Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bulgaristanda Cafe Açmak İstiyorum.

BaşlatanyurdalanTarih22/01/2011 11:14:01Yorum62

İlk mesaj
Üye170 yazı
Merhaba bulgaristanda 2009 yılının sonunda kurmuş olduğum bi şirketim var.1 yldır kendi sigortamıda ödüyorum ama faliyetim yok şirketle ilgili 3 kez bg gittim geldim son gidişimi multi c vize aldım. inş malzemesi işiyle uğraşmak istemiştim ama çok sermaye istiyor diye vaz geçtim şimdi kırcaalide cafe açmayı düşünüyorum ama malzemeleri tr den mi yoksa bg den mi alayım bilmiyorum.birde uzun süreli oturum d vize nasıl alırım bilinen yollardan(evlilik,10 kişi çalıştırma,çocuk sahibi olma,1.000.000 $ ,gayri menkul sahibi olma,aileden bg li olması,şirket şubesi açma) v.s farklı bi bilgisi olan bu konuda yardımcı olacak ve konyla ilgili bilgi verecek arkadaşlar varsa memnun olurum. şimdiden teşekkürler.
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
62 yorum
Yeni Üye15 yazı
Merhabalar sayın Yurdalan , size özel mesaj gönderdim bakın lütfen .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye265 yazı
selam yurdalan, ortak yanlarımız çok bende 2008 yılında haskova da kurdum şirketimi (EOD) inşaat malzemesi gönderdim ve araba yıkama istasyonu actım. 2009 yılında da kırcaali ye aldım şirketimi. sende kırcaali deyince dikkatimi cekti. orada cok zaman gecırdim. hala da gitmekteyim. Yardımcı olabileceğim bişeyler varsa seve seve yardımcı olurum. iyi gunlrer. ahmetozabaci@hotmail.com...

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Üye138 yazı

aynı konuyu merak ediuyorum fakat ozele mail atıldıgı için öğrenme imkanımolmadı ben de mail alabilir miyim mezunseckin@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf
Yeni Üye22 yazı
Bence özele atmayın, görüşlerinizi buraya yazın. Bende D vizeyi alabildiğim taktirde, iş kurma plamlarım var.
Sermayem az olduğu için ortak olarak kurulu olan bir işi tercih etmekteyim. Tabi param yeterse.

Lütfen buradan paylaşırsanız çok sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye15 yazı
merhaba kırcaalide kalıyorsan nesrin diye bir kız var onunda cafesi var o size yardımcı olur..bana dönersen detayını anlatırım..
istanbul_mehmet_2009@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yurdalan
Merhaba bulgaristanda 2009 yılının sonunda kurmuş olduğum bi şirketim var.1 yldır kendi sigortamıda ödüyorum ama faliyetim yok şirketle ilgili 3 kez bg gittim geldim son gidişimi multi c vize aldım. inş malzemesi işiyle uğraşmak istemiştim ama çok sermaye istiyor diye vaz geçtim şimdi kırcaalide cafe açmayı düşünüyorum ama malzemeleri tr den mi yoksa bg den mi alayım bilmiyorum.birde uzun süreli oturum d vize nasıl alırım bilinen yollardan(evlilik,10 kişi çalıştırma,çocuk sahibi olma,1.000.000 $ ,gayri menkul sahibi olma,aileden bg li olması,şirket şubesi açma) v.s farklı bi bilgisi olan bu konuda yardımcı olacak ve konyla ilgili bilgi verecek arkadaşlar varsa memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
oturum alma yollarını zaten araştırmış, öğrenmişsiniz. en ekonomik olanı şirket şubesi (ticari temsilcilik) açmanız.

diğer bir yolda, 1000 evro okul taksidi ödeyerek herhangi bir devlet üniversitesine kayıt yaptırmanız ve öğrenci statüsünde oturum almanız, ki açmış olduğunuz firma üzerinden ticari faaliyetinize de devam edebilirsiniz aynı süre içerisinde. okula ikinci taksit olarak 1000 evro daha istedikleri zaman, özel sebeplerden dolayı okula devam edemeyeceğiniz bildiren bir molba (dilekçe) verip donduruyorsunuz, ertesi senede ödemiş olduğunuz 1000 evro yu kanıt gösterip bir öğrenci belgesi daha alıp 1 sene daha oturumunuzu uzatıyorsunuz. yani bu nedemek oluyor = 1000 evro ile 2 sene oturum hakkı elde ediyorsunuz. bu 2 sene içerisinde zaten ticaretinizi ilerletebiliyorsanız 10 bulgar sigortalı gösterip ticaretten dolayı 3.sene oturumunuzu alırsınız.

Yeni Üye12 yazı
neyapsakparakazansak.blogspot.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye12 yazı
cafe bar restaurant malzemelerin için türkiyeden yardımcı olabilirim.nitekim öyle birseşy yapıcak olursanda kesinlikle türkiyeden almanı tavsiye ederim.bulgaristan bu sektörde 1 2 tae firmavar ama onlarda bir çok malzemesini türkiyeden alıyorlar.bizlerde bir kaç bişiler gönderdik oralara.yani tr daha uygundur.
0532 741 19 62 ..bu telim nemzaman istersen ürünlerle alakalı yardımcı olabilirm.
e.e

Yeni Üye14 yazı
Merhaba, eger acacaginiz cafenin malzemelerini Türkiye'den ***ürmeye karar verirseniz size mutfak ekipmanlari ile ilgili yardimci olabilirim. sales@oksametal.com
Kader Özbulal
Sales Representative

OKSAMETAL San.Tic.Ltd.Şti.
7408 Sk. No:3 35060 Pınarbaşı Bornava İzmir, Türkiye
Tel: +90 232 478 3031-116 • Fax: +90 232 478 2100
sales@oksametal.comwww.oksametal.com
Gsm: +90 507 7674482

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye170 yazı
Arkadaşlar daha önceki yazılarımda cafe açmak istediğimi bildirmiştim.bu hafta başı b.g ye gittim ve hafta sonu döndüm kırcaalide bi cafe buldum ama içindeki eski kiracı mevcut mallara 10.000 lv istiyor. kirasıda 1.000 lv bana pahalı geldi hemde bu kriz ortamında kiracı bi şeyler yaparız dedi fiyatla ilgili ama benim çok acil dönmem gerekti bi daha görüşemedin.uygunmudur kırcaalide bu işiyapan arkadaşlar varmıdır bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler...
NOT: Cafe kapalı vaziyette çalıştırmıyorlar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye22 yazı
Merhaba,
Benim merak ettiğim neden hep cafe düşünüyoruz, benimde aklıma ilk gelen hep cafe oluyor. Aslında bir kaç arkadaş biraraya gelip daha büyük iş düşünülse daha iyi olmaz mı. Mesela benim aklıma üretimle ilgili bir şeyler yapıp Türkiye ve Bulgaristan piyasasına satılsa. Üretim dememin nedeni, işçilik ücretlerinin bir hayli düşük olması. Bir de üretim yapanlar 10 yıl vergiden muhaf olduğunu duydum, fakat ne kadar doğru bilmiyorum.

Yeni Üye15 yazı
Üretimde iyi ama tutturabilirsen perakende sektörüde çok iyi en azından büyüme şansın Türkiye'ye oranla Bulgaristan'da daha yüksek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye13 yazı
merhaba

1. bulgaristanda iscilik ucretleri cok pahali
2. uretici olup da vergiden muhav olma diye bi durum yok
3. mali uretip satmak cok zor
4.cok paran varsa is baska :))
magic

Yerleşim Bulgaristan / SofiaMeslek Ticaret
Yeni Üye22 yazı
sweetmagic ; Siz her halde Bulgaristan'a hiç gitmediniz. Şuan çalışmakta olan akrabalarım ve tanıdıklarım var, aldıkları en kral para 400Leva (400TL). Markette çalışan görevliler 150-250Leva arasında maaş almaktalar. Bir gece bekçisi 120Leva maaş almakta. Bu kadar yeter herhalde, bunun neresi yüksek. Valla siz neresi için pahalı dediniz bilemiyorum, ama sahil kesimi ve sofya dışında maaşlar çok düşük.

Yeni Üye13 yazı
cok ciddiyim cunki burada ki 3 isciye odediginiz parayala turkiyedeki 1 iscinin verimini aliyorsunuz. anlayacaginiz calismiyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. deneyin gorun 10 yildir bg sofyadayim. 30 iscim var tr den 8 iscim olsun daha cok is cikarir
magic

Yeni Üye13 yazı
milleti bosuna yanlis yonlendirmeyin kardesim.ayrica bunlar calmaya da alismis arkani dondugun an ne bulursa caliyo
magic

Yeni Üye22 yazı
sweetmagic dediğinizin bir kısmına kesinlikle katılıyorum, evet biraz rahat insanlar ve 8 saatten fazla çalışmazlar. HIRSIZLIK olayı Türkiye'den farksız değil, ayrıca Türkiye'deki işverenler daha da HIRSIZ Bulgaristan'a göre, Bulgaristan'da kanunlar ve kurallar daha katı olduğu için fazla yapamıyorlar. Bundan dolayı işverenler için çok tatlı bir yer olarak görünmüyor. Ama yinede eleman ücreti Türkiye'ye göre çok çok daha ucuz.

Üye170 yazı
arkadaşlar konuyla ilgili bir bilgisi olan varmı dedim yorum çok net bi bilgi yok.tabiki olaylara pembe gözlükle bakıp kendimizi kandırmayalım her işin kendine göre riskleri vardır önemli olan o riski askariye indirmek.ayrıca paylaşımlarınız içinde teşekkürler.benim kafama takılan şu vize meselesi nasıl çözülür diye 10 işçi göster b.g para kazansın . başka yolu yokmu evlilik hariç.yani netde fazla paylaşılmamış başka vize alma yöntemleri bilin bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.teşekkürler...

Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yurdalan
arkadaşlar konuyla ilgili bir bilgisi olan varmı dedim yorum çok net bi bilgi yok.tabiki olaylara pembe gözlükle bakıp kendimizi kandırmayalım her işin kendine göre riskleri vardır önemli olan o riski askariye indirmek.ayrıca paylaşımlarınız içinde teşekkürler.benim kafama takılan şu vize meselesi nasıl çözülür diye 10 işçi göster b.g para kazansın . başka yolu yokmu evlilik hariç.yani netde fazla paylaşılmamış başka vize alma yöntemleri bilin bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.teşekkürler...

oturum alma yollarını zaten araştırmış, öğrenmişsiniz. en ekonomik olanı şirket şubesi (ticari temsilcilik) açmanız.

diğer bir yolda, 1000 evro okul taksidi ödeyerek herhangi bir devlet üniversitesine kayıt yaptırmanız ve öğrenci statüsünde oturum almanız, ki açmış olduğunuz firma üzerinden ticari faaliyetinize de devam edebilirsiniz aynı süre içerisinde. okula ikinci taksit olarak 1000 evro daha istedikleri zaman, özel sebeplerden dolayı okula devam edemeyeceğiniz bildiren bir molba (dilekçe) verip donduruyorsunuz, ertesi senede ödemiş olduğunuz 1000 evro yu kanıt gösterip bir öğrenci belgesi daha alıp 1 sene daha oturumunuzu uzatıyorsunuz. yani bu nedemek oluyor = 1000 evro ile 2 sene oturum hakkı elde ediyorsunuz. bu 2 sene içerisinde zaten ticaretinizi ilerletebiliyorsanız 10 bulgar sigortalı gösterip ticaretten dolayı 3.sene oturumunuzu alırsınız.

ARKADAŞ, SANA DAHA NE KADAR AÇIK,NET, KESİN VE DOĞRU BİLGİ VERİLECEK ANLAMADIM. sen iyisimi Bulgar'ın vizeyi kaldırmasını bekle, ömrün belki yeter.

Üye170 yazı
belkancalim... isimli arkadaşım b.g. de oturum almanın 20 çeşit yolu var diyorlar.ben bunların 5/6 tanesini bildiğimi söyledim daha fazla bilgisi olan varsa diye soruyorum senin varsa söyle senin bulunduğun şehirde eyer bilgilerin doğruysa bi hukuk bürosu var onlar 20 çeşit yolu var diyor....(D vizesi ve Bulgaristanda gayrimenkul alımı ile oturum izni alınması Yabancı vatandaşlar tarafından Bulgaristanda oturum izni alınması 20 den fazla dayanak üzerine gerçekleşebilir.http://www.trifonov.info/tr/reviews/2011-visa-residency-property-purchase.html) bu hukuk bürosu gel yüzyüze görüşelim diyor.plovdiv de sende ordasın herhalde ne kadar doğrudur bilemiyorum DEMEKKİ BİZİM BİLMEDİĞİMİZ BAŞKA YOLLAR VE BİLGİLER VARMIŞ....İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER....

Yeni Üye13 yazı
yurdalan arkadaşım, yok öyle 20 alternatif falan. sen araştırmışsın ve eksik bir bilgin yok, ben sadece ekstra tek bir alternatif ekledim bildiklerinin dışında. bu hukuk ve danışmanlık firmalarına gelince elini sallasan birisine çarpıyorsun zaten. ve % 90 ı acımasız, sömürücü ve ***. sen kafe işi yapıcam diyorsun, burdan da küçük esnaf olacağın, dolayısıyla en azından başlangıçta 10 bulgar sigortası ödeyemeyeceğin, milyon dolarlık yatırımlar yapamayacağın vs.vs. şartları yerine getiremeyeceğin anlaşılıyor. evlilik düşünme bile zaten. sen az masraflı, garantili, risksiz, kimselere paranı pulunu kaptırmadan TİCARİ TEMSİLCİLİK kur, TEMSİLCİ statüsünde al D VİZENİ. temsilcilik açma ile ilgili bilgi istersen onuda yazabilirim. yolun açık olsun.
işçilik ücretlerine gelince, alçıpan,kartonpier,elektrik vs. işlerinde usta bulmanız çok zor, ağır çalışırlar, türkiye dekinden daha pahalıya iş yaparlar, ehli keyiftirler, bir çalışıp bir bira, bir çalışıp bir kahve içerler.
ama kafe işleteceksen servitorka kızlar 240 levaya 8 saat çalışır, hemde deli gibi çalışırlar, işlerini dürüst, güzel yaparlar.. mutfakta aşçı çalıştıracaksan keza o da 400-500 e çalışırlar, bol çeşit (soğuk,sıcak,arasıcak) bilirler.

Üye170 yazı
belkancalim sayın arkadaşım benim kurulu kendi sigortamı ödediğim ama faliyette bulunmadığım bi şirketim var zaten(2009 da kurdum) 10 b.g vatandaşını 1 ay süreyle sigortalı gösterip öle baş vuru yapsam olmazmı ? birde bu ticari temsilcilik konusunu biraz açarmısın.ilgine teşekkürler...

Yeni Üye13 yazı
1 ay kurtarmaz. çünkü sen 10 kişiyi sigortalı göstermeye başlayacaksın, o firmanın evraklarını muhasebecin ayarlayacak, sen D vize için gerekli diğer evraklarınla konsolosluğa başvuracaksın, D vizesi 30 işgününde çıkar, buda 40 küsür güne tekabül eder. bu arada 1 ay daha geçer. ama pratikte mümkün. 2 aylık 10 kişinin sigortasını ödersin. D vizen çıktıntan sonra BG ye gider oturuma başvurursun. liçn kartın çıkana kadarda MVR nin araştırması ihtimline karşı 10 sigortalının çıkışını verme. 1 ay da öyle ödersin. eder 3 ay. 3.ay sonunda çıkışları verirsin. mümkün yani.
ticari temsilciliğe gelince, Türkiye de faal bir şirketin (bu kendi şirketinde olabilir, bir yakınınında) BG' de ticari temsilciliğini açıp, kendinizi de bu temsilciliğin temsilcisi atatacaksınız. bunun için;
- firmanın faaliyet belgesi (ASIL)
- bu güne kadar yayınlanmış tüm ticaret sicil gazeteleri (ASILLARI)
- şirket karar defterine işletilmek kaydıyla adınıza düzenlenmiş temsilcilik ve vekalet evrağı (NOTER TASDİKLİ)
- imza sirküleriniz (NOTERDEN)
tüm evraklarınız kaymkamlık veya valilikten APOSTİLLE li olacak.

bu evraklarınızı BG de bulgarca ya çevirttireceksiniz.

bu kadar. en masrafsız yol bu.

Üye170 yazı
sayın belkancalim ilginize teşekkür ederim.
sayın ozaltun b.g. da 2009 yılında kurduğum ve hala kendi sigortamı ödediğim bir şirketim var ben sadece arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak istemiştim sağ olsunlar ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı oluyorlar.cafe işine gelince ciddi olarak düşünüyorum ve hatta bi cafe buldum kırcaaide değerlendiriyorum. şartlar önemli tabiki sofyayı bilmiyorum hangi kısmında iş yaparmı (kimse yoğurt um ekşi demez ::)) fiatı nedir bunları bildirirseniz.bende kendi imkanlarımla değerlendireyim ilginize teşekkürler....

Üye170 yazı
konuyla ilgili ve iş ve vize konusunda bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Üye170 yazı
arkadaşlar şansızlıkmı yoksa şansmı bilmiyorum ama kırcaali'de bulduğum cafeyi devretmişler.kirası yüksekti biraz onu düşürken bide araya cenaze işleri girdi bi haber aldımki cafeyi devir etmişler ama ben yine cafe tarzı bir yer bakıyorum bu aralar vizemle uğraşıyorum vizemi aldıktan sonra yine araştırmaya devam edeceğim ne demişler tırnağın varsa sırtını kaşırsın kendin gitmediğinde akrabanda olsa ilgilenmiyorlar illada seeennn....

Yeni Üye13 yazı
neden kircaali yurdalan?
magic

Yeni Üye83 yazı
Bencede neden kırcalali ?

Kafe işini neden daha büyük şehirlerde
sofya-varna-plovdiv gibi insan sürkülasyonunun bol olduğu bir yerde yapmıyorsunuz ?

Tütün yasası yürürlüğe girdiğinden bu yana kafe ve restorantlarda bir hayli müşteri kaybı söz konusu....
Her gidişin bir dönüşü vardır elbet,Önemli olan hayatı heba etmemek,Paylaşmak ve yardım etmek!!!! -----İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Otomotiv