Ana içeriğe geç

İş Dünyası

İngiltere Vizesi Hk

BaşlatanesqalTarih27/09/2010 17:17:41Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
merhaba benım sorum benım tum evraklarım eksıksız ingilterede eşimın yanına gıdıcem. sormak ıstedıgım konsolosluklardan hangısınden basvurmam daha rahat olur. ornegın ızmırde basvurulanların yarısından fazlası onay alamamıs. kıbrısda ıse bu oran cok daha dusuk. bende sımdı zyaret vizesı basvurusu yapıcam ama kıbrısdan mı ıstanbulda yoksa ızırden mı basvurmalıyım. hangısı ısımı daha kolaylastırır.. yardımınız ıcın tesekkur ederım...

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye300 yazı
Sadece bilgi icin soyluyorum, bir arkadas Istanbul'dan bayan arkadasinin davetiyesiyle basvuru yapti Istanbuldaki konsolosluga red aldi.Bir kac yil once oldu bu. Bol sans..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Üye170 yazı
Merhaba

Yanlis bir bilgi vermek istemem ama bildigim kadari ile bulundugunuz ile gore konsolosluga gitmek zorundasiniz !! Yani ornegin izmir de yasior iseniz istanbula gidemezsiniz kafaniza gore. dedigim gibi yanlis bir bilgi vermeyim ama ben baska ulke ler icin vize aldigimda bu sekilde kural vardi!!
Yinede bi konsoloslugu arayin ve sorunderim ben !!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye136 yazı


boış ver gitme cunku istemiyorlar bizi ama onlar bizimulkemize gelcek olsa hemen kapımızı acarız :( kendi ulkemizn tum guzeliklerini bile onlar yaşıyor :(

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı
Ikamet ettiginiz ile gore olmalı bildiğim kadarıyla. Ben doğma büyüme Ingiliz vatandaşıyım ve eşime vizeleri sürekli Istanbuldan alıyoruz 15 yıldır. Orada yaşayan eşinizden güzel el yazısı bir davet ve durumu açıklayan bir mektup ile gittiğinizde hiç sorun çıkmamalı (eşinizin yazacağı Ingilizce mektup çok resmi, saygili bir formatda yazılmalı, altına tüm adres, telefon, pasaport numarası, vsç bilgileri bulunmalı). En azından bizim için öyle oldu, eşime 3 günde multiple (çoklu giriş) vize verdiler, ki o kadarını bile talep etmemiştik.

Vallah kimse kimseyi istemiyor bence : ) 75 yillik Ingiliz vatandasi olan Kibrisli babam Turkiyeli annemle (!!!!) 45 yildir evli ancak 3 sene araliksiz kalmadiği icin Türkiye'de (yani çalısan insan) TC de adamcağıza hiç kolaylık çıkartmıyor : )

Şunu söylemeliyim ki hak da verilir; Ingiltere çok fena mülteci doldu rezilliği anlatamam. Her yıl gidiyoruz ve 2 yıl önce düşündük oraya yerleşelim diye. Ama benim çocukluğumun Ingilteresi değil. Polonyalılar, Romenler, Nijeryalılar dolu. Okullar deseniz, açıkcası her imkanım olduğu halde çocuklarımı orada ancak üniversite çağında okuturum. Bir çok şey fazla küçük yaşta yaşanıyor. Içki kültürü çok arttı. Yıllardır Blair'ın Işçi Partisi komünist anlayışıyla evlilik ve aile yapısını yıktı. Evlenmek maddi olarak cazip olmadiği için artık aile yapısı bir anne + 4 farklı babadan olan 5 çocuktan ibaret. Devlet para verdiği için bunların hepsi işsiz ve mesuliyetsiz. Burayı şikayet ediyoruz ama halen belli bir saygı ve masumiyet mevcut. Ingiltere artik eski Ingiltere degil. Bir çok yabancı arkadaşım Türkiye için çocuklarımız burada saygıyı edepi öğreniyorlar diyorlar. Bence de verdiğim en doğru karar çocuklarımı 17-18'ine dek burada okutmaktır.

Not; Ben TC'ye alirken ilgili subeler ne zorluklar yapmisti, ustelik ayni kustahlik ve suratsizlik mevcut. Sanirim bu vatandaslik/vize isleriyle ugrasan tum uluslar ayni egitimden geciyor :)))

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye334 yazı
sizin gitme durumunuz sizin tamamladiginiz evraklara bagli ve ne kadar samimi oldugunuza bagli ozaman alirsin vize ve esinin calismasi sart sana destek olcagina dair bunu belgelemkte onemli

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Ythalat / Yhracat
Üye136 yazı
rusya ukrayna almanya kazakistana ceşitli işler için vize aldım hepsindede aynı saygısızlık kazak dediğimiz kardeş dediğimiz ırklar bile bize zorluk cıkarıyor bu ulkelerin polisleri ruşvet istiyor problem yok var diyorlar para istiiyorlar vermezsen bu sefer seni ***ürüyorlar bir dağa bırakıyorlar parayıda alyorlar cok yaşadım bunları cebimdeki tum parayıda aldılar konsolosluk dersen hepsi yatmaya gitmiş şikayet etsen bile sonuc cıkmaz ben rusyada 30 gun cadırda yatan dolandırılan turkleri gordum bizim şirket sahip cıkmak için gitti adamlara yemek verdi konsolosluğa bildirdik ilgilenen olmadı rusyada en sonunda para karşılığı tv ye cıkartı şirket nasıl olduysa tv ye cıkar cıkmaz ertesi sabah hepsi yolladılar turkiyeye busenede antalya yolunda rus turistlerin yolcu otobusu devrildi adamlar savaunma istedi bizden şimdi kime guvenipte hangi ulkeye gitceksin bence boşver kardeşim gerci kendi ulkemizdede yabancı olduk bir cok otel var antalyada turklerin giremediği sonra doğuda kurtler daha ayrıcalıklı milet olmuş uzaydan toprak satsalar alıp tek yaşayacağım orda

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Di?er