Yaratıcı Sınıf Yaratmak! - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Yaratıcı Sınıf Yaratmak!


dt_turan
Girişimci Editör

Toplam 544 yazı
22/08/2007 :  09:43:58 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Mor İnekler’den pazarlama konferanslarına kadar her yerde, herkes sadece onlardan bahsediyor. Avrupa Birliği, 2003’te Lisbon’da onları kıtanın temel bel kemiği yaptı. Yani herkes hemfikir: İnovasyon ve yaratıcılık, daha rekabetçi bir ekonomi, daha zengin bir toplum yaratmak için iki en önemli unsurdur. Tıkır tıkır makine gibi işleyen büyük ordular, tıpkı karınca veya arılar gibi seferberlik içinde uyumlu bir şekilde çalışan ayrıştırılamayacak kadar birbirine benzeyen disiplinli elemanlar, artık 21. yüzyılda söz sahibi olmak için yeterli olmayacak. Bu konuda hepimiz hemfikiriz değil mi?

George Mason Üniversitesi’nin Kamu Yönetimi Profesörü Richard Florida, 5 sene önce yazdığı “The rise of the Creative Class” (Yaratıcı Sınıfın Yükselişi) kitabında, şehirler ve ülkelerin sürdürülebilir başarı için beyinleriyle üreten bu yeni sınıfın önemini vurguluyordu. Yaratıcı insanları çekmek ve motive etmek için gereken kamu politikaları üzerinde duruyordu. Bu “gri sermaye”nin yaşamak ve üretmek için hoşgörülü, kültürel çeşitliliği koruyan, insanlar arasında diyaloga önem veren ortamlara ihtiyacı vardır.

Peki, 2007 Türkiye’si yaratıcı sınıfını yaratma konusunda hangi aşamada bulunuyor?

ÇOCUKLAR BÜYÜRKEN NE OLDU?

Geçirdiğim son 6 ay, benim için endişe verici ve çeşitli derslerle dolu oldu. Hayır, hepimizi kavuran genel siyasi ortamdan bahsetmiyorum. Daha “mikro” gözlemlerden söz ediyorum. Yönettiğim danışmanlık şirketinde 5 senedir, Renault için, trafik eğitimi konusunda çok kapsamlı bir kurumsal sosyal proje yürütüyoruz. Bu projenin önemli ayaklarından birisi ilkokul 3. sınıflara yönelik afiş yarışması. Beş yıldır, her sene, bahar gelince, rengârenk, grafik ve sözel bir festival toplantı odamızı kaplar. Her yıl, 20 seneye aşkın reklam ve iletişim sektöründe çalışan biri olarak, bu kadar yaratıcılığa hayran kalırım. Bu sene, projenin yeni bir atılımı olarak ilkokul 5. ve 6. sınıflara yönelik daha gelişkin bir afiş yarışması daha yürüttük. Sayısal olarak çok başarılı olan bu yeni ayağın içeriği benim için tam bir hayal kırıklığı yarattı. Yüzlerce çalışmanın ardından gördüğüm, ne yazık ki, artık çoğu ezbere dayalı kalıplar, aynı sözler, benzer görsel fikirler üretilmiş olmasıydı. Bu son 3 sene içinde ne oldu? Çocuklar büyürken, okulda öğrenim süreci içinde neden yaratıcılık yok oldu?

RİSK ALANLARI ÖDÜLLENDİRMEK

Geçen ekim ayından bu yana Bilgi Üniversitesi’nde ders veriyorum. Ne güzel ki, 2. sınıflara verdiğim bu ders sayesinde geniş bir öğrenci grubuyla temas halinde bulunuyorum. Bu sayede öğrencilerin grup halinde çalışmak ve üretmek konusunda yaşadıkları zorlukları keşfettim. Üniversite yönetimi, bu zorlukların farkında olsa gerek ki, artık hazırlık sonrası ilk seneyi tamamen bir “kalıp kırma”, “açılma” ve aktif öğrenme teknikleri kazanmaya yönelik müfredatla yeniden şekillendiriyor. Bu çok hayırlı bir karar. Nitekim bu ülke yaratıcı sınıfını geliştirmek istiyorsa, bu konuyu çok yönlü ve her yerde aktif bir şekilde gündeme almalı.

Zira yaratıcılık her şeyden önce bir kültürdür. Organizasyonların kültürü yaşatma ve öldürme potansiyelleri vardır. 2000’de Türkiye ayağı Prof. Yılmaz Esmer tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı Dünya Değerler Araştırması’nın çarpıcı sonuçları vardı. Örneğin, Türklerin sadece yüzde 23’ü çocuklarda hayal gücü geliştirilmesinin önemli olduğunu düşünüyordu. Çok merak ediyorum, 7 sene içinde bu oran değişmiş midir? İnovasyon ve yaratıcılık, kültürü geliştirmek deneme ve hata kabul etmekten geçer. Risk alanları cesaretlendirmek ve korumak, aynı zamanda ödüllendirmek gerekir. Geleceğimizi garanti altına alabilmek için, insancıl, farklı görüş ve kültürleri, hediye gibi kabul eden yapılar inşa etmek elzem. Bu soruları toplumun ve şirketlerimizin gündemine almaya hazır mıyız?

Richard Florida: www.creativeclass.org
Dünya Değerler Araştırması: www.worldvaluessurvey.org

Yazan: Vincent Bouvard
Kaynak : MİLLİYET

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
25/12/2009 :  18:28:58  Alıntı
İşte size yaratıcılık örneği:))

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."


ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem


Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....


Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
eyme
Üye

Toplam 468 yazı
19/08/2013 :  21:04:19 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
cok guzel

Yerleşim : ALMANYA / Munih  |  Meslek : Serbest meslek
tahaca
Yeni Üye

Toplam 12 yazı
03/01/2015 :  20:36:32  Alıntı


•Nano teknoloji Çok huzmeli kuru tip
•Nano teknoloji aerojel izalasyon kaplı
•360° döner kapak
•Nano teknoloji Antimikrobiyel gövde
•5 dijit m3 ve 4 dairesel skala litre göstergeli
•Nano teknoloji nemden etkilenmez
•Opsiyonel çekvalf özelliği
•Nano teknoloji-55°soğuga dayanıklı
•Nano teknoloji yeni nesil su sayacı
•R160'a varan Ölçüm hassasiyeti
•Nano teknoloji iç hazne krom kaplı
•Opsiyonel pulse, vana, radyo frekans uyumlu
•Nano teknoloji hafif
•Nano teknoloji güneş ışınlarına karşı ultraviyole koruma
•Dahili filtre
•Dıştan ayar imkanlı
•Tamamı Nano hammde dış gövde
•50 °C'e kadar su sıcaklıklarında kullanılır
www.rtsakinmaz.com
0025

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İmalat
mkypmühendislik

Yeni Üye

Toplam 96 yazı
28/02/2015 :  03:08:36 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Merhaba ;

Mkyp mühendislik olarak Teknik ve İdari süreç gelişimlerinde İş kurulum süreçlerinde Sermaye sahibi kişilerin en büyük problemi doğru tanımlama ile üretim sahalarını organize edememek-Yüksek işçilik-Yüksek fire ve kalitesizlik-Personel sayısının fazla olması gibi nedenlerden dolayısıyla daha ilk kurulduğu dönemlerde bocalamakta,pazar payı elde edememekte ,sermayede kısıtlı ise ilk yıllarında/Kriz dönemlerinde kapanmaktadırlar.
Küçük kobi tarzı işletmeler Dalında ve konusunda uzmanlarıda firmalarında barındıracak bütçeye sahip olamamaktadırlar.Bu kapsamda sizler ile hizmet oratklığı kapsamında geçici süreli proje bazlı çalışmalarınıza destek oluyoruz.Hizmetlerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz.Sizleri sahanızda ziyaret etmekten ve kendimizi tanıtmaktan büyük memnuniyet duyarız.

“MKYP ;Yalın yönetim ve proje-metod/mühendislik hizmetleri konularında ,Süreç geliştirme ve uygulama hizmetleri vermek üzere kurulmuştur.15 yılın üzerinde otomotivin İmalat kollarında gelişmiş bilgi ve yöneticilik-Türkiyenin en büyük plastik tesislerinin kurulum ve işletim tecrübesine sahip bir ekipten oluşmaktadır. Marmara bölgesinde otomotiv sektörü dahil türlü firmalara hizmetlerimiz halen gerçekleşmektedir.Türkiyenin her bölgesine belirli süreli hizmetlerimizi sunabilmekteyiz.


Bu kapsamda :

Danışmanlık hizmetlerimiz :
-Yalın Yönetim felsefesi ile yönetim süreçlerinin reorganizasyonu,
-Yalın Enstrüman (hoshin politikaları ) ve araçlarının iş yapış ve organizasyonel şekli (5s-kanban-kaizen-Smed vb.) olarak tüm sisteme entegrasyonu,
-Ana üretim hatlarında üretim akışlarının hızlandırılması ,Çevrim süreleri optimizasyonu,Alan ve saha kazanımları,
-Kalite süreçlerinin iyileştirilmesi,
-İnsan kaynakları organizasyonunda mevcut yapının Yalın Yönetim ile birleştirilmesi,
-Girdi-Çıktı arasındaki tüm kayıpların minimize edilmesine yönelik üretim sahasının izlenmesi ve gelişiminin takibi,
-Stokların ve mamül stoklarının yönetimi ve azaltılması ,
-Smed çalışmaları ile müşteri taleplerine hızlı reaksiyon ,
-Toplam verimli bakım ve 5S uygulamaları ile üretim duruş ve verimsizliklerinin
-Kurulu insan gücünün aktif saha çalışmalarına (verimlilik-kalite-maliyet düşürülmesi) katılımının organizasyonu ve takım çalışmaları
Faaliyetleri kurgulanarak bir plan dahilinde entegrasyonu yapılmaktadır.

Bu amaçla Eğitim, Proje-Saha yönetim Danışmanlığı aracılığıyla Yalın Yönetim düşünce felsefesini çalıştığı firmalara aktarmakta ve uygulama faaliyetlerinde Danışmanlıktan ziyade direkt olarak uygulamalarda Firma Çalışanı gibi görev alabilmektedir .
Konusunda sanayi deneyimi olan uzman kadrosuyla firma vizyonunuza ulaşmanız için takım arkadaşı olmaya hazırdır.
Teknik hizmetlerimiz ise :
Fabrika kurulum ve metod çalışmalarınıza destek,
Doğru akış ile saha faaliyetlerinin organizasyonu,
İşletme güvenliği-işçi sağlıgı ve güvenliği için saha optimizasyonu ve havalandırma / projelendirme hizmetleri,
Endüstriyel tip çelik taşıyıcılı atölye ve bina oluşumları,
Gıda endüstrileri için cleanroom atölyelerinin projelendirilmesi ve kurulumu
Boyahane dizaynı/projelendirilmesi/danışmanlığı
hizmetlerimiz içersindedir.
www.mkyp.com.tr
Enerji Kimlik Belgelendirme com

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Mühendis
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.38 saniye.
19:30:45, 19 Nisan 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım