Yeni Üye Toplam 4 yazı |
|
Gamer58 Yeni Üye Toplam 13 yazı | 14/09/2010 : 15:49:12 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Muhasebe |
snnylmn Yeni Üye Toplam 26 yazı | 15/09/2010 : 23:54:04 Alıntı
Ben sinan izmitte ikamet etmekteyim .40 yaşındayım ,hayatımın en az 25 senesini ekmek veya fırıncılıkla geçirdim. Senin yapmak istediğin fırın modeli nedir ,mesela matador?borulu?kara fırın(taş fırın,odunlu fırın) bu yazdıklarımın hepsinde ekmek çıkar ama senin bulunduğun yer yani açmak istediğin fırın nasıl bir binada ,bizim buralarda kara fırın ruhsatı eğer ev var ise üst kattlarda verilmiyor (tehlike felan deniliyor. =) ) eğer vaktin müsait olupta izmite gelirsen fırın çeşilerini ve ne kadar maliyete çıkar her türlü sana yardım ben şahsen veya izmit fırıncılar odasındakiler vasıtası ile yardım edebilirim posta adresim : snnylmn@hotmail.com Yerleşim : Türkiye / Kocaeli İzmit | Meslek : Gıda |
girişimci34 Yeni Üye Toplam 4 yazı | 16/09/2010 : 19:49:30 Alıntı
teşekkürler izmitli kardeşim nasip olursa gelip görmek isterim bakalım şartlara kar konusunda ne diosun masrafı kaç yılda amorti eder ortalama bi fırın Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Kimyager |
girişimci34 Yeni Üye Toplam 4 yazı | 16/09/2010 : 20:01:38 Alıntı
aslında bir miktar param var nasıl değerlendirebiliim die düşünüorm o yüzden bazı başlıklar açarak arkadaşlardan tavsiyeler alıyorum size de çok teşekkür ederim cevabınız için Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Kimyager |
snnylmn Yeni Üye Toplam 26 yazı | 18/09/2010 : 01:12:31 Alıntı
SELAM GİRİŞİMCİ34 Araştırmaların nasıl gidiyor başka bilgilere ulaştınmı?( tezgah net satışın 3.000 adet?) Karafırın sadece pişirme kısmını az miktar vererek( 5.000 tl) gerisini ayda ödeyeceğin miktarda taksitlere bölüyorlar ,taksit miktarına görede tabii ki fırının maliyeti artar.!!!(peşin benim duyduğum 25.000 tl ) haaa.!!! fırın kurucular çoğaldı pazarda rekabette var,metrekaresini verip telefondan fiyat alabiliyorsun(iş bittikten sonra garantisini veriyorlar ) Karafırındaki kar oranı diğerlerine göre daha iyidir Matador ise sıfırı çok pahalı yatırım .İkinci el ama sağlam olursa seni en az 8 veya 10 sene idare edecek olursa alınabilir( buda 7.000 tl ile 20.000 tl arası )Matadorda ekmeği seri çıkarabilirsin fırını bir sefer doldurmada 252 adet civarı buda eşittir pişirme vakti ortalama 25 dakika hesap edebilirsin.( 4 saat civarı)Bundaki sorun ekmek soğuğa düşer hemen satman lazım.??????Sen ekmeği sadece tezgahtan satacağım dersen fasılalı ekmek çıkarman lazım ki müşteri memnun olsun devamlı müşterin olsun.!!!Piyasada en fazla taş,odun,kara,doğal diye tabir edilen ekmek çeşidi tutuluyor buda tuğlalı cinsi taş fırın yapman lazım bu kadar ekmeğide iki vardiyede yaparsın ancak adam sayısı fazla olur(her vardiye bir hamurkar bir yardımcı bir pişirici bir çırak) ama ekmeğin devamlı sıcak müşterininde devamlısı olur. Daha çok şey yazmam lazım ????? ALLAH EN HAYIRLISINI NASİP EYLESİN (aminn) snnylmn@hotmail.com Yerleşim : Türkiye / Kocaeli İzmit | Meslek : Gıda |
girisimci41 Üye Toplam 305 yazı | Sayın snnylmn "TÜNEL FIRIN" hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ben marketciyim ve fırında açmayı düşünüyorum. Ruhsat için neler gerekir? Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik Peter F Drucker girisimci41@hotmail.com Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Emlakçı |
tosunhalil Yeni Üye Toplam 37 yazı | 07/11/2010 : 20:01:10 Alıntı
Un İmalatı yapan yüksek kapasiteli bir firmada görevliyim. Fırıncılık sektörü iç anadolu da iç çatışmalar ve rekabetler sonucu her geçen gün kötüye gitmekte, lakin marmaranın ekmek üreticisi bilinçli,akıllı, para kazanmasını bilen üretici. İstanbul da kara fırın kurmanı tavsiye ederim. Tüketici artık odun ekmeğine yönelmekte. Tünel fırınlarının rehaveti üretim kapasitesinin düşmesinden ötürü artık söndü. Yüksek kapasite de olanlarda catering şirketleri tarafından dolandırılıyor hem yüksek maliyetli bir iş tünel fırını ... Sen kara fırın kur, sermayene sahip çık, uncunun, mayacının, tuzcunun parasını dolandırma ki cenabı hak ta dürüstlüğüne mukabil yolunu açık eylesin. dipnot ; gişe satışı gelirin can damarıdır, her zaman kaliteli ekmekler üret. Yerleşim : Türkiye / Kırıkkale | Meslek : Gıda |
alicarikci Yeni Üye Toplam 99 yazı | kendine karadenizli bu işten anlayan birini bul sırtın yere gelmez.... eğer dandik ekmekler çıkarırsan dükkanın görünümü istediğin kadar ultra-süper lüx olsun bir kişi bile uğramaz... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
mdreen Yeni Üye Toplam 4 yazı | 17/11/2010 : 11:04:43 Alıntı
Sevgili kardeşim, Sanırım fırıncılıkla ilgili bir bilgin yok. Değil hamur yoğurmayı ekmeğe bıçak atmayı bile bilmiyorsun. O halde bu işe girme diyorum. Bu sadece 3 fırın sahibi olmuş birinden tavsiye. Çok güzel kar edebileceğin bir iş ama ustan gelmediğinde ekmeği kendin çıkarabileceksen, ekmek bozuk çıktığında sorunun ustada mı unda mı mayada mı olduğunu anlayabileceksen vesaire vesaire... Anlayacağın çok zahmetli ve zor bir iş. Yine de denemek istiyorum dersen sana başarılar dilerim... Ayrıca fırın ruhsatı almak çok kolay değil onu da söyleyim. Araştırırken buna da dikkat etmelisin. Ve bulduğun yerde tezgah satışının ağırlıklı bir yer olmasına dikkat et. Çünkü bakkala verdiğin ekmek sana tamamen külfettir. Mümkünse sadece tezgah çalışan bir fırın işletmeye çalış. Ayrıca fırının kuruluş maliyeti dışında kenarda bir miktar işletme sermayen de olsun. Ve kesinlikle vadeli un maya vs alma ki akşam kasandaki paranın senin olduğunu bilesin. Yoksa vadeli mal aldığında kasadaki para senin değil uncunun mayacının tozcunundur. Gelelim maliyet kısmına tam net rakam olarak söyleyemeyeceğim ama karafırın kurulumu, dükkanın tadilatı, makina ve teçhizatlar ruhsatlar derken sana 100.000 lira civarına mal olur. Özellikle kara fırını yaptırırken iyi araştır. Ustanın yaptığı diğer işleri gör kullanan kişilerle görüş çünkü senin en önemli yerin orası. Ve sosyal hayatından uzun bir süre feragat etmeyi göze al başarılı olmak istiyorsan. Tekrar başarılar ve hayırlı işler dilerim... Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Gıda |
alicarikci Yeni Üye Toplam 99 yazı |
selamlar, siz belli ki bu işin profesörüsünüz, taş fırın işletme ruhsatı nasıl alınır, bir bilginiz var mı, bir de piyasadaki fırıncıların unlu mamul ruhsatı ile çalışıyormuş (taş fırın ruhsatı alması zor dediler) ... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
mdreen Yeni Üye Toplam 4 yazı | 17/11/2010 : 17:47:40 Alıntı
Sevgili alicarikci, Ruhsat için binanın projesinde o yerin ekmek fırını olarak belirtilmiş olması gerekir. Unlu mamüller ruhsatı almak biraz daha kolay olduğu için dediğiniz doğru unlu mamüller olarak ruhsat alıp ekmek üreten yerler var fakat herhangi bir kontrolde ekmek ürettildiği tespit edilirse işyeri mühürlenir. Buralara ekmek üretimi için üretim izin belgesi alamazsınız. Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Gıda |
alicarikci Yeni Üye Toplam 99 yazı |
yeni apartman projesinde altına ekmek fırını çizilirse izin veriliyor mu yoksa fırının tek başına mı olması gerek (benzin istasyonu gibi) bir bilginiz var mı? Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
alicarikci Yeni Üye Toplam 99 yazı | bir sorum daha var burada devir etmek isteyen bir lahmacuncu var içinde taş fırın mevcut bunun ruhsatı ekmek için geçerli midir? Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
mdreen Yeni Üye Toplam 4 yazı | 18/11/2010 : 08:45:06 Alıntı
yeni binalarda projede fırın olarak çizilirse izin alabiliyorsunuz. Lahmacun fırınına ekmek fırını ruhsatı alamazsınız. Zaten o fırında ekmek de çıkmaz. Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Gıda |
Erdener_Abi Yeni Üye Toplam 96 yazı | 16/02/2016 : 21:37:39 Alıntı
8 ay once firinimi sattim . Gunluk 2400 ekmek , yaklasik yarisi tezgah gerisi bakkal ve fabrikalara. iyi parasi olan bir is ama baton vurmayi bilmiyorsan , kurekcilik ve hamurkarlik yoksa isin zor ; once bunlari ogren sonra isyeri ac yoksa kesin batarsin. Kasani dogru kontrol etmeyi unutma , ben bu kadar " kayip " olan bir sektor gormedim. Yerleşim : İngiltere / Nottingham | Meslek : Serbest meslek |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |