Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Benzinlik İçin Yapılabilecek Kampanyalar

BaşlatanTrade34Tarih14/02/2011 17:21:48Yorum24

İlk mesaj
Merhaba koniks üyeleri
Benzinlik için kendi çapımızda bir kampanya hazırlamak istiyoruz . Ama bu kampanyanın müşteriyi hem tutması hemde bizimde bu işten karlı çıkabileceğimiz bir fikiri olanlar paylaşırsa çok sevinirim . Şimdiden çok teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
benzin verin

hediye kampanyaları yasaklandı galiba bence en mantıklısı mesela 100 tl benzin alana 1 lt benzin hediye etmek..
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
full % 7 ucuz satıyo...güzelde iş yapıyoo walla ...lukoil gibi markalara güvenmıyo bızım mıllet ama full % 7 dedi kımse markaya bakmadan dolduruyo depoyu :) böle bişey yap sende ..bir zamanlar lpg istasyonları çeyrek altın verırdı
www.kombiistanbulservis.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er

Sn. Trade34 benzinlik işiylemi uğraşıyorsunuz ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
BP den yakıt alıyorum,puanları yine karta işliyorlar,hediyelere devam...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Kuzen34 Sizde Anladığım Kadarıyla Bu İşin İçindesiniz ?
qqqqqq

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
full % 7 indirim yapıyor ama benzin pompası elinizde kalıyor deneyin görün , kimseyi karalamak istemem ama hava basıyolar , su basıyolar başka bişey yok....Trade34 bence parçalı bişey var mesela bir setin bi parçasını 100 tl alana var ki müşteriyi ileriye dönük elinde tutabilesin , işe yarıcak bişeyin bi parçasını olan tümünü neden almak istemesin ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
benzinciler nasıl pompayla hava basıyorlar.
hava bastıklarını nasıl anlayabiliriz,

bi köşe yazısında okumuştum suan mahkemelerce belirlenen 75 çeşit soygun türü varmış petrol istasyonlarında.
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
trade34 yok bu işle bi alakam..sadece fazla akaryakıt alıyorum..o yüzden biraz alakalıyım..kar edelim diye yani :)

aracının kac para yaktıgını bılıyosan hava fılan bastılarmı hemen anlarsın..sonucta hava bastıgı zaman bu arac havayı yakıcak degıl yaa..devamlı bellı bı yerden alıyosan problem olmaz.neyse artık hedıye olayı kalktı..devlet bunu yasakladı..heralde rekabet olurda fiyatlar bıraz ucuzlar dıye..inşallah olur

yakıt alırken,pompacı daha 100 lira olmadan alıyo eline pompayı ve tetiği yarım tutuyo,yada ilk başlrken 2-3 lira olduğu zaman pompa atıyo,
bu durumlarda sanki bi alavere oluyormuş gibi geliyor bana ama ?
bir kaç kez bu konu hakkında pompacılarla tartıştım,kendisi atmadan siz neden pompaya müdahale ediyorsunuz diye...

Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum . Smt147 fikrinizi ayrıca düşüneceğim :)
qqqqqq

Syn.Trade34 başarılar dilerim , bi kerede hediyeyi verip göndereceginize bunu uzun bir sürece yaya bilirsiniz fikir üzerinde yogunlaşılıp düşünülürse daha ortaya çok şey çıkar. bu arada hava basıldıgını nasıl anlarsınız bilmiyorum biz aracı servise ***ürdügümüz ustadan ögrendik , orda bizim gibi 2 kişi daha vardı.

50 tl ver üzeri yakıt alanlara ücretsiz yag ve su bakımı artı yıkama yaptır hertürlü tutar (: ver yanınada kokulu bişeyler bunlar zaten benzınlıkte verılıyor ama müşteri isterse yani özel ilgi alaka önemli ;)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Bir benzin istasyonunda verilebilecek en güzel promosyonu bulmadan önce şu soruyu önce kendimize sormalıyız?
Ne yapmalıyımki hem promosyonun maliyeti oldukça düşük olsun, hemde gelen müşterinin aracını ve kendisini onure edelim?
Kış aylarında örneğin yağmur kaydırıcı ürün verebilirsiniz. Cant parlatma ürünü verebilirsiniz, hatta sürekli gelen müşterinizin aracına 15 dk lık bi uygulama ile pasta veya polish çekebilirsiniz.
Kısaca alışılagalemiş promosyon ürünlerinden kaçınmalısınız. Çünkü sen tabak versen diğer petrol istasyonu tepsi veriyor ve müşteri kıyaslama yaparak diğer yeri seçme olanagına gidebilir.
Araçla ilgili promosyonlar bana göre daha etkili olacaktır
Saygılarımla
www.aksehirhaliyikama.com

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
dostum bu hedıye olayı yasaklanmadımı benzın ıstasyonlarında ..gecen öle bişeyler gördük haberlerde sankii

Evet kanunen yasaklandı promosyon ve hediye olayı, Ama küçük bi stand açarak başınada bi işçi koyacaksın küçük şeyler hediye edeceksin :)
www.aksehirhaliyikama.com

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim .
qqqqqq

merhaba
ben kendi(kamyoncu ağırlıklı çalışırız iskontolu mazot)istasyonumda kamyoncuya vermediğimiz hediye kalmadı markalı çoraptan tutun markamızın masılı olduğu yumurtaya kadar verdik. ama ne yaparsan yap boş önemli olan ucuz satmak şuan araçlar ikiye ayrılıyor lpg li mazotlu en büyük kar marjı lpg dedir müşteriyi çekmek için lpg yi ucuzlatıcan çok ğüzel reklam yapıcan.
fullpet buğün yapma mazot ve yapma benzin satıyor yapma mazotun litresini 2500 den alıyor kaça sattığını siz biliyorsunuz.
müşteri çekmek için promosyona harcayacaığın parayı hesaplayıp o oranda indirim yaparsan satışların çok daha fazla artar.
hayırlı işler.
mehmet savaş
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
arkadaşlar ben promosyon işiylede uğraşıyorum. Müşterilere ticarethanenizin adının yazılı olduğu bir parlak zarfın içine kaza tutanağı ve açıklamalı bir küçük kitapçık koyun ve 50 tl üzeri benzin mazot vs. alan müşterilere verin. Unutmayın trafikte her an kaza olabilir....

Yerleşim Gürcistan / TiflisMeslek Esnaf
Bence en güzel indirim yüzde olarak belli fiyatın üzerinde alış yapanlara indirim yapmak ve bunuda bir adam tutup elinde pano ve üzerine reklamlı giyisi giydirip benzinliğe yakın kalabalık yollarda tam gün gezdirmek,mesela 50.tl üzerinde yüzde şu kadar indirim lpg olur mazot veya benzin orasını bilmem.ama şu bir gerçekki hediyeden çok insanlar litrede ödedikleri rakama bakıyorlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Pompaci olarak guzel, cekici bir bayan ise al, soyle tatli dilli, guler yuzlu, boylu poslu; ondan sonra otur, benzinlikteki kuyrugu seyret

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Musteriyi devamli sekilde baglayabilecegin bir diger fikir, SADIK MUSTERI KARTI dir.Duymussunuzdur biryerlerden;
Bir kart bastirin, uzerine de "ozel musteri indirim karti" diye bir ibare, kartta 10 tane kutucuk olsun, her akaryakit aliminda bir kutucugu kaseleyin, 10 alimdan sonra 11.alimda musteriye guzel bir (% indirimi) yapin.Tabi bu kartlari gelen butun musterilerinize dagitin.Benzinligin giris kismina okunakli sekilde buyuk bir tabela yaptirip, promosyonunu tanit, goreceksin ilgi cekecektir.Bol kazanclar dilerim

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Akaryakıt sayacının mekanik kısmında mühür vardır.Bu mührü kırdıktan sonra -/+ 'yı istediğiniz gibi oynarsınız.Hiç bir istasyon hava basamaz.Amaç çalmaksa - (eksi yönde) ayarlama yapılır.5 litrelik ölçü kabında bir kaç defa deneme yapılarak her 5 litrede ne kadar kıpılacağının hesabı yapılır.Yani her 5 litrede 20 santilitre çalınırsa vurgunun hesabını siz yapın.
Mühür ölçüler ve ayarlar müdürlüğünce periyodik kontroller şeklinde yapılır.Mührü kırmanın cezası varmı.Evet var ama burasıda Türkiye.
İstasyonda tüm sayaçlarda bu eksi işlem yapılmaz biri seçilir ve o sayaçtan akaryakıt alanlar kurban olur.