Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Siz Olsaniz Ne Yapardiniz?

BaşlatanNarkotikTarih18/05/2010 22:38:21Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
Slm arkadaslar ben siteye ilk girisimde kendi yapmis oldugum isden bahsetmistim büfecilik almanyada yasiyorum 4 ay oldu acali ama dükkan isik vermiyor kendini ceviriyor ama bana birsey kalmiyor özel giderlerimi cepten yapiyorum ama oda artik yavas yavas tükenmek üzere ve gidisati iyi görmüyorum piyasa tamamen kötü olmus durumda büfecilik malesef ölmüs ... Isin önemli kismina geleyim bir is teklifi var aylik 3ooo euro kazanacagim Insaat iscisi olarak uzun süreli bir is Benim düsüncem böyle bosa kürek sallayacagima dükkani devredip ya da öylesine satip borcumun yarisini karsilayip diger yarsini da 10 ay insaatta calisip vermek Ayda 3000 euro almak var günde 10 saat calismak var bos vakit ve haftasonu var yani iyi taraflari kendimce cok Ama bana sabret diyende cok isler acilir gibisinden, Ama benim umudum kalmadi. >Sizce ne yapayim patronluktan cikip iscimi olayim parasi patron isine göre cok daha iyi yoksa Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz? Nasil davranirdiniz ve unutmayin ki gecindimek zorunda oldugunuz bir aileniz ve ödemek zorunda oldugunuz borclar var....

Yerleşim ALMANYA / EssenMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye23 yazı
bence hesap çok açık ortada... inşaat işine bir an evvel başlamalısın... hem de vakit kaybetmeden

Yerleşim ALMANYA / AlmanyaMeslek Serbest meslek
Üye300 yazı
Almanyada büfecilik gerçekten o durumda ise, durum vahim derim.. Bence iş yeri değiştirmeyi de denemelisin.. Başka şehir mesela..Daha aktif..
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı

Kardeş aynı olay benimde başıma Beşiktaşta geldi çok iyi iş diye dünya para verip devir büfe aldım ilk zamanlar süperdi,yaz gelince yavaş yavaş işler zayıfladı birde sağa sola bir sürü büfe açıldı.işin yürümüyeceğini anladım aldığım paraya devir ettim,şimdi bırak o paraya devir etmeyi üçte birine bile devir edemiyorlar.Büfecilik böyle işte bencede bırak başka iş yap en azından aldığını bilirsin,birde insanlarla uğraşmazsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye44 yazı
evet malesef öyle devretmek istesek zararin zaraina anca gider bizde bir laf vardir altinimiz mangir olur diye...hayirlisi kismet iste...

Yerleşim ALMANYA / EssenMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye68 yazı
abi hemen devret o işide kaçırma bende 3 ay ancak dayanabildim büfe işine hemen devrettim, göründüğü gibi gitmiyor işler. kirasıdır elemanıdır elektriğidir suyudur vergisidir bağkurudur stobajıdır derken elde avuçda bişey kalmıyor.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Serbest meslek
Üye1359 yazı
indirim yap kampanya yap indirim kampanya kelimesine tepki vermeyecek millet yoktur herhalde.sürümden kazanma durumları yani müşterinin ayagı alışsın.

3 ya da 5 ürün belirle alış fiyatı +vergiyle sıfır karla ver.
müşteri o ürünü sizde piyasanın en düşük fiyatına bulacağını bilsin ama satılmayan ürünler olmasın bunlar onu almaya gelen adam yanında 3-5 alışveriş daha yapacaktır..
bence hemen havlu atma hiçbir işletme 3-5 ayda sağlam temellere oturmaz.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye277 yazı
Ben olsam hemen büfeyi devreder, inşaat işine girip borcumu tamamen kapatıp para biriktirir ve tekrar başka bir sektörde ticerete geri dönerdim.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye120 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - munen
Ben olsam hemen büfeyi devreder, inşaat işine girip borcumu tamamen kapatıp para biriktirir ve tekrar başka bir sektörde ticerete geri dönerdim.

arkadaşıma aynen katılıyorum,borçlarını bi bitir,kafan rahat olsun,bir düze çık sonra bakarsın başka kapılar açılır,hayırlısı olur inşallah...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
Odin Kardesim kampanya yap diyorsun güzel bir olay yalniz ben zaten ekmek köfte( öyle diyelim) kampanyami basdan beri yapioyrum ki kar marji olarak Icecek alkol ekmek tost tarzi seylerden kazanalim diyelim iceceklerdende yapalim Ama aklima takilan bu adamlar ucuz diye alacaklar ve inan bana o cimrilikde sirf kampanya yapmis oldugun ürünü alirlar ve sürekli gelirler kasa döner yani bos ciro yapar sende ama bir ömür boyu alis fiyatina kampanyaya dayanamazsinki sifira sifir elde var sifir olacagi icin kampanya süresi biter yine normal fiyatlari koyarsin ve kacinilmaz son gelenler gelmez artik Malesef almanya bu halde herkes elindeki iki kurusu tutuyor Nerden mi biliyorum arkadasim aynen Senin dedigin gibi yapti yüzde 60 bos ciro ile ancak 8 ay idare edebildi..... Daha fazla yorumlarinizi bekliyorum kalin saglicakla....

Üye1359 yazı
Almanyadan birçok turist ülkemize geliyor ve birçok ürünümüz hakkında bilgileri var. döner, lokum, kuruyemişler vs bu gibi ürünlerin satış izni var ise bu ürünlerin satışını da yapabilirsiniz.. evlere servis felan da olabilir özellikle de içki satışı için ideal genç bir çırak alıp motorsikletle evlere sipariş teslim edebilirsiniz ...
ben vazgeçmeyin derim.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye1359 yazı
Ya da işkolu değiştir. ne bileyim inşaat bağlantılarınız varsa o ürünlerin komisyonculuğunu yapabilirsiniz..
çiçekçilikle ilgili başlık var forumda benzeri birşeyler olabilir.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye28 yazı
[quote]Yazıyı gönderen - Narkotik
Slm arkadaslar ben siteye ilk girisimde kendi yapmis oldugum isden bahsetmistim büfecilik almanyada yasiyorum 4 ay oldu acali ama dükkan isik vermiyor kendini ceviriyor ama bana birsey kalmiyor özel giderlerimi cepten yapiyorum ama oda artik yavas yavas tükenmek üzere ve gidisati iyi görmüyorum piyasa tamamen kötü olmus durumda büfecilik malesef ölmüs ... Isin önemli kismina geleyim bir is teklifi var aylik 3ooo euro kazanacagim Insaat iscisi olarak uzun süreli bir is Benim düsüncem böyle bosa kürek sallayacagima dükkani devredip ya da öylesine satip borcumun yarisini karsilayip diger yarsini da 10 ay insaatta calisip vermek Ayda 3000 euro almak var günde 10 saat calismak var bos vakit ve haftasonu var yani iyi taraflari kendimce cok Ama bana sabret diyende cok isler acilir gibisinden, Ama benim umudum kalmadi. >Sizce ne yapayim patronluktan cikip iscimi olayim parasi patron isine göre cok daha iyi yoksa Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz? Nasil davranirdiniz ve unutmayin ki gecindimek zorunda oldugunuz bir aileniz ve ödemek zorunda oldugunuz borclar var....

Kendiniz is yeri sahibi olsaniz dahi bir takim sosyal yardimlardan faydalana biliyorsunuz.Almanyada bir cok yabanci bunu bilmiyor ve bu hakkini kullanmiyor. Durum düzeltile bilecek ise bir süre devlet desteklerinden yararlana bilirsiniz.
Anneme liberal oldugumu söylemeyin..o beni halen makrist saniyor..

Yerleşim ALMANYAMeslek Mühendis
Üye286 yazı
aklinizda baska bir is fikri yoksa ve gidisat sizi karamsarlastiriyorsa baska sektörleri arastirin derim.Ticaret bir deneyimdir en azindan artik deneyim sahibisiniz ve tecrübeniz var.Cevreyi biraz arastirin derim fabrikalarin ve ve güzergahin iyi oldugu yerleri deneyin.Farkli bir is projeniz varsa eger bunu business plan ile belirtip Baden-Würtümmberg icin buna benzer programlara basvurabilirsiniz

http://www.kfw.de/DE_Home/Service/Foerderprogramme_auf_einen_Blick/Foerderangebot_fuer_gewerbliche_Unternehmen.jsp

essen eyaletinde de size yardimci olabilecek devlet kurulusu mevcuttur.Is yeri sahibi oldugunuz icin yeni is yeri acma icin devletin vermis oldugu ucuz krediden faydalanin derim..

Insaatda calisip sevmediginiz bir isi yapmaktansa ben cabalamayi tercih ederdim.Insaat isine girdigin zaman is yeri kurmak yada arastirmak sizin icin cok zor daha olucak.
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye44 yazı
Sagolun arkadaslar benim bulundugum bölge essen sehrinin milyara varan zarari var hepsini arastirdim bütün imkanlari denedim ama hep ret cevabi aldim yada süre konuldu yani en azindan 1 senenin gecmesi lazim almis oldugum bilgiler böyle sagolun varolun beni kirmayip yorum yaptiginiz icin simdi tek secenek beklemek olacak beklemek herseyin ilaci zamandir derler bakalim bize ilac mi olacak dert mi olacak hayirlisi.........

Yeni Üye88 yazı
büfeyi devret bence esnaflıkta zarar yapmaya başladınmı kendini toparlayamazsın sen en iyisi iş teklifini değerlendir

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye21 yazı
size özel mesaj attım. okursanız sevinirim.
:)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye450 yazı
Merhaba Sayın Narkotik,

Nacizane fikirlerimi paylaşmak isterim..

Umarım ukalalık gibi algılamazsın ,eğer işini kurtarmayı dusunursen birkaç öneride bulunmak isterim,belkı kısmen yardımcı olur..

Öncelikle 4 ay gibi bir süreç bir iş yerinin kaderini belirlemek için çok kısa bir süre..Zaten bu işe girmeden önce 6 ay lık planını yapmış olman gerekliydi bence..Yani 6 ay bir kazanç olmayabileceğini düşünmeliydin..Bununla birlikte büfecilik ölmüşse,bunu zaten bu işe girmedende bulabilirdin bunu,Demekki bir şeyler beklemişssin mutlaka bir hesap yapmışsındır ki girmişssin... Şayet gerçekten ama gerçekten ölüyse büfecilik yapacak bişi yok..Faliyet konusunu değiştirmekten başka tabii...Haa sen zaten bunları dusunup yaptıysan ve tum bu hesaplartın ıcerısınde kafanı karıstıran 3000 euroluk ınsaar ısıyse zaten patronluk senın ıcın bır heves demektır bence..calısmayı yeglıyorsun ..

Eger umutsuzluktan kurtulabılırsen sunları bır dusun derım ...

Öncelikle evdeki hesaba çarşıda neler uymadı ? Beklediğin gelir neydi ,şuanda ne kadarı oluyor,ve beklenti neden gerçekleşmiyor ?Dükkanın kendini çevirmesi demek fite fitmi gidiyor?Kısmen zararmı ediyor ? Yoksa az da olsa bişi bırakıyormu ?

Az çok bişi bırakıyorsa gelirini arttıracak giderlerini minimuma indirecek önlemler almanı öneririm..

Giderlerini mininmuma indirmekten kastım işe gerekirse mümkünse yürüyerek gidip gelmekten tut,4 ampul yanıyorsa 1 e düşürmeye kadar..
Sonra kira giderin ne kadar?Kirayı düşürme imkanın olabilirmi kısa sürelide olsa ?Sen bugun kapatsan yerıne hemen bır kıracı bulabılecekmı yer sahıbı.. (kıracı oldugunu varsayıyorum)6 ay bir iskonto isteyebilirsin :)

Sonra Büfe de başka neler satabilirsin ?kar marjını nasıl arttırabılırsın...Es,coluk cocuk varsa yardım ısteyebılır servıs hızmetı verebılırsın..

Daha once orada hangı ıs yapılıyordu ? Ona gore bır aksıyon planı yapabılırsın..Eger farklı bır ıs koluysa belkı o dukkanda senınde satabılecegım musterı cekebılcegın bırsey yakalayabılırsın...

Sonra belkı bu 4-5 aylık donem orada ıs hacmının dusuk oldugu bır donemdır bır nedenı olabılır,onumuzdekı gunlerde ısler acılabılır ?

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye2 yazı
kardeşim ticaret kolay bır şey değil her işin kendine gore zorluklları mutlaka var bufecılık almanya kulturune uygunmu araştırdınmı . bence dunyanın enguzel işi karmarjlarıdayuksek ama noktan iyi olmalı surum olmalı sabretmelı hakında hayırlısı neyse o olsun alaha emanet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye8 yazı
Ön araştırma yap hangi Firma veya işletmeye ürünlerini servis yapabilirsin diye, servis sunuşunu A5 Formatında reklam ile kasa başında mutlaka sun gerekirse adres seçip şahsi git görüş,Firma içinden birine kar ver Döner v.b. için senden sipariş verdiğinde ona kar vererek sipariş almayı dene. Her hafta Türk mutfağından başka bir ürün sun (Mantı-Baklava,İmam bayıldı v.b.) Gehwegaufsteller (Pano) kullan.Kolay gelsin.
Sen kimsin,ben kimim dendiğinde:Kendimizi tanımadığımızı anlarız.

Yerleşim ALMANYA / StuttgartMeslek Serbest meslek
Üye468 yazı
arkadasim bizlerin fikrine bile gerek yok derhal ayril o isten.bende almanyada yasiyorum ve burdada bufe tarzi isler turkiyedeki gibi yurumez.insaat isine derken bak kardesim turkiyede kendim is yapiyordum ekibim vardi simdi almanyada mesleyimi yapamiyorum.birkere burdada 3000 euro mas alan cok az hemen pazartesi tatil sali ise basla bence.insaat isi varsa banada haber ver basarilar

Yerleşim ALMANYA / MunihMeslek Serbest meslek
Yeni Üye44 yazı
eyme kardesim ve diger arkadaslar sagolun eyme nin dedigi gibi burdaki büfe anlayisi ile türkiyedekiler cok farkli o yüzden sunmus oldugunuz imkanlar ancak kismen yapilir... Malesef savasi kaybetmek üzereyim yeni bir hayat beni bekliyor olacak insaat isi 8. ayin sonlarinda baslayacak o zamana kadar bos durmak yerine dükkan kendini cevirdigi icin yine icindeyim taki bir alici bulana kadar..Olmazsa mallari satacaz demirbaslari ile kalin saglicakla...

Yeni Üye34 yazı
Hakkınızda hayırlısı inşallah.

Yerleşim Banglade? / DhakkaMeslek Tekstil