Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Vize

BaşlatannergTarih11/08/2011 14:26:26Yorum4

İlk mesaj
merhaba
isveç te yaşayan erkek arkadaşım yanına gitmek istiyorum 1 haftalık kendisi isveç vatandaşı
vize alırken ne gibi zorluklarla karşılaşabilirim ve orada kalmayacağıma dair nasıl ikna edebilirim ?
şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
ya ablacaım giderken benide ***ürsene bak orda bir dükkan acarım ya belgelerimde var

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
Ben geçen ay yunanistan a gitmek için başvurmuştum. Çalışmayana vize yok. dolayısıyla alamadım. Bayan bir arkadaşım almıştı. O da çalışmıyordu. sanırım bayanlar da şans daha fazla. Sonuç olarak ta hak veriyorum. Çalışmayan bir erkek oradan geri dönmez diye geliyor akla.
Davetiye olmazsa olmazlardan . Çalışıyorsanız bence alırsınız. Ama isveç ne tarz belgeler istiyor bunu öğrenmelisiniz. Babanızı sponsor olarak gösterebilir misiniz , bütün masraflarınızı o karşılıycak tarzında. bunları öğrenmelisiniz. Hesap cüzdanınız , extreniz sağlamsa artı puan ama sonuç olarak görüşme çok önemli. Bu konuda uzman değilim. Sadece fazlaca araştırmıştım. vize almak için , dikkatimi çeken şeyleri yazmak istedim

Yerleşim Türkiye / Kyrklareli

Erkek arkadaşınız isveç vatandaşı ise eğer size bir davetiye göndersin durumunu belgeleyici size orada kalacak yer ve masraflarınızı karşılayacağına dair birde mektup yazar zaten isveç vatandaşı ise ve güzel bir işi varsa sponsorluğunu kabul ederler. sizin durumunuza gelince en az 3 aylık bir banka hesab hareketi para bir anda yatmıl olmasın hesabınıza eğer bordrolu çalışan iseniz işiniz kolaylaşır sadece geri dönüceğinize ikna olsunlar yeter. bordrolu ve sigortalı bir işde çalışıyorsanız vize almanız kolaylaşır. şu şekilde patronunuzdan bir niyet mektubu alıcaksınız (isveç diline çevirtin) falanca kişi işyerimiz de şu tarihten beri çalışmakta şu tarihler arasında izinlidir şu tarih de işinin başında olmalıdır diye bir mektup imzalı kaşeli son üç aylık maaş bordrosu ssk dökümü. banka hesabı çok önemli öyle aman aman para olmasına gerek yok sadece 1 haftalığına sizi orada geçindirecek ve yol masraflarınızı karşılayacak para olsun yeter kesinlikle bir anda 5bin 10bin para yatırmayın sizin olduğunuza inanmıyorlar. varsa size ait araba ruhsatı ev tapusu işinzi kolaylaştırır. banka hesabına dikkat diyorum önceden düzenlenmiş bir banka hesabı vize almana çok kolaylık sağlar. diyelim ki aylık bin tl alıyorsun bu paranın 400tl harcıyor 600 tl sini ise birikim yapıyorsun 3 aylık banka dökümanın da 3x1800 tl olması uygun olur 2bin tl de olsa sorun olmaz. ama kalkıpta aylık 600 tl birikimin varken 3 aylık banka ektresine 3bin yada 4bin yatırdığın an bu para sana ait değil diyorlar gidip dönmeyeceksin diyorlar.. 4 yada 5bin tl para ancak 6-7 aylık banka ekstresinde dikkat çekmez 6 aydan beri birikimi var derler. hesaplama genelde böyle oluyor. istisnai durumlar hariç vize alırız diye banka hesabına 1 haftada 30-40 bin tl yığan arkadaşlar var ama nafile red alıyorlar. sistem ve iyi niyete bakıyorlar. şunu da eklemek isterim 2,5 ay önce ingiltere vizesi aldım banka hesabımda sadece 1870tl param vardı ve 1 hafta kalıp dönücem demiştim arkadaşım da sponorumda ingiltereden 6 aylık vizemi aldım sorunsuz. kolay gelsin..
Hayatın gotürdüğü Yere Gidebilirsin Ancak!!

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Saty? / Pazarlama
bence daha basit bi yere şengen vizesi al oradan da isveçe geç
MUSAKU

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe