Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Bilgisi Olan Arkadaşlar! Fikirleriniz Önemli!!!

BaşlatandebdebedebTarih24/05/2011 23:36:50Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
öncelikle herkese iş hayatında başarılar diliyorum.
- arkadaşlar şu konular hakkında net bilgi edinebilirmiyim;
ben tanıdık markaların ürünlerini belli bi ücrete alıp müşteriye pazarlama niyetindeyim.
-belli bir ücretten kasıt; diyelimki etiket fiyatı 100 tl olan bir ürünü ben o mağazadan belli bir indirim karşılığında satın alabilirmiyim.yani bu indirim 100 tllik üründe yüzde 20-veya 30 oranında olabilir mi.böyle imkanlar sunan belli markalar varsa bulabilirmiyiz. sözü toparlamak gerekirse ; ben mağazada 100tl olan bi ürünü 80 tl gibi bir rakama alıp müşteriye 100tlye satma niyetindeyim.yani satış derken, müşteriye ulaştırıcağım ürünün faturasında yine o markanın adı geçicek.ve ben daha çok aracı pozisyonunda olucam.benim karım yüzde 20lik kısım olucak.burda şunu söyleyebilirsiniz.adam madem etiket fiyatına alıcaksa neden gelip senden alsın diye bi fikir yürütebilirsiniz. ben sadece işin indirim boyutunu aşma derdindeyim. ve bunu yapmam mümkün mü? o belli markalarla görüşüp bu imkanı sağlayabilirmiyim.bu konuyu sadece tek üründen değilde belli bi kota dahilinde sattığım üründen satıştaki sayıya göre de indirim oranı belirlenebilir mi?
-ve son olarak ben daha çok aracı pozisyonunda olacağım için, benim bi firma veya şirket temsilcisi olmama gerek var mı?varsa ödeyeceğim vergi türü ve miktarları hakkında bilgi alabilirmiyim. teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye7 yazı
güncel

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Üye167 yazı
Merhaba,
Ürünleri her nasıl müşteriye satacaksanız o kısmı geçtik.

Ürünleri o fiyatlardan alma şansınız var gibime geliyor.Ancak oldukca yüksek adetten almanız kaydıyla o fiyatlardan alabilirsiniz.
Misal olarak indirim siteleri.adamlar bir anda toplu satıs yapıyor ve %50 lere hatta daha yüksek oranlı indirimli satıs yapıyorlar.
Direk olarak firmaya müracat etmelisiniz.

İş yapıyorsun ve fatura kesmelisin.Şirket sana fatura keser,Toptan aldıgın ürünü tek faturada keser.
Sen her satıi yaptıgın ürün için müşteriye ayrı ayrı fatura kesmelisin.Bunun içinde en azından şahıs işletmesi kurmalısın.
Vergi kısmına gelirsek.sattıgın ürünün %18 ini(giyimde %kaçsa artık) devlete vergi olarak verirsin.
Bunun yanında gelir vergiside ödersin.Oda kazaç durumuna göre.

Şahıs işletmesi kurdugunda, kendin çalısaksan kendine ssk yapmak zorundasın.Veya en az 1 kişiyi calısan olarak gösterip ssk yapmalısın.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im