Kendim de öğrenci olduğumdan biliyorum. büyük kentlerde öğrenci iseniz işiniz gerçekten zor. hele hele barınma sorunu okuduğu üniversiteye başka bir kentten gelenler için bir kabus. gerçi devlet yurtlarını kazandıysanız biraz daha rahatsınız ama kazanamayan ve ya başvuru yapmayan öğrenciler için okuma arzusu bir kabusa dönüşür. tek başına ev tutamassın çünkü ne eşya var nede o kadar bütcen vardır kimseyide tanımıyorsunki birlikte ev tutup masrafları bölebilesin, alinenin buna izin vermemesi de cabası. kısacası ortada kalırsın, daha önce tercih klavuzunu doldururken aklına hiç gelmeyen sorunlar başına öyle bir gelir ki ne olduğunu anlayamassın.
Ve yana yakına özel yurt ararsın.... ama çoğu dolmuştur veya okuluna çok uzaktır.
İşte bu sorundan dolayı bir öğrenci danışma bürosu açmayı düşündüm(hep düşünüyorum). öğrenci daha şehre gelmeden kalacağı yer kendi isteklerine göre ayarlanacak, kayıt işlemlerinde yardım edilecek, ve okul hayatı boyunca her türlü yardım yapılacak...
Ve eğer istenirse ailesine durum raporları verilecek.(yok bu sonuncudan vazgeçtim çünkü bende öğrenciyim, hiç de iyi bir şey deil ailenin herşeyden haberinin olması)