Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Süblimasyon

BaşlatantransfermatikTarih08/02/2010 15:55:56Yorum20

İlk mesaj
Üye405 yazı
http://www.teknotransfer.com/ süblimasyon

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Üye2981 yazı
Seramik ile , porselen kupa ayrı ayrı fiat ları , 1000 ad üzerinden hesaplarmısınız. Yoksa adet fark etmez mi ?
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
Benim sorduğum düz bir kupaya firma baskısı

hem porselen fiatı
hem seramik fiatı
ismail karagülle

Üye2981 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - transfermatik
logo baskısı seramik kupaya 1000 adet 3 bin tl kdv dahil kargo hariçtir kupalar 30 lu koliler halinde kutulu gelmektedir. ödeme peşin veya kredi kartı ile ödenir 10 gün içinde siparişiniz hazır olur efendim

Kupa fiatını ve baskı fiatını ayrı ayrı ve birlikte vermek mümkün mü ?

porselen için de bir fiart verebilecek durum var mı ?
ismail karagülle

Yeni Üye22 yazı
slm arkadaşlar porselen bardağın üzerine tek renk baskılı olarak biz 2.30 kr yapmaktayız msn : sn_orhan@mynet.com
orhaan.sen

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye22 yazı
yani 1000 adet fiyatı 2300 tl dir
orhaan.sen

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Üye2981 yazı
orhaan-sen

Bu sadece soru sormak için atılmış bir başlık değil. 1000 tane baskılı kupa gerçekten alınacak . Ben matbaa ve tekstil ile ilgili diğer konularında ürün sattığım müşterimin bu yeni talebini de karşılamaya çalışıyorum .

o yüzden sizden ricam , porselen kupa , baskılı
seramik kupa baskılı fiatlarını birlikte verebilirmisiniz .
bu fiatlara , kolileme detayı ile kargo dahil müşteriye teslim. anına kadar bütün işlemler tarafınızdan yapılacaktır.

Ve müşterime sunmak için her ikisinden birer örnek nasıl verebiliriz. ?
ilk örnek kupa modelini tespit etmemizi kesinleştirecektir .
Baskı kalitesini ve renk tespitine yarayacaktır.
( ilk numunede pantone numarası verilen renk bir baskı görmek istenecektir. )

bu aşamadan sonra , üretime geçmeden önce tam bir numune gösterebilmemiz gerekecek .

Bütün bu aşamalar nasıl halledilecek bilgi rica edebilirmiyim ?

iyi çalışmalar .
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Kupa biraz daha büyük , doğru anlamışsınız. beyaz kupa üzerine , firma logosu ve ismi baskısı yapılacak ., pantone no; 541 c

45 *22 mm ebatlarında bir baskı .

ve bu kupa seramik olursa fiat nedir.
porselen olursa fiat nedir.
ismail karagülle

Üye780 yazı
logo ve isim baskısını mail olarak bana atmanız mümkünmü.1000 adet için fiyat döneyim size

altan43@gmail.com
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
Altan 43 gönderdim . İstenen ürün resmini , baskı boyutunu ve pantone rengini gönderdim . kolay gelsin .
ismail karagülle

Üye780 yazı
ok. fiyatları mail olarak atacagım size birazdan
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Üye780 yazı
sn huyhuyhuy;

Fiyatlandırma mail olarak tarafınıza atıldı..

İyi çalışmalar
Strotaş

Üye780 yazı
gerekli bilgileri kendisine verdim..
Strotaş

Üye2981 yazı
Bütün yorumculara teşekkür ederim . Altan 43 siparişin gerçekleşmesi için dua etmek kaldı . Ben teklifleri , diğer taleplerle birlikte verdim .

Hayırlısı allahtan .
ismail karagülle

Üye780 yazı
fiyatlarım oldukca düşük olmalı diye düşünüyorum sn huyhuyhuy...
Strotaş

Üye780 yazı
Sn transfermatik ;

Fiyat neden önemli olmasın?
Strotaş

Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - transfermatik
fiyat önemli değil sen yaptın baskıyı adamlar örnek istiyor sen örnek vermek için kalıp hazırlamıyacakmısın artı hadi örneği süblimasyon yaptın beğendiler.

e yapılan baskı süblimasyon olamaz süblimasyon kupa 5 tl ye yapman gerek kurtarsın kargosuda sorun hepsi kutulu olacakki kırılmasın baskıyı beğenmediler

örnek gibi olmamış dediler 1000 kupayı ne yapacaksın para önemli değil iyi anlaşın sen belki 1000 kupada 300 lira kazanıyosun o da kargoya gitmesin

Siz örnek gibi olmayacağını şimdiden biliyorsunuz sanırım .

Öyle ise işe yaramayan bir numune çalışması ne işe yarayacak ?

Demek ki suplimasyon diye adlandırılan sistem , ile üretilecek mal aynı sistem ile yapılmadığından farklı mal çıkacak . Yani suplimasyon ile üretilecek mal başka bir şey, bizim bahs ettiğimiz başka bir şey. ,

Bu benve numune mantığına aykırı bir , uygulama . Bana vereceğiniz mal suplimasyon medodu ile üretilmeyeceğine göre niye bana süplimasyon numunesi göndereceksiniz . Bana göndereceğiniz mal ne ise bire bir o usul ile üretilmiş , aynı kalitede , aynı renkte numune vereceksiniz demektir.

Ki bunlar söylenmeye bile gerek olmayan, bilinen şeyler değil mi ?

Bizim ne işimiz var süplimasyonla . Bir tane kişiye özel baskı için uygulanacak bir şey .

Bizim ki , 1000 adet porselen , 1000 bilmem kaç derecede ,pişmiş üründen bahs ediyoruz. Süplime baskı ile yapacağınız çalışmanın ömrü , ile bin küsur derecede pişmiş ürünün kaliyesi aynı olurmu . ?

O yüzden istenen ürün ne ise ,' numune ' birebir aynısının adıdır.

Tabii ki Müşteri numunenin aynısını isteyecek .

ismail karagülle

Üye2981 yazı
Altan 43 , çalışmaya devam .

İki adet hem , seramik , hem porselen , numune isteyeceğim . Daha öncede bahs ettiğim gibi , ön çalışma için gerekli bilgiler gelince tekrar konuşup numune yi isteyeceğim . İyi çalışmalar.

ismail karagülle

Üye2981 yazı
Ticaret hayatının , her sektör için zorlukları vardır.

Müşteri numune istiyor ve siparişi numuneyi gördükten sonra verebilirim diyor ise . Üretici malını satmak ve işi almak istiyorsa ya müşterinin istediği numuneyi verir . Müşteri numuneyi beğenir ise ,sipariş verir veya vermez.

Bir üretici , hiçbir ücret ödemeden bu numuneleri verebilir, başka bir üretici , 300 tl ister , diğeri 10 tl ister
vs Alıcı herhalde , kendisinden ücret istemeyen üreticiden numune isteyecektir. Ve eğer gelen numune beğenilirse , ücretli numune vermek isteyen üretici , sipariş için boşuna bekleyecektir.

Ticaret hayatı içinde söylenebilir bir ata sözü vardır . Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.

Ben 1000 tane kupa için araştırma yapıyorum .
seramik
porselen
her ikisi içinde ayrı ayrı numune istiyorum .

Bu numunelerde , seramik yada porselen ürün kalitesi
baskı harf , uygunluğu
örnek verilen rengin uygunluğu ,
ve fiat uygunluğu
ödeme şekli
vs gibi her konuda
bilgi sahibi olmadan sipariş verilir mi ?
Ve bu konularda ben böyle düşünüyorum. Derseniz, piyasa da kural koyucu ve tek satıcı ( tekel ) iseniz , mesele yok , ama rakipler varsa , tam rekabet kurallarına uyan başarılı olur. Uymayıp kendi kurallarını dayatmaya çalışanlar , boşuna uğraşır dururlar.

Bahse konu zorluklar , o mesleğin erbabı tarafından , aşılması gereken konulardır. Ve Benim şimdilik bu konuda yaptığım , araştırmalar esnasında öğrendiğim kadarıyla bu konuların aşılabildiği gerçeğidir.
Küçük numune fırını
baskı kalıbını kendisinin yapması ,
vs gibi konuları halletmiş üreticiler tanıdım .
Ve unutmayın ben bu konunun üreticisi değil sadece müşterisiyim .
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Forum da yada sitede bir problem mi var? Bana yorum yaptığımız, başlıklarla ilgili uyarı mail i gelmemeye başladı . Ve yapılan yorumlardan haberim olmuyor .

Ve transfermatik , Yukarıdaki bir yazıda her yiğidin bir yoğurt yiyiş tarzı var demiştim . Bu özdeyiş gibi sizin medodunuzda bu . Numuneci başımıyız demişsiniz. Bir bakıma doğru söylüyorsunuz. Bu tarz internet ortamların da , resim isteyenler kadar , bilinse ki bedava numune veriliyor . Numuneci başı haline geliverirsiniz. B unları bedava verseniz batarsınız. çok para isterseniz , 100 kişi boşuna istemiş bir kişi gerçekten istemişse , işte o bir kişiyi kaçırırsınız. O yüzden sektörün içinde biri olarak bunun çözümünü sizler bulacaksınız . Mutlaka bir çözümü vardır.

benim için numune demek ben sizin iş kalitenize güvenmiyorum bir bakalım becerebilecekmisiniz demekitir. Demişsiniz.

Bu düşünce tarzı çok doğru değil.
Karşınızda ki size niye güvensin ? ,Tanımıyor ki sizi . Parayı verdi sizin nasıl bir ürün göndereceğinin delili yok ki elinde. O yüzden numunesiz çalışmak ancak tanınmış bir marka için belki söz konusudur. BENCE ne kadar tanınmışta olsa , sonunda çıkacak anlaşmazlıkları önlemek ve müşterinin ne istediğini , doğru anlamak içim numune çalışması gereklidir. Mesele , numune için istenecek bedel ne olmalıdır .

Ben olsam bu işi reklam bedeli olarak görürdüm .
Siz ise 1000 tane çok iş değil kaçarsa kaçsın dersiniz . Ve yüksek bir bedel isteyebilirsiniz. (yoğurt yeme farkı )

Bu konuyu araştırırken , aynı kupaya bir lira fiat isteyip , kalıp ücreti için 300 tl isteyen bir esnafla da karşılaştım .

Beni daha önceden tanıdığı için , neredeyse numune artı bir şişe viski vereyim abi diyen de çıktı ( içki işlerini bırakalı çok olduğundan haberi yok .(:

son yaptığım ve teslim ettiğim iş bir bayrak, flama işi idi . Ve bir lira dahi vermeden , bir top kumaşı numune diye bastı adam. Hangisini beğenirsen diye . Ben o baskı yaptıkça eyvah yine yazık olacak , başka yolu yok mu acaba diye telaş ettikçe , o arkadaş mütemadiyen örnek baskı yaptı .Ve tabii işi de kaptı . Bir çok yerde numune yaptırmıştım . Ama sonunda o adama gitmek zorunda hissettim kendimi . Zira hiç biri bu arkadaş kadar öz verili davranmamıştı . Bundan sonra ki çalışmalarımızda , hiç bir sorun olmadan çalışırız herhalde. Zira ben onun ne yapabileceğini biliyorum o benim işimde ne kadar hassas VE TİTİZ OLDUĞUMU BİLİYOR.

Size ticari hayatınızda başarılar dilerim . Sizin de haklı olduğunuz yerler var .
Ben sadece müşteri cephesinden de bakabilmek gerekir diye anlattım . iyi günler.

ismail karagülle