Ben rusya afrika avrupa ülkelerinde bulundum yaşım 32
ve sizlere ukraynayla ilgili söylemem gereken şeyler var. Bir kere şundan emin olabilirsiniz ukrayna yeryüzünün en güzel ülkesi, muteşem doğal zenginlikleri var, tertemiz havası suyu ve dünyanın en kibar insanları ukraynalılardır. 20 den fazla ülke gördüm ve en sevdiğim ülke ukrayna oldu.
Eğer bu ülkeye turist olarak gitmeyi düşünüyorsanız ozaman istediğiniz arkadaşınızla gidin 3 yada 5 arkadaş gidin hiç sorun değil AMA eğer iş için düşünüryorsanız ukrayna düyanın en tehlikeli ülkesidir. arablar orda azeriler orda türklerin pis olanları yani türkiyede suç işleyip kacanlar ve kürtlerin pisleri orda yine aynı şekilde suç şebekeleri bir yandan ruslar elegecirmeye çalışıyo pazarı bir yandan ukrayna mafyası işin içinde her yerde.
Aman derim, bu işler oyun değil, hayatınza mal olur. ukraynada iş yapmayı ama gerçekten iş yapmayı düşünen kişilere benim söylicem
altın kural 1- ukrayna topraklarında tanımadığınız hiç bir TÜRKLE ortaklık yapmayın. (kardeş kardeşe bile ortaklık olmazken hiç tanımadğınız bir insana güvenirseniz sonuç hüsran olur özellikle bu insan o ülkeye senden önce giden bir türkse)
altın kural 2- Hangi ülkede iş yapmayı düşünüyorsan o ülkenin insanlarıyla tanışmaya özen göster yani ukraynada türk çevre edinme, ukraynalı çevre edin. önce o ülkeyi gör insanları tanı kültürü tanı bol bol gez ve gör. 2 defa 3 defa turist olarak git zaten ukraynalılar sıcak kanlı insanlar. asla ilk gidişinde iş yapacam diye herşeye zıplama. paran var, vaktin var her şeyi zamanla sindire sindire öğren ve gör. acele giden ecele gider.
arakadaşlar uyanık olun hele ukraynada 100 defa uyanık olun size şöyle bir örnek vereyim ben internetten baktığımda danışmanlık şirketinin ve avukatın şirket açmak için sizden talep ettiği ücret en az 2500 dolar ve anahtar teslim gibi süslemelerle sizi kandırıyorlar. ben ukraynalı arkadaşlarımı bu konuyu sordum onlar beni kolumdan tuttular direk rus avukada *** ürdüler ve toplam benim pasaporta baktı avukat ve bana söylediği ilk şey vergi numarası al dedi
ben vergi nu marası aldım
baş vuruluyo pasaport ukraynacaya cevriliyo ve 2 ay sonra vergi no veriliyo bizdeki vatandaşlık nosu yani ve bu numaraya sahipseniz sizin şirket açmak için yapaçağınız masraf 50 doları gecmez. 50 dolarla şirket evraklarını kieve gönderiyosunuz ve orda şirketiniz onaylanıyo. ben bu işlemleri kırımda yaptım ama işe falan başlamadım bu yıl içinde kırıma gidip orda kafama yatan bir iş kurucam.
tekrar tekrar söylüyorum. üç beş kuruşluk işlemlere binlerce dolar vermeyin yazık günah, para kolay kazanılmıyor. türklerden uzak durun, ordaki türklerin halini görseniz yüzde 80ni dolandırıcı yada pis işlerle uğraşıyo. ukrayna gittiniz turist olarak ve gezerken bir türk restaurantını gördünüz diyelim, asla o dükkandan içeri girip ben türküm buraya iş kurmaya geldim diye asla oranın sahibine soru sorup fikir almayın.
arkadaşlar o insan sizin en zararlı şekilde sonuç alacağınız yolu gösterir çünki o sizden önce ordadır ve bi yol tutturmuştur ve asla 2. bi türkrestaurantını yanında görmek istemez veya 2. bi türkü yanında görmek istemez. siz bol bol gözlem yapın ve oranın yerli insanlarını baz alarak kararverin yapacağınız işe. benim başımdan çok olaylar gecti ben romanya rusya ukraynada uzun yıllar yaşadım velhasıl çok gezen bilirmiş bende çok olay yaşadım.
alla şükür acı tecrübe yaşamadım ben türkiyeden kendi arkadaşımı ***ür düm ukarynaya biriki kızla tanıştırdım biriki diskoya ***ür düm bir kac kırımlının köy evlerine üzüm bağlarına ***ür düm ortak iş yapıcaz diye yolacıktık 15bindolar ben 15 dolar o arkadaş koyucaktı ama adam sen git benim arkamdan iş cevir ve benim ukraynalı dostlarıma deki onu boşverin şirketi benim adıma yapın. onlar bana bunu söyleyince bende arkadaşı kulağından tuttuğum gibi uçağa atıp türkiyeye geri göderdim.
iş yapacağınız insan sonradan görme olmamalı, kendini taşıyabilen terbiyeli insanlarla arkadaşlık yapın. parayı görünce şaşıran insanlardan uzak durun. illa bi türkle iş yapacaksanız ona zarf atın deneyin iyice tanımadan asla işe girmeyin. birde kısaca ekonomik birkaç konuya giriim.
arkadaşlar ukrayna eski ukrayna değil yabi 10bin tl ile yada 20bin tl ile oralara sakın iş kurmak için gitmeyin. dünya globalleşti ve artık dünyada bir çokşey aynı fiat. burdada ekmek 50 kuruş ile 1 tl arası ordada aynı yani paranıza ve nununyanında yapacağınız işe güven tamsa ozaman başlayın.
hepinize tekrar selamlar hoşcakalın