Online Reklamın 5 Kolay Yolu - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Online Reklamın 5 Kolay Yolu


Ismail KIRTILLI
Yazar

Toplam 997 yazı
13/11/2007 :  09:12:33   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Bazı insanlar, reklamın her şey demek olduğunu söylerler! İster bir ürün, hizmet ya da hobi siteniz olsun, isterse düğün fotoğraflarınızı paylaşmak istiyor olun, web sitenize ya da günlüğünüze (blog) trafik çekmek için bir şekilde reklam yapmanız gerekir.

Ama, her trafik eşit değildir. Sitenize tonlarca trafik yönlendirmenize yardımcı olacak hizmetler mevcuttur; ama size bir faydası yoktur; çünkü bu, hedeflediğiniz trafik değildir.

Örneğin, piyasadaki “trafik sörfü” ya da “trafik tıklama” gibi farklı programları ele alalım. Hobiniz, mesela model uçaklar, üzerine bir web siteniz varsa, bu trafiğin size gerçekten ne yararı olacaktır? Bu hizmetleri kimler kullanıyor?

Sitelerinde trafik olmasını isteyen web tasarımcıları ve pazarlamacılar. Dolayısıyla bu kişiler, büyük ihtimalle, sayfanızda, bu hizmetlerin kullandığı küçük zamanlayıcının gerektirdiğinden daha fazla zaman harcamayacaklar ve sayfayı kapatacaklardır. Siteniz bu trafik hizmetleriyle ilgili olsa bile (Bu, böyle bir araç kullanmaktan ötürü epey kazançlı çıkacağınız neredeyse tek zamandır), yine de söz konusu programlardan gerçek anlamda yarar sağlamak için yalnızca sörf yaparak ve tıkla**** epey zaman geçirmeniz gerekecektir. Pazarlamacılar bunu bir kez fark ettiklerinde, donanımlarını harekete geçirdiler. Kendi saflarına çekmek umuduyla, bütün farklı programları diğer pazarlamacılara tanıtmaya başladılar; böylece, ikramiye olarak bir miktar trafik sağlayabileceklerdi. Yeni odak noktaları bu oldu. Sorun şu ki diğer herkes de aynı şeyi yaptı; dolayısıyla artık, internette çok sayıda insan sörf yapmıyordu.

Özeti şu. Belli bir trafik hedefine ihtiyacınız var. Aşağıda, tam da ihtiyacınız olan trafiği nasıl yaratabileceğinize ve istediğiniz ziyaretçileri peşlerinde koşturmadan web sitenize nasıl çekebileceğinize dair bazı ipuçları var.

1. İçerik yaratın.
Web siteniz ne hakkında? Pek çok link olan bir sayfanın dışında birşey yok mu?

Durum buysa, web sitenize, potansiyel ziyaretçiler açısından değer taşıyacak bir içerik katmayı düşünün. Makale yazabilir ya da çeşitli dizinlerden birinde yayınlanmış olan ve sitenizde yeniden kullanabileceğiniz makaleler bulabilirsiniz.

2. Kendi konunuzdaki deneyimlerinizden bahsedin.
Bir tür özgeçmiş koymanız gerekmiyor (işe yarayabilirse de); ama seçtiğiniz konuyla ilgili olduğundan, ne yaptığınız hakkında yazmayı deneyebilirsiniz. Model uçaklara yeniden kısaca bakalım. Yaptığınız son uçağın türü, son defasında uçağınızı uçururken neler yaşadığınız, ne tür zorluklarla mücadele ettiğiniz hakkında konuşabilir ya da yazabilir; hatta uçağınızın fotoğraflarını ya da onu uçururken kendi fotoğraflarınızı gönderebilirsiniz.

3. Forumlar ve ilan tahtaları ekleyin.
Web sitenize ziyaretçilerin birbirleriyle etkileşimde bulunabilecekleri bir forum ya da ilan tahtası ekleyebilirsiniz. Kendiniz için bir forumu uzaktan barındırmak amacıyla kullanabileceğiniz ücretsiz hizmetler ya da web sitenizin sunucusuna yükleyebileceğiniz yazılımlar mevcuttur. Bunların bazılarını bulmak için, beğendiğiniz arama motoruna yönelin; hiç şüphe yok ki, çok sayıda seçeneğe sahip olacaksınız.

Arama motorunu ziyaret ederken, seçtiğiniz konu hakkında halihazırda yayında olan ilan tahtaları ve forumlar için neden bir arama yapmayasınız? Onları ziyaret edebilir ve ziyaretçileriyle etkileşimde bulunabilirsiniz. Çoğu, bir imza ya da profil göndermenize izin verdiği için, kendi siteniz hakkında bir link ile beraber küçük bir satır ekleyebilirsiniz (Öncelikle forumun kurallarını inceleyin ki, herhangi birini çiğnemeyin.)

4. Bir web günlüğü (blog) başlatın.
Web günlükleri çok popülerdir ve arama motorları bunlara bayılır; çünkü bunlar, sürekli olarak yeni ve taze içerik sağlarlar. Web günlüğünüz, o güne kadar neler yaptığınızı anlatmak için harika bir yer olacaktır. Mesela, bugün zamanınızın bir bölümünü uçağınıza yeni parçalar satın almakla geçirdiyseniz, bunları nerede bulduğunuzu, size ne kadara mal olduğunu ve neden bu parçaları seçtiğinizi yazabilirsiniz.

Bu uygulamanın en güzel yanı, web günlüğünüzden web sitenize giden link’ler koyabilmenizdir. Böylece, arama motoru, en son içeriğinizi bulmak ve dizine koymak için durduğunda, web sitenizde de duracaktır. Bu sayede, hedef trafiğin sitenizden geçtiğini görmeye başlarsınız.

5. Makale yazın.
Makale yazmak zor olmadığı gibi, web sitenize yeni ve taze trafik sağlamak için çok iyi bir kaynak olabilir. İnternette çok sayıda dergi ve makalenizi paylaşabileceğiniz çok sayıda dizin vardır.

Temel olarak yaptığınız, bir makale yazmak ve sonuna yeniden web sitenize bağlanan (imza gibi) küçük bir kaynakça kutusu eklemek, ardından diğer dergi yayıncılarına makalenizi dergilerinde kullanabileceklerini bildirmektir. Pek çok yayıncı, e-bültenleri ve hatta web siteleri için yeni içerik bulabilmek amacıyla makale dizinlerine başvurur. İnternette akla gelebilecek her konuda web sitesi ve dergi bulunduğundan, kaybetmenize imkan yoktur. Birkaç günde bir makale yazın ve bunları dizinlere gönderin. (Haftada bir kez ya da iki haftada bir bile yazsanız, web sitenize trafik sağlarsınız.) Çok geçmeden, arama motorlarından, e-bültenlerden ve web sitelerinden yeni trafik gelmeye başladığını göreceksiniz.

Her şeyden öte, bu 5 basit ipucu, size hedeflediğiniz trafiği sağlayacaktır. Bu da ziyaretçiler yazdıklarınıza ilgi duydukları için size geliyorlar demektir.

Artık, ona sahipsiniz. İster evden yürüttüğünüz basit ve temel nitelikli bir işe, isterse ciddi bir internette pazarlama kurumuna sahip olun, kesinlikle hiçbir bedel ödemeden reklam yapmak ve web sitenize trafik çekmek için bu 5 kolay ve basit yoldan fayda sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Stephen Wright, 5 Simple and Easy Ways to Advertise Online (Marjinal Yaklaşımlar çevirisi)

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1.05 saniye.
04:31:56, 4 Mayıs 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım