Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Çıldırmak Üzereyim

BaşlatanKARYA15Tarih19/02/2010 13:57:37Yorum58

İlk mesaj
Üye644 yazı
MERHABA,Arkadaşlar 2003 yılına kadar tekstil sektöründe iş yerim ve imalatım vardı,10 kişi eleman arkadaşlarımızla çalışıyorduk,bir sıkıntı vesilesiyle işimi 2005 de kayıpettim.Şimdi elimde sermayem bile kalmadı,bir firma hediyelik lokum,kurabiye bayiliği verdi.şimdi içimdeki korkulardan dolayı birtürlü pazarlamaya çıkamıyorum.gideceğim iş yerlerinin benden ürün almayacaklar diye korkumu birtürlü atamıyorum........PAZARLAMA DENEYİMLİ OLANLARDAN BU TERDDÜTÜM İÇİN YARDIM BEKLİYORUM....SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
58 yorum
Yeni Üye96 yazı
Şaka mı bu? Değilse kötü.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye195 yazı
Bak arkadaşım pazarlama gerçekten çok zordur. Ama sana umulmadık kapılar açar...... İçindeki korkuları atmaya yardımcı olurmu bilmem ama sana ufak bir ipucu aktarayım. satışa çıkmadan önce kendini ilk seferlerde hiç satış yapamayacağına inandır. Eğer ilk seferde satış yaparsan bu sayısal tutturmak gibi bir şey olur. Piyasanın seni önce tanıması lazım. Yani tek atışla hedefi vurmak her zaman olmaz. Her noktaya en az üç ziyaret yapman lazım. satış 4 ncüde hedef olmalı. birinci tanışma olur ikincisinde dükkan sahibi seni anımsar ücüncüde tanır ve kendini anlatman daha kolay olur. Tabi birde sattığın mala güvenmen ve önce kendin inanman lazım......

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Üye644 yazı
yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür eder,yardım yorumlarınızı beklerim...saygılar....

Yeni Üye88 yazı
sorun psikolojikmi yoksa pazarlamada mı sorun yaşıyosun? yanına birini bulsan birlikte yapsanız daha kolay olabilir bence

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Üye644 yazı
tabiki psikolojik etkisi çok fazla,yoksa üründe sıkıntı yok.

Yeni Üye51 yazı
arkadaşım ticaretin olmazsa olmazı cesaretle risk almaktır.korkularını bir kenara bırak, unut korkularını .denemeden öğrenemezsin satış yapıp yapamayacağını, denersenden satış yapabileceğini anlarsın, denemekten ne çıkar? ha ..

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Muhasebe
Yeni Üye5 yazı
Kardeş ben aynı zamanda işletme mezunuyum ve danışmanlık yapıyorum.Sana tavsiyem şudur.Mal almadan önce işleri bağla daha sonra mal alımı satımı yap müşterilerine de ona göre teslimat süresi ver.İmalatçı aynı şehirdeyse işin daha kolay aynı şehirde değilse az öncede dediğim gibi malların yada ürünlerin geliş süresine göre siparişini al ve mutlaka kredi kartı ile tahsilat yap şimdi işletme kartlar var onunla daha kolay .Eğer çek teklif edilirse maliyet kadarını peşin al ki zor durumda kalma hadi sana kolay gelsin...
kingcarmadon

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Dany?manlyk
Üye644 yazı
kingcarmadon kardeşim,yorumun için teşekkürler.işletme kart kredi kartı gibimi,her esnafta bulunduğunu sanmıyorum.......

Yeni Üye23 yazı
Bence sorun satış değil. Satılacak malın olsun, alıcısını bulursun ama asıl önemli olan karlılık ve tahsilattır.
Zaten piyasaya çıkınca nasıl davranman gerektiğini kavrar ve kısa sürede adapte olursun diye düşünüyorum. Öğrenmek için harcayacak zamanın varsa, Yaşayacakların seni yönlendirecektir. Dediğim gibi sorun asıl karlı mal satmak ve tahsilatını yapabilmekte. Karlı satış ve tahsilatın zorluklarının yanında, satış solda sıfır buna inan. Malını satarsın bir uğraşırsın, vadeli sattınmı, alırken beş uğraşırsın ve vadesinde ödeme yapan, verdiği çeklerde sorun yaşatmayan artık çok azaldı. Asıl bu mesele problemli. Satıştan korkma derim.
*Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur*

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret
Yeni Üye30 yazı
öğrenilmiş çaresizlik yaşıyosun. internetten bi araştır istersen. muhtemelen seni bıraksalar yıllarca evden çıkmazsın. ben 1 yıldır çıkmıyorum. üstesinden gelmen gereken bir sorun. ben hala gelemedim. kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye1714 yazı
KARYA15 satmak için gitme. Git bir mahalle kahvesine söyle bir çay, gir muhabbete. Ortamın nabızı ölç. Biraz ısınınca kendiliğinden pazarlaman gerektiğini hatırlayacaksındır. ;)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye413 yazı
arkadaşım zaten ümitsizsin ama bende şevkini kırmak istememe rağmen söylemek zorundayimki pazarlayacağın sözkonusu ürünler zaten pazarlaması en zor ürünler. ben senin terinde olsam bulaşmazdım. kusura bakma hevesini kırmış , destek yerine köstek olmuş olabilirim ama bunlar benim düşüncelerim. bence hiç bulaşma bu işe ve kendini farklı bir işe yönelt. Allah hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Yeni Üye88 yazı
selam

yaptığın yapacağın iş pazarlama değil SATIŞ !

bir satıcı her türlü olumsuzluğu yaşayabilir. olumsuzluklar hayatın içindedir.
yaşadığın sıkıntılar fazlasıyla büyük olabilir. o zaman mücadeleye devam.

diyorsun ki üründe sorun yok. o zaman satacaksın. satmak için değil gerçekten doğru yerlere satacaksın.
ilk adımı at kardeş devamı gelir.

şunu da unutma pazarlama yapmayacaksın, SATIŞ yapacaksın. hadi kolay gelsin.
inner beauty

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye35 yazı
bir bira ic 15 dakika sonra evden pazarlamaya cik.
Bilenle, bilmeyen bir olur mu ?.

Yerleşim Bermuda / YstanbulMeslek Politikacy
Yeni Üye96 yazı
Pazarlamaya çıkmazsan kurabiyelerin bayatlayacak. O zaman kimse senden gerçekten mal almaz. Demedi deme:))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye644 yazı
YORUM YAZAN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM.DİĞER OKUYUCULARDANDA YORUM BEKLİYORUM.SAYGILAR....

Yeni Üye88 yazı
piyasada görmek istmediğin insanlar mı var?

Üye644 yazı
sayın seda özkan ne demek istediğinizi anlayamadım,lakin bu DÜNYA benim değil.....
herkes piyasaya çıkabilir......

Yeni Üye71 yazı
Sizi rahatlatır mı bilmem ama, bankada ciddi hedeflerle satış yaptığım dönemde öğrendiğim bir şey var: satış kaygısı başlayana kadardır! Yeterki başlayın, gerisi gelir, elbette reddedileceksiniz ama bu vaz geçmek için geçerli bir neden değil!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye111 yazı
Değerli dostum,
İnşallah özlediğin ve hedeflediğin noktalara tekrar ulaşırsın,
Utanılacak ve sıkılacak birşey olduğunu sanmıyorum, korkulacak ise hiçbirşey yok,

Aziz mahmud hüdayi hz. hayat hikayesini bir oku istersen.
Aynı şekilde İbrahim bin Ethem.

Selamlar.
www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye88 yazı
yani aynı piyasada görmek istemediğin insanlarmı var belki psikolojik olarak etkiler diye düşündüm yanlış anlamanızı istemem.

Yeni Üye43 yazı
Sanırım arkadaş özgüvenini yitirmiş Bundan dolayı sürekli kendini tetikliyerek korkusunun üstesinden gelemiyor.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye17 yazı
Yeni bir pazara girmenin 2 yolu vardir (teknoloji yogun mallar haric);

1-Dusuk fiyat
2-Uzun vade

Degilse ben senden neden alayim.O yuzden ilk etapta musterilerin fiyata ve urune hayir diyemeyecegi bir urun veya urunleri secersiniz, siz bunlardan bu seferlik kar'da etmeyin hatta 3-5 sefer bu sekilde devam etsin, insanlar seni tanisin ve guvensin, iyi servis ver.Sonra alan kisiler su var mi bu var mi sekldinde sormaya baslarlar.Ondan sonra diger urunleride getirirsin.Onceki karsiz verdigin urunleride bir muddet sonra baska bir marka ile degistirirsin veya fiyati kibar bir sekilde yukseltirsin.

Hic korkma insanlar hayir almiyorum dese bile tesekkur et, kusura bakmayin rahatsiz ettim de, is kartini ver.Almamalarinida kisisel alma, bu gayet dogal sen olsan tanimadiign daha once is yapmadigin birisinden hemen mal almak istemezsin, yani almamalari sana yonelik bir sey degil, insan psikolojisi bu.Urununu tanimiyor, sizi tanimiyor, eski urunu ve fiyati tutmus.

Hadi bakalim...kazanmak icin cikip sahaya gol atmak lazim.

Bol sanslar...
Ergun

Yerleşim ABD / MiamiMeslek Saty? / Pazarlama
Üye644 yazı
MİAMİDEN bize destek verdiğin için teşekkürler.yolun açık olsun.......

Üye125 yazı
pazarlamacı arkadaşlara çok teşekkür ediyorum,onların yorumlarını okumaktan büyük keyf aldım.benim aklıma da çok yattı.
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Üye643 yazı
Ticarette, ne satılırsa satılsın mutlaka o mala ihtiyaç duyacak birileri vardır, her topal satıcının bir kör alıcısı vardır derler...
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Yeni Üye11 yazı
Selamlar,

Aktif satış; ilk yapacaklara nedense hep çok zor gelmiştir. Yukarıdaki bir arkadaşımızın bahsettiği "öğrenilmiş çaresizlik" bunun en başlıca sebeplerindendir. Biraz açmak gerekirse ne olduğunu daha iyi anlatabilir, akabinde nasıl aşılması gerektiği hakkında daha net fikir vermiş olabilirim.

Bir köpek balığı aç halde akvaryuma konulur. Balık akvaryumun her yerinde yüzerek avlayacağı bir şeyler aramaktadır. Sonra akvaryuma küçük bir balık konur. Köpekbalığı küçük balığı yemek için hemen harekete geçer. Çünkü açtır (motivasyon), küçük balığı yiyebileceğine inanmaktadır (özgüven) ve küçük balığın kendi ellerinde (kontrol) olduğunu düşünmektedir. Küçük balığı yemek için ilk saldırısında kafasını ne olduğunu algılayamadığı sert bir şeye çarparak şok geçirir. Bilim adamları bu deney için küçük balık ile köpekbalığının arasına cam bir bölme yerleştirerek onları ayırmışlardır! köpekbalığı 'balık aklıyla' düşündüğünden camı görememekte ama kafasını çarptığında camı algılamaktadır. Tekrar dener, yine kafasını çarpar. Bir daha dener, tekrar aynı şeyi yaşar. Tanımlayamadığı bir şey hedefine ulaşmasına engel olmaktadır. Yaklaşık 2 gün sonra köpekbalığı küçük balığı yemek için uğramayı bırakır. Evrensel, 'büyük balık küçük balığı yer.' kuralı işlememektedir. Büyük balık depresyona girmiş gibidir. Çaba harcamayı bırakır (Çaresizlik). Çünkü ne yaparsa yapsın o küçük balığı yiyemeyeceğine inanmıştır.

Deneyin ikinci aşamasına geçildiğinde araştırmacılar aradaki cam bölmeyi kaldırır. Artık köpekbalığı isterse küçük balığı yiyebilecektir. Önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Çok da açtır! Araştırma ekibi neler olacağını beklemeye başlarlar. Şaşırma sırası bilim adamlarındadır. Çünkü köpekbalığı küçük balığı yemek için hiçbir şey yapmaz! (Öğrenilmiş Çaresizlik). Küçük balığı kovalayıp büyük balığın alanına geçirirler ama yine de yemek için hiçbir hamle yapmaz. Sonuç çok dramatiktir, büyük balık açlıktan ölmek üzere olmasına rağmen yine de küçük balığı yemez. Neden? 'aç ama gururlu' olduğu için mi?

Öğrenilmiş çaresizlik, defalarca denendiği halde istenen sonucun alınamaması durumunda, bir sonraki denemede başarısız olunacağının beklemesinden dolayı, deneme cesaretini kaybedip hiçbir şey yap(a)mama halidir. Köpekbalığı geçmişteki denemelerinde başarısız olunca, gelecekteki denemelerinde de başarısız olacağını öğrenmiştir. Bu durum bize milyarlarca insanın neden başarısızlık halinde yaşadığı halde, başarılı olmak için hiçbir şey yapmadığını açıklıyor. Öğrenilmiş çaresizlik zihne takılı psikolojik bir kelepçedir.
Su taşı deler..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
BENDE IZMIRDE SENIN GIBI YASAYAN BIR ARKADASINIM.AMA YILMA HER KAPIYI CAL.ISTEMESINI BILMEZSEN KIMSE VERMEZ.SATMAYI ISTE.ONLARI IKNA ETMENIN DOLAYLI YOLLARINI BUL BUNU YAPABILIRSIN.FAKAT ONCELIKLE KORKULARINLA YUZLES.SATABILECEGIN SEYLER KONUSUNDA YARDIMCI OLURUM.BANA sedatcevikturk@hotmail.com DAN ULASABILIRSIN.SATABILECEGIN COK KOLAY URUNLER OLABILIR SIKINTILARINI ASARSIN.BUKONULARDA ISTEKLI DIGER ARKADASLARIMIZDA BANA YAZABILIRLER.ONCE MUTLU OLMAYA CALIS .HER SEYIN BASI SAGLIK.O SERMAYEN MEVCUTSA HERSYIN ALTINDAN KALKABILECEGINI BILIYORUM.
ızsck

Yerleşim Türkiye / IzmyrMeslek Saty? / Pazarlama
Üye108 yazı
arkadaşım kartvisitini al ve piyasandaki tüm işyerlerini kendinden emin olarak ziyaret et ama unutma ilk tanışma ilk sözler özenle seçilmeli,olumsuz bakanlara hiç aldırmadan kartını bırak ve tebessüm ederek çık.inan arkası çorap söküğü gibi gelecektir.başarılar..
(İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR.)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek