Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Askıda Ekmek

BaşlatantristapenaTarih26/10/2006 10:10:03Yorum4

İlk mesaj
Editör498 yazı
Mahallemizdeki fırın yeni bir uygulamaya başladı.
“Askıda ekmek” uygulaması!

“Askıda” kelimesi çoğumuz için yabancı değil.
İlk olarak bilgisayarlarımıza gelen e-maillerden haberdar olduk bu konudan. Yurt dışında bir kafeterya da ilk olarak uygulanmaya başlamış.

Bizim mahalle fırınındaki mekanik şu; ekmek almaya gittiğiniz zaman kendinize bir ekmek alacaksanız.
İki ekmek istiyorsunuz ve “bir tanesi askıda” diyorsunuz. Siz bir ekmeği alıp çıkarken diğer ekmek poşetlenip bu iş için hazırlanmış rafa konuluyor. Daha sonrada ihtiyacı olan sizin tanımadığınız birisi gelip bu ekmeği alıyor.
Kimin muhtaç durumda olduğunu, fırıncıdan başka kimse bilmiyor.

Bizim özümüze uygun, bir uygulama olduğunu düşünüyor. Toplumun her kesiminde yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyorum.

Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye1236 yazı
Bence hic bir firinci askidaki ekmegi alip baskasina satmaz.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Editör498 yazı
Bence de hiçbir fırıncı askıda ki ekmeği tekrar satmaz.
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Üye218 yazı


Cok güzel bir uygulama;bencede hiç bir fırıncı askıdaki ekmeği yerinden cıkartıp satısa koymaz;henüz iyilerin soyları tükenmedi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye36 yazı
Benzeri uygulamaların eskidende olduğunu duymuştum.
Sokak başındaki kutuya paraların atılarak birikmesi ve bunu sadece ihtiyacı olanların oradan alması gibi.Sonraları insanların büyük bir değişime uğraması sonucu güvensizlik görüldüki bu uygulama kaldırıldı diye düşünüyorum.
Şimdi yine toplumuzda bu tür bir uygulamaların yapılması çok hoş bir düşünce tabii.Umarım herkes elinden geleni yapar ve sonuç herkes için hayırlı olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe