Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Mobilya Mağazası (isim Önerileri)

BaşlatanmSd-mSdTarih07/02/2011 16:43:21Yorum63

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Merhaba Sevgili Koniks.com üyeleri,

Öncelikle hepinize teşekkürler şimdiden, bu sitede okuduklarımdan çok şey öğrenmekle beraber ufkum da baya genişlemiş oldu. Benim de şimdi sizlere danışmak istediğim bir konu var.

Şimdi biliyorsunuz ki mağaza açarken isim en önemli konulardan biri. Özdeşleşmesi lazım, hedef pazara yönelik olması lazım, türkçe mi ingilizce mi vs vs.

Mağaza 5000m2, Karadeniz Bölgesinde olacak. Dış ve iç tasarım olarak kesinlikle lüx bir mağaza olarak planlandı ve ürünler de genellikle üst seviye olacak. X mobilya veya mobilya kelimesine ekler getirilerek veya harf çıkartılarak başka kelimeler üretip isim koymak istemiyoruz.

Beğendiğim bir kaç fikrim var ama sizlerden de bir şeyler çıkacağına inandığım için size de sormak istedim.

Teşekkürler, İyi Günler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mobilya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
63 yorum
Yeni Üye11 yazı
Ecder,

Teşekkürler önerin için. :)

Klasik mobilya da koymayı planlıyoruz. Üretim yeri neresi? Tüm modeller bu sitede mevcut mu? ödeme koşulları ile fiyat listesini alabilirmiyim? Klasiğin yanında daha avangard modeller var mıdır veya önerebilceğiniz diğer üreticiler?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye53 yazı
isim olmaliki dediğiniz gibi özdeşleşmeli bence birkelimenin farklı birdilde anlamı olmamalı ilk başta koyduğunuz marka akılda kalıcı ve dikkat çekici olmalı ve isminizin tescilininde alınabilir olması önemli isminizin koruma altına alınabilmesi için sizlere yardımcı olabilirim. sahingur84@hotmail.com
Şahin GÜR
Genel Koordinatör

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
@Ecder - m.salih_degerli@hotmail.com

@tevhiddavasi - teşekkürler, ama mobilia,mobilium,mobilanza gibi türeme kelimelerden çok var sanki üstad, yine de teşekkür ederim.

@modaci - sana da teşekkür ederim önerilen için, lazone iyi, diğer arkadaşlarla değerlendireceğiz. a-onegart ise düşünüş olarak güzel fakat kimi avangard diye okur bazıları yazıldığı gibi okur anlamayabilir ordaki olayı ve 2 farklı isim ortaya çıkabilir istemeden. sağol.

@sahingur - katılıyorum evet. ismi bulduğumuz zaman yardımınızı isteyebiliriz o zaman. teşekkür ederim sana da.

Yeni Üye1 yazı
Bence adı BRİGHT DREAMS olmalı
ESRAERBİL

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Üye244 yazı
mobidic(aslında bir balina ve logosuda bir balina kuyruğu olabilir)
vipmo(v.ı.p den türetdik)
karyoula(pek fena değil gibi ?)
OASİS( baha anlamına geliyor ama akılda kalıcı bi isim )
şimdilik bu kadar. Bol şans

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Yeni Üye11 yazı
@esra erbil - teşekkürler :)

@behnan - Oasis kelimesi gayet hoş ve dediğin gibi akılda kalıcı. Evet Oasis iyiymiş gerçekten, baya beğendim. Sağolasın.

Üye244 yazı
bende samsundanım .. eyer bu ismi kayrsanız isim babası olarak çay içmeye geleceğime emin olabilirsiniz :) iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Yeni Üye11 yazı
@behnan - tabi ne demek. buyrun gelin :) teşekkürler.

@ugurum2211 - kendin için saklamaya devam et o zaman üstad, kendin kullanacağın zaman keşke vermeseydim dersin. bol şans.

Yeni Üye3 yazı
Merhaba yazınızı okurken aklımdan "Furnia" geçti birden :) bilmiyorum isim hakkı alınmışmıdır ama bence güzel;)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye14 yazı
" Yuva " veya " Truva " ...şimdiden hayırlı kazançlar.selam saygı.
Beni Öldürmeyen şey güçlendirir !. Friedrich Nietzsche

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye11 yazı
@bozak - Furnia evet bu da güzelmiş, teşekkürler önerin için.

@Friedrich Nietzsche - egede olsak truvayı ciddi ciddi düşünürdüm. sağolun size de bol kazançlar.

Yeni Üye2 yazı
bende bu işe girmek istiyorum daha doğrusu pazarlama yapmayı düşünüyorum mobilya alıp satmak istiyorum sermayem fazla yok

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye170 yazı
bence Karadeniz' i temsil eden bir isim olmalı
balck sea mobilya
taka mobilya
veya sweet home mobilya olabilir sadece görüştü mobilya sektöründen anlamam yanlış bir yol göstermek değil ama isim fikri sunabilirim umarım emeğinizin karşılığını alırsınız yolunuz açık olsun
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye83 yazı
yaptığınız iş, çoğunlukla bayanlara yönelik bir iş. isim olarak güzel, sade ve de akılda kalıcı bir çiçek ismi seçebilirsiniz. logo olarak da bu çiçeğin resmini kullanırsınız. mağazanızda da girişte, masalarda vs. bu çiçeklerden kullanılır. hatta mağazada sprey olarak da çiçek kokusu kullanılır.

örneğin; açelya

veya farklı olsun derseniz: starliçe (bu da bir çiçek ismi)

yada sizin tercih ettiğiniz başka bi çiçek...

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Ö?retmen
Üye1359 yazı
KEYİF

ismini öneriyorum !
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye49 yazı
bence magazayı aç el broşuru filan dagıt ismini ordaki bölgedeki insanlar koysun bir yarışma yap sermayen varsa çok birşey tutmaz hem reklamın olur hemde oradaki insanların fıkırnı alırsın ;) belki daha güzel isimler çıkar !

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı
Bence mesofa çok güzel.
agutimin

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen
Üye170 yazı
Ümit ozcanın fikri çok güzel çok güzel bir reklam çalışması olmuş olur x mobilya isim yarışması yaparak sizin seçtiğiniz ismi koyacak 1 . gelen öneri sahibine 1 adet oturma grubu hediye edilecektir fikir güzeldi tebrikler
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Şimdiden hayırlı olsun
www.lerona.com veya Lerona mobilya diye girerseniz detayları görebilirsiniz

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
Türkçe : KEYİF
Yabancı : Premium

SANAT ve "MİLANO" " ASHLEY " ek önerimdir.

Beğenirseniz En yakın Darülaceze ya da Esirgeme Kurumuna hediye edebilirsiniz hediyeyi.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye1359 yazı
SANAT ve "MİLANO" ek önerimdir.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye87 yazı
İlk önerim kara deniz denince aklıma gelen
*- FURTUNA

*- Assisst ( son zamanlarda ilaç isimlerinden tut birçok benzerini bulabilirsin piyasada bilinen ve kulak dolduran bir isim ben S leri biraz bol koydum )
*- S.O.S ( Zor anınızda yanınızdayız )
*- Bukalemun ( inanılmaz renkler ve desenler içeride )
*- 3D ART ( 3 Boyutlu olarak bukadar çeşit inanılmaz fiyat... )

Kusura kalma gece saat 03:10 geçiyo aklıma bunlar geldi ama olmaz dersen sana güzel bir isim düşünücem..........

Bu arada şimdiden hayırlı olsun mağazan
Rabbim Bol ve Helal kazanç verin İnşallah........

tossbaa@live.com

Hubbul Vatan Minel İman...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek