Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ticaret Ve Cesaret. Birazda Şans.

BaşlatanGökmen DemetTarih28/09/2011 17:15:14Yorum27

İlk mesaj
Üye434 yazı
Merhaba,
Ticaret tamamen cesaret işidir. Paraya falan ihtiyaç yoktur aslında. Nice paraları olupta başkaların cesaretiyle işe girenler vardır. Ticaret yapacaksan ilkönce zaman ayıracaksın ve elindeki gücü yani paranın ne kadar olduğunu unutmayacaksın haddini bileceksin. Ben oldum dersen seni oldururlar. Hep dinleyecek ve fikir alacaksın. Konuşacak ve ticareti başka nerelerde ve nasıl yaparım diye düşüneceksin. Bu işin okulu olmaz diyenlere katılıyorum ama kendinide bazı testlere sokacaksın. Bakacaksın neler yapabilirim neler yapamam eksiklerim neler testlerde çıkar zaten. Çok güzel bir kelime var "Yanmadan yakamazsın" ben o kelimeyi biraz değiştiriyorum. Kazandırmadan kazanamazsın. Tam ticaret yapılacak yok dolandırılırmıyım yok zarar edermiyim yok mal elimde kalırsa kardeşim bunlar olacak olmayan varmı. Evinde bile yemek yapıyorsun artmıyormu veya bazen çöpe dökmüyormusun. Tecrübe kazanana kadar bu böyle olacağına kendini alıştır. Bence ticaret gaza basmak beğil marja basmaktır. Buradaki tecrübeli arkadaşların arasında bu şekilde yazı yazdığım için yanlış anlaşılmasın ben içimden geldiği gibi yazdım çok bilgili olduğum için değil. Yinede eleştirilerinizi beklemiyor da değilim. Son olarak ne isen osun. Ne eksik ne fazla. Kendine güven. Hayırlı pazarlar olsun.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Editör5590 yazı
Elinize sağlık, içinizden güzel bir yazı yazmak gelmiş.

Yapacak denecek başka da bir şey yok.

Hayırlı pazarlar olsun.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
gökmen demete katılıyorum ticaret kesinlikle cesaret işidir,lise bittikten sonra babama yalvardım bana küçük bir yer aç diye açmadı vergisinden argısından kirasından korktuğu için,sonrasında evlendim eşime çok yalvardım birlikte birşeyler yapalım küçükle başlayalım zamanla büyütürüz diye oda kar etmedi,5 yıl önce her yapmaya kaltığım işte yaşadığım hayal kırıklıkları vs yüzünden ufak çaplı bir depresyonun ardından 20 ay önce çok sevdiğim bir arkadaşımı ikna edip 15 m2 bir dükkan tuttuk çorap çamaşır aksesuar ile başladık,yine çok yakın sevdiğimiz bir arkadaşımızdan borç 7 bin lira aldık ilkten bin lira gönderebildi ve dükkanı tuttuk,eşim ısrarla vazgeçin batarsınız hiç yoktan bir sürü dert açıcaksınız başınıza gibi sözler söyledi hep bana,zaman geldi hevesimi kırdığı günlerde oldu,kaldıki kendiside ticaretle uğraşır,ama ben yılmadım vazgeçmedim,2 bini dükkana dekora gitti 5 bin liraylada cicili bicili mallar aldık,tuttuğumuz dükkan hem çok küçüktü hemde çok kirliydi ama orayı kendimiz boyadık temizledik arkadaşımla beraber çiçek gibi yaptık ve 3 hafta içinde açtık dükkanımızı,o kadar yüreğimizi koymuştukki bu işe,canla başla çalışıyoduk yorgunluktan pert hale geliyoduk,o dükkanımızda 7 ay durduk artık bize çok küçük gelmeye başlamıştı,kazandığımız her kuruşu mala yatırıyoduk,7 ay içinde dükkandaki mal 4 e katlanmıştı ilkten çok boş olan dükkana sığamamaya başlamıştık,ve bu süre içerisinde müşteri bizi tuhafiyeye yönlendirmişti,15 yıldır bu muhitte oturuyorum ve gerçektende burada doğru dürüst bir tuhafiye dükkanı yoktu,evimede 100 metre mesafede işyerim,ilkten direkt tuhafiye işine giricek sermayemiz yoktu o yüzden çamaşır çorap toka gibi şeylerle başladık ve işi başarabilicezmi endişemiz vardı,yaşadığımız olumlu olumsuz tüm tecrübelerle işimizi çok sıkı takip ettik,küçücük yerde çok büyük başarılar kazanmaya başlamıştık,ve bu hem göze gelmeye hemde dikkat çekmeye başlamıştı,insanların meraklı sorularıyla karşı karşı karşıya kalıyoduk sık sık,iş ortaklığı ve arkadaşlıkla beraber çok sıkı bir sevgimiz inancımız ve güvenimiz vardı arkadaşımla birbirimize,hala daha öyle çok şükür,,,
dükkanı taşıma işimizde ilerlemek istiyoduk ama merkezi yerlerde kiralar faiş fiyatlarda olduğu için hevesimiz kursağımızda kalıyodu maalesef,hızlı büyümek istemiyoduk ama yerimizde sayamazdık çünkü o küçük dükkan ancak 1 kişiye bakabilirdi maddi olarak,kaldıki bu süre içinde ufak tefek harçlık dışında tüm kazancıızı mala yatırıyoduk sebat etmemiz gerektiğini kabullenmiştik her şeyden önce önceliğimiz para değil kendi işimizin sahibi olmak ve zamanında yapamassın diyenlere ve sonrasındada yaparsnız tabi ne güzel oldu bak çalışın işte deyip akıl verenlere tebessümle cevap vermekti asıl hedefimiz ve nitekimde öyle oldu :)
çok uzun oldu yazdıklarım ama sıkılmadan hala okuyorsanız şayet bu yazdıklarımı sonuca gelmek üzereyim,büyük umutlarla büyük çabalarla ve sonsuz inançla ortaya çıkardığımız dükkanı Rabbimin yardmıyla 4 dükkan ileriye taşıdık 7 ayın sonunda,sıfır bir binanın altında yeni bir yerdi ve 35 m2 ydi,tabi bu arada ufak bir mali destek gerekiyodu ve zamanında ailemde bana inanmazken başarabileceğime küçük zamanda büyük şeyler başarmaya başladığımızı ispatlayınca annem sağolsun destek verdi ve 10 bin lira borç aldım annemden,ve dükkanımızı taşıdık yeni yerimize ama bu kez tuhafiye olarak değiştirdik oyun yerimizi,,,
oyun yerimiz diyorum çünkü arkadaşımla beraber biz bir oyun oynuyoruz,işimizi fazlasıyla ciddiye alıyoruz takip ediyoruz en önce çok seviyoruz ancak,insanların birçok değerden önce paraya pula değer vermesi,önyargılarının olması hatta yargısız infazlarını çürütmek bundan sonraki amacım,eskiden kendi işimin sahibi olmak gibi hayaller kurarken,artık bu kısmı aştım hayatımda,artık çok farklı hedeflerim var hayatım ve işim konusunda,,,
yaklaşık 19 aydır bu temponun içindeyim yakında 1 yıl olucak büyük dükkana geçtiğimiz ve şuan rahat 60 bin liralık malımız var dükkanımızda,kredide çektik bu zaman zarfında 1 yıl daha sıkıntı çekicez tahminen ama sonrasında rahat etmeye başlıycaz inşallah,her sabah dükkana giderken şükrediyorum Allahıma açıcak bir kapım var artık diye,çalışmayı çok seven biriyim ve evde geçen her dakikama acırım normal şartlarda,aynı zamanda ev hanımı ve anne olmamız bizi ekstradan yorsada bu hazzı yaşamak herşeye bedel,türkiyede kadın olmak zordur bilirsiniz erkek olsaydım beni tutabilene aşkolsundu,o yüzden iş gücü olupta cesareti olmayan arkadaşlarıma hayret ediyorum her zaman,önce hayal kurmak sonra istemek ve en sonundada mücadele etmenin sonunda başarının gelmemesi mümkün değil,okumaz öğrenmez araştırmazsanız kaybedersiniz bunu unutmayın...
elif

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye36 yazı

yapın yapın ticarete cesaretle yaklaşın

siz kaybetmesseniz akıllı ve mantıklı yaklaşanlar nasıl kazanacaklar.

unutmayınki birisi batarsa diğeri kazanır. Maalesef

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ynsan kaynaklary
Üye434 yazı
Sizlere ve özel olarak Editörüme teşekkür ederim, okuyup yorum yaptığı için, elif arkadaşım ayağın yere bastığı için oralardasın öyle devam edersen kazanmaya da devam edersin. Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
TİCARET TAMAMEN CESARET - AZİM VE ÇALIŞMADIR
TİCARETTE ŞANSA İNANMAM
TİCARET YAPAN İNSAN DÜRÜST OLUR
MÜŞTERİ İLE KONUŞMAYI BİLİRSE
HESABINI İYİ BİLİRSE
İŞİ OLUR
KADAYIF DOLMASI

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim gökmen bey,,,
doğaltat nickli arkadaşımızada katılıyorum ticarette şans olmaz,doğruluk,dürüstlük en başta niyet çok önemlidir,bu sadece iş için değil tüm hayatımız için geçerlidir,,,insanlara (müşterilere ve toptancılara) kendini her hangi bir şekle sokmadan doğal ve olduğun gibi olduğun zaman başarılı olmaman mümkün değil,cesaret işe başlayana kadar gerekli ahmet bey,yoksa kimseye gözü kara şuursuzca işe atlayın demiyoruz burada,ben 35 yaşında hayalimi gerçekleştirdim ve hiç bir şey için zaman geç değildir bunu bilir bunu söylerim,benim eşim işi konusunda (ayakkabı satış) en iyilerdendir ve çok çalışkandır,kendi yerini açsa % 500 eminimki çok başarılı olucak,ama sırf cesaretsizliği yüzünden hayallerini hep erteliyo,,,
merak ettiğim şuki akıllı ve mantıklı yaklaşım nedir sizce ticarette yada kimlerdir bu akıllı mantıklı kişiler ?
elif

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dogaltat
TİCARET TAMAMEN CESARET - AZİM VE ÇALIŞMADIR
TİCARETTE ŞANSA İNANMAM
TİCARET YAPAN İNSAN DÜRÜST OLUR
MÜŞTERİ İLE KONUŞMAYI BİLİRSE
HESABINI İYİ BİLİRSE
İŞİ OLUR

Bu ticaret ile dürüstlük kavramını yanyana getirdiğimde içimde tarif edemediğim garip bir çelişki oluyor:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye310 yazı
Ticaret tamamen cesaret işi falan değildir. Bu boş bir laftır bana göre.
Cesaret, ticaretin büyük bir bölümünü oluşturur, dersek o ayrı..
Bir Sarı Çizmeli Mehmet Ağa tanıyorum.. Nasıl cesur, nasıl atak..
Ama sermayesi yok.. Madem tamamen cesaret işi, bu ağaya akıl verin o zaman da görelim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye137 yazı
peygamber efendimizin hadisi şerifi,rızkın 10da 9u cesaret ve ticarettedir diye,bu palavramı oluyor şimdi,töbe töbe,elbette cesaret,tecrübe,akıl ve sermaye birleştiğinde mevla da yürü ya kulum derse yürür gidersin,yaptığın işe hile hurda karıştırırsan bi yerden mutlaka çıkar.tabi onu görmeyede göz lazım. günümüzün atasözü çok laf yalansız,çok mal haramsız olmaz derler,haramla mal edinende huzurunu,sağlığını kaybediyor malesef

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye29 yazı
2 yıl öncesinde benimde hiç sermayem yoktu,insanların 5 yıldızlı otellerde bir haftada harcadığı 7 bin lira (borç alarak) ile bu duruma getirdim dükkanımı,bu cesaret değilde ne söylermisiniz bana,doğal olarak ilk günlerdeki acemiliğimiz ve işte yeni oluşumuzdan dolayı toptancıların tedirginliğinede hak verdik o zamanlar ortağımla ama şimdi durum çok farklı,mal almaya gittiğimizde herşeyden önce kazandığımız itibarın haklı gururunu yaşıyoruz,,,serkan kardeşim haklı işine hile hurda karıştırmadığın zaman belki çok zengin olmassın yavaş yavaş ilerlersin ama piyasada itibarın olduğu zaman her zaman her yerde kazanırsın,her kapı açılır sana orada,,,
müşterim benden 1 metre lastik istediğinde en az 2 cm fazla kesiyorum ben o lastiği helal ederek,benden geçsin onun bana hakkı geçmesin diye,ticaret herkezin harcı değil maalesef,
elif

Üye127 yazı
Elif hanım,
Başarmanızı, sebat etmenizi, inancınızı, hedefe varma konusundaki vakara, öz güveninize, ortağınıza olan güveninizi, çalışma azminizi tebrik eder başarılarınızın devamını temenni ederim.

Siz bunları yaparak, bence birçok kişinin aradığı o soruyu cevaplamışsınız. Bahtınız ve işleriniz açık olsun, Allah kolaylıklar versin.
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye29 yazı
çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için osman bey...
elif

Üye137 yazı
saçmalama,insan kafasına göre hadismi söyler be,bu kadar mantıksızlık olurmu,bana faydası ne,iyi oku hadisi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Üye434 yazı
Arkadaşlar ticaret insanı refaha kavuşturur. Fakat açıklamalarıda bulunmakta. Ben ticaret yapıyorum mutlaka kazanırım demek bence de hata. Peygamber efendimizin sözleri ve açıklamalarını iyi okumak ve etüt etmek gerek.

“Ticaret ile uğraşın ve cesur olun Zira rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir” Peygamber efendimizin söylediği söz. Yalnız sonrasında şöyle demiştir.
A)Dürüst Olmak Ve Güzel Muamelede Bulunmak: Bu kural ticari hayattaki başarının anahtarı ve temel bir prensibidir Hile ve hurda yollarına başvuran ticaret erbablarının her ne kadar kısa bir süre içinde kazançlı çıktıkları görülse dahi, uzun vadede doğruların hep kazandığı aleni olan bir vak’adır Bu, değişmez ilahi bir kuraldır.
B)Alış-veriş Esnasında Gereksiz Yeminden Şiddetle Kaçınılmalıdır: Resulullah Efendimiz (sav), bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyurmaktadır; “Gereksiz yere yemin, sürümü artırır, fakat bereketi yok eder”
C)Satıcı Alacaklarının Tahsili Noktasında Müsamahalı Olmalıdır: Yüce Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: “Eğer (borçlu) darlık içinde ise, eli genişleninceye kadar ona mühlet vermek (gerekir) Eğer (gerçekleri) anlarsanız bunu sadakaya (veya zekata) saymak sizin için daha hayırlıdır”
D)Satıcı Ölçü Ve Tartıda Son Derece Titiz Olmalıdır: Hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Mevla (cc) şöyle ferman etmektedir: “Ölçü ve tartıda hile yapanların vay haline! Onlar, insanlardan bir şey ölçüp aldıkları zaman ölçüyü tam yaparlar Kendileri onlara bir şey ölçtükleri veya tarttıkları zaman (ölçü ve tartıyı) eksik yaparlar.

Bu şekilde çalışalım. Unutmayalım. "Allah istemezse yaprak dahi kımıldamaz"

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye117 yazı
sizin yan tarafa adamın biri cıksın aynı işi daha buyuk sermaye ile yapsın da ben göreyim ticarette şansın yeri var mıdır yok mudur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye292 yazı
guzel paylasımlar olmus .
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye29 yazı
ticaret şans işidir diye kim söylediki :)
elif

Yeni Üye1 yazı
merhaba elif ;yazdıklarınla karamsarlığımın içine bi ışık açtın.Tamda aynı işi açma fikri içindeyken nerdeyse en yakınlarımın dahi yapamazsın bakışlarına sözlerine maruz kalıp depresyona sıkıntıya üzüntüye sürüklenmiş durumdayım:(iç giyim çorap çamaşır ve pijama işine az bi sermayemle 25m2 dükkanla tam gircekken herkes karşıma geçmiş herseyi sorun olarak gösretiyor bana.aşamadığım konularda senden destek almak istedim açıkçası...evliyim ve henüz çocuğum yok işi kayınvalidemle birlikte yürütcez sermaye sahibi ben o da bize destek olcak ama yarın birgün çocuk olunca naparız,sonuçta kendi işimiz olcak ve uzun saatler çalışmak evliliği yıpratıyormu ?eşimde mağazacılık sektöründe yönetici.sadece o bana her konuda destek oluyor diyebilirim ama ev iş çocuk bu düzeni nasıl sağladın biraz bahsedebilirmisin teşk.yolun açık olsun

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Yeni Üye15 yazı
ALLAH'a tevekkül et, işine ya ALLAH Bismillah de, Faize bulaşma , yalan söyleme , alırken satarken milleti kandırma RABBİM verir...MEVLAM yolunuzu açık eylesin...Hayırlı kazançlar versin inşallah...Yalnız Ticarette değil, Müslüman için ŞANS Diye birşey yoktur....

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mobilya
Yeni Üye48 yazı
Ticaret te cesarette önemlidir lakin ticaret cesarete indirgenemez o sadece bulunması gereken vasiflardan yalnızca birisidir.ayni zamanda bilgi,tecrübe,kişisel beceri , piyasa koşulları ve daha birçok etken vardır beni yanlis anlamayin lakin ticaret dükkan bulup içinde güzel şeyler satmak değildir sizin islerinz güzelmiş fakat bu yaklasimin doğru olmadigini dusunuyorum kanimca bilmedigin sektöre girilmez , ortak is yapılmaz , borçla ticaret olmaz bu saydiklarim sizde silinti yaratmamis ellerinde yaratmaz ama çok tehlikelilerdir anlayisiniz için tesekkur ederim saygilar bol kazançlar ..

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Turizm
Üye223 yazı
Sadece un,ekmek yapmaya yetmeyeceği gibi cesarette ticarette kazanmaya tek başına yetmez.

Bilgili olmalısın;sattığın ürünün ne olduğunu neden yapıldığını bilmelisin.

Gözlem yeteneğin olmalı;hangi malı nerede satman gerektiğini bilmelisin yada mevcut bir yerde ne satman gerektiğini.

Sosyal olmalı insan ilişkilerin kuvvetli olmalı(esnaf olmalısın);İnsanlara nasıl yaklaşman gerektiğini bilmeli,ihtiyaçlarını görebilmeli onlara fark ettirmelisin.

Hesap yeteneğin olmalı;günlük masraflarını,alış&satış fiyatlarını çok iyi bilmelisin.

Disiplinli olmalısın;yaptığın her işi kayıt etmeli,hiçbir detayı atlamamalısın.

Bunların haricinde hepsini eksiksiz yapsanda kısmetin orda değilse o iş olmaz.İşte burada benim için en önemli detay ortaya çıkıyor SABIR !!!

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye61 yazı
***likla cesareti karistirmayin! Bir insan caliskan olursa herzaman kazanir. Bir basladimi gerisi gelir. Ama *** cesareti varsa herseyini kaybeder. Tabi kaybedecek birseyi olmayan adaminda riske girmesi normaldir. Elin seyiyle gerdege girilmez! Hersey cesaret demek degil bence. Arkadasinda dedigi gibi Sabir cesaretten daha onemli bence. Sabirli olursaniz uzun vadede daha kazancli olursunuz…

Yerleşim Yspanya / BarselonaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye23 yazı
Ticaret kölelikten kurtarır. Patrona esaret olmaktan iyidir cesaret...
xxxxx

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar merhaba tufiye toptancılarına ihtiyacım var eger yardımcı olursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kamu sektörü
Üye2659 yazı
Ticaret,
1.Herkesten daha az para harcamayı bütün benliğiyle kabul etmektir.
2.Mal alırken çingene pazarlığı yapmaya başlamaktır.
3.Pazarlarken min. harcamayla max. kitleye hitap etmeye çalışmaktır.
4.Mercedes'e binmek yerine orta sınıf bir araca binmenin normal olacağının bilinmesidir.
5.Ne kadar kazanılırsa kazanılsın 10 katı taahhütle çalışmaktır.
6.Ticari itibarı asla kaybetmemek için yaşamaktır.
7.İşin başından ayrılmadan, uyumadan, uyunursa rüyalarda yeni bir şey bulma umuduyla yaşamaktır.
8.Özel ve sosyal hayat arasında uçurumlar olacağının bilinmesidir.
9.İş arkadaşlığı ile gerçek arkadaşlığın karıştırılmaması gerektiğinin bilinmesidir.
10.Risk almaktan korkmamak ama alırken korkmaktır.
11.Görünenin ardındaki görünmeyeni görmeye çalışmaktır.
12.Herşeyden ders çıkarmak, atılan bir adımın bütün sonuçlarını görmeye çalışmak ama görememektir.
13.Asla "biliyorum" dememek ama yaparken büyük bir özgüvenle yapmaktır.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama