Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Net Üzerinden Satış Stratejisi Nasıl Olur

BaşlatansaverneTarih30/08/2011 16:58:51Yorum8

İlk mesaj
Herkese merhaba,

Arkadaşlar bilindiği gibi internetten alışveriş aldı başını gitti. Artık insanlar ihtiyaçlarını oturdukları yerden halletmeyi bir huy haline getirdiler, bende yeni açılacak elektronik ürünler satışı yapacak firmam için, BİLGİLİ arkadaşlardan nasıl net üzerinden pazarlama ve satış stratejisi izlemem gerektiği hakkında bilgi almak istedim.

Sistem şu şekilde çalışacak 50 m2 karelik şehrin göbeğinde bir dükkan kiraladım, bu dükkanda fazla bir satış olmayacak çünkü bu işi ek iş olarak yapacağım, bir fabrikada işci olarak çalışıyorum bu işimi bırakmamak için bu mağaza depo görevini görecek,

Ha bu arada bu projem Fransa'da gerçekleştirilecek, ben ebay ve ebay tarzı şatış sitelerinde marka olmuş firmaların ürünlerinin satışını yapacağım firmalarla anlaşıldı. Türkiye'de olmayan vede yurt dışından talep edilen ürünleride sahibinden.com ve gittigidiyor.com üzerinden Türkiye'ye satışını yapmayı planlıyorum yani olduğu gibi internet üzerinden en uygun fiyatlarla son alıcıya ulaştırmak niyetim bilhassa sürümden kazanmak istiyorum 5 TL ye alıpta 15 TL ye satmak değilde sürüm işte, şimdi ne gibi bir yol izlemem lazım ürünlerim her bütceye hitap edilecek şekilde ayarlandı vede 5 aylık bir araştırma sonucu müşterilerin daha çok talep ettiği ürünlere yöneltildi.

Evet projem bu benim bu sistemde ne gibi bir yol izlemem lazımki kısa sürede hareketli bir şatış trafiği yakalayım.

şimdiden tüm arkadaşlarıma teşekkür eder nice ramazan bayramları görmeniz dileğimle

saygılar

Buyuk balik kucuk baligi yutar lafina kil oluyorum

Yerleşim Fransa / StrasbourgMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
nerede bilgili arkadaşlar koca forumda yorum yazacak kimse kalmadımı yoksa :)

Merhaba. Türkiye Şuan Ramazan Bayramını kutluyor. O yüzden koca forumda kimse olmayabilir. Sorunuzu mutlaka cevaplar alacaksınız. Ama bayram dolayısıyla bu biraz geç olabilir.
Neyse ilk yorum benden olsun!!!
Zaten bir işiniz varmış. O yüzden ilk olarak kendinizi tanıtıp iyi yorumlar alıncaya kadar minumum karla ürün satışı yapın. Bir süre sonra takipçileriniz çoğalacak ve satışlarınız artacaktır. Bir iş yerinde çalıştığınız ve ihtiyacınız olan parayı kazandığınız için, Ürünleri şuan minicik karla satmak sizi sıkıntıya sokmayacaktır.
Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil

Merhabalar öncelikle..
Girişimcilik adına yapılan her türlü projeyi destekliyorum,ama yalnız su an girmek istediğin sektör çok üst düzeyde rekabet gerektiren bir sektör o yüzden kesinlikle farklılığını ortaya koyman lazım yoksa sonucu hüsran olur.Bununla alakalı benimde ciddi projelerim var,ama gerçekleştirmekte zorlanıyorum..bu arada unutmadan buna güvenip işini boşlama derim saygılar..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bankacylyk-Finans
internette tek ürün satın böylece ucuza alıp ucuza satarsınız mesela bir tişörtü 10tane alırsanız 5tl den 1000tane alırsanız 2tl den alırsınız ve alırken zaten kazanmış olursunuz isim markanız sdece tişört üzerine olur ve her gün kazancınız artar. fakat fabrikada çalışıyorsanız nasıl her an müşterinin mesajına yanıt verebilir siniz? nasıl her gün isteidği ürünün kargolar kapanmadan kargolarsınız? ve bir çok soru işaretiyle biten kelimeler var. en iyisi herkes kendi bildiği işi yapmalı.
kolay gelsin.
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
yorumlarınız için çok teşekkürler galiba bir yanlış anlaşılma var son mesajda;

arkadaşlar bu işi ben zaten yapıyordum firmam vardı bazı ailevi nedenlerden dolayı sorunsuz bir şekilde kapattım. Kazanıyormuydum evet azda olsa kazanıyordum. Şimdi arkadaşlar fark derken bu gibi işlerde pek fazla farkım olacağını düşünmüyorum sadece ihtiyaçlar doğrultusunda hareket edip olmuyanı satmak yada olupda daha uyguna alıp satmak olacak. Editörün dediği gibi ilk başta zaten kar gütmeden fazla kar marjı koymadan ürünleri satacağım.

Tabiiki ürünler 3 büyüklerde sergileneceği için rekabet tabiiki olacak üç büyükler kimlerdir, Ebay diğerlerini bilmezseniz fransız siteleri arkadaşlar, ama farkım şu olacak bugun türk forumlarında dolaşırken örnek bir telefon aksesuarı beğenip almak isteyen arkadaşlar var acaba biz bu malı nasıl alırız Türkiyeye nasıl girer ne zaman gelir, bu gibi aşırı talep olanürünleri toptancılardan tedarik edip bizzat ben Türkiyedeki sahibinden.com gittigidiyor.com gibi sitelerde direk pazarlamasını yapıp son kullanıcıya ulaştırmak, çok araştırdım bugün gerçekten de Türkiyede aşırı diyebileceğim kadar internet siteleri var, ben kimsenin rakibi olmak istemiyorum kendi kendimin rakibi olarak neler yapabilirim onu düşünüyorum, Ali 5 TL ye satıyor ben 4 TL ye satacağım limitleri zorlayacağım firmanın adını belleklere bir soktunmu gerisi gelir zaten,

demişsinizki zaten çalışıyorsun evet çalışıyorum işimden zevk alarak çalışıyorum, vardiyalı çalışacağım için siparişleri kargolamakta zorluk yaşamayacağım o konuda rahatım.

herkese teşekkür ederim aklıma gelmeyene bilmediğim değerli yorumlarınızı tekrar bekliyorum

saygılar

anlaşıldı 160 kişi bakmış demekki kimsenin bu konu hakkında bilgisi yok teşekkürler arkadaşlar, mücadeleye devam

Sn.saverne görüşebilirmiyiz özel, bu konuda bilgiliyim.
flexkoniks@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ynternet
merhaba flex pm attım