Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Kültürel Yozlaşmanın Suçlusu Kim?

Başlatansharan67Tarih28/11/2007 12:21:58Yorum3

İlk mesaj
Deneyimli Yazar130 yazı
Merhaba Türkiye...

Insan psikolojisinin en zayif, her kötülüge amade, dis olumsuz etkilere köle, nefsine hakimiyetsiz oldugu zamanlar, Issiz,mesleksiz oldugu zamanlardir. Kalifiyesizlik ve bu tüm olumsuzluklari tetikleyen Egitimsizlik - yariaydinlilik diye tabir edilen - ve. .ve en önemlisi de Ailenin egitimsiz olusu dolayisi ile de Toplumun günlük ve anlik egitilmesinde ve yönlendirilmesinde lokomotif görevi olan - Audio visual- (görsel ve duysal-Gazete,Tv.,v.s.) Medya nin bu toplumsal görevi tamamen Global(!) olarak ele alarak, bu yapida ve bu politikada yürütmesi, Türk insaninin toplumdaki Ahlaki ve örfsel yasami gün gectikce tehlikeli boyutlara tasimaktadir!....

Buna dair haberleri okudukca hayretim her gecen gün daha da büyümekte! Ve malesef Türk Toplumunda her gecen gün birer cani, birer vahsi türüyor! Sayin ebeveynlerden dilegim ve istegim, cocuklarini en uygun saatlerde yataklarina yatirmalaridir! Onlarin yaslarina uygun dizi ve filmleri seyretmelerine ön ayak olmalari ve yetiskinlerin yanlarinda fazla durmamalarinin saglanmasidir! Aile de Anne-Baba bu tür konulara dikkat ettigi müddetce inanin yarinin toplumunu olusturacak olan bu günün cocuklari yarinlara daha da faydali birer birey olacaklardir!Unutulmamasi gereken bir sey varki oda yarini bizler bu günden belirliyoruz....

Bati Toplumlari ile Türk Toplumunun yasanti anlayisini birbirine karistirmayan Audio-Visual bir Türk Medyasi icin insallah gereken neyse yapilir da,bundan sonra ne 17 aylik bebek tecavüzlerine ne de herhangi bir olumsuz haberlere rastlamaz, bunlara ait haberleri okumayiz.... Türk Toplumunu heryönden esen deli kültür ablukasindan ve Ithal Kültür isgalinden kurtaracak Toplumsal ama yerli Kültür anlayisina uygun politikalar uygulanmasi, bu günün ve yarinlarin kurtarilmasi saglanmalidir!

Cok Sayin(!)En(!) Sayin Ilgililer, Lütfen bu satirlari okuyun ve birhayli kipirdayin artik,ne dersiniz biraz da bu Türk Toplumu icin calisalim ha!? Zira TürkToplumu cok yönlü cinnete dogru gidiyor, bunun sadece "Yolculara degil, tüm gemidekilere"zarari var!
Hepimize hayirli Yolculuklar Dilerim bu gemide.

Saygilarimla.....
sharan67

Yerleşim İsviçre / St. GallenMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye25 yazı
Bu yaziniz icin cok tesekkur ederim benim yazmak istediklerimi yazmissiniz toplum olarak hergecen gun biraz daha batiyoruz gerci bu sadece turkiye icin degil butun dunya daha kotuye surukleniyor ve bu duruma herhangi bir mudahale yok ben ingilterede yasiyorum ve inanin diger turk arkadaslarin cogunun turk televizyonu var ama ben israrla almiyorum ve seyretmiyorum cunku turkiyedeki medyacilik ve basibosluk kotu programcilik haddini asmis durumda tabi bu her kanal icin gecerli degil bazi kanallar cok iyi olabilir.Toplumun bozulmasi konusuna gelince ingiltere hukumetide milyonlarca dolarlik yatirim yapiyor sadece suc oranini dusurmek icin fakat nafile bir kere genclik curumus durumda asiri derecede simartilmis her dedikleri yapilmis ve hicbirseyden korkusu olmayan ve hicbirseye saygisi olmayan bir genclik ortaya cikmis.Daha 2 hafta once ingiliz televizyonunda seyretmistim inanin sok oldum babasi kizinin aksam disari cikmamasini istedi ve kizida babasini polis cagirip tutuklatmakla tehdit etti lutfen bir dusunun eger bir baba kizina soz geciremiyorsa boyle bir genclik kusagindan ne beklenebilir.Ben hatirliyorum bizim genclik donemimizde 1967 dogumluyum gencligi cesitli kotuliklerden korumak icin korkularimiz vardi bunlari siralamak gerekirse 1-Aile(anne ve baba)korkusu yani once anne ve babamizdan cekinirdik 2-okulda hocalarimizdan cekinirdik/tabi bu sadece korku degil saygidan da kaynaklanirdi 3-polis ten cekinirdik 4-toplum korkusu(toplumun icinde eherhangi bir kotuluk yapmaktan cekinirdik 5-Allah korkusu yani bizim buna benzer daha aklima gelmeyen korkularimiz vardi bunalara sadece korku degil saygimizdan da diyebiliriz ve bu tur korku ve saygiliar bizi kotu yonlere yonelmemizi engellerdi ben burada yani ingilteredeki genclige soyle bir bakiyorumda bu gencligin ne herhangi bir seyden bir korkusu var nede saygisi var peki boyle bir genclikten ne bekleyebiliriz milyonlarca parada yatirsaniz suc oranini dusuremezsiniz bunun icin daha degisik onlemler alinmali aile yapisi guclendirilmeli aileye daha cok sorumluluk verilmelidir..

Saygilarimla

Yerleşim Yngiltere / LondraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye239 yazı
Üniversiteli genç kızım, öğretim görevlisi annesini öldürmesi medyada geniş yer aldı. Aynı ay 5 kişi daha annesini öldürdü. Üniversiteli kız gibi bunalım yaşayanlar, bizd öldürekim kurtulalım dediler ve işlediler cinayetleri. Belki bir cinnet anında, belkide planla**** soğukkanlılıklar.
Ama medya reklamın büyük gücünü bilirken, en kötü ürünlerin bile ilginç reklamlarla satışlarını arttırabilirken, ilk cinayetin örnek teşkil edeceğini nasıl bilmez.
Burda bizde suçluyuz, ağlamaya, gözyaşı dökmeye meraklı bir milletiz. Ben başka millet tanımadım, tüm dünyada duysusal baskı bu kadar ilgi görürmü bilmiyorum. Nerde ağlayan sümüklü bir bayan görsek acırız, neden o duruma düştüğü önemli değildir, suçlumu bakmayız, ama acırız, izleriz sonuna kadar, beraber ağlarız, ertesi gün hatta aylarca o gözyaşının kritiğini yaparız....
Sonrada çocuklarımıza üzülürüz, bütün bunları onların gözleri önünde yaptığımızın farkında olmayız bile. Biz ilgisizce izlerken bir tecavüz haberini, çocuğumuzun beynine kazındığını algılayamayacak kadar ***ızdır.
Herşey bir adımla başlar, karşıdaki insanı düzeltecek güç imkansız güç olduğuna göre, kendimizi düzeltmekle başlayalım işe.
BİR GÜN GELİR, BİR GÜN KALIR, BİR GÜN GELİR ODA BİTER
İYİ GÜNLER
İNCİ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kamu sektörü
Üye992 yazı

Sy arkadaslar
bende katiliyorum soylediklerinize.....ama bildiginiz gibi bakis ve gorus acilari her insanin degisiktir..... buda kisilerin ayni ortamda yetismedikleri icindir.zaten hepsi ayni olsa kopyalama olayidir gercek olduguna inanmam.biz turk milleti olarak medya dedigimiz ortamdan etkilenip buna yon vererek hayatimizi yonlendiren kisileriz. buda turkiye genelinda para kazanilip veya insanlari belli bir yone suruklemek amaciile ortaya cikiyor.uzuluyom bu medyaya cok inanan kisilere.ben sahsen inanmiyom herseye yalan veya yanlis ,belli bir amaca hizmet veren bu medyaya .. .cok uzun yillardir turk tv si ve gazete vs. ile ilgim yok.bazen elime gecen bilgilerle yetinen bir kisiyim.ve dediklerinizin dogru oldugunu, gormeden karar verecek bir kisiyim. bende turk cocuguyum ve ist. besiktasda buyudum.20 yasindam beri yurt disindayim.tecrubelerim ve cocuklugumdaki almis oldugum bilgi , ogretim, saygi ,anne ve babamin bana vermis oldugu maddi ve manevi destegi, mahelledeki cevremin , okudum okulun ve hocalariminbana verdiklerine cok tesekkur ediyom.ve saygi ile karssiliyom.hatanin bende ,yanlisin bende olduguna karar veriyom.ben sahsi kissisel kendim icin .... turkiyede olsaydim ne olurdu diye dusundugum zaman
soyle dusunuyom........belki maddi acidan veya kisisel olarak iyi bir ortamda olabilirdim .ama gozum kapali olurdu ve medyanin etkisiyle kendi duzenim icinde bulunabilidim. genede banaa bu egitimi ve kulturu veren vatanima ,aileme ,cevreme ,komsu larima okuluma, hocalarima ccok tesekkur ediyom.saagolasiniz var olasiniz diyom .ve inanin ozledim o gunlerimi,....netice her gecen gun turkiyedeki ortamin bozulmasi ,aile iliskileri bozulmasi,cevre mahalle iliskilerinin bozulmasi.egoistligin hakim oldugu bu ortama uzuluyom...................

BALIK BASTAN KOKAR derim ....kim inaniyor su an turkiyede serbest ve dogru bir basin var,ben inanmiyom hersey maddi ve manevi menfeatlara hizmet veriyor.tv, ve gazeteler bunun kiskirticisi .hangi gazete olursa olsun nasil satisi arttirabiliriz nasil ne desek ve yazsakta bu hafta yuksek ciro yapsak .herkesin agzindaa olup gunun konusu olmak amaci guduyo .....bizde bunlari destekleyen toplumuz.az parada olsa gazte alip bunun dedikodularini ve tartismaalarini yapan biziz. meyhanede, kave koselerinde ,ve akla gelinmeyecek yerde ,bu partiyi basa koyar bu partiyi dusururuz diyeherkes kendi gorusu ile savunur ve tartismalar kisiler arasinda gerginlige saygisizliga vede kavgaya donusur. bence yanlis bir olay ve ortam .siyaseti siyasetcilere birakmak ,dini dincilere birakmak.gazteciyi gaztecilere birakip bizler gercek
ortami gorup bunlari desteklememek. en iyi olaydir ..bence suc bizde toplumda.....

Ben siyasi ve dini bir gorus yapmadan sunu diyebilirim.........................................................................................................................................
adalet ve hukukun ulgulandigi bir devlet ve kurumlari
insan haklarina saygi ve uygulama ,( bu okadar kisa degil )
serbest ve ozgurce dusunce ve soyliyebilme ,uygulama,
bazi gerici turk veya arap kokenli aliskanliklarimizin ve dusuncelerimizin yok olmasi ( O KADAR COKKI )
hur dogup ,hur yasamak. en guzel olay.7 den 70 herkese deger ve saygi gostermek.
siyaseti ve dini alet eden ve bundan manevi ve maddi ortam bekleyenleri yalnizliga birakmak .onemsememek,kiskirtmamak, tartismamak
turkiyeme en guzel gunleri dilerim . lutfen ozgur ve serbest olup saygi ve sevgi gostermesini bilelim...... saygilarimla

Yerleşim Yspanya / Tarragona