Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Kapıda Ödeme Yöntemi İle E-ticaret

Başlatane_ticaretTarih01/03/2011 12:16:41Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
İnternet üzerinde e-ticaret sayfalarının sayısı gün geçtikçe artarken müşterilerin de online ödeme sistemlerine olan güveni günden güne azalmaktadır. Özellikle tek ürün satış sayfalarında da sıklıkla gördüğümüz "Kredi kartınızla ilgilenmiyoruz , kapınızda ödeyin" ibareleri bu güvensizliği kırmak amacıyla yapılan uygulamalardır.

Ülkemizde ;

* PTT Kargo
* Yurt İçi Kargo
* UPS Kargo

kapıda ödeme alan en popüler firmalardır. Ürünü kargolarken belirttiğiniz ücret alıcıdan teslimat sırasında tahsil edilir ve belirli bir firma komisyonu kesilerek hesabınıza aktarılır. PTT kargo bu uygulamaya başlayan ilk firma idi ve hala popülerliğini koruyor. ancak PTT kargo ile kapıda sadece nakit tahsilat yapılıyor ve posta çeki hesabınıza tutar hemen yansıtılıyor. Çok ilginç bir şekilde PTT bu uygulamasında ürün faturası talep etmiyor. Bu nedenle PTT kargo ile gönderimler ek iş olarak e-ticaret yapan ve vergi kaydı olmayan şahıslar tarafından sıkça tercih ediliyor.

Özel kargo firmalarının ise teslimat süreleri oldukça kısa ve kapıda kredi kartı ile de ödeme alabiliyorlar ancak PTT nin 100 TL ye kadar olan tutarlarda aldığı 1 TL lik komisyonun kat kat fazlasını istiyorlar. Ayrıca bu kargo firmaları ile ticari bir anlaşma yapmanız ve her ürün için fatura ibraz etmeniz şart.

E-ticaret müşterilerinin büyük çoğunluğunu oluşturmaya başlayan bayan kullanıcılar kapıda ödeme yöntemini sıklıkla tercih ediyorlar.

Bu yöntemdeki riskleri sıralayacak olursak

* Geri iade ihtimali yüksek ve ek masrafa neden oluyor
* Satış sonrası 2-3 gün içerisinde tahsilat hesabınıza yansıyor

Geri iade riskinini minimalize etmek için belkide en iyi yöntem müşteri ile sürekli irtibat halinde olmak. Sırasıyla ;

* Siparişinizi onaylıyormusunuz
* Siparişiniz gönderildi takip numaranız ile online izleyebilirsiniz
* Siparişiniz bugün size ulaşıyor

şeklinde bilgilendirme telefonları açmak son derece faydalı olacaktır.

Ayrıca sipariş formlarınızda alternatif alıcı belirtilmesini istemenizde geri iade oranını önemli ölçüde düşürecektir.

Sonuç olarak kapıda ödeme yöntemi ile satış son derece büyük bir alıcı kesimine hitap etmektedir. Bu nedenle kullanılması şart haline gelmiş bir yöntemdir. Hepsiburada.com gibi büyük e-ticaret platformları dahi bu sisteme geçiş yapmışlardır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Üye305 yazı
meraba arkdaşım cok güzel bilgiler bunlar anlayana, bişey sormak istiyorum ptt 100 tl ye kadar sadece 1 tllik bir komisyonmu alıyor yoksa baska aracılık vs. ödeme istiyormu, vede 100 den sonra tahmini yada tam olarak ne kadar kesıyor, bilgilendirisen sevinirim
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye25 yazı

merhabalar. öncelikle kapıda ödeme gönderimlerinizde gönderim ücretini peşin ödemek zorundasınız. 100 TL ye kadar 1 TL kesiliyor. Bu , e-ticaret sistemi kullanan müşterilerimizden edindiğimiz deneyim. Başka ekstra bir ücret alınmıyor.

detaylı bilgi http://www.ptt.gov.tr/tr/genel/sorular.php adresinden alınabilir.
ayrıca http://www.ptt.gov.tr/tr/hesap/# adresinden masraf hesaplaması yapabilirsiniz. Ufak bir tüyo verelim bazı art niyetli ptt kargo çalışanlarıparayı tahsil edip evde bulunamadı şeklinde not düşerek paranızı 1-2 gün kendi tasarruflarında değerlendiriyorlar. Bu nedenle müşterileriniz ile telefon irtibatında bulunmanız son derece önemlidir.
saygılar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ynternet
Üye485 yazı
Merhaba. Online Satış sitesi olan biri olarak bu konuda detaylı bilgi vereyim. Öncelikle Ptt Kargo her nekadar bu konunun en iyisi olsada teslimat süresi diğer kargolara göre uzun olabiliyor. 100 TL ye kadar 1,5 tl kesinti alıyor 100 tl üzeri bu rakam katlanarak 3,5 tl ye kadar artıyor. He ne kadar 3,5 tl ye kadar kesinti alsada müşteri kaybı nedeniyle ben rakam ne olursa olsun 1,5 tl yansıtoyrum. Ptt kargo ile anlaşma yaptısanız gönderi ücretini peşin ödemiyosunuz. Ptt kargo gönderi ücretinide teslimatta alıyor. Ama anlaşmanız yoksa ilk olarak gönderi ücretini peşinen ödemeniz lazım. Fatura kesmek zorundasınız. İsterseniz kesmeye bilirisiniz. Ama birgün maliye size sen bukadar ürün yollamışsınız hani faturası mutlaka der ki Bizim sitelerimiz maliyeye kayıtlı sitelerdir. O yüzden benim içim rahat.
2. bir husus müşterinin bence faturasını alması lazım. neden mi? yarın birgün üründe sorun olsa istediği hakkı talep edebilir, talebi gerçekleşmezse gerekli yerlere faturası ile şikayette bulunabilir.

Aras kargo 100 tl ye kadar 3,5 tl + kdv alıyor ve bu oran 500 tl ye kadar olunca 4,5 tl + kdv alıyor. Teslimat süresi çok kısa. Lakin tahsil ettiği ücreti 5-7 gün arasında hesabınıza yatırıyor.

Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye26 yazı
Merhaba arkadaşlar,
Bilgileriniz gerçekten çok faydalı. En azından e-ticaret yapacak arkadaşların gerçekten çok işine yarayacaktır. Ancak ben de size hukuki olarak Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un Kapıdan Satış başlıklı maddesini hatırlatmadan geçemedim.

KAPIDAN SATIŞLAR

Madde 8 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./12. md.)

Kapıdan satış; işyeri, fuar, panayır gibi satış mekanları dışında yapılan satımlardır.

Bakanlık, kapıdan satış yapacaklarda aranılacak nitelikleri, bu Kanuna tabi olan ve olmayan kapıdan satışları ve kapıdan satışlara ilişkin uygulama usul ve esaslarını belirler.

Bu tür satışlarda; tüketici, teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içinde malı kabul etmekte veya hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir yükümlülük altına girmeden reddetmekte serbesttir. Hizmetlerin satımında ise bu süre, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Bu süre dolmadan satıcı veya sağlayıcı, kapıdan satış işlemine konu mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Satıcı, cayma bildirimi kendisine ulaştığı andan itibaren yirmi gün içerisinde malı geri almakla yükümlüdür.

Tüketici, malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalarından sorumlu değildir.

Taksitle yapılan kapıdan satışlarda 6/A maddesi, kampanyalı kapıdan satışlarda 7 nci madde hükümleri ayrıca uygulanır.

KAPIDAN SATIŞLARDA SATICININ VE SAĞLAYICININ YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Madde 9 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./13. md.)

Kapıdan satış sözleşmelerinde, sözleşmede bulunması gereken diğer unsurlara ilave olarak mal veya hizmetin nitelik ve niceliğine ilişkin açıklayıcı bilgiler, cayma bildiriminin yapılacağı açık adres ve en az on altı punto ve koyu siyah harflerle yazılmış aşağıdaki ibare yer almak zorundadır:

Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı/sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz.

Tüketici, sahip olduğu haklarının da yazılı bulunduğu sözleşmeyi imzalar ve kendi el yazısı ile tarihini yazar. Satıcı veya sağlayıcı, bu bilgilerin sözleşmede yer almasını sağlamak ve taraflar arasında akdedilen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye vermekle yükümlüdür.

Bu madde hükümlerine göre düzenlenmiş bir sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcıya veya sağlayıcıya aittir. Aksi takdirde, tüketici cayma hakkını kullanmak için yedi günlük süre ile bağlı değildir.
--

Ödeme konusunda yedi günlük süre dolmadan satıcı veya sağlayıcı, kapıdan satış işlemine konu mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Böylece bu süreye satıcı olarak riayet etmeniz gerekmez mi ne dersiniz?:)

Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Yeni Üye61 yazı
sayın avukataydoğan bey teşekkürler değerli bilgilerinizi paylaştığınız için..sağolun
senturk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye26 yazı
Rica ederim Şentürk Bey,
bilgi paylaştıkça çoğalır.
Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Üye292 yazı
pratıkte komısyon ıllakı kesıyolardır
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye93 yazı
izmirde kapıda ödeme yöntemi ile dağıtılan ürünleri teslimatını yapıyoruz..üstelik en geç 2 günde teslimat..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye816 yazı
arkadaşlar benimde e-ticaret sitem var 24 saatte Tr nin her yerine 24 saatte kapıya teslim kargo 3.5TL+kdv dir. ve gayette uygun..

ama kapıda ödeme alan arkadaşalra hemen bırakmış çümkü ülkemize demokrasi bir gömlek büyük geldigi için bazı zerzevatlar rastgele mal isteyip teslim almıyor bu oran %25 civarıdır ve bu oran afrika ortalamasının bile üstüdür.. işy apacaksanız para peşin kırmızı meşin felsefesini unutmayın
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye762 yazı
kapıda peşin olayı müşteriye güven verir ve kart konusundan daha iyidir.tabi ki Diyarbakırlı arkadaşımızın dediği gibi müşterinin dürüstlüğü de önemli.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı
Danışmanlığını yaptığımız e ticaret firmalarının satış verilerine baktığımda müşteriler tarafından en çok kapıda ödeme seçeneği tercih ediliyor. Bunun birinci sebebi müşterilerin ilkkez alışveriş yapacağı siteye güvenmemesi.

Ups kargo ile çalışan müşterilerimiz hizmetten memnun fakat ups firmasının 5 tl kapıda ödeme tahsilat bedeli ve müşteriden tahsil edilen paraların hesaba tahhüt edilen zamandan geç yatırılması sıkıntı doğuruyor.

Ptt kargo ile çalışan müşterilerimiz kargoyu ptt şubesine teslim ettikten sonra kargonun peşine düşüyor.sürekli takip etmesi gerekiyor ve kargolar çok geç teslim ediliyor.Örneğin kimi kargo istanbul içine 1 günde teslim edilirken bazısıda 3 günde tesli ediliyor. Sivasa verilen bir kargo 1 haftada teslim ediliyor. Pt kargoda kapıda ödemeli gönderimlerde normal kargo ücreti üzerine 1 tl ilave ediyor. Para müşteriden tahsil edilip sizin hesabınıza yatırıldığında 100 tl ye kadar 1,5 tl havale ücreti alıyor. Ptt kargo ile yapılan gönderilerde geri dönen kargoyu bulup teslim almanızda ayrı bir dert .

Sürat kargo ile çalışan müşterilerimiz hizmetten memun fakat kargo ücreti ve kapıda ödeme tahsilat bedeli ups aratmıyor.

Bu arada ups, aras,yurt içi ,sürat kargo firmaları kapıda ödemeli gönderimlerde anlaşma esnasında birçok teferruat istiyor. (bir müşterimiz ups le yapacağı anlaşma için ticaret odasına kayıt oldu . Daha satışa başlamadan 600 tl masraf yaptı.)

Kapıda ödeme bir e ticaret sitesinde mutlaka olmalıdır. Fakat bu tür gönderilerin geri dönme riski yüksektir.Özellikle stoklu çalışmayan e ticaret siteleri için büyük sorun teşkil etmektedir.Üürünü çıkartmadan önce mutlaka müşteri teyidi alınmalıdır.
E ticaret projelerinizde ücretsiz danışmanlık hizmeti

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye93 yazı
ben izmirde kurye firmasında çalışmaktayım ve birkaç firmanın dağıtımını yapmaktayız bize şirket tarafından gönderilen siparişler elimize ulaşır ulaşmaz o gün teslim ediyoruz.çalışmak isteyen arkadaşlar olursa komisyon falan almıyoruz izmir içi evraklarınızı 5 tl den dağıtıyoruz

Yeni Üye3 yazı
herkese merhaba. e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyorum, bir süredir araştırma yapmaktayım ve internet üzerinden alışverişlerde kapıda ödeme sisteminin, en belirleyici faktörlerden birisi olduğunu gördüm. alıcıların güven noktasındaki tereddütlerinin aşılması bakımından mutlaka kapıda ödeme sistemi ile satış yapmak gerektiği kanaatine vardım. fakat bu sistemde kötü niyetli insanların ürünü sipariş edip sonra vazgeçmesi yada gelen kargoya kapıyı açmaması durumunda ne gibi önlemler almak gerekir? konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Tekstil
Yeni Üye40 yazı
Tecrübe konuşuyor :)

yapacak hiçbirşey yok. elektrikli battaniye gönderdik. 24 tl kargosu. ptt ile en ucuz şekliyle. almadı ödemedi. 24 tl de geri geliyor şimdi. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ürünü satarız o önemli değilde. müşteriye birşey yapılamaz. birde 50 tl yi ben yiyemedim sen ye hesabı ptt ye vermiş olduk.

her şeyin riski var. ne kadar düzgün yaparsan yap, bu yöntemde müşteri insiyatifinde herşey.

Bunu ilk çıkaran kimse saygıyla anıyorum. :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Üye292 yazı
kapıda odeme seklınde gerı donusler ıadelerde artıstan dolayı buyuk fırmaların bazıları kapıda odemeyı kaldırdı.
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye55 yazı
Her güvenli işin zamanla üçkağıta döndüğü güzel ülkemizde GET 'in bozulmaması dileğiyle.

Bilgileriniz için teşekkürler sevgili arkadaşlar..
E.Furkan Demirci

Lisimba Tekstil

City Yapım & Ajans

444 Motor Yağları

enes@cityyapim.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye377 yazı
burada çok güzel bir paylaşım yapılmış.arkadaşlar pt kargo ile çok büyük sorun yaşadım ben sadece urunu gondermeyi bırakın urunu kırıyorlar alıcı teslim almıyor ve geri geliyor urun.kapıda ödemeli yollamıstım.giderken kargo ucretide odedim.tam 14 ay sonra paramı alabildim ama yazmadıgım mudurluk bakanlık kalmadı en son ulastırma ve haberlesme bakanlıgına yazdım paramı geri alabildim.size tavsiyem ptt kargoya kapıda ödemeli veya dgl çok dikkat etmeniz.

bunun dışında kapıda ödeme hariç çalıştıgınız kargo şirketlerinden aldıgınız ücretler nelerdir.hangi evrakları istediler.kac desiye kadar kaç liraya tasıyorlar.özellikle sürat kargodan memnun olan/olmayan?
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye762 yazı
kapida odeme iyi guzel ama musteri almiyorum,ben istemedim veya baska bir bahaneyle siparisi almaktan vazgecerse ne yapacaksiniz?bu durum ulkemizde fazlasiyla yasaniyor.sirf zevkine veya gicikligina kapida odeme yoluyla siparis verip almayanlar var.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye122 yazı
Son günlerde hatta aylarda; kredi kartı ile ödeme artık "avantaj" olmaktan çıktı. Zaten, e-ticaret belirli sektörlerce keşfedildiği için; örneğin medikal gibi. Ürünleride kapıda ödemeye uygun ve gizlilik gerektiren ürünler olduğundan bu alternatif çok sık biçimde kullanılıyor. Evet, çokta avantajlı bence.

İyi bir konu olmuş , paylaşım için teşekkürler.
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yeni Üye57 yazı
kapıda ödeme altarnatifleri içinde en güvenlisi bence..www.ucuzwebtasarimizmir.com e ticaret vs site yapıcı

Yeni Üye1 yazı
gerçekten çok yararlı bilgiler var. e-ticaret'e girmek isteyen kişiler için çok güzel paylaşım oluş . konuyu açana ve yorum yapanlara selam olsun. :)

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Yeni Üye23 yazı
www.hepalmak.com girin bakın arkadaşlar benim sitemde kapıda ödeme sağlıyor... 5tl ek ücret var ama.
xxxxx

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
Ben instagram üzerinden ürün satıyorum. Bu işe ilk başladığımda ptt kapıda ödemeli gönderiyordum. Müşteri yalan söylüyordu yok ben evdeydim ptt gelmedi. ptt yi arıyorum abi evde yok diyolar . kime inanacağınızı şaşırırsınız :) En iyisi havale ile göndermek siz müşteriyle uğraşacağınıza müşteri sizinle uğraşsın :)
Çin'den ne getirilebilir ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye122 yazı
Peki arkadaşlar şunu merak ediyorum musteri kapıda ödeme seçeneği ile alışveriş yaptı telefonla müşteri teyit edildi ama gönderilen adres ve kişi yanlış yani sizi kandirmislar bu durumda eticaret sitesi ne yapmalı kişi hakkında cezai bir yaptırım uygulanabilir mi ? Bu açığı nasıl kapatabilir?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye12 yazı
Benim bildiğim ups kargo pahalı biraz daha uygun kargo firmaları var
- Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Esnaf
Yeni Üye8 yazı
Kapıda ödeme (tahsilatlı gönderi) için genellikle çoğu kargo firmasının belirlediği extra teklif mevcut. Yani sizin kargo anlaşmanız 7 TL ile kapıda ödeme için extra 5-10 TL isteyebiliyorlar. Kargo anlaşması hakkında detaylı yardım almak, sizin için en uygun kargo firmasını ve fiyatını öğrenmek ve o firma ile anlaşma yapmak için OfisPaneli'ni kullanabilirsiniz. Tüm işlemler online ve ücretsiz olarak yapılmakta. Kargo anlaşması hakkında detaylı bilgi için: https://www.ofispaneli.com/kargo/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis