Yeni Üye Toplam 30 yazı |
|
bahadirakin Üye Toplam 13 yazı | Yerleşim : | Meslek : Öğretim görevlisi / Asistan |
dogan Üye Toplam 49 yazı | ![]() ![]() Internet günümüz dünyasında sizlerinde yazdığı gibi tam bir çeliştkiler yumağı olmaktadır. Fakat bu yumak yeni doğan ve inanılmaz hızlı büyüyen bir süper kahramanın duygusal çelişkileridir. Orwell'in big brother ı da gerçekleşmekte aynı anda biryerlerde bir grup anarşist bağımsız internet devletlerini kurmakta. Bu döngü Ying yang 'ın bir farklı modern versiyonu olmakta bir anlamda. Düşünün Globalleşmenin en büyük silahı internet olmaya başladı ama globalleşme karşıtlarının da en büyük gücü aynı zamanda. Böyle bakacak olursak gizliliğimiz tamamen olmasada ortan kalkıyor. Tüm eğilimlerimiz, harcamalarımız ve düşüncelerimiz burada toplanıyor ve değerlendiriliyor. Kısaca gözleniyoruz. Eğer çin 60,000 teröristi internet aracılığı ile yakalıyorsa bu kesin. Diğer yandanda kendi özgür platformlarımızda bir yaşam kurabiliyoruz. Fakat ben bu özgürlüklere ve pek katılmıyorum. Doğru herşeyin bir karşıtınıda içeriyor internet ama yinede eğer gizlilik ten bahsediyorsak bu internette yok. Düşünün en basiti siz internete herhengi bir servis sağlayıcının aracılığı yada iletişim şirketinin gücü olmadan girebilirmisiniz. O zaman niye toplamasınlarki. Hatta bir erişim sağlayıcı sizin internetteki davranış ve alışkanlıklarınızı takip ederek size sizin web sayfanızı sunuyor. Nasıl takip edilmiyoruzki. Sorun sadece bukadar bilgiyi bir araya getirecek işleyecek ve depolayacak sistemi kurmakta. İşte bu yüzden demokrasiye inanmak ve sıkı sıkıya sarılmak zorundayız yoksa Internet tam bir kabus haline gelir ve kendi kendini öldürür. __________________ Dogan Atik Yerleşim : Türkiye / Eskişehir | Meslek : Master Black Belt |
Ismail KIRTILLI Yazar Toplam 997 yazı | Tükiye'de de bu konuda ilginç gelişmeler oluyor. işte son örnek, şu yasa tasarısı. Sezer önce geri çevirmesine rağmen, sonradan yasa meclisten geçti. şu adreste konuyla ilgili bir haber var: http://www.nethaber.com/haber/haberler/0,1082,53707_2,00.html o milletvekillerinin kaç tanesinin aktif olarak bilgisayar kulandığı, hayatlarında email kullanmışlıkları yada internetten bir şekilde yararlanmışlıkları var belli oluyor tabii. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
| ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |