Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

75000 Tl İle 3 Seçenek'ten Hangisi Yapılır?

BaşlatandeanTarih03/03/2010 21:38:34Yorum31

İlk mesaj
Bulunduğum şehirde yapmakta olduğu işi, 3-4 ay içinde kapatacağım, ya mersin yada istanbula yerleşmemiz söz konusu, mersin daha çok ağar basıyor sebeb ise, evim çevrem ve tanıdıklar çok, istanbulda aynı şekilde ama oraya gidersem cebimden daha çok para çıkacak.

Şimdi 75-100 bin arası bir iş yapmak isiyorum ancak, böle otomat yok bayilik yok francising felan filan değil.

aklımdakiler şunlar

1. Bayanlara yönelik kozmetik dükkanı olabilir, cilt bakımı vs vs vs.
2. fırın unlu mamüller olabilir.

3.Mersinde rent a car işi. Kendime ait 2007 model ve 2010 model lüks araçlar, bu araçları değerlendirmek istiyorum.

İstanbula gidersem eğer 75.000 tl lik bütçe iş olur sana 125-150 bin lira.

Bu arada aklınızda fikirleriniz varsa da dinleyebilirim

Saygılar

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
31 yorum
yok mu fikri olan

bence sen rent a car işini değerlendir derim

Yerleşim Türkiye / Kocaeli

hangisine karar verirsen ver . Bu iş olmaz da parayı bitirirsem ne yaparımı iyi düşün .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
rentecar uzerine sirketini kur elinde kalan parayi sirketin hesabina bankaya yatir o parayi yatirdiign bankadan 15 adetlik filo kredi si yani arac kredisi cikart bir anda 15 adet araban olur sonra git ve sirketlere fiyat ver bosuna disardan gelen musteriyi bekleme 3 ne 5 ne bakma cunku senin her ay odemen gereken araba kredilerin var ornegin piyasa aylik kirasi bir arabanin 2500 tl ise atiyorum sen kredinin uzerine araba basi 300-400 tl koy kirala cunku seniin kredi odemen var yani o arac kapinin onunde durdukca zarar hatta batarsin saygilarimla iyi gunler
...

Yerleşim Romanya / BucurestiMeslek Yöneticilik
Rent a car işi, şu an 2 aracım olduğundan daha cazip geliyor evet ancak açıkcası tırsıyorum, komşufırın tarzı biryerde aklımdan geçmiyor değil hani

bir firma kurun,
2. el ağır vasıta alım-satım yapıyoruz,
kar ortaklığı modeli ile çalışabiliriz,
bu arada küçük sermayeli ek bir işte yapabilirsiniz,
100.000 TL için aylık geliriniz 5-7.500 TL civarında olur.

sitemizi inceleyip, bu konuda koniks'te yazmış oduğum yazılarımı okuyabilirsiniz.
www.cekicidunyasi.com

selamlar.
www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
ekmek fırını bence batmaz ömür boyu ekmeğini sağlar. tamam trilyonluk olmazsın ama boynunu da bükmezsin
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
trla, sen bu ağır vasıtayı ucuza bulduğun için karın yarısnı alıyorsun, kısacası senin bunu talep etmek için ekstran nedir?

rent a car çok uğraştırır sızı bır arkadaşım yapıyordu ama pek randuman almadı çunku araban kaza yapar bela , çalınır bela zamanında gelmez bela serserının bırı alır hurdaya çevırır dahada bela en mantıklısı yerınde yanı dukkan tarzı daha uygun bence .. fırın da mantıklı ama bende kozmetık işini yapıyorum bana daha mantıklı gelıyor ..yardımcı olabılırım hasancan_24@hotmail.com 05315794072
hasancan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Ekstralarımız şunlardır ;
Şu ana kadar yapılmış 1.000.000 TL yatırım,
19 yıllık sektör tecrübesi,
Alış-satış, tahsilat ve diğer işlemlere karışmadan hazır kazanç'a ortak olmak,

Bu iş'te sadece para önemli değil, doğru aracı ekspertizini ve piyasa fiyatını doğru tespit ederek bulmak, bunu satışa hazır hale getirmek, en zor olanı da bunu satmaktır. Bunu yaparken tesis, personel ve altyapınızın buna uygun olması gerekmekte.

Selamlar.
www.cekicidunyasi.com

sevgili dean ben yaklaşık 6 aydır izmirden mersine geldim ve çok pişmanım burası çok durgun hareketsiz bir şehir kışın yağmur yağdımı ki bazen bir hafta hiç durmuyor mağazalarda insan göremezsin yazın bunaltır herkes yaylaya kaçar garip enerjisiz bir yer şu an nerde ikamat ediyorsun bilmiyorum ama burası eğer ticaret erbabıysan kazançlı bir yer değil ben pek sevmedim ama tabi herkes için farklı belkide sen mersin de başarılı olursun seversin etkilemiyeyim ama bundan sonraki hayatını geçireceğin yer için karar vereceksen iyi düşün sonra pişman olma derim bu mersin , istanbul veya başka bir şehir önceden git bir bi hafta iki hafta kal bak gez esnafla konuş insanlarıincele öyle karar ver derim hayırlısı

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Y?siz
dostum sharktr,

Şimdi ben 20 sene ailemle mersinde yaşadım, evet mersin kıt bir şehir, sadece liman var başkada birşey yok, forum açıldı akdeniz beldesi yani çarşı bitti, forum,dada kepenk kapatan çok dükkan var, mersinde ya kuzey ırağa ticaret yapacaksın yada dış ticaretle ilgili bir şey olabilir.Mersinin artısı şu ucuz şehir, cebinde 10 lira olsun sabah öğlen akşamı çıkartırsın.

Şimdi benim mersini düşünmemin sebebi, istiklal caddesinde bürom var boşta, dorukkentte ev var boşta, şimdi diyorumki ben istanbula gidersem eğer , ev dükkan vs için cebimden fazla para çıkacak, halbuki mersin için öle değil, hani çok fazla para hırsımda yok, çünkü gerekli bir birkimim var, bu bir köşede durur, bende kendimi döndürürüm diyordum ki , dün hanımla istanbul mersin tartışması yaşandı, o istanbuldan geldiği için ve ailesi çevresi orada olduğu için istanbulu istiyor, mersinede gitsek yalnızım diyor, şimdilik istanbul gözüküyor, büyük ihtimallede,kara fırın,aslı börek tarzı bir yer açmayı düşünüyorum. Bakalım kısmet

Peki trla teşekkür ederim, koyduğunuz yatırım size dönmekte kararlımı?

Kıcacası bu sektör nasıl, bilmiyorum çünkü

Onceki yaptiginiz isle ilgili olsun, piyasa tecrubeniz var.
Ergun

Yerleşim ABD / MiamiMeslek Saty? / Pazarlama
Rent a car işini değerlendir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yapmış olduğum yatırımın yarısı mevcut tesise geri dönülmez olarak yapıldı, kalanı ise işletme sermayesi olarak kullanılmakta, fakat bu işin çapı çok büyük, deniz gibi, ne kadar para koysanız yutar, fakat ne kadar koyarsanız o orantıda kazanırsınız. Dolayısı ile benim amacım, mevcut tesisin kaldırabileceği iş hacmine ulaşmaktır, bu durumda yapmış olduğum yatırımı 5-6 ayda amorti eder.

Mevcut yerim 10 dönüm civarında, aylık 150 araç satabilme potansiyeli var, pazarda buna müsait, şu günlerdeki satış adedimiz ise 20-25 civarında, buradan elde edilen ortalama gelir 100.000 TL civarında, gelirin bir kısmı ortak çalıştığımız arkadaşlarla olduğu için karlılığımızın 35-40 TL'si kar payına gitmekte, kalan 60-65.000 TL nin de 35-40.000 TL'si genel giderlere, kalan miktar hedeflediğim değerlerden uzak şu an.

Aldığımız araçları satamamak gibi bir durum sözkonusu değil, şu ana kadar en fazla bekleyen 60-70 gün beklemiştir., Genel ortalama stok seviyesi 30 gün civarında,

Birkaç alışverişten sonra hemen hemen herşeye vakıf olunur.

Selamlar.

www.cekicidunyasi.com

Sayın namik61, ürün ne ki? :)))))
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
soyle yapabilirsin toptan usb flash bellek hafıza kartı mouse kulaklık felan satısına girersin 75000 lira ile toptan cok ucuza alırsınız mersin toptan adana antep yaparsınız. artı batma sansı sıfır olan bir iş arastırırsanız günlük 75000 lira ile 10000 lira kazanırsınız günlük olarak diyorum.
serkan turan

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
s.aleykum 12 yildir ukraynada lokum cezerye recel yapiyorum ,ortagimi ayirdim ciddi ortak ariyorum .ilgilenirsen detaylari anlatirim selamlar iyi calismalar yussuf bayrak !!!
lokumcuyusuf

Yerleşim Ukrayna / KrymMeslek Gyda
rent a car bıktırır insanı helede mersinde valla mersin çok ölü bir kent ben sizin yerinizde olsam istanbulu seçerdim mersinde forum avm dışında hiç biryerde canlılık yok cadde esnafları kan ağlıyor mersin yatırım için çok büyük riskle taşıyor allah yardımcınız olsun
BAŞARI SÜREKLİLİKTİR

Yerleşim Türkiye / YiiiiMeslek Otomotiv
Arkadaşlar, fikirleriniz ve önerileriniz için çok tşk ederim, mersin şehir olarak bitik bu yüzden rafa kaldırdım, istanbul kesin ama iş net değil şu an için, açıkcası bakacağım daha araştıracağım, Trla arkadaşımızın yaptığı iş fena değil gibi gözüküyor ama trla yanlış anlama ama hani sizi tanımıyorum evet işinizin ne şekilde yürürdüğünü tam olarak bilemiyorum, ne kadar paranız olursa olsun güven ve dürüstlük çok önemli, çok duyuyoruz ve şahit oluyoruz olumsuz ilişkilerine o yüzden ileride pişman olmamak için her detayı iyice düşünmek gerekiyor.

sevgili dean,

her konuda haklısınız, bizde her parası olan ile iş yapmıyoruz zaten,
zamanınız olursa tesisimize beklerim,
ararsanızda görüşürüz, 0.532.360 16 67,
hakkınızda hayırlı olmasını temenni ederim.
selamlar.
www.cekicidunyasi.com

Trla, Bu ay sonu istanbula geleceğim, zaten gelmeden öncede müsait olup olmadığınızı öğrenir ona göre sizinle görüşmek isterim.

Saygılarımla

görüşmek üzere, beklerim.
www.cekicidunyasi.com

Yeni bir iş kurmak isteyen ve mecbur kalan biri kalan biri olarak forumu takip ediyorum fakat şu ana kadar ufacık kafamda bir şey netleşmiş değil, netleşmiş olmaya müsait olduğu anda bile , bu netleşen konuyla ilgili kimle konuşsam fikir alsam olumsuz konuşuyor,

Piyasa kötü kriz var, piyasa ben bildim bileli kötü 5 sene öncede kötüydü şimdide kötü, 5 sene sonrada kötü olacak, paranızı tutun faize koyun. Faizler zaten düşük eskidendi o, yurdışından ithalat konusu gündeme geliyor, çin pazarı bitti bitecek boşverin, Büyük şehirlerde küçük esnafı büyükler yutuyor, Bayilik veya franchesing alıp gıda tüketimi üstüne yatırım diyoruz, yok yatırım maliyeti yok giriş için ayrı bir maliyet, adı sanı duyulmayan franchesing alıpta başkasının ipiyle kuyuya inmek oda ayrı bir şey, şu an yaptığım gıda katkı kimyasalları pazarlama işide eskisi gibi değil, artık firmalar asıl ana dağıtıcıya ulaşmak derdinde, benim şöyle bir iş fikrim var ama param yok diyipte forumda dolaşanlar, tabi işinde başarılı olup partner arayanlarda var ama ne kadar güvenilir, insanlar artık biribirinin gözünün yaşına bakmadığı bir dünyada, az bir şey yapmış olduğun birikimi feda edebilirisn, yok otomat bayiliği yok bilmem ne, bu forumda biribiriyle ortak olup, hadi ortak olup başarılı ortaklık yapan kaç kişi var, birazda bizdede ürkeklik var ya şöyle olurs ya böyle olursa e artık sorumlu olduğumuz insanlarda olunca, iyi analiz etsen bile gözü kapatıp bir şeyleri riske edemiyorsunun.

Vallahi bilmiyorum ama ***ürende öle bir ***ürüyor işte, ne hakkını yedireceksin nede gereğinden fazla para hırsın olacak,hırs bir yerden sonra insanı bitirir.

rent car işi eğer bölgede fazla yoksa çok iyi olur öncelikle yapman gereken elindeki lüxs arabaları takas yoluyla vaya satarak daha ucuz arabalara yönelmen clio albea gibi hiç borca girmeden sermayenlede 4,5 tane bu tip 2. el araba alabilirsin 5,6 tane de scooter tipi motorsiklet koyarsın sonra yapman gereken otellere ve ve büyük tur şirketlerini teklif ***ürmek ayrıca hava alanı uzaksa havaalanı transferi de yaparsın

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dean
Yeni bir iş kurmak isteyen ve mecbur kalan biri kalan biri olarak forumu takip ediyorum fakat şu ana kadar ufacık kafamda bir şey netleşmiş değil, netleşmiş olmaya müsait olduğu anda bile , bu netleşen konuyla ilgili kimle konuşsam fikir alsam olumsuz konuşuyor,

Piyasa kötü kriz var, piyasa ben bildim bileli kötü 5 sene öncede kötüydü şimdide kötü, 5 sene sonrada kötü olacak, paranızı tutun faize koyun. Faizler zaten düşük eskidendi o, yurdışından ithalat konusu gündeme geliyor, çin pazarı bitti bitecek boşverin, Büyük şehirlerde küçük esnafı büyükler yutuyor, Bayilik veya franchesing alıp gıda tüketimi üstüne yatırım diyoruz, yok yatırım maliyeti yok giriş için ayrı bir maliyet, adı sanı duyulmayan franchesing alıpta başkasının ipiyle kuyuya inmek oda ayrı bir şey, şu an yaptığım gıda katkı kimyasalları pazarlama işide eskisi gibi değil, artık firmalar asıl ana dağıtıcıya ulaşmak derdinde, benim şöyle bir iş fikrim var ama param yok diyipte forumda dolaşanlar, tabi işinde başarılı olup partner arayanlarda var ama ne kadar güvenilir, insanlar artık biribirinin gözünün yaşına bakmadığı bir dünyada, az bir şey yapmış olduğun birikimi feda edebilirisn, yok otomat bayiliği yok bilmem ne, bu forumda biribiriyle ortak olup, hadi ortak olup başarılı ortaklık yapan kaç kişi var, birazda bizdede ürkeklik var ya şöyle olurs ya böyle olursa e artık sorumlu olduğumuz insanlarda olunca, iyi analiz etsen bile gözü kapatıp bir şeyleri riske edemiyorsunun.

Vallahi bilmiyorum ama ***ürende öle bir ***ürüyor işte, ne hakkını yedireceksin nede gereğinden fazla para hırsın olacak,hırs bir yerden sonra insanı bitirir.

Arkadaşım,

Sölediklerinde haklısın.bende senin gibi yatırım arifesindeydim ama şimdi kararımı verdim.

Ben bekleme ve belli bir sektöre yönelmeye karar verdim.Çok duymuşsundur ama çok doğrudur ''en iyi iş bildiğin iştir''.Sana tavsiyem gelişmeye yönelik farklılık yaratabilecek bir alan seç ve o sektörde uzman olmaya çalış.

İster 75 ister 175 liran olsun farketmez.Konu hakkında bilgi sahibiysen 5 liraylada işi yapabilirsin.

Benim bu forumdan çıkardığım dersler;

*Projem var param yok diyene inanma.
*Ortaklık tekliflerini dikkate alma.
*Sadece iki cümleyle olayı kestirip olumsuz düşünen yorumlara ikinci defa bakma.
*Bazen beklemek en iyisidir.Kazancın bankadaki parandır.

Hayırlı İşler

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comandante1453
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dean

Arkadaşım,

Sölediklerinde haklısın.bende senin gibi yatırım arifesindeydim ama şimdi kararımı verdim.

Ben bekleme ve belli bir sektöre yönelmeye karar verdim.Çok duymuşsundur ama çok doğrudur ''en iyi iş bildiğin iştir''.Sana tavsiyem gelişmeye yönelik farklılık yaratabilecek bir alan seç ve o sektörde uzman olmaya çalış.

İster 75 ister 175 liran olsun farketmez.Konu hakkında bilgi sahibiysen 5 liraylada işi yapabilirsin.

Benim bu forumdan çıkardığım dersler;

*Projem var param yok diyene inanma.
*Ortaklık tekliflerini dikkate alma.
*Sadece iki cümleyle olayı kestirip olumsuz düşünen yorumlara ikinci defa bakma.
*Bazen beklemek en iyisidir.Kazancın bankadaki parandır.

Hayırlı İşler
,

Aynen dediğiniz gibi, umarım yolunuz açık olur

bence her ikisini de yapabilirsin ...yerinde olsam öyle yapardım ...yani hem unlu mamüller hem de rent car ...yolun açık olsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Önce Istanbulu unut!!! Hem tehlikeli, hem daha cok riskli ve cok büyük! Gittimi dönemeyebilirsin! Coluk cocuk istanbulda riskli yetisir! Hata yapmalari kötü yoly düsmeleri daha yüksek bir oran.

Mersin cok süper derim! Istanbuldan daha sakindir herhalde! Ve cok dogru daha az para gerekmekte.

Almanyadan da esinlenerek söylüyorum, hem Kafe hem unlu mamüller ideal gider! Ama tatli türü ama börek, poaca türü ikisini de bulundurmalisin. Cesit her zaman iyidir.

En önemlisi Mekanin kendisi! ic mimari cok iyi olmali! Yoksa börek dedigin bircok yerde tadi ayni ; ) Mekan insanin icini acmali.

Hadi kolay gelsin.

Yerleşim ALMANYA / MünihMeslek Di?er