Arşivlerde bulamazlar. Yazılı evraklar sekaya gitti gibi nadide bir açıklama yapıp işin içinden çıkarlar muhtemelen. O zamanlar kayıtlar bilgisayarda tutulmuyordu. Otomasyona geçiş 95 den sonra başladı büyük ihtimalle.
Eğer sedece 85 de kaydınız bir kez yapıldı ve hiç bir ödeme yapılmadı ise bu işi çözmeniz bence mümkün değil. Arada bir ödme yapıldı ve sizde hala makbuzları var ise belki mahkeme yoluyla bir sonuç alabilirsiniz. Çok uzak bir ihtimalde elinizde makbuz evrak vs. bir şeyler varsa eğer şef veya müdürü ikna edebilirsiniz. Ancak bu işin bir çözümü olacaksa da şimdi değil. Zira SGK lar şu anda yapılandırmadan dolayı çok yoğun. Bu tip bir sorunla uğraşmak istemezler.
Ben 90- 95 arasında ödediğim 3 yılımı elimde makbuzları var iken bile kabul ettirmek için epeyce bir takla atmak zorunda kalmıştım.
Elinizde bir kayıt evrağı olmalı veya o yıllarda bir ödeme makbuzu olmalı. Bunlar yoksa o yılların sizin için tutulmuş bir kaydı artık kalmamıştır. Yani vatandaş bana güvenip belgesini kaybederse elimdeki kayıtlara iyi sahip olayım gibi bir yaklaşım bağkurda hiç olmadı.
85 yılında kaydolduysanız ve hatta elinizde evrak varsa bile o yıldan bu yana kayda değer bir ödeme yapmadı iseniz zaten bağkurluluğunuz düşmüştür. Bu bakımdan evrak da işe yaramaz. Ama o zamandan bu zamana ciddi sayılabilecek bir ödemeniz var ise o zaman bir hakkınız ortaya çıkar. 85 yılındaki bağkur kaydını ortada bir ciddi bir ödeme yok iken tekrar canlandırmazlar. tarihlere göre kanunları tam bilmiyorum ama mesela 85 de kaydolup 2 yıl kesintisiz ödeme yapıp sonra hiç ödeme yapmadı iseniz gene bu kayıt düşer. 87 ye kadar ödenen para düyuna kalır ve 2011 de tekrar canlanmaz. Kesin olmamakla beraber böyledir diye düşünüyorum. Detay vermemişsiniz. Belki aralarda ödeme yapmışsınızdır ve en azından kanuna uyan bir tarihten itibaren kaydı canlandırmak kabil olabilir. 85 yılını kabul etmezler ama 98 yılınından itibaren borcunu kapat diyebilirler bir ödemeniz var ise.