Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Selam Arkadaşlar Yardımcı Olurmusunuz???

Başlatanintelci416Tarih13/06/2011 09:45:05Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Arkadaşlar herkese selamlar öncelikle:
Ben bir program yazılım şirketinde calısıyorum. Ve yönetim yazılımları ile ilgili 3 adet modülden olusan bunların içerisinde İŞ TAKİBİ MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ VE TEKLİF YÖNETİMİ modülleri bulunmaktadır.Özellikle kobilere yönelik bu çalışmayı nasıl yaygınlaştırabilirim..Bu konuda ilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.. iyi ve sağlıklı günler dileğiyle..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye99 yazı
Çalıştığın şirket adınamı yazıyorsun programı yoksa kendi adınamı şirket adına yazıyorsan hep yazıp hem pazarlıyacaksn işin zor :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye23 yazı
yok ben zaten yazılmış olanı satmaya çalışıyorum:))) varmı iyi bir fikrin bu ürünü nasıl etkin bir şekilde pazarlayabilirim???

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bankacylyk-Finans
Üye306 yazı

Müşteri kitlen kimler olacak ? Bu sorunun cevabını verebiliyorsan ve ihtiyaçları varsa şöyle tavsiye edebilirim.

Öncelikle kartvizitiniz ve el ilanınız olsun.
Açıklayıcı özellikler olsun ilanınızda. teknik özelliklerden çok firmaya sağlayacağı katkıları yazınız.

materyalleriniz hazır olduktan sonra.

Görüşme yapacağınız firmaların telefonlarına ulaşıp randevu almalısınız. fazla bilgi vermemeye özen gösterin telefonda.
Firmalara yönelik özel çalışmamız var. Sektördeki firmalarla sırayla görüşüyoruz sizide ziyaret edelim gibi olabilir.
Çoğunluğa genelde uyar insanlar. diğer firmalardan eksik kalmamak için sizi davet edecektir böyle söylerseniz.

Tabi kendiniz daha yaratıcı görüşmeler yapabilirsiniz telefonda. örnek verdim sadece.

Sonrasında randevu günü giderken kartvizit ve el ilanını selamlaşmadan sonra direk verin. konuşma sırasında markanız yavaş yavaş yakınlık kazanacaktır müşteride. bilinç altına sürekli nüfus eder. müşterinin kararında yardımı çok olacaktır.

Dilerseniz imkanınız varsa powerpoint sunumu ile anlatım yaparsanız bu da artı olur sizin için.
insanlar işitsel ve görsel veriyi bir arada gördüğünde daha iyi anlar. Ve diğer duyuyu unutmayın.
Programınızın etkisini hissettirin. Kullandıktan sonra sorunlarının azaldığını daha çok zamanları kaldığını, ve mutlu oldukları bir atmosfer hayal ettirin. duygularada hitap etttiniz. ve satış şansınız %80
Fiyata çok odaklanmayacaklardır bundan sonra. ama ödeme seçenekleri önemli olacaktır. ödemede kolaylık sağlarsanız satış olcaktır.

Burada karşılaşabileceğiniz sorunlardan biri şu olabilir
Her şey tamam başarılı sunum müşteri beğendi almak istiyor.
ama ani karar vermekten korkarlar genelde. düşünme zamanı isteyebilir.
2 -3 gün sonra diye erteleyebilir o 2- 3 ay olur zamanla.
Burada görüşme bitiminde bir sözleşme yapmalısınız. bağlayıcılığı olsun diye.
Sözleşme iptal edilebilir şekilde olsun. imzayı attın iş bitti öde parayı al hizmeti hadi denmesin.
İstediği zaman iptal edebileceği bir ön sözleşme.
Bu müşterinin üründen vazgeçmesini engeller.
Satışlarınızın artacağı kesindir.

Ama tabi her gittiğiniz yerde satış olacak diye bir şey söyleyemem.

Günde 5 ile 10 görüşme ayarlarsanız kendinize satışta başarılı olmamanız için hiç bir neden olmaz.

Bu sistemi kullanarak hiç satış sorunu olmayan firmalarım var.
nette 50 60 liraya web siteleri yapılabilirken biz bu takdikle 1000 liraya web sitesi satan ekibe sahibiz.
Tabi kalitemiz var bunu anlatabilmek başarı sağlar.

Umarım yardımı olur yazdıklarımın.

Saygılarımla

Ömer SEVEN
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye23 yazı
Açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkürler.. Aydınlatıcı bilgilerİnizden kendi payıma çıkarımlar yaptım elbette,Bu doğrultuda bir kaç çalışmam olacaktır..
Bu arada hedef kitlemden bahsetmemden söz etmiştiniz. Benim şu andaki hedef kitlemin çok büyük çoğunluğunu kobiler oluşturuyor.. Çünkü bu tür programları çok büyük fiyatlara büyük şirketlere satan firmalar var. Ve bu firmalar su anda bizim olduğumuz bölgede kobiler için böyle bir çalışma yapmış görünmüyor..
Ayrıca bizim fiyatlar onlarınkine göre gayette uygun. Sadece bunların görülebilmesi için insanlarımızın biraz bilinçli olması yeterlidir..

SAYGILAR.

Yeni Üye10 yazı
Bu prgram eczanelere uygunsa tek tek giderek görüş gerekirse referans almak için ücretsiz bu imkanı onlara ver. Daha sonraki pazarlama aşamasında referans göstererek ürünü daha kolay pazarlıyabilirsin. Bu program eczanelere uygun değilse bunun gibi düşünüp aynı yola ilerlemeni öneririm. Bide sana nacizane tavsiyem çok büyük düşünme dikkatini verebilceğin şekilde odaklan daha iyi sonuç alıcağını öngörüyorum. Eczaneler gibi..
Umarım sana olumlu bir fikir katabilmişimdir.
Saygılarımla..
Bugün geriye kalan hayatımızın son günü..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye23 yazı
Teşekkürler tavsiye ve yorumlarınız için.. Öncelikle işaret etmiş olduğunuz eczacılık sektöründe bazı programsal açıklar olduğunu hissettirdiniz.. Sanırım bu bilgileriniz meslekten olma dolayısıyla,fakat şöyle bir durum var benim satmış olduğum program modülleri genellikle şirketlerin tercih ettiği yönetim yazılım mödülleri bunları eczaneler kullanırmı ilgi gösterirmi bilmiyorum. Yada şöyle sormak daha doğru olacaktır,şu an eczane sektöründe programsal bazda hangi açıklar var,onların işlerini kolaylştırabilmek için ne gibi pratik çözümler sunabilirim..

SAYGILAR.