Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Toptancılık Ve Tüketicilik Beyin Fırtınası

BaşlatanhemperiTarih30/07/2010 06:59:46Yorum24

İlk mesaj
Üye508 yazı
Arkadaşlar biraz beyin fırtınası yapalım istedim..

İlk Zamanlar kervanlar varmış, şehir şehir gezer ticaret yapalarmış, zamanla insanlar daha yerleşik hayata geçmişler..
Yakın zamanda mahalle arasında bakkallar varmış, ilk bakkal açanlar çok güzel para kazanmış, mahalle arasındaki bakkalların yerini marketler almış, ilk market açanlar çok güzel para..

Toptancılar önceden kendi işyerilerine gelen kişilere mal satarlarmış, rekabetten dolayı pazarlamacı çıkarmaya başlayıp ürünleri müşterinin ayağına ***ürmeye başlamışlar, ilk servis yapanlar çok güzel para kazanmış..

Kredi kartının ilk çıktığı zamanlar kredi kartı ile alışveriş yapanlar çok güzel paralar kazanmış, zamanla büyük hiper marketler kurulmuş, bunlardan pastadan büyük payı almışlar..

Toptancılar bakmış ki pazarlama yapmak çok masraflı rekabet edemiyorlar, bundada TOPTAN MARKETLERİ kurmuşlar, tekrar ürün almak isteyenler ayağına geliyormuş, ilk toptan marketleri kuranlar çok güzel paralar kazanmış..
Toptan marketlerinin kapılarını direk tüketiciye açmışlar KAR oranları yükselmiş, bu işi ilk yapanlar çok güzel paralar kazanmış..

Şu an moda ise ulusal marketlerin, bim , piyu vb. şekilde mahalle arasında bakkal tarzı orta ölçekli şubeler açması..

Herşeyi ilk yapan çok güzel para kazanıyor, akıllıca yapılan yenilik her zaman işe yarıyor, benim size danışmak istediğim ise bu nokta.. Toptan marketcilikten ve bim gibi mahalle arasındaki orta ölçekli bakkallardan sonra sizce sıradaki adım nedir? Düşüncelerinizi esirgemezseniz sevinirim..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Üye133 yazı
hafta sonu adanadaydım piyu herhalde çetinkaya kuruluşu ve bimlere çok yakın şubeleri bu herhalde bi strateji
konuya dönersek
bence yeni sistem toptan b2b satışları
yada b2c
şu anda bunu yapanlar maliyet ve giderleri %80 azaltıp karlarını yükseltiyor
mert kırtasiye ve bilişim sistemleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye816 yazı
insanlar yerleşik hayata geçmeden nasıl şehirler kurulur kervanlar şehir şehir gezer.. yukarda cümle ve tarih bozuklukları var..

insanlar avcılıktan toplayıcığa gecerken yani yerleşik hayata geçerken köyler kurmuşlar sonra köyler den site yani klanlar kurunca bir takım ihtiyaçları doğarken ticari anlayış doğmuş değiş tokuş sistemi çıkmış bir sonraki aşama şehir devletleri kurulunca kervan sistemleri ortaya çıkmış ve yine karşılıgında mal takası oluşmuştur..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye508 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zapatya
hafta sonu adanadaydım piyu herhalde çetinkaya kuruluşu ve bimlere çok yakın şubeleri bu herhalde bi strateji
konuya dönersek
bence yeni sistem toptan b2b satışları
yada b2c
şu anda bunu yapanlar maliyet ve giderleri %80 azaltıp karlarını yükseltiyor

e-ticaret gerçekten çok hızlı büyüyor kesinlikle mantıklı bir yöntem

Üye143 yazı
Özet tarif genel anlamda doğru denebilir. Bu konuda yapılmış çok güzel araştırmalar ve kitaplar var. Aynı zamanda para'nın tarihini de anlatıyor.
Genel olarak içinde yaşadığımız sistem, tüketimi tetikleyerek üretimi artırmak ve oluşan artı değer sayesinde para kazanmaya dayalı. O parayı ne yapacağımız konusu ayrı bir muamma. Zira elde edilen para yine aynı sistemin içine, yani tetiklenmiş tüketime gidiyor. Sistemi delmeye çalışan insanlara en iyi örnek, hippilerdir. 50 yıl önceki hippilerin tek derdi, (şimdiki parayla) ayda 100 tl gibi bir para ile yaşayabilmekti. Grubu uyuşturucu tuzağına düşürüp Kapitalizme çelme takmasını engellemiş oldular. Yakında yine canlanırlar.
Ama konumuz bu değil, yeni birşey bularak, tekrar kapitalizmin çarkını döndürmek üzere akıl yürütmek. O halde yapılacak temel şey, tüketimi tetiklemektir. Mesela alışverişi kolaylaştırmak veya moda yaratmak veya (güzellik, sağlık vs gibi) çeşitli korkuları pompalayıp ürün satmak lazım.
Siz olaya, pazarlama mekanı veya biçimi boyutundan yaklaşmışsınız. O zaman sorunuzun cevabı iyice kolaylaşıyor. Şimdi e-ticaret zamanıdır. Ancak yükselen trendin (ya da yeni moda'nın) yerellik olduğunu da göz önüne alarak, belli bir konuda uzmanlaşmanızı veya bulunduğunuz yöredeki doğal ürünleri pazarlamaya çalışmanızı önermek yanlış olmayacaktır.
Sevgiler

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Üye133 yazı
zeus tasartım sana katılıyorum yerel doğal ürünler gerçekten çok iyi bir gelecek vaad ediyor
mert kırtasiye ve bilişim sistemleri

Yeni Üye95 yazı
Ticaret konusunda hiç deneyimim olmasada,hayalgücüm çok iyi çalışır,''şöyle bişey icad edilse ne güzel olur''dediğim bi çok şey daha sonra yapıldı,keşke bu ülkede fikirlere gereken değer ve yatırım yapılabilse özgürce fikrimizi açıklayıp telif alırdık ve belkide bu şekilde güzel paralar kazanabilirdik...

Konu market olduğu için daha önce düşündüğüm bi sistem aklıma geldi,sanal market...Netten alışveriş yapmak için girdiğiniz zaman gerçek mağazadaymışsınız gibi raflardan alışveriş yapılabilse,Kangurumda liste halindeydi sanırım ürünler,benim düşündüğüm market gerçek market mantığıyla,reyon reyon gezip gerçek marketteymişsiniz gibi alışveriş yapılabilen bir tasarımla hizmet verecek...Bu tarz bir sistemle çalışan site varmı bilmiyorum,yada mümkünmü,ama olmayacak birşey değil..

Üye187 yazı
Bence internet olacak sonraki adım
Ama zaten olacak demeye gerek yok.
HB zeytşin yağı bile satıyor.
Bizde urundepom için ermenek pekmezi, bozkır tahini, konya helvası, konyaşeker torku ürünleri felan düşündük hatta 3 firmanın distribütörlüğünü aldık.
...
Eminem o tür vardı ama adını unuttum.
Reyon reyon gezme olunca sitenin flashla tasarlanması gerek. Flashda bir özellik sonradan değiştirilemiyor.
Site kategori içini rafa benzetmiş. Ama ürünler bölümü asp. Yani tasarımı öyle yapmış sadece

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye95 yazı
Ben market alışverişini sevmiyorum açıkcası,markete çıkınca birçok ihtiyacı ertelemek alışverişten daha çok yoruyor beni..İnternette market alışverişi yapma deyince benim bu sistem aklıma geldi,görmedim öyle bir site ama görmek isterim...Gerçek markette gibi gözüne herşey daha albenili gelir daha çok alışveriş yapılır,(belki),kendi arabanızdaki 3-5 parçayla kasa yolunu tutarken,sağınızda ve solunuzdaki dolu dolu pazar arabalarına bakıp iç çekmekte yok:)))),ben tuttum valla bu fikri:)))))))))

Yeni Üye29 yazı
harika bir fikir flash sorunu bir kaç yüz bölüm ve alt başlık açılarak çözülebilir mükemmel fikir karadenizlimisiniz?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye95 yazı
Benmi??..

Ortakaradenizkliyim,Çorum...

İşin teklonojik ksımından anlamam,ama böyle bir altyapı ve konseptle kurulan sanal bir marketten insanlar keyif alacak şekilde sorunsuz çalışırsa eğlence için bile alışveriş yapar insanlar...
TBUDT: böyle birşey mümkünmüdür,sorunsuz çalışırmı hiç bi fikrim yok..

Yeni Üye3 yazı
artık marketler bile rafa ürün koymuyolar kutudan alıyorsun bimde falan hal böyleyken internette neden rafa koyulsunki :)

amaç maliyetleri azaltmak kar marjını yükseltmekse bimin bir sonraki aşaması gezici tırlar olacaktır! mahallenize uzunca bir tır gelecek açacak kapılarını gel ayşe teyzeee diye bağıracaklar ayşe teyze gidecek alışverişini tırdan yapacak. bimin tırları yok mu var, elemanı yok mu var, depoları yok mu var, mağazaya ne gerek var o zaman ;) insanlar artık ürünü nasıl ucuz alırımın peşindeyse hizmete ve kalitesine bakmıyorsa tırbim,tırsa,tansaş mobil vb. görmek uzak değil sanırım :)

haa bu arada ben de çorumluyum:)

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Serbest meslek
Üye167 yazı
kredi kartı ve bankalar , piyasanın değişen ihtiyaçları yine bu unsurların kendi aralarındaki ilişki ve çelişkileri
bu işin yönünü belirleyecek , daha şimdiden merketler üretici firmaları tehdit etmeye başladı ,
malını nasıl satacaksın ? diye serzenişler , raf kurallarını tek taraflı belirleme gibi acaip uygulamalar başladı ,
her market yüklenici firmalara kendi logosu markası ile fason üretim yaptırmaya başlaması bize neyi anlatıyor.?
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye508 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ukisa
artık marketler bile rafa ürün koymuyolar kutudan alıyorsun bimde falan hal böyleyken internette neden rafa koyulsunki :)

amaç maliyetleri azaltmak kar marjını yükseltmekse bimin bir sonraki aşaması gezici tırlar olacaktır! mahallenize uzunca bir tır gelecek açacak kapılarını gel ayşe teyzeee diye bağıracaklar ayşe teyze gidecek alışverişini tırdan yapacak. bimin tırları yok mu var, elemanı yok mu var, depoları yok mu var, mağazaya ne gerek var o zaman ;) insanlar artık ürünü nasıl ucuz alırımın peşindeyse hizmete ve kalitesine bakmıyorsa tırbim,tırsa,tansaş mobil vb. görmek uzak değil sanırım :)

Tuttum bu fikri :D

Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ukisa

Hemşehrim bu anlatıığın uygulama belirli bir marka altında olmasada benim çocukluk zamanımda İzmirde vardı...Şimdilerde züccaciye görüyoruz seyyar,kasa kısmı komple cam kamyonetler,işte onların içinde erzaklar olurdu,daha büyüklerde dolaplar bile vardı tavuk ürünleri vardı içlerinde,sonra sonra marketler mantar gibi türeyince göremedik artık o sistemi...Bizler koca market arabalarıyla,devasa marketlerde binlerce ürün çeşidi arasında alışveriş yapmaya alıştırıldık,bakkal devrini yıkan o marka marketler bizim oralarda Dia gibi,Bim gibi küçük olarak faaldi,örneğin Tansaş,bizim mahallede vardı ama küçüktü,ama yinede insanlar onu bırakıp neredeyse şehir dışındaki büyük hipermarkete koştular...Hem ürün kalabalığı,hem promosyonlar çekti insanları oralara..Birde eğlence tabi,genelde hipermarketler tek başına işlev yapmıyor,avm içinde olduğundan avmlerde birçok kişiye hitap ediyor....

Promosyonlar,servisler müşteriyi çekmek için uygulanan benzeri yöntemler...Şurası varki insanlarımızda olması gerektiği gibi her türlü ihtiyacını gidip bir seferde alacak parası yok,bizim tek sorunumuz bu,yaşam standartlarımız açlığında altında,ben şimdi evde çok gerekli bir ihtiyacımı almak için marketin kendi ucuz ürünlerinden alıyorum,kalite falan aramaz olduk artık...Demekki benim gibilere herşey boş,nerde ucuz ürün var oraya koş:)

Üye187 yazı
Tır mağazaların tutmayacağını düşünüyorum.Mağazadan kaçmak diyorsunuz zaten bimde mağazacılık mı var. Utanmasalar karton serecekler yere ve malları üstüne yığıverecekler.
Geriye sadece kira kalıyor.
Ama tır mağazacılığında tırın modernizasyonu, eleamnları şoförü ve cadde sokakta park parası, benzin, otomosyon marafları, elektirik masrafları mağazanın masrafını 5-10 a katlar.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - TBUDT
Tır mağazaların tutmayacağını düşünüyorum.Mağazadan kaçmak diyorsunuz zaten bimde mağazacılık mı var. Utanmasalar karton serecekler yere ve malları üstüne yığıverecekler.
Geriye sadece kira kalıyor.
Ama tır mağazacılığında tırın modernizasyonu, eleamnları şoförü ve cadde sokakta park parası, benzin, otomosyon marafları, elektirik masrafları mağazanın masrafını 5-10 a katlar.

Katılıyorum. Zaten bu yeni bir fikir değil. MİGROS marketler zinciri bu şekilde kurulmuştur. Alıntı: ''Migros ilk dönem 45 satış arabası ile işe başladı. 3 yıl boyunca Migros kamyonlar aracılığı ile İstanbul'u dolaşarak satış yaptı. 1957 yılında yerleşik bir mağaza açmaya karar verildi ve ilk Migros mağazası 16 Aralık 1957'de Beyoğlu Balık Pazarı'nda açıldı. Beyoğlu mağazasını Bakırköy, Koska, Aksaray, Teşvikiye ve Eminönü mağazaları izledi.

Yıl 1975 olduğunda Migros'un çoğunluk hisseleri Koç Grubu'na geçti. Migros 1988 yılına kadar sadece İstanbul'da faaliyet gösterdi. 1988 yılında İstanbul dışına çıktı ve İzmir'de 4 şube açtı.''
Ayrıntılı bilgi ve resimler için:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=1320749
http://www.migroskurumsal.com/Icerik.aspx?IcerikID=43
Bu arada bu benim bu sitede ilk yorumum herkse merhaba

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye78 yazı
ben internet olacak diyen arkadaşlara katılıyorum fakat burada da ..işin kaymağını yine bim , tansaş türü marketler yiyecek...bir markaları ve güven veren imajları var bu kriterler internet satışı için olmazsa olmaz kriterlerdir... bu kuruluşlar netten çok yakında satışa başlayacak..(başlayan var bile) ve zaten mahalle aralarında varlar..siparişleri bikaç saatte kapımıza getirecekler...ödeme sanal postan peşin alınyor..paketler eve teslim... bakkalara tokat atan bu yapılar ben nette satış yapacam diyen arkadaşlara da tokat atmış olacak... siz tek merkezden kargoya vereceksiniz en erken ertesi gün ve kargo parası...ohooo ölme eşeğim ölme..adam 2 saat sona kapına getirecek... yeni teknoloji settopbox lar hem tv hem telefon hem internet rv ekranında.. msn face ne ararsan var digital yayın yani...ekrandan sipariş..anlıycağınız.. damacana su satıcıları bile bu altyapıyı hazırlamış settopbox ların hayatımıza girmesi an meselesi...1 yıla hepimizin evinde olacak... vestel netaş ttnet altyapıyı hazırladı vestel 50 bin tane ilk parti üretime başladı bile... anlıycağınız bilgisayar out.. gerek yok.. çanak antenler sökülecek devri kapandı...reciever kadar bir cihaz.. internete bağlanacak herşey orda alışveriş bile... ttnet neden sanıyosunuz her eve net kampanyaları yok 3 milyona internet filan reklam yapıyo... her eve süper adls2 bağlantısı için 5-6 milyon abonelik yatırım yapıldı şuan...ve artıyo... vodafon bile bu pazara girecek..yurtdışında girmiş durumda...

özetle..
net satışları patlayacak ama..büyükler çok kısa zamanda pazarı ele geçirir bence...nette satışta zor zanaat olur gibime geliyo ... şu sıralar isim yapan yaptı ilerisi zor görünüyo... benze yeni sektör yazılım..tv de yazılım ve hizmet satış....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye143 yazı
Ufff, settopbox olayını yeni öğrendim. Eğer aynen flomilk'in dediği gibiyse, bu teknoloji büyük sermayenin bizim gibi küçük girişimcilere attığı yeni bir kazık olacak.
Artık internet satışlarında da bakkal-süpermarket kavgası başlıyor demektir.
Bizim gibi "küçük"lerin tek umudu var bu yeni savaşta, açık kaynak kodlu yazılımlar ve gönüllü yazılımcılar...

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Üye508 yazı
Peki arkadaşlar internet aracılığı ile yurt dışındaki firmalara kişilere toptan ürün tedarik etmek nasıl fikir, mesela benim çok yakınen tanıdığım cezerye, lokum vb. fabrikasyon tarza imalat yapan kişiler var, bu ürünleri amerika, japonya , mısır vb. yerlere satma fikri sizce nasıl olur, bir nevi dış ticaret işine girmek, bu konuda neler tavsiye edersiniz, nasıl bir yol izlemeliyim, dış ticarete başlamaya karar versem kimlerden yardım alabilirim.. Aracılıkta yapabilirim diye düşünüyorum..

Yeni Üye22 yazı
merhabalar arkadaşlar 21 yüz yılının dünyanın artık gooluballaştığı bi çağdasınız ve genel anlamda ticaret emperyalist kapitalist bi çağ yer almakta bizlerde bu çağın içinde yeralıyoruz bunun ününede geçemeyiz artık bu düzenbaz yaşamda ümrümüzü geçireceğiz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye22 yazı
merhabalar arkadaşlar 21 yüz yılının dünyanın artık gooluballaştığı bi çağdasınız ve genel anlamda ticaret emperyalist kapitalist bi çağ yer almakta bizlerde bu çağın içinde yeralıyoruz bunun ününede geçemeyiz artık bu düzenbaz yaşamda ümrümüzü geçireceğiz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye167 yazı
yinede karamsar olmamalı , sonuçta bu ürünleri halk olarak biz tüketeceğiz,sivil toplum kurulışları , tüketiciyi koruma yapılanmaları vb ,sonuçta halk ister istemez,tüketici bilincinin önemini anlayacak...
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye160 yazı
Merhaba
Organik ürün(gıda -tekstil-kozmetik)ürünlerin iyi bir getirisi var;eğer doğru yerde ve doğru ürünlerle başlanırsa...
Internetten biraz arastırma yapıldıgında organik ürünlerin üreticilerini çok kolayca bulabilirsiniz ve ürün tedarik edrsiniz. Fakat bunun yanısıra Gurme ürünlerede dikkat edilmeli derim ben.
Aslın da herkesin yaptıgından biraz daha farklı bir seyler yapmak da kazancınızı arttırcakır;Vizyon olmalı derler ya öyle işte
Mesela kendi adıma şirketim vede web sitemi tasarladım hangi ürünlei satacağıma karar verdim derken enteresan bazı ürünlerde gözüme çarptı ve farklı olanın fark yaratbileceğini düşündüm ürün pahalı olması onun satılmaycağı anlamına gelmez çünkü her malın bir alıcısı vardır herkesin yaptığı işi biraz daha geliştirebilirsek müşteri portföyumüzde geliştirebiliriz..
Uzun zamandır anlasmaya calıstıgım yurtdısında üretim yapan firmalarla anlastım 1 ay içerisinde hem parekende hemde toptan satış yapabilecek hale geleceğim.
Organik ürünler ve gurme ürünle ilgili Türkiye de ilk kez getireceğim farklı ürünler sunacağım piyasaya ve bayilik toptan satış için firmalarada teklif verecğim.Güzel bir süreç olacağını umuyorum.
Herkese kolay gelsin.
Arzu

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk