Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

İmdat ! Satış Yapamıyorum

BaşlatannellsanellTarih24/09/2007 10:16:45Yorum6

İlk mesaj
Üye347 yazı
Acıklama yapılmadan yazılarımın onaylanmadığı için gecmişe dönük tüm paylaşımlarımı siliyorum

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye161 yazı
Güzel yazı, paylaşım için teşekkürler.

"Tekdüzelikten kurtulmanın en iyi yolu, krize belli bir mantık çerçevesinde yaklaşmaktır. Krizin başkalarından değil, sizden kaynaklandığını kabul ederseniz, her şey daha kolay olacaktır. Dünyadaki en önemli kişiye, kendinize, inanın."

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye184 yazı
arkadaşlar bazı gerçekleri de göz önünde bulundurmak gerekir. herşeyi kişilere bağlamamak lazım. dönem dönem ki bu 3-5 ay bile sürebilir ekonomik krizleri unutmayın. para piyasaların durgunluğunu ve likit akışını yabana atmamak gerekir. bir ekonomik kriz döneminde satış yapamıyorum sorun bende diye kendinizi paralamayın.. :)))
İzcen Computer

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Mühendis
Üye153 yazı

güzel bir yazı paylaştığınız için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye4 yazı
Çok güzel, detaylı yazmışsınız.Bir kaç nokta ilave etmek istiyorum.Profesyonel pazarlamada
3 basamak vardır.
Problem
Çözüm
Teklif
Daha sonra ikna gelir fakat ikna kabiliyeti olmayanlar dahi bir ürünü pazarlayabilirler.
Bir ürün pazarlanmadan önce ürünün hitap ettiği kesimin ürünle çözülebilen problemleri tespit edilir.Daha sonra çözüm üretilir.Ve en nihayet bu çözümlerden bir teklif hazırlanır.
Hangi ürün olursa olsun bu basit formül geçerlidir.

Bir pazar yerindeki pazarcı sabah tezgahını nasıl hazırlıyorsa ,profesyonel pazarlamacıda satışa çıkmadan satış dosyasını ve satış konuşmasını hazırlar.Bu dosyanın en başına günümüzün problemlerini içeren (ürün ya da projeye endekslenebilecek) haberler ve daha sonra sırasıyla çözüm ve ve teklifle ilgil sunumlar yerleştirilir.
Pazarlamacının en klasik ve kronik hastalığı 'bugün ' hastalıgıdır.
Bugün hava çok sıcak
Bugün insanlar bir tuhaf
Bugün evde ofisde yoklardır
Bugün kendimi iyi hissetmiyorum (listemiz uzar gider..)
Onun için satış yapamıyorum ,işlerim iyi gitmiyor diyen arkadaşlarımız tez elden lütfen hemen kağıt kaleme sarılsınlar ve şu notları elden geçirsinler.

Benim artılarım ve eksilerim nelerdir?
Eksilerimi nasıl tamir edebilirim?
Ürünümün ya da projemin artıları eksileri nelerdir?Eksileri nasıl azaltabilirim?
Şahsımın ,ürünün ya da projenin prezentasyonunda eksiklerim nelerdir?
Günümün zaman kap kaçcıları nelerdir?Nasıl önleyebilirim?
Şimdilik bu kadar..
Başarılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye55 yazı
fena değil

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Y?siz
Yeni Üye7 yazı
"• Sunumunuzu değerlendirmesi için, saygı duyduğunuz biriyle temas kurun: Satış görüşmelerine giderken onu da yanınızda ***ürün. Özel bir danışman tutun. "

bence en önemli madde bu. bazen yaptığımız hataların farkında olmak oldukça güç olabilir. belki dışardan baksan bunu görebileceğiz. bence en güzeli bir danışman tutmak. işyerinde bir arkadaş fena olmaz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek