Yöneticiliğe Hazır Mısınız? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Yöneticiliğe Hazır Mısınız?


dkocak
Üye

Toplam 161 yazı
03/09/2007 :  07:12:30 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Yönetici olmak, ileriye atılan önemli bir adım. Ama yöneticiliğin ilk dönemleri, bazı sorunlara da gebe olabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre, yöneticilerin yüzde 50''ye yakını, bu konuma gelmeden önce bir eğitim almadı. Bu da, karşılaşılan sorunların temeli sanki. İşte yeni yöneticilerin büyük bir bölümünün karşı karşıya kaldığı 10 ortak sorun:

1) Herşeyi Bildiğini Sanmak
Bir departmandan sorumlu olduğunuzda o departmanla ilgili herşeyi bilirsiniz. Ama yöneticilikte farklı bir sorumluluk var: İnsan yönetmek. Etrafınızdaki insanları dinleyin. Onların yorum ve eleştirilerine asla kulaklarınızı tıkamayın.

2) Patronluk Taslamak
Emin olun, şirketinizde herkes kimin yeni yönetici olduğunu biliyor. Kendinizi ''patron'' sanma hatasına düşmemeye bu yüzden özen gösterin. Yöneticiliğinizi, önceki yöneticilerden farklılıklar yaratarak göstermeyi tercih edin.

3) Herşeyi Değiştirmek
Tekerleği yeniden icat etmekle uğraşmayın. Bir iş bir yöntemle yapılabiliyorsa, öyle yapmaya devam edin ve gerçek anlamda bir gereklilik söz konusu değilse, işleyişte radikal değişiklikler yapmayın. En önemlisi, ''farklı'' ve ''yanlış'' arasında bir fark olduğunu unutmayın.

4) Birşeyler Yapmaktan Korkmak
Belki de kendine güven sorununuz var, yöneticiliği yürütüp yürütemeyeceğinizden emin değilsiniz. Ama bu şüphelerinizin, yapabileceğinizin en iyisini ortaya koymanıza engel olmasına izin vermeyin. Eğer üst düzey size güvenmese, size bu titri de vermezdi, unutmayın.

5) İnsanları Tanımak İçin Zaman Ayırmamak
Bu insanlarla belki yıllardır çalışıyorsunuz, ama bu, onları bildiğiniz ve tanıdığınız anlamına gelmez. Onları nelerin motive ettiğini, nelerden endişe duyduklarını öğrenmeye çalışın. Onlara bir topluluk gibi değil, bir birey gibi davranın.

6) Patronla Zaman Kaybetmemek(!)
Sizi yönetici kademesine patron getirdi ve muhtemelen sizin ne kadar yoğun olduğunuzu, kendisine zaman ayıramayacağınızı düşünüyordur. Hayır, yanlış cevap. Öncesinde de olduğu gibi, müdür de olsanız esas göreviniz, patronunuza yardım etmek. Ona zaman ayırmadan yola devam edemezsiniz.

7) Problemler veya Problemli Çalışanlar Hakkında Endişelenmemek
Problemleri sonsuza kadar geride tutamaz veya bunların kendi kendine çözülmesini bekleyemezsiniz. Sizin göreviniz, en iyi çözümü bulmak ve bunu doğru şekilde hayata geçirmek. Bu konuda destek almakta serbestsiniz, ama işin başında kendinizin olduğunu unutmayın.

8) İnsan Olduğunu Unutmak
Patron olmanız, insanlıktan vazgeçtiğiniz anlamına gelmez. Gülmekten, duygularınızı göstermekten kormamanız gerekiyor.

9) Çalışanlarınızı Korumamak
Ekibinizdeki insanlar, her yönden gelen baskının altındalar. Diğer departmanlar, olası hatalar yüzünden sizi suçlamak isteyebilirler. Patron ve İK müdürü de bununla ilgili yorumlarda bulunabilir, hatanın sorumlusu ile ilgili olumsuz kararlar alabilirler. Sizin göreviniz ise çalışanınızın yanında olmanız ve ona mümkün olduğu kadar adil davranılmasını sağlamak.

10) Hiçbir Sorumluluk Almamak
Hoşunuza gitsin veya gitsin, yönetici olduğunuz zaman ekibinizde olan herşeyden siz sorumlusunuzdur. Ve bu yapılanların hepsi, sizi öyle ya da böyle etkiler. Bu nedenle bol miktarda sorumluluğu omuzlamaya hazırlanın. Yetkiniz olduğunda sorumluluğun da artması bir doğru orantı.

Kaynak : Infomag.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Turizm
keskin965
Üye

Toplam 204 yazı
05/09/2007 :  22:54:41  Alıntı
Kendinizi yönetirken kafanızı, başkalarını yönetirken kalbinizi kullanın. RUSSY
*"Allah, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; *

*yeryüzündeki kötü insanlar ise, kendi iradelerini hakim kılmak için Allah'ı kullanirlar."*
Hayat'ın kendisi risktir.
Krizler bazıları için fırsattır.
gıda,tekstil,emlak

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Tekstil
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.19 saniye.
06:12:48, 19 Nisan 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım