İlk mesaj
İş Dünyası
Çamaşır Suyu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorumA
Editör5590 yazı
03/03/2011 : 18:20:00#1
Web sitesi
Alıntı
Tabi daha önce bir firma kurup bu malzemeyi satmak için gerekli üretim izinlerini almış olmalısınız.
Çamaşır suyu için bir çok beyazlatıcı hidrojen-oksijen bağı içeren madde vardır. Bunları sizin üretmeniz zordur. Siz ancak bu maddeleri toptan ve hazır halde alır ambalajlar ve piyasaya sürersiniz. En yaygın kullanılan hipoklorik asittir. Yaklaşık %10 luk yoğunlukta falan satılır. Siz bunu % 96 lık alır sulandırıp şişelersiniz. Ama izinleri vardır her önüne gelen asit alıp üretim yapamaz.
Google' a çamaşır suyu yazmanız halinde olayın kimyasal boyutunu size çok detaylı şekilde anlatan bir kaç bin sayfa yazı bulursunuz.
tamnland.com
A
Yeni Üye26 yazı
17/03/2011 : 22:58:34#2
Web sitesi
Alıntı
Kullanım Alanı: Deterjan
Revizyon Tarihi: 3.1.2005
Ticari İsmi %
Ammonoyx M 5
Maprosyl B 30(Secosyl) 3
Hipoklorit 14% aktif klor 36
Payet Kostik 2
Esans 0.1
Boya y.k.
Su 100'e
Proses: Su içerisinde Ammonoxy M ve Maprosyl B 30 eritilir, sıçramamasına dikkat edilerek hipoklorit ilave edilir.Payet kostik ilavesiyle ürün kıvam alacaktır.
Not 1:Üretim esnasında metal kullanılmamalıdır,kullanılan suyun iletkenliğinin stabilite açısından düşük olmasında fayda vardır.
Not 2: Kullanılan esans ve boyanın hipoklorite karşı dayanıklı olması gerekir , kullanılacak esans miktarı 0,1-0,2% max. olmalıdır , aksi takdirde formülasyona olumsuz etkisi olacaktır.
Not 3:Her üretim öncesinde aktif klor ölçülmesi formül stabilizasyonu ve hedeflenen aktif klora ve kıvama etkisi olacaktır.
kalekimya veb. sayfasından alıntı.
1. kalite çamaşır suyu
HYPO (11 BOME) 50
SU 50
2. kalite çamaşır suyu
HYPO (11 BOME) 25
SU 75
C
Yeni Üye43 yazı
30 luk bir bidon çamaşır suyu yapmak için 10 kg hipoklorik asit 20 lt suyla karıştırılarak çalkalanır standart çamaşır suyu olur. Genelde memnun edicidir eğer hammaddenizin saflığı yerindeyse bazı hammadde satıcıları bunu biraz suyla seyreltebiliyor. Ama piyasada %7-15 oaranında hipoyla karıştırılıp sarı ibrik bidonlarla falan satılır.
M
Üye177 yazı
H
Yeni Üye9 yazı
ben 5 yil deterjan imalati yaptimm dolum ve mix olaylarini biliyorum iletisime gecelimm su an yurt disinda yasiyorumm +964 7503888897 05324467922
HASAN
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz