İyimserler Başarıya Daha Yakın. . . - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İyimserler Başarıya Daha Yakın. . .


bdilek
Kişisel Gelişim Editörü

Toplam 98 yazı
01/09/2007 :  08:28:26 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Düşünceleriniz pozitif olsun, çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur.
Sözleriniz pozitif olsun, çünkü sözleriniz davranışlarınız olur.
Davranışlarınız pozitif olsun, çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur.
Alışkanlıklarınız pozitif olsun, çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur.
Değerleriniz pozitif olsun, çünkü değerleriniz kaderiniz olur.

Mahatma Gandhi

Olumlu ol, iyilikler seni bulsun: Bir başka Kendini Doğrulayan Kehanet öyküsü daha... Araştırmalar gösteriyor ki insanlar bir ağrının daha az şiddetli olmasını beklerlerse, ağrıyı daha az hissediyorlar.

Bu nedenle uzmanlar ağrıların psikoterapi ile tedavisi üzerine çalışıyorlar. Hayatta şanslı olduklarına inananlar, aslında fırsatları kaçırmadıkları ve ısrarlı oldukları için, daha şanslılar. Olumsuz düşünmeye eğilimliyiz Başarılı olacaklarını düşünerek çalışanların başarılı olma ihtimalleri daha yüksek. Çalışırken, yaptıkları fedakarlıklara değil de işin iyi yönlerine odaklanıp, istekli olanlar ise ömürlerini bile uzatabiliyorlar, hem de 10-12 yıl kadar.

İyi hissetmek sandığımızdan çok daha önemli. Umutlu olmak, gurur duymak, keyif almak, müteşekkir olmak çaresizlik içinde olmayan bir kişinin davranışlarından. Ama bunlar sadece ''kişinin iyi olduğu''nu gösteren işaretler değil. Aynı zamanda o iyiliği getiren, yaratan davranışlar. Olumlu duyguları doğuranlar... Ama insanoğlu olumsuzu seçiyor. Ortalama bir insanın zihninden günde yaklaşık 60 bin düşünce geçiyor. Bunların dörtte üçü, olumsuz ya da kaygılı.Uzmanlar, insanların negatif bir olaydan, pozitif olana oranla daha fazla etkilendiğini söylüyorlar.

İş yaşamında aldığımız bir olumsuz geribildirim, bizi olumlu olanından daha çok düşündürüyor. Hiç beklemediğiniz bir zamanda, bir yerden bin dolar kazandığınıza ne kadar sevineceğinizi düşünün. Bir de, bin dolar kaybettiğinizi. Hangisinden daha çok etkilenirsinizŞ Yanıt: Kaybettiğinize.
Bunun açıklaması ise Evrim Teorisi''nin içinde gizli: Eğer insanoğlu olumsuz bir bilgiyi yok sayarsa, bu canına mal olabilir. Diğer taraftan, olumlu bir bilgiyi görmezden gelmek en fazla pişmanlık getirir.

Kaç ya da savaş kararına iten, seçeneklerini kısıtlayan negatif duyguların tersine, pozitif duygular, düşünme ve harekete geçme kapasitemizi arttırıyor. Bu nedenle, -aşırıya kaçmadan- ''optimist olmak'', işyerlerinde, işe alım ve yükselmede kullanılan değerlendirmeler sırasında aranan ''takım oyuncusu olmak'', ''stratejik düşünebilmek'' gibi yetkinliklerin arasında sayılmaya başlandı.

Güzeli görmek önemli

University of California''dan Dr. Lyubomirsky, 275 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaların sonucunu şöyle özetledi: Mutlu insanlar, olumlu duyguları yaşayan ve yaşatan kişiler, iş ve özel yaşamlarında daha başarılılar.
Pozitif duygular onların yeni hedeflere daha hızlı yönelmelerini, kaynakları daha iyi görmelerini sağlıyor. Kendilerine güveniyorlar ve daha enerjikler.
Çevrelerindeki insanlar da onları daha sosyal ve hoş olarak tanımlıyor. Yani pozitif bir tutum seçenler aynı zamanda başkalarının algılamalarından da yarar sağlamaya başlıyorlar.

İnsanlar doğal olarak olumsuz düşünceye eğilimliyse, kendimizi ''kandırmaya çalışmak'' bilinçli bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. O halde Pollyannacılık oynamak, yani şanslı, başarılı olacağımıza ve işimizi sevdiğimize inanmaya çalışmak gerekir.

Gerçekliği kaybetmeden, iyiyi ummak, işin güzel tarafını görmek önemli bir kişisel yönetim aracı çünkü. Şirketlerde genellikle küçümsenen, gerek görülmeyen veya önem verilmeyen motivasyon aktivitelerini de olumlu duyguları kurumlarda yeşerterek kurumun geleceğine yapılacak yatırım olarak görmek şart.


Kaynak : Milliyet Kariyerim, İdil Türkmenoğlu

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Halkla ilişkiler
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1.02 saniye.
06:42:36, 17 Mayıs 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım