Evet,yazima baslayabilirim simdi.Yalniz,bu yazima her türlü elestiri,olumlu ya da olumsuz muhakkakki hakkiniz ama önce iyice okuyun,ondan sonra karar verin...
Ayrica,"Osmanli`nin Bize Biraktigi Miras..Hatalari...!"Diye de ayrica bir yazi daha yazmaliyim galiba!(Osmanli bu yumagin baslangic yeri oldugu icin)
Osmanli Devleti`nin kurulmasindan(1299) itibaren,zamanin Dünya Devletlerine karsi uyguladigi Dis Politika (Bu gün hala Arsivlerde mevcuttur) öyle bir gercekci ve ne istedigini bilen bir politikaydiki,Onun herhangi bir Devlete gönderdigi bir haber iki edilmiyordu,zaten edilemezdi!..
Bu durum,taaki kendi ic islerindeki bazi politikalari yürürlüge koyuncaya kadar...Bu,ülke ici sosyal politikalari,vs., o zamandan bu güne gelen bir hata yumagidir!Ne oldu ise o zaman olmaya basladi!Bu yumak taa o günlerden günümüze hala yuvarlanarak ve her yuvarlanmasinda biraz daha büyüyerek korkunc bir hale geliyor!Osmanli`nin "Devsirme Okullari" hepimizin bildigi gibi , gayrimüslüm cocuklarin,en yüksek -o zamanin- Medreselerinde(Bu günün Üniversiteleri) okutulup,Devlet Sarayi`na sokulmalari ile bas gösteren ve oralarda Sadrazamliga kadar yükseltilen o günün gayri müslüm cocuklarinin Devlet icinde nüfus etmelerinden itibaren bu günlere yumak olan 700 yillik bu günkü halidir "simyaci" rumuzlu arkadasimizin bizlere bahsettigi "Derin Devlet Hikayesi"...O günlerin üstünden cok basit ve sig gectim zira bunlari biliyorsunuz.1300`lü yillarda Osmanli`da 29 sivil Pasa,22`si Kabine üyesi,33`ü Mebus,7`si Büyükelci,11`i Konsolos,11`i Yüksek Ögretim Görevlisi Ermeni olanlar vardi.Inanin bunlarin ne ya da kim oldugu hic önemli degil!Önemli olan bu sizmanin Devlet Yapisina olan Etkisidir!Mesela,Cumhuriyetimizin ilk yillarinda Alevi Toplumumuzun icine sizan "sebatayist"lerin oldugundan bahsedilir."Sebatayistler Yahudi Asillidirlar.Kendi din adamlarinin "Melamilik" tarikatinda yetistirilmislerdir.Ilginc olan,adamlar "Haham"dirlar ama disaridan bakildiginda "Melamilik", Mevlevilik Bektasilik tarikati icindeki insanlar gibi görürsünüz"(Egitim Bilim Dergisi Kasim 2000)
Ben bunlarin yukarida da belirttigim gibi kim olduklariyla ilgilenmiyorum!Benim ilgilendigim,bu adamlarin,O zamanlardaki Devlet Icerisine Sizip,Devletin Yapisina olan Etkileridir!...Daha bunlar gibi,bir cok misal verilebilir.Cünki,bizde bunlardan coook var(!)....
Simyaci kardesim,öyle bir yazmis ki,(Aynen ben Katiliyorum yazdiklarina!) Ben sahsen cogunu O`nun yazisindan ögrendim.Arkadaslar,Ülkemiz dört bir yandan sarilmis!Aslina bakarsaniz,"memleketin tüm Kaleleri zapt edilmis ve Siyasilerimiz Müstevlilerin siyasi emellerine Alet olmus"lardir! Hal bu merkezde iken,Memleketin Ekonomisi,Egitimi,Yargi Kurumlari ve Idari Mekanizmalari tamamen ele gecirilmis.Ucuz kahramanliklarin devede bir sinek misali olacagi unutulmamali! Eger Türkiye,bu halde olmasaydi,tüm kalkinmasini bundan 100 yil evvel tamamlamis olurdu!Sanayisiyle,Ekonomisiyle,Egitim Kurumlariyla ve tüm Sosyal Kurumlariyla.Türkiye`de 100 bin Doktor var.Ve bu sayi yetmiyor Ülkeye!200 bin Doktora ihtiyac var!Doktor yetistiren YÖK ....!Bu konuyla ilgilenmiyor bile!Niye dersiniz acaba!? Hadi bir sorun bakalim!!!Muhakkak bir cevap verirler ama bu, sadece onlarin cevabi olur;gercek cevap kasitlidir,söylenmez..Ülkemiz sistematik olarak caresizlige,fakirlige,yoksulluga dogru sürükleniyor!Hersey ama hersey cok sacma sapan!Öyleki,Arap kardesleri tenzih ederek söylüyorum;tam bir Arap saci!Icinden cikilamayacak binlerce Ic ve Dis sorunlarimiz var!Peki,size basit bir soru: Bilgisayariniza yüzlerce Virüs girse( Benimkini Allah Korusun!)Yüzlerce Troyan,vs.,vs...Bilgisayarinizin bütün Dosyalariniz bu virüslerce isgal edilmis ,Dataylarinizin(bilgi dosyalari) tümü islemez bir hale gelse,bilgisayariniz dügmeye bassaniz dahi islemez bir hale gelse ne yaparsiniz??..........Ben olsam ki herhalde hepiniz ayni seyi diyeceksiniz;bilgisayarimi tekrar asagi ya indirir,tüm eski dataylari Siler,bilgisayarimi yeniden Formatieren(formasyon-yeniden kurmak) ederdim...!...
Iste sayin arkadaslar,Türkiye`mize böyle bir müdahale gerekli!....Gerisi yalan....Burada okudugum yazilarda veya ilanlarda genclerimiz hep ayni seyden bahsediyor,hep ayni dertten muzdarip:"Okulu yeni bitirdim,is ariyorum!Bana bir yardim edecek...."Okulu bitireli 2 yil oluyor!Is ariyorum ama bulamadim henüz,bana bu konuda"..... Bunlar bitmeyecektir üstelik üstlerine her yil da eklenecektir!...Dedim ya Ülkemiz ve Insani mechul gücler tarafindan kasitli ve bilincli olarak,gayet Organize ,gayet gizli gücler tarafindan(muhakkak bellidir de kim yahut kimler?!)sistematik olarak ilerletilmiyor,hatta engelleniyor!Yoksa böyle bir Millet ve Böyle bir Ülkenin 5 yil gibi bir zaman dilimi icinde top yekün kalkinmasi kacinilmazdir!
sharan67