Az Sermayem Var Aylık 300tl Kazanmak İstiyorum Neyapmamı önerirsiniz sermayem yaklasık 800 tl kendimi hızlı bi sekilde amorti edip kara gecmek istiyorum mevsimselde ola bilir
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - uguryeni merhaba arkadaşlar yap et al sat miş muş di dı demek kolay usta nereye satıyorsun vıagrayı nereye satıyorsun karpuzlu topu nereye satıyorsun suyu adam kahvede oturmakdan zaten bıtmıs meteliğe kurşun sıkıyor ne vıagrası usta karpuzlu top alacan 1000 tane dıyorsun da usta 1000 tane urunu ancak kamyonet ıle satarsın naklıyesı urunden pahalı su dedın bu kadar suyu eldemı tasıyacaksın buz dolabında olsun 50 tane olsun 50 tane adam bu ellı taneyı oglene dogru alacak otobuze koyacak adam dunya vucut sampıyoınu olur 25 kılo su ıle hacmı buyuk bır bufe ıle anlasırsın 10 nar tane 10 nar tane alırsun suyuı satmak ıcın satarsan ancak su satarsın 20 kurusa alırsın 50 kurusa satarsın aksama kadar 50 100 arası satarsın ALLAH u tealanın ıznı ıle diger işler olmaz usta |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - erokas
Selamlar, yorumunu okuduğum arkadaşım benim yazdıklarıma atmışsın demiş ancak aslen kendisi oturduğu yerden atmış bir kere iyi bir ticaret adamı ollmaaazzz yapamazsııınnn beceremezsiiinnn diyenlerden uzak durur neden mi? olmaazz da neden olmaz peki nasıl olursa nasıl yapılırsa hangi yoldan gidilirse oluuurr? peki tamam yapamayız mümkün değil demişsin de sence nasıl yapılmalıdır? bir işe olmaz derken eğer nasıl yapılırsa oluru da yanına eklemiyorsan oturduğun yerden atıyorsun asıl sana denir. üretken olunuz. olmaz yapılmaz derken bile üretken olunuz. biz mümkün olmayan fikir mi verdik siz aklınızı kullanınız fikri düzeltiniz o zaman emek olmadan hiçbirşey kazanılmaz neyse; diyebilirsiniz ki adam demiş zaten kahvede oturanlarda metelik yok hapı nasıl alsın; hiç denedinmi be mübarek, kahvede otururken tanımadığın birine derdini sordun da öğrendin de bende bunun çaresi var dedin de adama fiyatını söyledin de adam olmaaaazz çok pahalı deyip geri mi çevirdi de seni de, olmaaazz diyorsun. ne olur peki dersem yok boş , ne oluru düşünmemiş. sonra, karpuz desenli top demişiz, nakliyesi ederinden fazlaymış. e sevgili kardeşim hiç ticaretten anlamadığın belli oluyor yani. soğuk satış diye bir yöntem vardır. bilir misin birde sıcak satış vardır. nakliyesi zor, pahalı, dolaştırması mümkün olmayan ürünler soğuk satış yöntemiyle numuneden ekli sipariş yöntemi yani soğuk satışla yapılır. siparişler güzergah belirlenip topluca dağıtılır. nakliye dert olmaz. bi zahmet googıla giriver. oturduğun yerden bile öğrenebilirsin bazı şeyleri. başka ne demişiz. su demişiz. su işindeki kar başka birçok işte yoktur gerçekten. satışı mı ? satışı en kolay ürünlerden biridir. heleki bu sıcakta. İzmit'te yaklaşık 90km uzaklıkta kerpe adlı bir sahil kasabası var. karadeniz kıyısında. kışın 1000 civarında nüfusu var yazın 30 katına çıkar nufus. hatta hafta sonları 40bin i bulur. yazdığım fikir şahsen denenmiştir. o zamanlar bende şahin binek araba vardı. bundan 7-8 yıl önce. hafta sonu denize gideceğiz. bagaj full malzeme dolu. ben lazım olmayanları çıkarıp toptancıdan siring su alıp boş yerlere doldururdum. kerpeye inmeden yol kenarındaki restoranlardan kilosu 750 bin liraya kalıp buz alıp koyardım araba buzluğuna. dizerdim suları. sahile gider sererdim şezlongu şemsiyeyi açardım.gölgeye koyardım buzluğu kenara buzların içinde sular. buharcık buharcık olmuşlar. yazardım buzluğun kapağına su 150 bin lira diye. akşama kadar değil bak 1-2 saate kadar suların hepsini satardım. hatta ben şezlongdan hiç kalkmam millet kendi gelir alırdı. hepsini bitirmeden de denize girmezdim hani. ne olur ne olmaz. amaç ne peki. masrafı çıkarmak. çıkarmıydı masraf? o günün hatta kalsam o gecenin bile masrafı çıkardı ya. işler beni bekler der dönerdim. şimdi evlendik barklandık, şirket kurduk. haller değişti. haa yine yaparmısın deseler. sahilde su satarmısın diye sorun bana... Acayip satarım. hemde oturduğum yerden atmadan satarım millet gelir kendi alır. . |