyana siralanmis yaklasik 10 rent a car ofisinin onunden isyerime gidiyorum ve iceride sekreter, pazarlama operatoru, mudur oturmus caddeye dogru bakiyorlar. Yaklasik 3 senedir oradan hergun geciyorum ve hemen hemen hic musteri gormedim. Hersey e-ticaret mi oldu?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
nilay abla nerdesin sen anlarsın insanlra yardımcı ol

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?renci
merhaba arkadaşlar bende bu rent a car işine merak saldım bir araba alıp çalıştırmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz?

Yerleşim Türkiye / AydinMeslek Kamu sektörü
TURIZM BÖLGELERINDE GARSON BARMEN REST/BAR SAHIBI KENDI ARABASINI MUŞTERİSİNE RENT A CAR OLARAK VERİYOR.
21212121

Yerleşim Türkiye / FethyyeMeslek Emlakçy
TURIZM BÖLGELERINDE GARSON BARMEN REST/BAR SAHIBI KENDI ARABASINI MUŞTERİSİNE RENT A CAR OLARAK VERİYOR.
21212121

Yerleşim Türkiye / FethyyeMeslek Emlakçy
BİRAZ BİRİKMİŞ PARANIZ VARSA UYGÜN BİR PEJO 206 ALIN RENT A CARA KİRAYA VERİN 400-500 YTL AYLIK KAZANCINIZ OLSUN. BU İŞİ YAPAN RENT A CARLAR VAR..
Cesaret Servetin Yarısıdır.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ythalat / Yhracat
Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu konuda bilgi almak isteyenler için doğru adresin benim hazırladığım bir site olan www.rentacarrehberi.com buradan birçok rent a car firmasıyla iletişime geçebilir ve her türlü sorularınıza yanıt alabilirsiniz.
Saygılarımla
CELAL KÖSE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
bende bu işi araştırıyorum, kafama yattı gibi, ama tam işi, bir arkadaş anlatırsa sevinirim.
işin riski varmıdır? bir sorun olur mu?
en karlı araba hangisidir? ayda ne kadar bir arabayla (mesela 20 milyarlık) kazanılabilinir?
rent-a-car dükkanı mı açmak daha iyi? yoksa rent a car a araba vermek mi?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Selam arkadaşım,

Rent a car işi günümüzün gözde işlerinden biri olmakla beraber, risk faktörü de yaptığın işe göre değişir. Öncelikle nerede yapacağın ve kime hitap edeceğin çok önemli. Şimdi ben sana az çok bilgiler vermeye çalışayım.

Bu işi ağağıdaki şekillerde yapabilirsin :
1- Şirketlere filo kiralama,
2- Sokaktan satış
3- Kendi şahsına ait aracı, bir başka rent a car şirketi üzerinden 3. şahıslara kiralama.
4- Kendi şahsi aracını sezonluk olarak bir işletmeye kiralama.

Risk faktörlerin :
1- Yurt dışı pazarıyla çalışırsan yani müşterilerin tatile gelen kitleyse yıpranma payın az olur.
2- Sokaktan satışda veya şirketlere verdiğinde aracın getirisi, yıpranma payına endexlediğinde elde bir şey bırakmayacaktır.
3- 3. kişi kullanıma ait kasko (rent a car kaskosu diye de geçer) yaptırmadığında şayet aracda oluşan hasarda müşteri aracı kiraladığını söylerse, normal kasko hasarı karşılamayacağından bu kaskonun da maaliyeti biraz daha fazladır.
4- Şayet büyük şirketlerle anlaşman yoksa, sadece kapı müşterisine hitap ediyorsan, ilk etapda belli dönemlerde iş yoğunluğun olacaktır. Ayrıca soru cevap şeklinde bilgi edinmek istersen bana aşağıdaki msnden de ulaşabilirsin, kafana takılan konularda yardımcıu olabilirim.

Not : Bir araç alayım, bunu kiralayıp aracı borcu bittiğinde bedavaya getireyim diyorsan bu da makul ve mantıklıdır. Tanıdığım bir çok kişi, 3 sene boyunca arabasını kullanmayıp, ceplerinden sadece 150 ytl taksit paı ödeyip, 3 yaşında araba sahibi oldular. Artık bu senin yatırım tercihin.

Msn : efebey@live.com veya m.baddal@hotmail.com
Sakın insanların umudunu kırma, belki de sahip oldukları tek şey "O"dur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
peki benim anlamadığım, herkes diyorki, tüm arabalar her gün dolu, bu nasıl oluyor?
yani her 0 arabaya kein müşteri var mı?
arabanın yıpranma payı ile beraber, bu iş, banka faizinden daha mı karlı?

Sadece yaz aylarını düşünerek mükemmel bir sektör olarak bakmayın bu işe, yazı var kışı var, yağmuru var. Kurban bayramındaki kasap kıtlığını göz önüne alarak kasapların hergün iş yaptığını söyleyebilirmiyiz. Burada önemli olan sermaye gücü. Eğer herşey bankaya dayanarak yapılırsa ilk sendelemede yada arabanızın ilk çalınmasında yıkılır gidersiniz. Unutmayınki  ların çoğu bu sektördeki insanların araçlarına göz dikmiş durumdalar. Ayrıca sektörün belirli yasal çerçeveleri yok. TOKKDER başta olmak üzere sadece birkaç dernek ile disipline edilmeye çalışılıyor. Ayrıca sektörün kendi içinde branşları var, VIP, filo, limuzin vs. gibi bu konuda hizmet verilecek hedef müşteri kitlesi iyi belirlenmeli. Ancak tekrarlıyorum öz sermayenizin birazda olsa kuvvetli olması gerekir. Reklam olsun diye söylemiyorum. Bende bu sektörün dergisi olan TOKKDER'in Rent A CAr Dergisini Alın (Ücretsiz Bir Dergidir) Şöyle bir Kaç Sayı Göz Atın.
Saygılarımla
CELAL KÖSE

Bir de bu işi yapacak olan arkadaş hergün aracının trafik cezasını gözden geçirmeli kontrol etmeli. Plakaya yazılan cezaları (yanlış park, hatalı sollama v.s.) üzerinden zaman geçtikten sonra, kullanıcıdan tahsil etmek oldukça zor.
Sakın insanların umudunu kırma, belki de sahip oldukları tek şey "O"dur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
izmirlim Murat Msnde Seni Bekliyorum Dostum Bir An Önce Gelirsen Sevinirim...
İnsanların Yaptığı Sahte Paraların Sayısı Kadar , Paranında Sahte Yaptığı İnsanlar Vardır..!!

Yerleşim Türkiye / Ankara Ve DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
kısacası bu iş çok riskli diyorsunuz, başka işe bakın diyorsunuz.
olumsuz görüş bildirenler, kendilerine rakip gelsin istemeyen rent-a-car'cılar galba ? :)

Yok yapmanı ben şahsen tavsiye bile ederim. Ne de olsa rent a car programı satıyorum :D. Sadece iyi düşündükten sonra müşterim ol diyorum
CELAL KÖSE

SELAMLAR

RENT A CAR açmak kurmak ortak olmak isteyen olursa 15 yılımı verdiğim bu meslekte benimle tanışın derim Bodrum dayım aşşağıdaki web sayfamı gezin 20 araç çalıştırıyorum şu ann için ortak arıyorum

web : http://www.marinacarrental.com
e.mail
Devir Kiralama Devri

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Turizm

( MARİNA CAR RENTAL BODRUM )
Bodrum;da Kiralık Araç & Transfer Hizmetleri Arayışı İçindeyseniz Siz değil arayın biz Gelelim...!
Rez : 0532 6063913

http://www.marinacarrental.com
info@marinacarrental.com
Sorumlu Müd
Erdinç TEKİN

IF YOU ARE LOOKİNG FOR RENT A CAR & TRANSFER İN BODRUM PLEASE CALL US WE ARE ON THİS NUMBER 0532 603913

MİSYONUMUZ
Çalışanlarımız ile birlikte, müşterilerinin memnuniyetini sağla**** sağlıklı gelişmeyi evrensel kalite ve standartlarda hizmetler sunmayı amaçlar.Bu suretle ülkesi, müşterileri, ortakları ve çalışanları için güvenilirlik, devamlılık ve saygınlık simgesi olmayı hedefler. Müşterilerimiz için değer yaratmak, beklentilerine kalite ve istikrarla karşılık vermek ilk önceliğimizdir.Hizmetlerimize sahip çıkmak ve sonrasında müşterilerimizin yanında olmak asli görevimizdir…!

Rüzgar48
Devir Kiralama Devri

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Turizm
bu işi turizim bölgesinde yapıyorsanız araba en fazla 3 veya 4 ay full çalışır 1 araba en fazla ayda 24 gün çalışır ortalama 50 tl günlük bu paradan dükkan kirası dükkan giderleri vergi muhasebe v.s,kasko,bakım,eklelyin işin içinden çıkarsanız buyrun yapın:)sermayeniz varsa en az 5 arabayla girerseniz borçsuz geçinir gidersiniz asla araba alıpta rent a car,avermeyin size verecek ayda 500,600 onu çıkarmak için müşteri arımı yapmadan verecegi için arabın yıprandıgı yanınıza kar kalır saygılar not:sermayenize güveniyorsanız girin derim
erer

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
BU RENTAE CAR İŞİ NASIL BİR İŞDIR ACABA KARLI BIR İŞMİDIR YAPMAYI DUŞİNİYOM BILEN VE YAPAN VARSA BANA YARDIMCI OLSA MEMNUN OLACAKDIM

Yerleşim Türkiye / Yzmir Torbaly
BU RENTE CAR İŞİNDEN PIROFSÖNEL OLAN BANA BILGI LENDIRSE MEMNUN OLACAM AMA TURIZIMDE YAPMICAM BAŞLANGICINDAN İÇ PIYASADA YAPCAM DUŞUNDUĞUM YER 60 BIN NUFUSLU BIR YERMIŞ OLURMU OLMAZMI BIDE KAÇ ARBAYLA YAPMAK GEREKIR BILGIYE IHTIYACIM VAR ACILEN TŞKLER

Yerleşim Türkiye / Yzmir Torbaly
slm arkadaslar benım nıyetım rent a car açmak rent a carı olan bı arkadas bana bunu en basından malıyesı dır trafığidir falan anlatabılırmı
bıde bılgısı varsa şirket adı altında acıcaz .acaba bankadan cekiceğimiz kredi fılo şeklinde olurmu bılgısı olan varsa bi paylaşsın ltfen
KEMAL ERGÜDER

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Serbest meslek
ticareti uluslar arasi tasinmis bir sektordur rent a car.....
araba kiralama şirketidir. araba kiralarken tüm evrakların tam olduğuna dikkat edilmelidir. hatta arabaya binerken içinde gizlenmiş rent a car elamanı varmı yok mu diye iyice bakılmalıdır. geçtiğimiz günlerde yaşanılan bir olay bu durumu gerekliliğini ortaya koyar cinsindendir. olay özet olarak televizyonlara şöyle yansıdı: üniversiteli iki genç sevgili araba kiralar,kız erkeğe kefil olmuştur. yolculukları sırasında talihsiz bir durum yaşanır ve kaza yaparlar ve buludukları yerdeki rent a car dan yeni bir araba kiralamaya giderler geri dönmeyi düşünüyorlardı ve genç kız yine erkeğe kefil olmuştur. yolda benzin almak için dururlar. genç sevgililer wc yolunu tutar arabanın anahtarı kontaktadır ve geri döndüklerinde araba yerinde yoktur. benzinci gördüklerini anlatır; arabanın içinden bir adam ön koltuğa geçti arabayı çalıştırdı ve gitti. arac sigortası arabanın üzerinde anahtar kaldığı için zararı karşılamaz ve genç kızın evine toplam 120 bin ytl haciz gelir. genç kızın babası olayları öğrenince cinnet geçirir ve kızı yaklaşık 10 kez bıçak yarasıyla öldürür. anne anahaber bülteninde kocasının fotoğrafını gösterir ve kızının sevgilisine kaçmasını söyler. katil baba çocuğuda öldürdükten sonra polise teslim olacağını söyler ve ortadan kaybolur. çocuk ve baba halen kayıp...
yaşanılan bu tür olaylar rent a car şirketlerine güvenin sarsılmasına neden olur. dolayısıyla rent a car güvenilmesi zor bir şirkettir.

Yerleşim ABD / Arizona
rent a car kasko....
Yüksek sınıf ve kaliteli araçlar, araç filomuzu oluşturmaktadır. Müşterilerimizin güvenliği için araçlarımız düzenli olarak bakımdan geçirilmektedir. Bununla birlikte araçlarımız kiradayken (yani kullanımdayken) oluşabilecek bir kaza sonucu müşterilerimizin ve şirketimizin zor durumda kalmaması için araçlarımız RENT A CAR KASKO ile kaskolanmıştır. Rent A Car Kasko sayesinde herhangi bir kaza ile karşılaşma durumunuzda cebinizden para çıkmaz, başınız ağrımaz.

Yerleşim ABD / Arizona
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yusuf gokacti
ticareti uluslar arasi tasinmis bir sektordur rent a car.....
araba kiralama şirketidir. araba kiralarken tüm evrakların tam olduğuna dikkat edilmelidir. hatta arabaya binerken içinde gizlenmiş rent a car elamanı varmı yok mu diye iyice bakılmalıdır. geçtiğimiz günlerde yaşanılan bir olay bu durumu gerekliliğini ortaya koyar cinsindendir. olay özet olarak televizyonlara şöyle yansıdı: üniversiteli iki genç sevgili araba kiralar,kız erkeğe kefil olmuştur. yolculukları sırasında talihsiz bir durum yaşanır ve kaza yaparlar ve buludukları yerdeki rent a car dan yeni bir araba kiralamaya giderler geri dönmeyi düşünüyorlardı ve genç kız yine erkeğe kefil olmuştur. yolda benzin almak için dururlar. genç sevgililer wc yolunu tutar arabanın anahtarı kontaktadır ve geri döndüklerinde araba yerinde yoktur. benzinci gördüklerini anlatır; arabanın içinden bir adam ön koltuğa geçti arabayı çalıştırdı ve gitti. arac sigortası arabanın üzerinde anahtar kaldığı için zararı karşılamaz ve genç kızın evine toplam 120 bin ytl haciz gelir. genç kızın babası olayları öğrenince cinnet geçirir ve kızı yaklaşık 10 kez bıçak yarasıyla öldürür. anne anahaber bülteninde kocasının fotoğrafını gösterir ve kızının sevgilisine kaçmasını söyler. katil baba çocuğuda öldürdükten sonra polise teslim olacağını söyler ve ortadan kaybolur. çocuk ve baba halen kayıp...
yaşanılan bu tür olaylar rent a car şirketlerine güvenin sarsılmasına neden olur. dolayısıyla rent a car güvenilmesi zor bir şirkettir.

Sayın Yusuf,

Bu durum kiralık araba kişralama işinin güvenilmezliğinden çok üçkağıtcı bir insanların hayatın her kademesinde ortaya bir sorun olrak çıkabileceği ana fikri üzerinedir.

Kişi kaşarlı bir üçkağıtcı ise her sektörün bir boşluğunu bulup girebilir.

Sizin bahsettiğiniz sistem bu durumada bir güvence sağlıyor yani bir açığı kapatmış fakat irili ufaklı az veya çok sermayeli her türlü kiralama işine uygun mu değil mi belirsiz. Fakat sistem olarak güzel görünüyor.

Not : Limburglu bir tanıdığıma çok benziyorsunuz. Allah insanları çift yaratmış derlerdi de inanmazdım : )

Sağlıcakla kalın.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
araba kiralama isi biraz sakat bir istir aslinda dolandiricilar ,  lar , hirsizlar , kapkaccilar , bu sektorlerde yogun olarak araba kiralayipta bu isi yaparlar benimde basima geldi araba kiraladigim insanlar arabada sahte para yakalatmislar hemde deste deste tabiki bizede karakol dusuyor her zaman.... istanbulda duydumki artik kilometre siniri koymus cogu firmalar ve istanbul disina cikmayi cogu firma yasaklamis...

Yerleşim ABD / Arizona
Bence çok riskli bi iş bütün sermayeyi arabaya yatırmak mantıksız zaten araba fiyatlarıda düştü ama turizm bölgelerinde yapılabilir.Ve araçlarında avrupa standartlarında olması daha iyi olur.Hemde lüks araç kiralanınca getirisi fazla ve çok dayanıklı olan bir araçlar (audi-mercedes-bmw) kullanılırsa iyi olabilir.Yanlız şu soru takılıyor herkes hoyrat kullanıyor arabayı oluşan zarar nasıl karşılanır onu kestiremiyorum.
Saygılar.
Önceden ögrenenler indirimli fiyattan ögrenir;
Otoriteden ögrenenler özgürlük bedeliyle ögrenir;
Deneyerek ögrenenler etiket fiyatindan ögrenir;
Hayattan ögrenenler gecikme zammiyla ögrenir

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ö?renci
istanbulda oyle insanlar varki akil almaz islere imza atiyorlar... istanbulda luks arac kiralayan bir arkadasim arabalarindan difransiyel , sanziman gibi degerli parcalari sokup yerlerine bozuklari taktirdiklarindan bahsetmisti... yani araba kiralama isi gercekten sakat bir is ....sizde rent a car acmak isteyen kisiler araba size geri dondugunde sadece arabanin vuruk cizik olduguna degil her tarafina baktirmak zorunda oldugunuzu unutmayin...arabanizdan saglam parcalar sokulup yerlerine bozuk parcalar taktirilip geri getirebilirler ....

Yerleşim ABD / Arizona