Ana içeriğe geç

Sanat, Edebiyat, Kitaplar

Arada Dövüyor Ama Seviyorum Ayıyı

BaşlatantristapenaTarih03/06/2007 22:59:35Yorum11

İlk mesaj
Editör498 yazı
Hepiniz mankenlere taş çıkartacak kadar güzel, bir o kadar da bakımlısınız? Haddim olma**** bir soru soracağım.

Neden Toplumun size yakıştırmadığı erkeklerle beraber oluyorsunuz?

— Karanlıkta herkes aynı be şekerim, hödük mödük, adam para babası, inanılmaz pahalı hediyelerde alıyor. Geçenlerde Akdeniz’e gittik on gün tatil yaptık. Olmasa nasıl gideceğim oralara, mis gibide bronzlaştım. Bak sırtıma, şu ince çizgiler bikinin izleri, üstsüz güneşleneyim dedim. Parladı çok kıskanç çok.

- Mahalleden yakışlı bir çocuğa takıldım bir dönem, züğürt, seni isteteceğim falan dedi.Üç sene bekledim.Bir türlü belini doğrultamadı..Sıkıldım.Şimdi Haydarla takılıyorum. Şu dışarıda duran kırmızı jeepe gördün mü Haydar aldı. Arada dövüyor ama seviyorum ayıyı.

— Adam iş yerinin patronu, denizde kum onda para, işe sekreter olarak başladım. Ayda bir kere kuaföre gidiyorum. Taktım kafaya kafesleyeceğim adamı, mini etekler, derin göğüs dekolteleri derken. Bir gün odasında benim dudaklara yapışmasın mı? Fırsat bu fırsat masanın üzerinde mercimeği fırına verdik tabii. Evli bu; karısından da çok korkar. Bazen beni terk edecek gibi oluyor. Basıyorum nasırına. Bak bu anahtarlar yazlığın anahtarları. Kelleri ve göbeklileri hiç sevmem ama kaslıların ne faydasını gördük ki?

— Bu adam hem çok zengin, hem çok komik! Geçenlerde çok lüx bir lokantaya gittik. Tuvalete gitti, sifon elinde geldi. Koparmış, bana göstermeye getirmiş, canım benim yaa.

Baksana sen hayatında bu kadar iri pırlanta gördün mü?

—Başlarda naz yaptım tabi biraz. Arabayla önümü kesmeler, iş yerine pahalı hediyeler göndermeler. Tam onu çözmeye çalışıyorum, bir gün eve çelenk göndermesin mi? Tombala dedim. Özel uçağı bile var bunun.

Birde güzel şiir okur..Herkesin ortasında kaşınır durur fakat çok ince adamdır çok..Geçen gün gazeteciler burnunu karıştırırken fotoğrafını çekmiş.Canım ne var bunda herkes karıştırıyor.

— Ben onun altın kolyesine vuruldum. Tarttık, tam bir buçuk kilo geldi. Yirmi dört ayar sonra, adam boynunda bir servet taşıyor kız. Böyle bir adamla çıkmayacağımda kiminle çıkacağım. Sahi bana imam nikâhı da kıydı.

Not: Anlatan kadınlar ve adı geçen adamlar hayalidir. Toplumumuzda bu tür insanlar yaşamamaktadır
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye218 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tristapena

Not: Anlatan kadınlar ve adı geçen adamlar hayalidir. Toplumumuzda bu tür insanlar yaşamamaktadır

:))) Keske kahramanlar hayalı olsaydı;bu toplumda degıl;hıc bır toplumda yasamasaydı.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Editör498 yazı
Benim kaleme aldığım bir yazı..Teşekkür ederim.
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Üye218 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pcked
)))))allahını seversen doğru söyle bunları senmi yazdın alıntımı.yaw ben senin yazılarını okurken gülmeden duramıyorum .çok espirili sempatik yazıların var daha öncede yazdım bi şahan bi sen süpersin süper sitenin espiri makinesi

Şahanın esprılerıyle bu yazı arasında bır yakınlık kurulamaz;yazım tarzı cok akıcı ve günlük okunması eglencelı ama konular komık degıl;bırdaha oku ıstersen.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pcked
Ali gülcü sende muhteşem bir yetenek var ciddiyim ya bilmiyorum bu yönden bir şeylerle oğraşıyomusun ama sen bu yönünle çok paralar kazanabilirsin mesela mizah anlayışın çok geniş sonuçta ben dışardan bir vatandaşım senin gibi ve hissetiğim bu benim bak pek anlamıyorum ama senaryo yazabilirsin mesela sonuçta iyi bir gözlem ve anlatım yeteneğiyse bu. sen bunu yapıyorsun zaten yoksa çokmu abarttım ama bence böyle neyse eline sağlık yazılarını genelde severek okuyorum

ben bu işle bir ara hayli uğraşmıştım ama sana şunu söliyim bugün harry potter gibi herkesin hayran olduğu yalnız içinde hiçbir şey olmayan kitaplar yazmadıkça eli para görmez. bugünlerde yayın evleri yüzde 5 veriyor ilk yazarlara. bin tane satar mı onuda bilemem. satsa bile eline ne geçer ki sadece hava parası. peki değer mi, hiç değmez. bir kitap yazmak yakaşık on ay sürer. sabah akşam bu kitapla uğraşması lazım yada seneryoyla. ama emin ol bugün her önüne gelen kitap yazdığı için arkadaşın onların arasında yükselmesi çok zor. eğer tanıdığı bir eleştirmen felan varsa bilemem onu
tristapena arkadaşım gerçekten güsel yazıyorsun zaten editör de olmuşsun. devamını getirirsin inşallah.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye161 yazı
goldsmith, kitabı para için yazanlar da vardır ama dediğin gibi bu iş para içi yapılacak bir iş değil.

Ali beyin yazılarını ben de beğenerek bir çırpıda okuyorum, bunları kitaplaştırma şansı bulabilirse çocuklarına yada ailesinin sonraki nesillerine bir kıvanç kaynağı olarak bırakabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Editör498 yazı

Kitap basmayı ben de istiyorum sevgili “dkoçak”, zamanı geldi mi? Biraz daha demlenmem mi lazım? Gel gitler yaşadığım bir konu bu!
Ali GÜLCÜ

Yeni Üye13 yazı
evet ama bi düşünsene 6 ay uğraştığı bi kitap ona getirse getirse 500 ytl getirir. ben bunu sölüyorum. bende yazdım birkaç roman ama baktım yayınevleri bana her kitap için kuruş veriyor, bende değmez dedim. ben o kitap için 2 yıl uğraşmıştım ama değerini bilemiyceklerse niye bastırıyım. para için değil bu emeğimin karşılığını alcağım.
tristapena arkadaşım sana tavsiyem biriktir yazdıklarını. artık öykü mü olur roman mı olur bilmem. sonra en ünlü kitapevlerine yolla, zaten tüm kitapevleri kendilerine yollananları okuyor. senin yazdıklarını da beğenirlerse basarlar beğenmezlerse eleştirirler sende hatalarını anlarsın ve daha güzel şeyler yazarsın.
eğer paran varsa zaten bikaç yayınevi senden alıyor basma barasını geri kalan tüm karı sana veriyor. ben böyle yapcam param olduktan sonra kendim bascam, kazandıklarımlada kitap reklamı felan yapcam.
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dkocak
goldsmith, kitabı para için yazanlar da vardır ama dediğin gibi bu iş para içi yapılacak bir iş değil.

Ali beyin yazılarını ben de beğenerek bir çırpıda okuyorum, bunları kitaplaştırma şansı bulabilirse çocuklarına yada ailesinin sonraki nesillerine bir kıvanç kaynağı olarak bırakabilir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Editör498 yazı
Arkadaşlar inanın ben de tam olarak karar vermiş değilim. Kitabı kendim de bastırabilirim ama dağıtım sorunu var..
Ali GÜLCÜ

Üye161 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Arkadaşlar inanın ben de tam olarak karar vermiş değilim. Kitabı kendim de bastırabilirim ama dağıtım sorunu var..

Ali dostum, yazıların kitap olmayı hakediyor, inaşallah kitap halinde toplarsın.

Ticari yanını getiri ne olur vs. bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla kitap işinin dağıtımı kitap depoları üzerinden yapıyor. Biriyle anlaşabilirsin, dağıtımı halledebilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye1236 yazı
Burada severek okudugumuz oyku ve denemelerin basili hale gelmesi guzel olur. Her gun belki de onlarca kitap basiliyor, bir kismi dagitima veriliyor bir kismi ise elden satilmaya calisiliyor. Bu kitaplarin icinde ise gercekten kaliteli diyebilecegimiz icerige sahip olanlarin sayisi oldukca az. Ali Gulcu arkadasimizin guclu kalemi kisa surede begeni kazanacaktir okurlar arasinda diye dusunuyorum.

Ancak isin dagitim kismi kelimenin tam anlamiyla bela. Dagitim firmalari ile iyi anlasmalari olan, guclu bir yayinevi ile calisilmadigi taktirde degil kitaplarin dagitimi, dagitim firmasinin yetkilisi ile masaya bile oturmak mumkun olmayabilir.

Para kazanma konusunda ise; sanirim ilk kitapta para kazanabilen yazar sayisi yok denecek kadar azdir. Ancak piyasada tutulmus, kitapcilar tarafindan surekli istenen kitaplar yaziyorsaniz bu defa yayinevleri size cok daha yuksek telif ucreti teklifleri ile gelmeye basliyor. Tabi dagitim firmalari da hic nazlanmiyor kitabinizi en ucra koseye ulastiriken. Diger ulkelerle kiyaslandiginda kazanilan paralar komik denecek kadar az olsa da eger iyi bir okur orani yakalamissaniz ve yayinevi ile iyi bir anlasma yaparak ve surekli yazarak eserlerinizi yayinlatabilirseniz gozardi edilmeyecek kazanclara ulasmaniz mumkundur.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye184 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

bence bunlar hayatın içinde var olan gerçek yaşanmış örneklerden birkaçıdır..
İzcen Computer

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Mühendis