merhaba, Katowice nerde bilmiyorum ama, Bydgoszcz ve poznan da bir süre kaldım iş nedeniyle, polonya ile türkiye arasında endüstriyel anlamda çok sıkı bir ticaret var istanbulda sırf polonyaya çalışan polnak diye bir tır firması var ve hiç boş gitmez vızır vızır çalışıyor yani..polonyalılar türkleri pek tanımasada şirket bazında ilişkiler iyi, sanırım siz bireysel işlerden bahsediyorsunuz, öncelikle size hukuki boyutunu bir araştırın derim bildiğim kadarıyla vergiler çok ağır döner fikri fena değil örneğin kaldığım şehirde çok fazla türk lokantası yoktu, yani polonya gıda anlamında hala bakir, lahmacun, döner iskender gider orda fakat benim dikkatimi çeken buraya gelen polonyalılar döner, kebap değilde! özellikle yaprak dolması, yoğurtlu yemeklerimiz yani soğuk yenen yemeklere hayran kalmıştı .. örneğin biri dediki! Türkler çok garip; "yemeği soğuk tatlıyı sıcak yiyor" zeytin yağlı biber ve yaprak sarması yemişti üstünede künefe :) tabi bunlar onlara garip gelen lezzetler... özellikle osmanlı tutkuları fazla osmanlıya hayranlar bence dönerci yerine osmanl mutfağı ve sütlü tatlı restoranı iyi iş yapar diye düşünüyorum, portakallı ördekten başka bişey bilmeyen bir millet bunlar sonra ördek döneri yaparsınız :)) açılım olur... başarılar...saygılar.