Terziden , konfeksiyona
ısparta el dokuması , halıdan , fabrikasyon , bilmem ne halısına
Bakır döğme mutfak eşyasından , alimünyum veya teflon fabrikalarına
bakkal dan süper markete
ve bunları epeyce uzatabiliriz.
Benim hayatım içinde gördüğüm ve bu vahşi çarkın dişlileri arasında yok olmuş daha onlarca meslek var.
Ve global krizler , tüketim ekonomisinin duvara çarptığı bu günler. İnsanların ihtiyacından fazlasının üretimi ve durgunluk .
Çare arayışı , tüketin alın ekonomiye can verin reklamları .
Bütün bu tabloya bakınca , bakkalın sonunu getirenlerin , sonunun geldiğini gösteriyor.
Arayış içinde Global ekonomi .
konvansiyonel tarımdan , organik tarıma doğru bir evrilme arayışı var. ESKİYE DÖNÜŞ
Konfeksiyondan , kişiye özel tasarımlar ön plana çıkmaya çalışıyor. Eskisi gibi terziler açılmaya başladı.
Ve uzatmamak için AVM ler için krizden bahs eden yazılar çoğalmaya başladı . ( koniks de de var ) (
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=7341)
Büyük şehirlerden kaçış köye dönüş başladı bile .
Sadece gazete medya haberlerine değil . gerçek hayatıda okursak , Şehirler başkalarının olmaya başladı .
Bakkal vs birleşemeyecek ve varsa köyüne dönecek .
Tek katlı sıvasız evine sıva yapacak , şehirde alıştığı konfora yakın, bir takım tadilatlarla , bahçesinde salatalık yetiştirerek , bir kaç keçi den sağdığı süt ile yoğurt ve peynirini yaparak . belki koyunun yününden yaptığı çorabı giyerek , sağlıklı yaşayıp mutlu ölecek .
O zaman Süper marketi kim kurtaracak . Halkın büyük çoğunluğu bunu yaparsa , kim alış veriş yapacak bu süper marketten .
Bakkal amcacılar , gelin analar günü , babalar günü , sevgililer günü gibi bir günü bakkallar günü yapalım ve o gün herkes bakkaldan alış veriş yapsın . Ve bunu her hafta da bir gün yapalım . Hem bakkal yaşasın .Hem bu gidişe dur diyebileceğimizi gösterelim .
Olmayacak dua gibi görünsede ; hayal olsa bile , benim bu tür hayaller kurmak hoşuma gidiyor.