Martı Jonathan Olmak - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Martı Jonathan Olmak

erdemeren
Yeni Üye

Toplam 4 yazı
24/07/2002 :  14:58:44   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Konfiçyüs der ki : Ağaca çıkmak istiyorsanız yıldızları hedefleyin. Benim yıldızım da Sayın Simyacım'ın gösterdiği “İlkeli Yaşam”ın bütün insanlığın kan damarlarına işlemesidir. Bu bir ütopya olmuş olsa dahi. Bu ütopyanın gerçekleşmesi için ben de üzerime düşeni yapmak istiyorum. Hayatımın bu şekilde anlam kazandığına inanıyorum. “Büyük Resm”in bir “sanat eseri” olması için bir zerre de ben katkıda bulunabilirsem “kendi” görevimi yerine getirmiş olacağımı düşünüyorum.

Bu bakış açısıyla Uzak Ülke'yi tercihimi, verilmesi gereken önemli bir sınav olarak addediyorum. Konu, hayatın Uzak Ülke'de veya bir başka yerde kazanılması değil. Konu, inandığım değer ve ilkeleri kendi yaşamımda hayat geçirme ve bütün insanlık için yararlı olduğunu düşündüğüm bu değer ve ilkelerin bütün insanlığın yararlanabileceği teknolojiler haline getirilmesidir.

Uzak Ülke tercihi, benim için, Martı Jonathan’dan hayatın anlamı adına birkaç ders alan, daha yükseklere uçmanın tadını almış ve fakat bu tada doyamamış olan Martı Jonathan adaylarının, Yeni Martı Jonathan adayları bulmak üzere uzak sahillere gitmelerine benzemektedir. Bir taraftan (Üstadsız olarak kendi başına) henüz olgunlaşmamış Martı Jonathanlığını olgunlaştırmaya çalışırken, diğer taraftan da yeni Martı Jonathanlar kazanmak... Daha güçlü, daha kararlı olmak, atalete kapılmamak gerekiyor. Zor, hasılı. Çünkü dayanamayıp “balıkçıların attıkları ekmek kırıntıları nemize yetmiyor”a dönüş de var işin ucunda. Nevar ki bu zorlukların üstesinden gelindiğinde insanın kendi hayatının bir “sanat eseri” olduğunu görmesi var. “Büyük Resmin” de bir sanat eseri olması yönünde yapılmış bir katkı var.
Hasılı Martı Jonathan olmak var.

Erdem EREN
26 Haziran 2002
Uzak Ülke

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Eğitimci

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

1.03 saniye.
23:20:54, 1 Haziran 2025, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım