Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yaratıcı Olun!. . .

BaşlatanKüçük AğaTarih05/03/2011 20:52:08Yorum57

İlk mesaj
Yıllardan beri bu sayfalarda hep denenmiş işler tartışılıyor.
Birkaç kayda değer iş önerisi de arada kaynayıp gidiyor.
Biraz yaratıcı olmakta fayda yok mu sizce?
En iyi getirisi olan işler, en uçuk fikirlerden çıkıyor.
Varan 1:
Giresun'un bir köyünden vatandaşlar aşagida linki gorunen siteyi yapmislar. Bu sitede sol menüde köyün ölüleri listelenmis, Ölüyü seçtiginiz zaman mezarının resmi karşınıza geliyor. Sağ tarafta da iki imam beliriyor, İstediğiniz imamı tıklayıp dua okumak istediğiniz rahmetliye dua okutuyorsunuz, şimdi ne diyeceğimi şaşırdım doğrusu, düşünce güzelde kalkıp mezara gitmek yerine böyle anmak da enteresan ama gidemeyenler için ne diyeyim. Herşeye rağmen internetin dijital bir hamlesi olarak tarihe geçecek bir hareket.

Varan 2:

Bir deste oyun kağıdı düşünün ama bunu diğerlerinden ayıran şey ise 50 değişik farklı seviyelerde vücut egzersizlerinin yer alması. Her kağıt , 3 seviyeden oluşuyor; yeni başlayanlar , ortaseviye ve ileri seviye ve bu egzersizler tamamen ekipman , araç gerektirmeden yapılabiliyor. İlk duyduğunda gereksiz diyebilirsin ama Phil Black geçen seneki satışının $4.7 milyon olduğunu beyan etmiş.

Varan 3:

Alaska, Kuzey Kutbundan bir posta adresi alıp , Noel Baba numarası yapıp , çocuğunu kandırmak . $10 a bunun sizin yerinize yapan kişi ise Byron Reese. Bu cinfikirli 2001 yılından beri tam tamına 200.000 mektup gondermiş. Bu da bunu biraz milyoner yapmış, bu sefer rakamı yazmıyorum siz hesaplarsınız.

Varan 4:

34 yaşında üç çocuk annesi Christie Rein çantasının içinde bebek bezlerinin ezildiği , şeklinin bozulduğunu gorunce aklına Kasım 2004 de bebek bezlerini içine koyabileceği compact, şık bir mini çanta aklına geliyor ve bunu kocası Marcus ile paylaşıyor. Marcus dizaynında yardımcı olarak hem seyahat için buyuk hemde gunluk kucuk 4 adet bebek bezine kadar alabilen bebek bezi çantası üretiyorlar. Bebek Bezi Çantası ! Sonuç mu ; 2005 yılı $180 bin dolar üzerinde satış, 22 değişik çeşit, online satış, 120 butik tanesi $14,90 dan hesabını da siz yapın...

Varan 5:

Kim HIV (AİDS) positive birisi ile buluşmak arkadaş olmak ister? Paul Graves and Brandon Koechlin bazılarının bunu isteyeceğini düşünmüş ve bir HIV positive lilerin buluştuğu bir arkadaşlık sitesi kurmuş . 2006 yılı kazancı $110 bin dolar ve daha iki yıl bile olmadan 50 bin üye...

Varan 6:

Geçim sıkıntısı çektikleri için 1997 yılında Diyarbakır’dan İstanbul’a göç eden Çetin Ailesi, kendi üretimleri olan dürümle ününe ün katıyor. Yasin Çetin ve dört kardeşinin babalarının, “Bizim işimiz kebap. Bildiğimiz işi yapalım” öğüdünü dinleyerek İstanbul Fulya’da dürüm arabası ile başladıkları satışa bugün yaklaşık 30 metrekarelik dükkânlarında devam ediyor. Yedi ay önce geçtikleri dükkânlarının müdavimleri arasında kimler yok ki… CEO’lardan ünlü mankenlere, sanatçılardan sporculara kadar Türkiye’nin ünlü simaları akşam saatlerinde dükkânın önünde kuyruk oluyor. Çetin kardeşler bu nedenle de dükkânlarının ismini de Meşhur Fulya Dürümcüsü koymuş. Onları meşhur eden el arabalarını da dükkânın başköşesine yerleştirmişler. O araba şimdi onların mangalı…

Çetin, “13 yıl el arabasında satış yaptık. İlk müşterilerimiz taksici ve öğrencilerdi. Kısa sürede ünümüz kulaktan kulağa yayıldı. CEO’lar, sporcular, sanatçılar, mankenler el arabamızın önünde sıraya girip dürüm bekler oldu. 7 ay önce de bu dükkâna geçtik” diyor. Hafta içi günde yaklaşık 750 adet dürüm satılan dükkânda, hafta sonları rakam bin adedin üzerine çıkıyor. Aylık cirolarının 150 bin TL civarında olduğunu ifade eden Çetin, yaklaşık 30 metrekarelik dükkânlarının tüm aile üyeleri ve 10 çalışanı da dâhil olmak üzere 60 kişinin geçimini sağladığını söylüyor.

Örnekleri çoğaltmak mümkün...

Hadi hem "geyik çevirin" hem de kendi uçuk fikirlerinizi yazın.
Belki birinin gerçekten işine yarar.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yayıncılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
57 yorum
işi yapan köse mi?
köşe mi ?
Diye bir söz vardı .

fikir önemli ama , yukarıda ki söz de önemli değil mi ?
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat

bende bi dunya ucuk fikir ama yapmayi istemek biraz da cesaret lazim.bende simdi burdan ucuk fikir satar zengin olurmusum :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ev kadyny
köfteci ramiz inde böyle bir hikayesi var hakikaten tebrik edilesi bir durum yani.
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Arkadaşlar fikir herkeste var diyor ama ben fikri bulmanın bile yetenek oldugunu düşünüyorum bence kendinizi hafife almayın yalnız en büyük sorun para bile olsa cesaret oldugunu düşünüyorum.Düzeninizi bozup yeni bir iş gercekten risk ve cesaret işi ama ben bu işi yürütemediğimde geri dönmek için geçen zamanda maddi olarak ayakta kalabilicekseniz hiç durmayın olmasa bile inanılmaz bir öz güven ve cesaret kazandıraktır.
Y.Batur

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Mühendis
Giresundaki köyün web sitesini çok merak ettim.
Lütfen linki gönderebilirmisiniz.
görmem lazım bu siteyi.
saygılar
erokas@gmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
aynen bende etttım o gıresunlu bazen hayat ınsanları bu tarz dusunlere ıtıp para kazanmasını saglıyor sans .
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
valla bende her daldan fikir var parada sorun değil fakat yapmak isteyipde yapamıyacağım şeyler bunlar mesala bir kasap yazılımdan anlamaz onun gibi ama en iyi yaptığım fikir bulmak bunu iyi yapıyorum ama faydası yok :D

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Tanıdığım en fikirsiz Türk vatandaşının kafasında en az 50 fikir vardır. Bu fiklerin 5 tanesi kişiyi hayallerindeki yaşam standarlarına kavuşturabilir.45 tanesi de büyük bir ihtimalle fiyaskoyla sonuçlanır.
Hayal etmek akla fikir tohumunu sokmak demektir. Ortam da fikir tohumunun filizlenebileceği koşullar var ise ; tohum çimlenir , fidan olur , ağaç olur zamanı gelince meyve verir. Meyve yemek için ilk önce meyve yediğini hayal etmen gerekir. Daha sonra bütün tohumlar arasından meyve veren ağacın tohumunu seçmelisin.
Önemli olan fikir sahibi olmak değil.Uçuk fikirlere sahip olmak hiç değil . İşin püf noktası sahip olunan fikirler arasından amacımız ışığında en mantıklısını seçebilmektir. Seçim yapmadan önce kendimizi iyi tanımalı, çevremizi ve koşulları iyi analiz etmeliyiz. Kabiliyetlerimiz nelerdir. Uzmanlık alanlarımız neler. İmkanlarımız neler. Yaşadığımız çevre koşulları neler........vs ve % 50 nasip.
Bir işi başarmak için ilk önce onu hayal etmek gerekir. En büyük iş fikirlerinin doğuşu sadece bir hayalden ibarettir ; Ama o hayalin gerçekleştirilebilir olması koşuluyla.
muhammet murat

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
bence de para kazanma kafasi dogustan gelir.sonradan edinilen se cok fazla ileri goturmez.para kazanmayi bilen biri sartlar ne kadar onun aleyhine de olsa bi sekil de kendi lehine cevirir.baktigi zaman gorur.dusundugunde bulur.gerisi de onun buldugunu tuketir.o gene baska bisey bulur falan. bu benim dusuncem.

iş fikrinin farklılığı önemli ama asıl mesel iş planı içinde belli bir süre istikrarla bir işi sürdürmek ve o arada ezilmeden, incinmeden hayatta kalabilmektir çalışıp başka gelirlerde elde ederek. tabi bunu benim gibi sermayesi olmadan aile yanında sığıntı gibi yaşa**** çalışmadan kendi işini yapanlar için özellikle söylüyorum, aman ha aileniz size ve iş fikilerinize inanmıyorsa sakın başak bir iştede çalışmadan sadece kendi işini yapmaya kalkışmayın sürünürsünüz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
"Bir gün aklınıza gelen saçma sapan bir fikir sizi dolar milyoneri yapabilir mi? Yanıt evet. işte örnekleri ve zengin olma yolları!

Türk halkı, kısa yoldan köşe dönmeye en meraklı halklardan biri. Ancak sermaye birikiminin olmaması ve para aktarımına ilişkin mevzuat kısıtlamaları birçok parlak fikrin hayata geçmesinin önünü tıkıyor.

Ancak dünyada durum daha farklı. Aklınıza parlak bir fikir geliyor, parası olan birini bu fikre inandırabilirseniz, ya da fikriniz gerçekten kendi fonunu yaratacak kadar parlaksa bir anda milyoner olabiliyorsunuz.

İşte girişimcileri milyonerliğe ulaştıran bazı örnekler...

1) Koosh Ball: 1987 yılında evinde sakin bir yaşam süren ve çocuğuna oyuncak yapmak için yakalanması kolay, yapışkanlı kauçuk küçük bir top yapan Scott Stilinger, bu topun mahalledeki çocuklar tarafından çok beğenilmesi üzerine satışa başladı. Sadece 12 ay içinde Amerika'nın en gözde yılbaşı hediyesi haline gelen küçük top, Stilinger'in yeni bir şirket kurmasını, sonra bu topu üreten bir fabrika anlaşması imzalamasını sağladı. Stilinger, bu küçük topu üreten şirketini 1997 yılında oyuncak devi Hasbro'ya sattı. Hem de tam 100 milyon dolara...

2) Noel Baba postası: Her yılbaşı döneminde çocukların Noel Baba'dan dilediği hediyelerin parasal potansiyelini keşfeden Byron Reese adlı bir girişimci 2002 yılında Santa Mail adlı bir hizmeti devreye soktu. Noel Baba Postası olarak adlandırılabilecek bu servisin tek amacı, çocukların hediye isteklerini içeren mektupları Kuzey Kutbu'na taşımak. Anne-Babalar, çocuklarının mektupları için verdiği 10 dolar karşılığında, çocuklarının Kuzey Kutbu'ndan; bizzat Noel Baba'dan bir mektup almasını sağlıyor. 2009 başında "Bak, Noel Baba sana cevap yazmış" diyebilmenin mutluluğunu yaşayan tam 300 bin anne-baba Reese'ye tam 3 milyon dolar para kazandırdı.

3) Lades kemiği: Amerikan aileleri için en önemli günlerin başında hep birlikte oldukları ve ana yemeğin hindi olduğu Şükran Günü geliyor. Şükran Günü yemeklerinin sonunda ise inanışa göre bizim "lades kemiği" olarak bildiğimiz kemiğe dayalı ritüel başlıyor. Kemik kimdeyse, dilediği kişiyle lades tutuşuyor. 1999 yılında bunu paraya çevirebileceğini düşünen Ken Ahroni, beş yıl uğraş sonunda bulduğu parayla sadece iki kişinin değil; masadaki herkesin lades tutuşmasını sağlayacak bir formül üretiyor. Kurduğu bir fabrikada plastik lades kemikleri üretmeye başlıyor, 2 yılda 40 eyalete yayılan satış noktalarıyla tam 1 milyon dolar para kazanıyor.

4) Anten topları: Arabaların antenlerini bilirsiniz. Uzun, ince ve uçlarında küçük bir top olan. Hatta Türkiye'de trafik hatalarına dikkat çekmek isteyen İstanbul Polisi, antenlerin ucuna kırmızı kurdele bağlama kampanyası başlatmıştı. İşte antenlerin potansiyelini 1997 yılında keşfeden bir girişimci; Jason Wall, antenlerin ucuna takmak için sarı, gülen suratların olduğu bir top üretti. Sonrasında şekilleri değişen, sayısı artan, firmaların promosyon malzemesi olarak dağıtmaya başladığı bu toplar, Wall'a 1998 yılında 1.15 milyon dolar kazandırdı.

Peki, bu paraları kazanmak için yapılması gerekenler neler?

Ünlü Investor's Digest dergisi, bu konuda şu önerilerde bulunuyor:

- İçine girdiğiniz sektörü öğrenmeye çalışın. Eğer fikrinize para yatıracak bir tanıdığınız yoksa risk sermayesi şirketlerini deneyin ya da dernekler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla çevre edinmeye çalışın.

- İyi ve yaratıcı bir fikir bulmak için güncel hayatınızda en çok eksikliğini hissettiğiniz şeyleri bulmaya çalışın. Örneğin bir anneyseniz, çocuğunuzun ilgi duyduğu şeyleri, anne olarak kendi aradığınız ama bulamadığınız şeyleri, küçük detayları dikkate alın. Hayatınızı kolaylaştırabilecek küçük ve basit çözümler üzerinde durun.

- Bulduğunuz fikirlerin, insanların para harcayabileceği şeyler olmasına dikkat edin. Bulduğunuz şeyin pratik olmasının insanlarda satın alma güdüsü yaratacağının garantisi olmadığını unutmayın.

- İşin pazarlama tarafında ise şu kilit soruları sormayı unutmayın:

1) Buluşum kimlerin işine yarayabilir?
2) Bu alana daha önce girmiş bir rakip var mı?
3) Daha önce bu işi denemiş ama başarısız olmuş örnekler var mı?
4) Buluşun satılabilir hale gelmesi için zamanlama nedir? Ne kadar zamana ihtiyacınız var?
5) Buluşu satılabilir bir ürüne dönüştürmenin maliyeti nedir? Kar marjı ne kadardır? Üretim maliyetiyle satış fiyatı arasındaki marj, insanların alma isteğini kırmayacak düzeyde mi?
6) Bu ürünün patenti daha önce kimse tarafından alınmış mı? " alıntıdır...

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Dany?manlyk
Ben şahsen sn murat03 arkadaşın alıntıladığı yazıyı yada çok benzerini daha önce okuduğum için daha çok etkilendim çünkü acayip-uçuk-kaçık-bituhaf fikir vs vs vs denen kavramlar diye birşey sanırım şimdilerde teknoloji dünyasının en çok rağbet ettiği argümanlar. Yani devasa laboratuarları olan, arge ye milyonlar ayıran, 20 sene evvel filmlerde görülen teknolojileri hayata geçirmeye çalışan firmaların kullandığı şeyler bunlar. Gerçi para kazanmayı sağlamış her fikir zannımca acayiptir ama orijinalliği tartışılır.

Para dendiği gibi çok önemli hemde çok , olmayınca siz ne düşünürseniz düşünün parasız anlamı olmuyor maalesef. Parayıda nereden nasıl temin ederseniz o da muamma olmaya devam edecek...
Nakipoğlu

murat beyin alinti yaptigi yazida

""İyi ve yaratıcı bir fikir bulmak için güncel hayatınızda en çok eksikliğini hissettiğiniz şeyleri bulmaya çalışın. Örneğin bir anneyseniz, çocuğunuzun ilgi duyduğu şeyleri, anne olarak kendi aradığınız ama bulamadığınız şeyleri, küçük detayları dikkate alın. Hayatınızı kolaylaştırabilecek küçük ve basit çözümler üzerinde durun""
gunluk yasantida hakikaten benim de; "soyle bi sey olsa hayatimi kolaylastirirdi,acaba varmi" diye internette arastirdigim bi kac bisey olmustu.ama bu dusunceden bisey yaratip para kazanma fikri hic aklima gelmemisti. simdi ben bi kafami kurcalayim nelere ihtiyac duymustum....

e diyelim ki,bi fikrim var,bunu hayata nasil gecircem....?evet evet hatta bi fikrim var bile :)

orjinal fikirmi bırakın arkadaşlar bu laf salatasını ben şöyle bir şey üretsem
kendi kendine kaçan top yani top oyuncudan kaçacak ve oyuncu topu yakalamaya çalışacak örnek tabii harry potter daki musabaka gibi isminide yakar top versem anlamsız biliyorum ben daha 100 tane üretip satmadan çin liler 10000 lerce yapar benim girecegim pazara benden aylar önce girer
bakın ben köşe olma yolunu söyleyeyim size çıkacaksınız evden bakkal var en son binada onun yanından dönüp bekleyeceksiniz farkında olacaksınızki siz bir köşedesiniz ya o köşeyi döneceksiniz yada köşe sizi dönecek

bakın türkiyede en çok ihracat var mesela benim hakim oldugu bir konu evcil hayvanlar bir muhabbet kuşunun fiyatı 25 tl bir sakanın fiyatı 50 tl bir kanaryanın fiyatı 150 tl bir hemster in fiyatı 20 30 tl bir tavşan 20 tl bir japon balıgı 10 tl bir lipistes balıgı 2 3 tl arasında chicklet yunus balıgı yavru 2 tl yaşını doldurmuş 50 60 tl bir melek balıgı 40 50 tl bir discus yawru 3 4 yaşını doldurmuş 40 50 tl daha yüzlerce sayabilirim peki bunların çogu nereden geliyor tabiki ithal ediliyor hergün milyarlar harcanıyor peki şimdi ben bankaya gidip evcil hayvan üreticem bana kredi verin desem bana neresiyle güler bu insanlar ve aldım diyelim krediyi hangi birine yetişicem satmayamı bakımamı ben işci milletini bilirim şuan işcilik yok ay sonu gelsede maaşımı alsam diye bakıyor insanlar versem arabayı al gez petshopları desem ya gitmez yada hayvanları izleyip geri gelir ben çıkıp gezsem hayvanlara yem vermez su vermez alın size fikir sakaryada 1 2 dönüm arazisi olan ve 200 bin tl nakit parası olan bir kişi yapsın küçük küçük kulube tarzında önü çitli bir yer boldursun cennet sultan papaganı muhabbet saka kanarya kuşu başka kulube yapsın koysun 2şer çift kurt köpegi rottweiler pug çin aslanı sibirya kurt u v.s v.s alsın 50 tane akvaryum koy balıkları en önemli can yelegini açıklamıyorum birazda kafa patlatın bari yada çagırırsınız beni ben yardımcı olurum alın size süper bir iş fikri temiz ferah güneş gören yer oldukdan sonra hastalıkda görmezsiniz fazla peki payasa piyasada fazla kişi yok üretici hep merdiven altı üretim haneleri eger saglam ırk hayvan yetiştirirseniz ve en başta biraz ucuz verirseniz önünüzde kimse duramaz aylık gider balık yemlerini toptan alacagınız için aylık bin tl balıklara ayırın 200 çift muhabbet kuşu için 200 tl yemine ayırın 100 çift cennet papaganı için 200 tl 100 çift sultan papaganı için 200 tl köpekler için 1000 tl ayırın aylık kuşlarınızın durumuna baglı yawru alacagınızıda hesaba katıp ona göre gider tablonuzu ayarlayıp hesap yapın gerisi size kalmış ama akımdaki bir kaç hayvanı daha eklersek bu giderlerin hepsini o hayvanlar karşılayacaktır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
konu dönüp dolaşıp birşeyler hakkında önce çıraklık sonra ustalık yapmaya yani o işten anlamaya geliyor.. Geriside biraz ticari zeka..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
ayyildiz_turkiye1 arkadaşımı tebrik ediyorum.Ellerine sağlık.
Bende artık sıkılmaya başladım,klasik laflardan.
İş fikri sizin kulvarınızda olur veya olmaz.
Önemli olan az da olsa veriler vererek işin tarifini yapmak.
Benim en çok istediğim,üzerinde çalışılabilecek, incelemeler yapılabilecek verilerin sunulduğu iş fikridir.

Yok şu işi yapın, yok bu işi yapın demekle o iş yapılmıyor.
Bu işi yapmanın maliyetleri,şartları, bu işin satış kanalları ve fiyatları, avantaj-dezavantajlarınıda sıraladın mı bu iş konusunda insanların kafasında tamam mı devam mı diye sorusuna cevap alır ondan sonra gereğini yapar.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Çin, "merdivenaltı" teknolojisini kullanıp zengin oldu.
Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek var mı?
Madem Çin'i başarılı buluyorsunuz, kolları sıvayın o zaman...
Tutan mı var?

Ama şunu asla unutmayın:
Bir şeyin ya da kimsenin takipçisi, olsa olsa taklit ettiği şeyin ikinci kopyası olur...
Dünyanın her yanı de "ikinci"lerle dolu değil mi?
Bir işin nasıl yapılamayacağını tartışmak galiba genlerimizde var...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
nacizane şu fikrimi paylaşmak isterim.
yeni bişeyler icat etmektense
ülkemize yurt dışından getirilen ürünlerin listesini çıkarıp
hangisini daha ucuza yapabiliriz diye bir fizibilite yapılsa
ciddi kaynak ve emek harcansa
eminimki başarı sağlanır
sonrasında ise ihracat gelir diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Dany?manlyk
İyi de hangisini neresinden yapmaya çalışacaksınız ki ? Sermaye malı mı, Ara malı mı yoksa mamül ürün mü ? BUnların tamamı için geçen seni 140 milyar dolar para harcanmış yani ülkeden kaçıp gitmiş, ha bir de enerji denilen şey ((( petrol,doğalgaz,elektrik vs ))) de bu miktarın içinde ki siz değil biz değil devlet bile bu konuda hiç ama hiç birşey yapamaz. Sizin söylediğinize uygun kaçabilir belki '''' eldekilerle ihracat geliştirme çalışmaları '''' yapılmalı derim bende. Bu da ne benim dememle ne de devletin demesiyle olmuyor işte.
Nakipoğlu

hayel ürünü icrata bak parasız adam gereksiz adam
mm

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Tekstil
murat03
işde bu fikirler türkiyeyi ileriye ***ürmüyor adam okuyor araştırıyor bişey icad edip gidiyor bilmem kime satıyor neden türk veriyor 500 bin tl yabancılar veriyor 1milyon tl diye sonrada bu adam çıkıyor ben türk üm diyebiliyor belkide o icat sayesinde binlerce kişi iş bulmuş olacak ama yok yabancıları zengin emek varken ben zengin olayımda digerlerinden banane

önem

hayel ürünü icata bak parasız adam gereksiz adam

ozaman senin cebinde ne kadar para varsa sen okadar adamsın senin tez in bunu kanıtlıyor

fikir ile bu fikri bir fırsata çevirmek arasındaki fark burada açığa çıkıyor sanırım.

sıradışı başarı örnekleri olarak verilen fikirler değildir sahiplerini zengin yapan
bu fikre sahip çıkıp, azmedip, çalışarak ve emek vererek yoğurdukları fikri fırsata çevirip denemeleridir işin sırrı

ama bizde maalesef fikir sahibi çok, ama bu fikri hayata geçirmek için çaba harcayacak kişi yok
niye çünki memur alımı var yada bir sürü olmazlarımız,

Gothe Faust unda yaklaşık şöyle bir şey der " bir insan birşeyi istediği ama gerçekten çok istediği zaman , tanrılarda harekete geçer"

bizde ise kısmet ve nasip vardır, yani öncelikle nasipse olacağına inanırız ve bekleriz. ama çalışmanın sonucudur halbukisi başarı.
derin mevzu.

AMA üretmek, yeni şeyler denemek, sıradışı işler yapmak güzeldir. konuşuyoruz, herkesin fikri var ama falanca kadar sermaye lazım. hayır kardeşim elinde 100TLmi var, başla bununla, bu kadar iş yap, dene küşükten yok, yok öyle olmazlar falan.
ben girişimciyi severim ama gerçekten girişimci ise.
sermaye, beceri, işi bilmek, çinliler, başkasınında yapması vs. bu mazeretlerin hepsi sadece birer korkaklıktan ibarettir. eğer bir işi yapıyor ve bu işte iyi ve özgün çözümler sunuyorrsan kimse seni yıkamaz.

Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
hakankaya2020 yıkar kardeşim isterse yıkar unutma biz türk milletiyiz iyisini alıp kral olacagımıza ucuzunu adisini alır rezil oluruz biz buyuz bunu seviyoruz ben sana içinde oldugum araştırdıgım sektörden bahsedeyim izmirde büyük hatta okadar büyükki bir zamanlar yılda 1milyon dolara yakın kar açıkladıgını gördüm yani ortadoguya ihrac yapan firma çinliler sektöre bir girdi pir girdi 2 yılda firmayı çökertti pet shop cuları zengin etti nasılmı 3 tl ye satılan ürün türk firmasının ürettigi ürün çin malı 0 50 kuruşa petshop a sattı petci bunu 2 tlye sattı ürün koku yaptı kimyasal saldı suya balıklar tek tek ölmeye başladı balıgı ölen vatandaş gitti yeni balıklar aldı pet shopcu zengin oldu daha onlarca sayarım da kimin umurunda

yorunların hepsini okudum arkdaşlar bnde girişimciliğin öncelikle insan ın kendi içinde olması gerektiğini düşünenlerdenım önce kim ne derse desin ben bu işte varım bu işi gercekten yapmak istiyorum dedikten sonra eger iyi bi iş planınız varsa başarılı olmak içten bile değil yeterki bıkmadan usanmadan çalışabilmek bunun içinde sadece kendi işine emek vermek gerekirse 1 sene 5 kurus bile kazanmamak evt işte bnde bugünlerde tamda böyle bi iş için ugrasanlardanım sermayem 0, 2 ortagım var onlarda 7500 tl koyuyor, yanı 3 kişi 2500 er eger gercekleştriebrlsem hayalimi burda yazacağım.....
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMSUZ...

Antalya’nın Kurşunlu Köyü’ne 350.000 YTL’lik yatırımla çekirge çiftliği kuran Selami Gökgöl, tanesini 6 sentten Avrupa’ya ihracata başladı.

Talebe yetişemediğini söyleyen Gökgöl, 72.000 Dolar’lık sipariş almasına karşın 24.000 Dolar’lık canlı çekirge satışı yapabildiğini belirtti. Antalya’nın merkeze bağlı Kurşunlu Köyü’nde 350.000 YTL’lik yatırım yaparak kurduğu çekirge çiftliği ile Türkiye’de bir ilki başlatan işadamı Selami Gökgöl, Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor. Selami Gökgöl, Avrupa’dan ayda 72.000 Dolar’lık sipariş almasına karşın, 24.000 Dolar’lık canlı çekirge satışı yaptığını belirtti. Çekirgenin tanesini 6 Cent’e sattığını belirten Gökgöl, Avrupa’daki petshopların (hayvan satılan dükkan) çekirgelere büyük ilgi gösterdiğini anlattı.

Yıllar önce bir Fransız televizyonunda duvara sürülen bir tür boya ile (sanıyorum gümüş karışımlı) az bir cereyanla aynı zamanda salonları odaları ısıttıklarını görmüştüm. Yani duvar boyası aynı zamanda rezistans görevi yapıyordu. Bu konuda bir bilgisi olan varsa sanırım ilgi çekici olacaktır.

Yorunların hepsini bende okudum arkadaşlar .....evet yaratici olacayiz , girisimci olacayiz , ama ucuk fikirlere yatirim yapmak - " amerikalilara , avrupalilara mahsuz " ....biz yillir dir amerikali olamadik ve olmayacayiz , bizim kendi degerlerimiz var , kendi kultur ve buyuk bir ulkemiz var.
Biz mutlaka kendi değerlerimizden beslenmek zorundayız. ...
Eşsiz, inanılmaz potansiyeli olan bir ülkede yaşıyoruz. Fakat sürekli bir kısır döngünün içindeyiz. Görüyorum ki bu kısır döngü bitmedi, bitmeyecek. ..... 'Her şeyin ortası makbuldür,' denilen bir ülkede yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmek lazım....tamam cabuk ve kolay para kazanma yollari arastirip yaratici olacayiz , bu isleri yapanlar da olacek , nasil ki memurlarimiz da olcaga gibi , nasil calisanlarimiz da olacaga gibi , nasil bilim adamlariimiz da olacaga gibi , ama bu site de arkadaslar yillarini vermis is adamlarimiz var ( esnaflar demiyorum - " her bir esnaf bir is adamidir " ) ve iste onlar artik Ulkemizin Ana sektorlerine yonlenmeli ve yatirim yapmali , oralarda sektorel bazda yenilik ve fikirler aramalayiz .... para kazanmaya paralel olarak, Ülke çıkarlarını ve Ülkemizin büyümesinin yolunda katkida bulunmaliyiz.
Ulkenin ana sektorlerinde rekabeti guclendirmeliyiz ......ama bakıyorum ki Türkiye'de hâlâ çok sığ şeyler tartışıyoruz.
Türkiye'de kendi kendine yabancılaşan bir sistemi var tamam, ama biz buna da destek olmayalim . Yaratici ve cirisimci gucumuzu ve ruhumuzu kendi dinamiklerimize kulanalim .....hele hele hicbir zaman demeyelim - " Ya bu yastan sonra , bu saatten sonra maceraya ben giremem " .......yoksa bakin nasil oluyor :

'Her şeyin ortası makbuldür,' - hayattin belki en sihirli kelemesidir ...... Bizler gozde olan sektorlere demiyorum ......a " gozde olan yeniliklere ve ucuk islere " pes - pese gireriz , ilk yillarimiz acemilikle ve para kazanma esas alinir , " topyekün kalite " bir kac yill sonra gelir .........birkac yil da sonra sektor dolunca isin suyu cikar ve ayakta kalmayi ve para kazanmayi esas aliriz ...... Bu Böyledir .
Iste , bizim en verimli çağ miz .....Bir - Kac Yil Sürüyor .

Saygilarimla arkadaslar . Iyi calismalar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Arkadaşların değindiği çin ve bu çin malları ile iflas eden firmalar,
birşeyi üretirseniniz ve talebi varsa satabilirsiniz, başka üreticiler tabiki olacak, kise piyasada tek olmayacak çünkü tekel diye bir kavram kalmadı ama sizin bu süreç içerisinde ne pozisyon aldığınız önemli. Çinde daha ucuza mal oluyorsa sizde orda ürettirin, yada benim gibi yerli malı olsun diyorsanız, daha kalitesini yaparak kalite ve standarları üzerinden yada başka kavramlar üzerinden kurun pazarlama stratejinizi,

elin adamı çinden gelip yada getirip piyasaya hakim olabiliyor, ve siz bu süreçte bu tehditi algılayıp pozisyon alamıyor, yada yerel üretici olduğunuz halde alternatif ürün veya pazarlara kayamıyorsanız
bu çinin başarısı değil sizin başarısızlığınızdır derim ben,

Konuda geçen yaratıcılık ki ben bu kelimeyi kullanmayı sevmeyenlerdenim, yani yeni şeyler deneme illa ki fikir değildir
bazen işi yapış şekliniz, bazen üretim metodunuz, bazen ürününüzün görselliği gibi iş hayatında kullandığınız donelerden herhangi birisinde olabilir bu yaratıcı dediğiniz şey

Biz beklemeyi severiz, daha fazla param olsun, piyasa otursun, talebi bir görelim falan derken fırsatlar uçar gider. Başarısız olmayı göze almazsanız başarılı olmak nasıl olacak.
Ayrıca diğer bir konu, insanların beyin büyüklükleri aynıdır, ne Türk daha zeki nede daha akılsızdır. ama belki kültür olarak sahip olduğu değerler onu bir adım öne çıkarabilir ki, böyle insanlar da kalmadı piyasada. Yoksa iş hayatında çinli, Türk ve avrupalı arasındaki fark sadece iş yapış şekilleridir... ve burada kimin daha zeki olduğu, kimin başarılı olduğu ile ilgilidir. başarıda açıkca daha çok piyasaya sahip olan ve daha çok kazananadır.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk