Ankara Cumhuriyet mitinginde bizzat olduğum için, her kesimden insan olduğunu kendim gördüm. herbiri ayrı kültürden, ayrı şehirdendi.ve farkli farklı partidendiler.Orda Anaplı da vardı DYP lide MHP lide, CHPli DSP li de vardı, İşçi partilide ve belki bilmediğim başka partilerden de. Ama bu noktada eminim geçen seçimlerde de Kararsız kalan büyük bir çoğunluk vardı, benim gibi. ÇÜnkü hiçbiri tam anlamıyla beni ve düşüncelerimi temsil edemiyordu. Ama buna rağmen orda Tayyip in dediği gibi "bindirilmiş kıtalar" değildi "Türkiye laiktir Laik kalacak "diye haykıranlar vardı. İstedikleri temel şeyler vardı.Bunların ilki Tayyip'in ve benzerinin cumhurbaşkanı olmaması ve Türkiye'nin "ılımlı islam devletine"dönüştürülmeye çalışması yerine, Laik devlet olarak kalması.
ve bir şey daha vardı orda, son derece inançlı, namazında orucunda insanlarda vardı. Din Allah ile kulu arasında kaldığı müddetçe,bundan zaten kimse rahatsız değil. sorunun ne olduğunu ve ne halinde getirildiğini siz daha iyi biliyorsunuz. Benim annem bundan 15 sene önce soğuk havalarda, yada dışarı çıkarken başını örterdi ama o bağlama şekli şuan siyasi bir tepkiye dönüşen bağlama şekli gibi değildi.Ama şuan soğuk havalalarda bere yada şapka takıyor ama başını artık örtmüyor. neden biliyormusunuz???? Refah partisinden itibaren başlayan kadınlarımızın yüzyıllarca başını örtükleri eşarpları siyasallaştırıp, bir görüşün simgesi haline getirdikleri için. Annem eminim bilinçsizce ama "o siyasi düşünceden miş" gibi anlaşılmasın diye örtünmüyor. "Ve Rafah, fazilet ve devamında AK parti yüzyıllarca Anadolu kadının başındaki örtüyü alıp, kendilerine mal ettiler. Ve onlar Türkiyeyi kuTuplaştırdılar.Bunuda biliçlice yaptılar. ÇÜNkü hedeflerine doğru yavaş, sinsice ve emin adımlarla tüm devlet kademelerini ele geçirirken, "bir araç" lazımdı. Kendi saflarını belirlemek, ve üzerilerine dikkat çekmek için. Buda başörtü oldu. Ve ben eminim eğer AKP bir dönem daha hükümette kalırsa Türban heryere girer. Ankaranın Keçiören belideyesi sınırları içinde nasıl ALKol yasaksa ve kurtarılmış bölge ise onlara göre, heryer öyle olcak. Ve daha pekçok şey.... yazımı uzatmak istemiyorum. ama ben 94-98 yıllarında Üniversitede okurken Refahın oyu yüzde 2-4 lerdeydi. ozaman demiştim geliyorlar yavaş yavaş diye. 2 adım ileri 1 adım geri taktiğiyle. ve şuan Ankarda toplanan milyonlar meydanlar dışındada birşey yapmazsalar, yani mecliste temsil edilmezseler, gelecek ,ABD ve AB destekli bir İslam devleti, Laik sosyal hukuk devleti yerine....
Şirin Özdemir