Minik ve telasli adımlarla gecmisim seni hep, bulusma mekanini sikilip terketmesin diye bekleyenim...
Dun aksam evimden biraz erken ciktim. Panik olmadan bacaklarim ve kollarim, soyle salina salina yurumek geldi icimden.
Kalabaliga karisip, nereye gittigimi bilmeden yurumek, hic adetim degildir.Hele birde, cumartesi gununun kalabaligi eklenince, 'ayy,off,yok bu saatte hayatta adim atmam disari' nidalarim ayyuka cikar.
Ama dayanamadim, cocukluktan beri beni cikolata ile kandıran dostlarimin yaptigi gibi, bana bir oyun oynadı günes. Uykusu gelmemis mis, bir turlu batmak bilmedi ,yaramaz cocuklar gibi bulutlarin arasindan dil cıkartıp durdu bana. Odamda yere sacilmis ders notlari, kalem kokusuna karismis sinav korkusu, disarda bana pis pis gulumseyen 'gelsene gelsene'
dermis gibi piril piril parlayan yaramaz gunes.Gel de dayan, dayanamadim tabi ki, ah sevgili ayaklarim, soz dinlemez ayaklarim,elebasları onlardi, tutamadim ki minik ve telasli adimlarim....
Dun aksam evimden biraz erken ciktim. Panik olmadan bacaklarim ve kollarim, soyle salina salina yurumek geldi icimden.
Evden cıktıgımda ilk is gunese dil cikartmak oldu, 'sen yaramazsan be de simarigim' der gibi.
Kalabaliga karisma kararini almadan once, ruhuma tozseker tanecikleri serptim sevdigim ara sokaklardan gecerek.Guz kokusundan sarhos,oyuna dalmis cocuklari izledim.Kaldirima parketmis arabayla kavga eden bir amcaya gulumsedim.Sigara icmek geldi icimden kiyamadim sokagin tazeligini dumanlamaya.
Gel de dayan, dayanamadim tabi ki sigarasizlik keyfine, ah sevgili ayaklarim, soz dinlemez ayaklarim,elebasları onlardi, tutamadim ki minik ve telasli adimlarim....Sigara ve cay icmeli,can' a yakin bir yerde...Dost ister birde yaninda...
Bu noktada kopar olay, ne edep aranir yazida ne olcu aranir nazimda!
Minik ve telasli adımlarla gecmisim seni hep, bulusma mekanini sikilip terketmesin diye bekleyenim...
Vardim yine, bu sefer salina salina arnavut kaldirimlarina askimin...
Biraz yaslanmis ve yorgun gibi gorundu ama her daim ayakta ve renkli,
Yine almis kollarina dershane cikisi ogrencilerini,serseri asiklarini,saticilarini.
Koyu sohbetlere dalmis gencleri cafelerinde...
Kitapcı onunde bulusmak gelenek halıne gelmıs bekleyenler var yine.
Minik bir kedi karsilar ben bekledigimde onunde,afisleri okurken zaman gecer buyuler beni her seferinde.
Nerden cikti bu uyak korkusu birden bire?!
Konurum, guzel sokagim,gencligim, her daim olasin...
Ankaradan uzaklastıgım her yolculuk sonrasi hasretim olup gozumde tutuyorsun.Yasananlar ozel kilar bilirim seni, benimle yasayacaksin :)