Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Para Kazanmak Zeka Gerektirir.

BaşlatanerokasTarih27/05/2010 07:35:09Yorum45

İlk mesaj
Merhabalar,

New York'ta bir bankanın önünde duran son model Rolls Royce otomobilden inen adam, hızlı adımlarla bankaya girdi ve önüne çıkan ilk görevliye, bireysel kredi için başvuruda bulunmak istediğini söyledi.
Görevli onu, müşteri temsilcisine ***ürdü.
Adam, çok acele bir is için Avrupa'ya gitmek zorunda olduğunu ve bu nedenle bir hafta vadeli beş bin dolar krediye gereksinim duyduğunu söyledi.
Müşteri temsilcisi kısa bir araştırma yaptıktan sonra. "Ticari ve mali sicilinizi inceledik. Bu krediyi almanız için bir engeliniz yok" dedi ve ekledi: Fakat bir konuyu belirtmeliyiz. Bizim bankamızla daha önce hiç çalışmamışsınız. Banka olarak sizi resmen tanımıyoruz. Bu nedenle, söz konusu krediyi verebilmemiz için karşılığında sizden bir teminat almak zorundayız".

Adam cebinden Rolls Royce'un anahtarını çıkardı, bankanın müşteri temsilcisine uzattı: "Çok acelem var, uçağa yetişeceğim." dedi. "kapıdaki Rolls Royce' umu teminat olarak alabilirsiniz".

Kredi işlemleri çok hızlı bir bicimde tamamlandı. Rolls Royce otomobili bankanın garajına çektiler, adama da beş bin dolar krediyi verdiler. Müşteri temsilcisi, kişisel merakını gidermek için bir hafta boyunca özel bir araştırma yaptı ve bankalarının bu yeni müşterisinin çok büyük bir is adamı ve çok büyük bir servet sahibi olduğunu öğrendi.

Bir hafta sonra adam yeniden gelip, borcunun anaparası beş bin dolarla, bir haftalık faizi dokuz bucuk doları ödedikten sonra, müşteri temsilcisi bir turlu yenemediği merakının dürtüsüyle sordu: "Sizin, çok büyük bir is adamı ve çok büyük bir servetin sahibi olduğunuzu öğrendim" dedi. "Yalnızca kişisel merakımdan soruyorum. Lütfen söyler misiniz, sizin için çok küçük bir miktar olan beş bin dolarlık krediye neden gereksinim duydunuz?"

Adam hafifçe gülümsedi: "Siz de bana lütfen söyler misiniz?" dedi. "Böyle lüks bir otomobili, New York'ta hangi kapalı garaja, bir hafta boyunca dokuz bucuk dolara nasıl bırakabilirsiniz?

Sonuç şu ki Arkadaşlar;
Para kazanmak sadece çalışma ve hırslı olmak yetmez,
Para kazanmak zeka da gerektirir...

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
way bee ne zeka ama...aklima gelmezdi sahsen

Yerleşim ALMANYA / EssenMeslek Saty? / Pazarlama
zeki insan karşısındakinin aklını kullanabilen insandır . para kazanmak için biraz da yırtık olmak gerekiyor sanırım :)
Tek gerçek Şüphedir...

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er

bence öyle son model Rolls Royce binersen zaten onu kazanmışsan o akıl sende var demek önemli olan o aklı iyi yolda kullanmak.Bir kısa hikayede ben anlatayın size küük bir serce uzun yola gitmek için uçmaya başlamış ama havanın soğukluğunu hesaba hiç katmamış havada dosnmaya başlamış yere düşmüş bunu farkeden bir inek sercenin üstüne donmasın diye sıcak olan dışkısını çıkarmış bu dışkıdan ısınan serçe çok mutlu olmuş başlamış ötüp şarkı söylemeye bunu duyan bir kedi gelmiş serçenin yanına onu dışkıdan çıkarıp temizlemiş sonra br güzel onu yemiş burda ne anlatılmak isteniyor ...??? 1)size her bo.. atanı düşmanınız sanmayın 2)sizi her bo.. kurtaranıda dostunuz sanmayın 3)eğer bo.. düşerseniz ses etmeğin.AÇIKLAMAK GEREKİRSE 1)size laf söyleyip birşeyden uzaklaştırmak isteğen ark sizin iyiliğinizi istyordur 2)sizin bazı olaylarınızı kapatıp temizleğen kişi belki hakkınızda bilgi opluyor sonra toplu halde kullana bilir dost sanmayın hemen 3)bir açığınız varsa veya zaaınız bunu belli etmeğin çünki kullanmak ve yararlanmak isteğen çok olabilir hikayemiz böyle önemli olan ders çıkarta bilene SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
selam arkadaşlar öyle bir roll roysunuzda olsa türkiyede o krdiyi alamazsınız...önce rehinlidir şerhi koyacaklar sonra kassko yapacaklar vs....................................... en az 3 günlük bir prosedür....
topcu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
bence çok güzel bir hikaye :)

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - topcu1
selam arkadaşlar öyle bir roll roysunuzda olsa türkiyede o krdiyi alamazsınız...önce rehinlidir şerhi koyacaklar sonra kassko yapacaklar vs....................................... en az 3 günlük bir prosedür....

V e garaj ücretini ayrıca alırlar . Ve zeka belirtileri yok oluverir.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Di?er
Sanıyorum bu hikaye ortalama Amerikan zekasına kıyasla zeki bir adamın hikayesi. Bizde genellikle arabayı bankaya bıraktıktan sonra havaalanına gidiş ve dönüş parası da hesaplanır. Ayrıca çektiğin kredinin dosya masrafı da var.
Hem arabana o kadar düşkünsen ve bir de Rolls Royce ise, genellikle şöförün de olur. Şöför seni havaalanına bırakır, geri dönüp arabayı da evinin garajına çeker. Eminim daha ekonomik olacaktır.
Şimdi bu süperzeki adamın hikayesini yutmayacak kadar zeki olduğumuza göre neden para kazanamıyoruz sorusuna bir daha bakalım. Sanırım bizde zeki veya kurnaz adam enflasyonu var. Zeki olmayanımızda bile kurnazlık potansiyeli mevcuttur.

değil mi?

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zeustasarim
Sanıyorum bu hikaye ortalama Amerikan zekasına kıyasla zeki bir adamın hikayesi. Bizde genellikle arabayı bankaya bıraktıktan sonra havaalanına gidiş ve dönüş parası da hesaplanır. Ayrıca çektiğin kredinin dosya masrafı da var.
Hem arabana o kadar düşkünsen ve bir de Rolls Royce ise, genellikle şöförün de olur. Şöför seni havaalanına bırakır, geri dönüp arabayı da evinin garajına çeker. Eminim daha ekonomik olacaktır.
Şimdi bu süperzeki adamın hikayesini yutmayacak kadar zeki olduğumuza göre neden para kazanamıyoruz sorusuna bir daha bakalım. Sanırım bizde zeki veya kurnaz adam enflasyonu var. Zeki olmayanımızda bile kurnazlık potansiyeli mevcuttur.

değil mi?

Sen ağa, ben ağa , inekleri kim sağa ?

Japonlar ve Türkler ile ilgili bir araştırma yapılmış .( fıkra da olabilir , gerçekte olabilir.)

araştırma yapılmış;

japonlarda her yüz kişinin bir tanesinin kafası çalışır.
Türklerde ise hepsinin kafası çalışır. Diye sonuçlanmış.

Eee niye japonlar zenginleşmiş , de Türkler geri kalmış ülkeler ( gelişmekte olan) ülkeler statüsünde kalmış .?

Zira Türklerde herkesin kafası çalıştığından organize olamıyorlar. Hepsi baş olmak istiyor.

Japonlar ise yüz kişiden birinin kafası çalışıyor. Diğer doksan dokuz kişi , o akıllıyı dinleyip organize olabildikleri için zenginleşiyorlarmış .

Bu hikaye,
Doğru mu yanlış mı , bilmiyorum .

Ama kıssadan alınacak hisse bakımından , doğru bir örnek olduğunu sanıyor, ve öyle olduğunu düşünüyorum .

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Di?er
" Zira Türklerde herkesin kafası çalıştığından organize olamıyorlar. Hepsi baş olmak istiyor. "

Çok doğru bir söz

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
isfah bey size kesinlikle katılıyorum çok doğru bir tesbitte bulunmuşsunuz örnek alınacak bir hikaye paylaşım için teşekkür ederiz SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Hikaye için yapılan yorumları okuduğumda gerçekten Türk insanının zekasına hayran olmamak mümkün değil.
Arkadaşlar,
çok iyi analizler yapılmış,
hikayeyi ve olayın kahramanlarını betimlemişsiniz.
Tebrik ediyorum , okuyan tüm arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.

Japon ve Türk halkı kısmi özellikleri konusuna bir katkı bilgisi vermek istiyorum yalnız.
Birleşmiş Milletler Kültürel Yaşam Araştırmaları Merkezi nin yaptığı bir çalışmanın sonuçlarından birisidir bu.
Japonların lider arkasında organize olabilip disipline çok önem verip iş yapabilme kabiliyetleri onların kültürel yaşam tarzlarından kaynaklanıyor.
Japon kültüründe Ata 'larına sonsuz ve çok büyük bir saygı vardır. Ata-erkil bir toplumdurlar. Büyüklerin sözleri kanundur. Gençler ve küçükler için Atalar yani büyükler liderdir. Onların izinden gidilir. Bu izden gidiş aile şerefleri ve kişisel onurlarını yüceltmek için bir mecburiyettir.
Japonlar örf ve adetlerine çok bağlıdırlar. Zaten Ata-erkil toplumların ortak özelliğidir bu.

Gelelim Türklere. Türk kültür ve toplumsal yaşayışı da Japon kültürüne aslında çok benzemektedir. Yine Ata-erkil bir toplum, büyüklere saygı, örf ve adetlere bağlılık Türkler de de vardır.
Peki disiplin, lider arkasında organize olma ve çalışkanlık...
Yakın tarihimizden örnekler verdiğimde bu konu da çözümlenecek bakın.
Yıl 1919. Lider Mustafa Kemal Atatürk. Kaynak Türk Milleti.
Olay Kurtuluş Mücadelesi, taa en başından en sonuna kadar Türk milletinin liderinin arkasında organize oluşunun, disiplininin ve çalışkanlığının bir ispatıdır adeta.
Türk Milleti yukarıda sayılan tüm özelliklerin karşılaştırma analizi yapıldığında Japon Milletinde daha üstün görünüyor değil mi?

Evet.
Birleşmiş Milletler Kültürel Yaşam Araştırmaları Merkezi bu sonuçlara göre Türk Halkı raporunda şu sonuca varmıştır:
- Ancak ve ancak gerekli yeter şart koşullar sağlandığında Türk halkı bütün bu özelliklerini ortaya çıkarıyor. Diğer normal zamanlarda farklı özellikler sergileyebiliyor...

Yani arkadaşlar,
"yumurta kapıya sıkıştığında aklı başına gelmek" terimi tamamen bizi anlatır.

Yumurta sıkışmamışsa akıllar kimbilir nerede dir?

Sebat, azim, dürüstlük ve min bir zeka ile de para kazanılabilir. Tek başına zeka para kazanmak için tabiki yeterlidir, ama sağlam bir unsur değildir.

Hikayedeki zengin kişinin parasından bir medet uman banka çok iyiniyetli davranmasının kazığını yemiş. Bu kazığı ikinci kez yememesi lazım. Hatta birincidebile adamın arabasını vermez pürüz çıkarabilirdi gerçek hayatta. Bu sadece bir hikaye . . .

Bir deneyin bakalım. Bir bankanın açığını bulup ucuza bir imkanından yaralanın, başınıza neler gelecek bir bakın.

Mesela 5bin dolara denk gelecek 7-8bin liralık bir kredi çekin 15-20 gün sonra gidip hepsini kapatmayı bir deneyin. 9,5 $ karşılığı, 15-16 lira masrafla kapatmanıza izin veren çıkacak mı ?

Bu işlem ne Amerika da ne de Türkiye de yapılamaz şu anda.

Ama uyanıklık eylemine güzel örnek bir hikaye.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
para kazanmak kesinlikle sermaye ve akılla elde edilecek birşey değil kesin kez şansla ve kısmetle alakalı
çok zengin günlük 1000 _ 2000 lira kendi şahsı için harcayıb of bile demeyen insan tanıyorum. vallahi aklın a sı bile yok resmen ben ***ım diyor herifler ama b... gibi parası var.çok zeki ama yiyecek ekmeği olmayan adam da biliyorum.

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Serbest meslek
ahaha. çok güldüm. arkadaşın bahsettiği kişi kesin kayserilidir. Para kazanmak küçük miktarları tutmakla değil büyük fikirlerin peşinde koşmakla olur. ben gerçek zenginlerin hiçbirinin o kadar formaliteyle uğraşmak gibi bir yöntemi tercih etmeyeceklerini biliyorum. zaman en önemli unsur onlar için. ve gerçekten iyi bir iş adamı ise zamanını yönetmeyi biliyordur. uydurma fantazilere değil gerçeklere bakmak lazım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
iyi bir hikaye...

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Kamu sektörü
Cok guzel bir hikaye...
Paylasim icin teeskkurler...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
hikaye tabiki gerçek değil diye düşünüyorum öyle olsa neden 5000 dolar alsın 1000 dolar alır gerçek olan
para kazanılırken değil harcanırken kazanılır anafikridir

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Hikayeyi ve yorumları okuyunca her iki taraftanda ders almak gerekir diye düşünüyorum.
"selam arkadaşlar öyle bir roll roysunuzda olsa türkiyede o krediyi alamazsınız...önce rehinlidir şerhi koyacaklar sonra kasko yapacaklar vs....................................... en az 3 günlük bir prosedür...." diyen ve "Ve garaj ücretini ayrıca alırlar " eklentisini yapan arkadaşlara hak verirken bir telefon görüşmesi ile zamanın başbakanını dolandıran girişimcilerin de olduğunuda unutmamak gerekir. Sonuçta para kazanmak için zekanın yanı sıra girişim, ikna ve sonuçları göze alma gibi unsurlarıda göz ardı etmemeliyiz. Paylaşım ve katkılar için teşekkürler.
http://www.bydemars.com " Deha gayret ve sabrın çocuğudur. "

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Yöneticilik
hikayeler ve yorumlar gerçekten müthiş.ders alınacak aya birşey var,herkese teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Hikayenin gerçek olduğunu sanmıyorum ama öylede olsa yazan kişininde zekasını göz ardı etmemek lazım..Bununla beraber yorumları okurken gülümsedim:)) ..Türkiyede bu olay olmaz,krediyi verene kadar günlerce prosüdürlerle uğraştırılar,sonra tahsil ederkende kan kustururlar,ödeyemezsende canını alırlar..Farzedelimki o adam krediyi aldı gitti,o araba satılır birde üstüne borçlu bile çıkarırlar,yani o Rols Roysu banka 100 milyar karşılığı rehin alsa,o para ödenmezse,o bekleme süresince üstüne %200 faiz koyar burdaki banka,arabayıda ölü fiyata satar özellike,borcu karşılamaz,100 tl bie kalsa bi kaç sene sonra o b araba parası olur...Abarttım ama Türkiyede böyle,yoksa nasıl olurda bir bankanın ilk 3 aylık cirosu,gecen senenin tamamı kadar olur:(((((çok doluyum çok:))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Arkadaşlar görüyorum ki herkesin bankalara karşı iyi düşünceleri yok.

Biliyorum bankaları sevmiyoruz ama onlarsız da olmuyor.
Söylesenize aramızda kaçımızın gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz için gerekli finansmanı var?

Sevsek te sevmesekte bankalara mutlaka bir zaman gelir muhtaç oluruz.
Bunu iyi düşünün.

Önemli olan " yok ben kesinlikle bankaya gitmem, bankalardan nefret ediyorum. Onlar soyguncular " demek değil.

Önemli olan bankalarla olan iş ilişkilerinizi mümkün olduğunca az zararla (faizle) kapatmaya çalışmak. Hatta bazen kendi menfaatinizi meydana getirmeye çalışmalısınız.

İmkansız demeyin, mutlaka bir yolu vardır.
Zekanıza güvenin.

Sadece akıllı ve zeki insanlar para kazansaydı , zeki olmayanlar açlıktan ölürdü , para kazanmak için her işi amatörce yapmak yerine tek bir iş üzerinde yoğunlaşıp o işin uzmanı olmanın yeterli olduğunu düşünüyorum..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Bence burada Zeka değil uyanıklık var...

Biz gerçekten Zeki vede malesefki fazla uyanık bir milletiz... :) Avrupa da deyip genelleyeceğim..Trafikte kimse güvenlik şeridini kullanmaz..Ancak yurdum insanı Ramazanda koca minibüsü kaldırıma çıkarıp iftara yetiştirebilir uyanıklıktadır..Bırak onu biz 4 şeritli yolda 6 altı şerit açabiliriz..
Geçenlerde bir alışverişmerkezinin otoparkına adam tüplü arabası ile girmek istiyor..Dalga geçmiyorum yaaa..Tüp bildiğin piknik tüpü..Güvenlik alamayacağını söylüyor..Adam çıkarıp tüpü girişteki bekçi klübesinin önüne bırakıyor :)Basıp gaza gidiyor..
Ben arabanın bagajında tüp var almıyorlar sanıyorum,meğer arabayı adam lpg liye çevirmiş ama mutfak tüpünü kullanıyor tank olarak..Eskiden hep öyleymiş araçlar,ben ona şaşmıyorum,Tüpü çıkarıp klübenin önüne bırakıp çıkışta alan yurdum insanının kıvraklığını alkışlıyorum..Tabi üst kattaki açık otopark a gitmeyip,kapalı otoparka girdi ne kazandı onu bilemiyorum... :)

Para kazanmak için zeka tek başına hiçbirşeydir...Sen dünyanın en zeki insani olabilirsin,dünyanın en mükemmel malını elinde tutabilirsin..Ancak diğer bazı nitelik ve niceliklere sahip değilsen malesefki hiçbirşeysin..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Altında bir Rolls Royce otomobille bankaya gittiğinde o dakika sicilinin incelenip temiz çıktığında bankalar istediğinin 10 katını 1 saatte hesabına aktarmaya bakarlarki müşteri kaçmasın.Bankaları o kadarda kötülemeyin.Ben yaşadım."Gerçi Rolls Royce la gitmedim ama.. :)) " Hikaye doğru olabilir..Malı kıymetli bir İşverendir.Malı kıymetli ve zor kazandığından kıymetini bilen.

Anlatılmak istenen anladığım kadarıyla hepimizin aklı var.Bu aklı kullanmak beyni çalıştırmak önemli.İlkokul birinci sınıfa başladığımızda daha öğretmeye başlamadılarmı bize "Çalışan kazanır Elması kızarır."

Hepinize hayırlı bol kazançlar ..
AYŞE..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - AYSETOPCU
Altında bir Rolls Royce otomobille bankaya gittiğinde o dakika sicilinin incelenip temiz çıktığında bankalar istediğinin 10 katını 1 saatte hesabına aktarmaya bakarlarki müşteri kaçmasın.Bankaları o kadarda kötülemeyin.Ben yaşadım."Gerçi Rolls Royce la gitmedim ama.. :)) " Hikaye doğru olabilir..Malı kıymetli bir İşverendir.Malı kıymetli ve zor kazandığından kıymetini bilen.

Anlatılmak istenen anladığım kadarıyla hepimizin aklı var.Bu aklı kullanmak beyni çalıştırmak önemli.İlkokul birinci sınıfa başladığımızda daha öğretmeye başlamadılarmı bize "Çalışan kazanır Elması kızarır."

Hepinize hayırlı bol kazançlar ..

"Çalışan kazanır Elması kızarır." çok beğendim bu lafı :)

Arkadaşlar burası ders verme yeri veya masal yeri degil sanırım.Para kazanma fikirleri veya iş fırsatları yayınlayın da insanlar feyz alsın.Tamam hikayeler güzel gerçekten.iş fikirleri nizi paylaşın lütfen.Burası Türkiye olan koşullarla idare edeceğiz .saygılarımla
Abdulkerim cosar
olivendoils
dış tic.uzm
+90 05357170193

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
"Arkadaşlar burası ders verme yeri veya masal yeri degil sanırım.Para kazanma fikirleri veya iş fırsatları yayınlayın da insanlar feyz alsın.Tamam hikayeler güzel gerçekten.iş fikirleri nizi paylaşın lütfen.Burası Türkiye olan koşullarla idare edeceğiz .saygılarımla"

Sayın Olivendoils,

İnsanlarımız o kadar beleş kazanç beklentisi içindelerki imkan sunuyorsun ilgilenmiyorlar.İlkokul öğretmenim şöyle derdi bize yok öyle ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ !!.. çalışınn..

Eskilerin sözleri gerçekten hep nükte doluymuş anlayıp uygulayana tabi anlamayanada sivrisinek misali ..

İyi günler..
AYŞE..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Arkadaşlar;
İş kurmak çalışıp para kazanmak kadar önemli bir şey daha var.

Elindekini kaybetmemek. Kazandıklarını yitirmeden daha fazla kazanmaya devam etmek.

Etrafınızda araştırın. Ticaret yapanların bir çoğu şunu mutlaka söyler:
Zamanında çok iyi iş yapıyorduk.
Bundan şu kadar zaman önce çok güzel paralar kazandık.
Bu işten eskiden bir ayda araba parası kazanırdık.
Eskiden kazanırdık ta yerdik te...
Bir gecede bir ev parası harcadığımı bilirim, para vardı tabi o zamanlar.
Şimdi işler kesat...
Zaman değişti, eskiden böyle miydi ya...
Şimdi eski müşteriler yok.
Esnaflık bitti abicim.
Ticaret öldü koçum, gir bi işe çalış, temiz maaşını bil.
Dükkanı bedava devrettim valla...
Abicim borçları çeviriyoruz valla bugün akşam ödemek kaydıyla 1000 lira çıkarmı senden...

Yukarıda yazan sözleri etrafınızdaki birçok iş sahibi insandan işitirsiniz mutlaka.

İşitmeyin efendim, işitmeyelim.
Nasıl peki?

İşte bunun nasıl olacağını anlatmaya çalışıyoruz ya burada dilimiz döndüğünce.
Forumda çok çeşitli yazılar var. Olmalı da...
Herkes iş kurmayı , kar yapmayı anlatırsa
bugün kazanıp yarın nasıl harcarız diye düşünmezsek eğer
bir gün bakmışız kazandığımızdan fazlasını harcamışız.
Hele birde global finansif etkilerden etkilendiysek, artık daha az kazanıyorsak işte o zaman
yukarıda yazılı sözcüklerden biri çıkıverir ağzımızdan.

Bir zamanlar........
Bir zamanlar olmayın arkadaşlar.
Kazandığınız paranın kıymetini bilin.

Rolls Royce arabam var, param var bitmez, harcarım, kara zarara bakmam artık, tasarruf etmeme gerek yok demeyin.
Konu başlığındaki hikayenin doğruluğu yada yanlışlığı çok da önemli değil.
Öndemli olan anlatılmak istenen anafikir anlaşıldı mı? anlaşılmadı mı?
İşte bütün mesele bu.

Unutmayalım,
Birçok güzel fikir sonucu oluşan zenginlik, tek bir kötü fikirle bitebilir.
İkinci bir şansınız da olmayabilir o zaman.
Saygılar.

hikaye dogrumu bilemem ama düşünce mükemmel
Black_Dranza

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ö?renci
wallaha harika bir hikaye :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im