DÜŞÜNÜN Kİ,reklam üzerine pazarlama işi yapmaya çalışıyorsunuz.İşiniz oldukça zor. Çünki, ,insanlar reklamın etkinliğini ve sizin sisteminizin işe yaradığını bilmiyor. Anlatıyorsunuz ama nafile...
SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ? ? ? Ne derdiniz ya da ne uygulardınız ki reklamlarınızı pazarlayabilesiniz!!!!
walla ben olsam ufak yerse bak dığerleri reklam verdi dersin yanı ufak yalanlar o zmn sırf o vermiş bende vereyim mantıgı dogacaktır o yuzden bundan yararlan derim ayrıca vbirazda senın anlatım gucune bakar onun harici yapabilirsin ama biraz caba gerekli ....
adamın en büyük rakibine öldü fiyatına reklam verir onun iş yerinin karşısına ve başka yerlerdeki bilborlara ve sokağa reklam bröşürleri dağıttırırdım oda gitsin başkasıyla çalışsın artık.
şakayı bir yana bırakalım en mantıklı yol. reklam veren şirketlerin ciroları ile reklamsız şirketlerin cirolarının karşılaştırmasını içeren ciddi bir rapor hazırlarım. ama reklamın etkinliğini bilmeyen bir insan diyorsunuz bu tarz insanlarla zaten iş yapılmaz. eğer ki sizin ulusal bazda değilde yerel bazda bir reklam şirketi olarak çalışacaksanız da işiniz oldukça zor.eğer ki ne iş yaptığınızı daha fazla açarsanız insanlar daha fazla yardımcı olurlar bence.
Peki. Coffeenews'i duymussunuzdur. Reklam pazarla**** para kazanmaya çalışılıyor. Yakında bu işi yapmaya başlayacağım. Bu sistem küçük ve orta ölçekli işletmeler için kurulmuş. Yaptığım araştırmalarda bulunduğum bölgenin bu duruma elverişli olmadığını öğrendim,başarı oranımın çok düşük olacağını biliyorum ama yine de bunu halkımıza kanıtlamak istiyorum. Şu an pazar araştırmama devam ediyorum, çoğu kişi ve firma reklamın etkinliğini bilmiyor. Daha da önemlisi benim sistemimin etkinliğini bilmiyor. Bu yüzden işim oldukça zor. Bunun içinde türlü arayışlara girdim. Şimdi yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum...
Ben daha gencim ama bi okadarda genç fikirlerim var. Hani derlerya delikanlı cidden öleyim. Neyse bence işin ne olduğu değil kimin ne şekilde yaptığı önemli. işte COLA TURKA bir örnek önce işinizi sevecek sonrada bu iş için halkı can damarından vuracak yerler yakalayacaksınız. Örneğin karşı firma yabancı ortağamı sahip verin coşkuyu. Anlamışsınızdır heralde ne yapacağınızı. Veya karşınızdakinin en büyük hatasını yakalamalısınız. Ondan adamlarıyla anlaşıp onun işlerini öğrenecek ondan daha uygun fiyat vererek alacaksınız.
Bunun yanında hiçbişey gözetmeden çok ucuza iş yaparak kendinizi tanıtabilirsiniz. İyi günler SEVGİLERİMLE. SİZİN İÇİN EN HAYIRLISI NE İSE O OLSUN!
geçtiğimiz günlerde apartmanımızı haşerelere karrşı ilaçlattık apartmanda yaşıyorsanız sizede bir sürü fotokopiye basılı ilaçlama firmalarının broşürleri gelmiştir ancak içlerinden bir tanesi kapalı zarf içinde yöneticiye özel bir mektupla firmayı tanıtan ve zararlılarla nasıl mücadele edildiğini bir takım sertifika kopyalarıyla beraber ayna gibi belli oluyordu ve tabiki ben bu firmayı çağırdım.ama hizmet diğerlerinden farklı değildi tek fark tanıtım dı.sonuç olarak tanıtımını yapacağınız firmanın diğer firmalardan daha ciddi ve profesyonel bir firma olduğunu insanlara anlatabililecek hayal gücüne sahipseniz işiniz kolay . inşallah işinizde başarılı olursunuz kolay gelsin.
Şöyle bir soru sorardım... Dünyadaki her insanın sizi tanıması ve sizin ürününüzü kullanması için kişi başına ne kadar ücret ödemeyi kabul ederdiniz diye sorardım... Adam başı iki cent verseniz bu yaklaşık 10 milyar cent eder... Bu da 100 milyon dolar eder... Siz bu kadar verebilirmisiniz... Hayır cevabı çok normal olarak gelecektir tabii... Ben bunu reklam ile q milyon dolara hallederim... Nasıl mı vereceğimiz reklamla serdim... Ve sanıyorum işi de alırdım...
Anlamadım tristapena genç olduğumu ve ilginç fikirler beyan ettim fikrimi beğenmediysen ve bir fikir beyan etmeyeceksen neden boşuna cümle kuruyorsun ben bunu bir türlü anlamıyorum? Neden beni ezmek yerine yapıcı birşeyler yazılmaz ki? Sizde bu yollardan geçtiniz belki benden daha az bilgiliydiniz. (Ben 10 yaşımdan beri pazarlama ile uğraşıyorum. Baba mesleği bu işi yürütüyorum.) Peki ya sen tristapena??
Coffeenews'de bir işletmenin reklamını aldıysanız o işletmenin rakibinin reklamını alamıyorsunuz. Yani rakibin reklam verdi sende ver zor biraz.
Coffeenews'in istediği lisans parası oldukça yüksek, karşılığında ise lisans sahibine çok fazla bir şey vaad etmiyor. Bana sorsanız, Sivas içinse girmeyin derdim veya becerebiliyorsanız benzerini bir matbaa ile anlaşıp kendiniz üretin...
Reklam veren bulmak zor iş, durmadan koşturmak gerekiyor... Ben olsam ilk 1-2 ay/hafta kaliteli bilinen (kanı önderi durumundaki) işletmelerin reklamlarını ücretsiz veya çok az ücretle yayınlardım. Daha sonra mevcut yerel dergi, gazete ve tv'ye reklam veren işletmeleri ve onların rakiplerini takibe alırdım; başka yerlere reklam veriyorlarsa size de reklam verebilirler veya rakipleri size reklam verebilir. Daha sonra lacileri çekip, elime kaliteli işletmelerin reklam vermiş olduğu dergimi alıp "randevu" ile kapı kapı dolaşırdım. Onlara derginin kimlere ulaştığını ve reklamın işletmeye ne kazandıracağını bir bir anlatırdım, kafalarındaki soru işaretlerini açıklar, itirazlarını bir bir karşılardım. Bunun için de randevuya hazırlıklı giderdim... "Düşüneyim", "Daha sonra belki" derlerse yılmaz belli bir süre sonra tekrar tekrar o işletmelerle iletişime geçerdim...
ben olsam bu tarz reklam işinden hiç anlamayan küçük firmalara belkide zarar ederek ufak bir reklam işi ayarlardım.daha sonra bunun geri dönüşünü ölçerdim ve evet artık daha sağlam bir reklam yapmalıyız derdim.
Talip bey işiniz zor Sivas'ta alsanız alsanız hava alırsınız bu konuda ısrarcı olmanın bence bir manası yok, konu hakkında bu denli inatçı oluşunuz işinize duyduğunuz saygının ifadesi olsa gerek ve güzel bir haslet.Fakat, bence enerjinizi daha verimli ve para kazanıp kazandırabilceğiniz bir sektöre yönlendirin. Bunun dışında daha büyük bir şehirde olsaydınız orada karşılaşacağınız esnaflar yada tüccarlar zaten bir şekilde öne çıkmaları gerektiğinin farkında olurlardı unutmayınız ki reklamın asıl mantığı artık, mor inek kavramı ile birlikte farklılaşmaktan geçmektedir.Tüketiciler de bilinirliği yüksek olan markalara yada markacıklara teveccüh göstermektedir, şu halde sadece gittiğiniz müşterinin bu konuyla ilgili ihtiyacını ortaya çıkarıp iyi fiyat vermekle işi bitirmiş olabilirdiniz.Daha basit bir anlatımla marka olmuş 10 adet çamaşır suyunun yanına sizin müşterinizin marka olamamış ama hepsinden daha iyi olan ürününü koyarsanız(tabii fiyatı da uygun..) iş biter, ulen müşterimin çamaşır suyunun diğerlerinden daha iyi olduğunu kim bilecek ki? diyebilirsiniz.Eh, reklamın amacı da bunu tüketicilere anlatmak değil midir?
valla ben olsam ilkönce reklamın faydaları ile ilgili bilgi veririm daha sonrada pozitif birkaç örnek gösteriri yararını nlatma için.budamı olmadı bu işle lgilenen firmalrla bağlantıya geçip birebir görüşüp ikna etmeye çalışırım bu da omassa yapacak birşey yok o kişi reklamdan anlamıyor demek...
ArkadaşReklam pazarlama iş kolunda sizin bilgi birikiminiz çok önemli,Pazarlamanın sunumu çok önemli,Yapmış olduğunuz pazarlama hangi iş koluna hitap ediyor,Reklam diyorsunuzda rehbermi,katalogmu,dergimi,gazetemi vs.vs.nedir?yazınızda belirtmemişsiniz il çalışmalarında başarısızlıklar varsa bölge olarak çalışmalısın ki başarıları yakalamalısınız. Reklam pazarlaması apayrı bir iştir günümüz teknoloji çağında reklamın ayrı bir pazarı vardır.Bu pazarda yer alındığında teori olarak devamlı bilgi birikimi gerekli çünki her gün yeni bilgiler,yeni olan her şey eklenmektedir. Ayrıca kendi reklamınızda çok önemli siz öncelikle çalışmalarınızda kendi reklamınızı çok iyi yapmalısınızki şirketlerin çalışmalarında başarılı olursunuz. Çalışmanı açıkça yazarsan net olarak bulunduğun bölge debende dahil olmak üzere değerli üye arkadaşlardan pazarlamada bilgisi olanların detaylı bilgi vereceklerdir diye düşünüyorum.Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
Ben öncelikle kerrigan isimli arkadaşın yazdıklarına katılıyorum. Ben de bu işi yaptım. Zor bir iş. Önce kendini kanıtlaman lazım. Büyük firmaların reklamlarını kar etmeden maliyetine o dergide bulundurman lazım. Sonra diğer esnaflara işte ben bunu yaptım ikinci dergide daha iyisini yapacağım. Daha fazla kişiye ulaşacağım derdim. İnandırıcı olur bence. Ama söylediklerini yapman lazım. Sadece bi seferlik düşünmemek lazım. Kalıcı olursan çok para kazandırır. İkinci Üçüncü senelerde zaten müşteriler hazırdır.
bence pazarlamada herşey bir bütündür dış görünüşünden konuşma şekline vurgularına kadar bakışlarında dahil...bulunduğun ilde bunu anlatmak eminim senin için çok zor...dediğim gibi başlangıç için bunlar daha sonra kendinden emin bir satış stratejisi mesela karşındaki insanın anlıcağı bir şeklde örnekler vermelisin büyük firmaları göstererek küçük işletmelerin nasıl büyüdüklerine dahil ve bunun reklam aracılığıyla olduğuna dair...samimi ama mesafeli bir ortam yaratmalısın müşteriye güven vermelisin...müşteri ne istiyorya onu vermelisin ona pazarlamanı onun istediği tepside onun istediği şekilde sunmalısın...kendine güven eminim başarırsın :)
Herkese uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Bu konuyu başlatan benim. Bundan tam 6 ay önce yeni bir işe başlıyordum. Kendime ne tam bir güvenim var dı ne de işe cesaretim... İnsan çalışarak bir yerlere gelmeyi başarıyor. Şu an Coffee News gazetesinde 29. sayımı çıkardım ve geçen aylarda Türkiye'nin en başarılı bölgesinden birisi olduk. Reklam adına güzel işler yaptık ve şehre yenilik kazandırdık. Kimse reklamlardan şikayetçi değil ve memnuniyet her geçen gün artıyor.
Tüm herkese bana olan yardımlarından dolayı ve samimiyetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
talip bey merhaba , öncelikle reklamları kaç liradan aldığınızı ve maliyetler çıktıkdan sonra size ne kadar kaldığını merak ediyorum birincisi. coffee news sin her ay süre gelen bir 240 dolar gibi aidatları varmış bunlarıda hesaba kattığınızda harcadığınız efor ile birlikte sanırım kazanç efor arasında bir orantısızlık olması gerekmektedir.
Coffeenews ben pazarlama yaparken müşterimdi perpada onları indirimli telefon üzerinden konuşturuyordum 1045 falan yoktu o zaman 12 hane bende santraline kaydetmiştim birşeyi merak ettim Coffeenews giriş ücreti ne kadar sanırım sadece resturantardan reklma alınıyo bence reklamdan para kazanmak istiyenler bulundugu yerin yerel gsazetesini cıkartsınlar 15günde 1 ayda bir dha aa üye oldugu zaman muhabirede gerek kalmaz pazarlamayla uğrasan biri bir tanede gazeteci bulursun ek iş yapmak isteyen .yerel gazete cıkardıgınız zaman sizin banko 2-3 tane market ilan verir her market ayrı ayrı ilan bastırıyor bunları kapıdan asagı atıyo herkes almıyo ama gazeteolursa alır kuaför de falan o gazete1 kalır atmazlar çünkü bulundukları bölge ile ilgii haberlelr
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz