Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Mecliste Kimse Yok

BaşlatansirinceTarih27/04/2007 13:32:50Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Malesef beni ve Ankarada 1 milyonun üzerindeki kişiyi temsil eden mecliste kimse yok. ve doğru düzgün bir partide.

Ankara Cumhuriyet mitinginde bizzat olduğum için, her kesimden insan olduğunu kendim gördüm. herbiri ayrı kültürden, ayrı şehirdendi.ve farkli farklı partidendiler.Orda Anaplı da vardı DYP lide MHP lide, CHPli DSP li de vardı, İşçi partilide ve belki bilmediğim başka partilerden de. Ama bu noktada eminim geçen seçimlerde de Kararsız kalan büyük bir çoğunluk vardı, benim gibi. ÇÜnkü hiçbiri tam anlamıyla beni ve düşüncelerimi temsil edemiyordu. Ama buna rağmen orda Tayyip in dediği gibi "bindirilmiş kıtalar" değildi "Türkiye laiktir Laik kalacak "diye haykıranlar vardı. İstedikleri temel şeyler vardı.Bunların ilki Tayyip'in ve benzerinin cumhurbaşkanı olmaması ve Türkiye'nin "ılımlı islam devletine"dönüştürülmeye çalışması yerine, Laik devlet olarak kalması.

ve bir şey daha vardı orda, son derece inançlı, namazında orucunda insanlarda vardı. Din Allah ile kulu arasında kaldığı müddetçe,bundan zaten kimse rahatsız değil. sorunun ne olduğunu ve ne halinde getirildiğini siz daha iyi biliyorsunuz. Benim annem bundan 15 sene önce soğuk havalarda, yada dışarı çıkarken başını örterdi ama o bağlama şekli şuan siyasi bir tepkiye dönüşen bağlama şekli gibi değildi.Ama şuan soğuk havalalarda bere yada şapka takıyor ama başını artık örtmüyor. neden biliyormusunuz???? Refah partisinden itibaren başlayan kadınlarımızın yüzyıllarca başını örtükleri eşarpları siyasallaştırıp, bir görüşün simgesi haline getirdikleri için. Annem eminim bilinçsizce ama "o siyasi düşünceden miş" gibi anlaşılmasın diye örtünmüyor. "Ve Rafah, fazilet ve devamında AK parti yüzyıllarca Anadolu kadının başındaki örtüyü alıp, kendilerine mal ettiler. Ve onlar Türkiyeyi kuTuplaştırdılar.Bunuda biliçlice yaptılar. ÇÜNkü hedeflerine doğru yavaş, sinsice ve emin adımlarla tüm devlet kademelerini ele geçirirken, "bir araç" lazımdı. Kendi saflarını belirlemek, ve üzerilerine dikkat çekmek için. Buda başörtü oldu. Ve ben eminim eğer AKP bir dönem daha hükümette kalırsa Türban heryere girer. Ankaranın Keçiören belideyesi sınırları içinde nasıl ALKol yasaksa ve kurtarılmış bölge ise onlara göre, heryer öyle olcak. Ve daha pekçok şey.... yazımı uzatmak istemiyorum. ama ben 94-98 yıllarında Üniversitede okurken Refahın oyu yüzde 2-4 lerdeydi. ozaman demiştim geliyorlar yavaş yavaş diye. 2 adım ileri 1 adım geri taktiğiyle. ve şuan Ankarda toplanan milyonlar meydanlar dışındada birşey yapmazsalar, yani mecliste temsil edilmezseler, gelecek ,ABD ve AB destekli bir İslam devleti, Laik sosyal hukuk devleti yerine....
Şirin Özdemir

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye1236 yazı
Ben bir parti kursam etek ve pantolonu siyasi simge haline getirsem bazi akli evveller bunlari 'o dusuncedenmis gibi anlasilmasin diye' giymezler mi acaba cok merak ediyorum. :)))))))))))

komiksin ey milletim, cok komiksin....
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye28 yazı
aynı 12 nısanda genelkurmayın "sözde değil özde laik olmalı" cumhurbaşakanı derken, akp'nin bunu, anlamamak işine gelmemiş, ve saptırmıslardı. neden çunku anlamak işine gelmemişti. anlamak istememenin sonucunu hepimiz görüyoruz şidi. siyası tarihimize birde 27 nisan muhtırası eklendi...

yukurda yazdıklarıma karsın verdıgıniz cevapta bana bunu hatırlatttı.siz ne demek istediğimi anladınız ama anlamak işinize gelmediği için , işinize geldiği şekilde yorumluyorsunuz. bende size gülüyorum. gercekten. ağlanacak halimize glüyorum. sizin sözünle bitirmek istiyorum.

kendize gelin ey milletim, kendinize...
Şirin Özdemir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye1236 yazı

"Sozde degil, ozde laiklik" o ne be? deterjan reklami gibi :)))
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye28 yazı
size bulunduğunuz yerden Çin' den komik gelen sözler genel kurmayın sözüdür kenan bey. ben size cevap vererek kendimi küçültmeyeceğim. size bu halk gerekli mesejı verecektir. askerimizle , Atatürkle dalga geçen bir sitede yazı yazmış olmak bile bana utanç vermektedir. ve tüm duyarlı , burda yazı yazan atatürkçü yurtsever yazarları bu siteyi protesto etmeye çağırıyorum..
Şirin Özdemir

Yeni Üye28 yazı
editör kenan bey'in,"Sozde degil, ozde laiklik" o ne be? deterjan reklami gibi :))) yorumuna istinaden,

size bulunduğunuz yerden Çin' den komik gelen sözler "sözde değil özde laik" sözü sayın genel kurmayımızın sözüdür kenan bey. ben size cevap vererek kendimi küçültmeyeceğim. size bu halk gerekli mesejı verecektir. <b>askerimizle , Atatürkle dalga geçen bir sitede yazı yazmış olmak bile bana utanç vermektedir. </b>ve tüm duyarlı , burda yazı yazan atatürkçü, yurtsever yazarları <b>bu siteyi protesto etmeye çağırıyorum</b>

size çinden konuşmak kolay geliyor herhalde. türkiyenin içinde bulunduğu bu hassas dönemde, sizi türkiyeye çağırıyorum. bide burdan konuşun bakalım. beni hedef almanız, beni kaçıracağını sanıyorsanız yanılıyorssunuz.... bizler artık meydanlarda , yarında sanıdklarda size kim olduğumuzu, ne kadar olduğumuzu göstereceğiz.
"TÜRKİYE LAİK ,ve ATATÜRK CUMHURİYETİR "öylede kalacaktır.....
Şirin Özdemir

Yazar997 yazı
Merhaba Şirin,
Burada yazılan yazılar tamamen yazarlarını bağlar (Site kuralları 1.) ...

Lütfen Koniks.com ile ilgili yorumlarını bu bağlamda yapmanı diliyor, ve "site" ile ilgili haksız ithamlarını geri almanı rica ediyorum.

Tşk.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye28 yazı
sayın ismail bey bende zaten koniks editörlerine yönelik yazdım. adamın yukarda yazdığı cümleyi okumadınızmı. bu nasıl bir saygısızlık.

koniks yazarlarını bağlayıcı bir şey söylemedim. onlardan sadece destek bekledım. editör sıfatıyla yazı yazanları uyarmak amacıyla..
bu ülkenin sahip olduğu temel değeleriyle dalga geçme hakkını onlara kimse vermez. siz duyarlı yazarlardanda bu editörlere tepkinizi iletmenizi bekledim.... yazımı tekrar okuyun. sonra tekrar konusalım isterseniz...

ama bildiğiniz gibi, sesizlikte bir çeşit onaylamaktır yazdıklarını...lütfen sesiz kalmayalım artık...
Şirin Özdemir

Yazar997 yazı
Sevgili Şirin,
Ben, sitenin kurucularından ve yöneticilerindenim...

Atatürk düşmanı olduğunu söylediğin Kenan beyin http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=269 adresinde, zamanında Atatürk'le ilgili yazdığı yazı var. Pek te sizin tasvir ettiğiniz gibi biri değil yani :)

Bu platform, kurallar çerçevesinde herkese düşündüklerini açıkça söyleme imkanı veriyor. Bu fırsatı değerlendirip, "toplumsal linç" yerine, tartışmaya, fikir alışverişlerine odaklanmalıyız diye düşünüyorum..

Sevgiler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye28 yazı
ozaman söyleyecek tek şey kalıyor. kenan bey provakosyon yaparak hit sayısını artırmaya çalısıyor herhalde. yada insanalrı birbirine çatıştırarak (içten içe gülerek) benim gibi tek niyeti yazmak olan insanları kullanıyor. tarihten bu yana politikacıların yaptığı gibi suni bir gerilim ortamı yaratak prim toplamaya çalısıyor herhalde. sizde buna destek vererek ne yapmaya çalışıyorsnuz anlamadım.
zaten açıkçası kenan beyin siyası duruşunu çok merak ediyorum. bu ülkenin vazgeçilmezlerine saygısı olan bir insan TSk ın başındaki insanın sözleriye o şekilde dalga geçmesi mümkün değildir. ki o sözler tandoğanda ve çağlayanlardaki milyonlarında sesi olmuştur.

ozaman siz bana bu çelişkiyi açıklayın. ve benim atatürk ve cumhuriyetimizle ilgili yazdığım yorumlara sizin katılıp, onun aşağalıcı yazılarına ne diyorsunuz??( BUNA MUTLAK CEVAP VERMENİZİ BEKLİYORM)

not: tabıkı herkes onay vermek zorunda değildir. farklılıklar toplumları zenginleştirir. ama her düşünce belli bir saygı çercevesinde eleştirlmeli ve tartışılmalıdır. ne belden aşağıya vurulmalıdır, ne hakaret edilmelidir. ozaman demokrasi bunun nersinde söylermisiniz bana..

not:ve gerçekten sizlerin kim oldduğunuzu ve amacınızı çok merak ediyorum..
Şirin Özdemir